Paraad oli väga hea, nii oma kui liitlaste tehnika mõttes parim!
Kui viriseda, siis mõne üksuse sammu üle. Näitena KL üksus, milles mingid tolkamid absoluutselt ei oska vaadata oma ja kõrvalseisja sammu. Ajateenistuses käinuna ajab selline asi veidi marru. Samasuguse kehva mulje jätab see KL akadeemiline punt, kes oma pidevalt korrutatud "ajaloolist" rolli võiks väärikamalt kanda, juba mitmes kord vaata nagu karja vasikaid. Kunagi ajateenijana ei mõistnud, miks Logistikapataljon paraadilt kõrvale jäi, aga selliseid uudusid kutsutakse. Sellist punti mina paraadile ei kaasaks, rikuvad üldpilti.
Samas, kohapealt väga ei tahaks rohkem viriseda.
Positiivset:
Väga meeldisid USA üksuse (liikusid ainsana lauldes, mis mulle väga sümpatiseerib) kõrval britid. Brittidele omane vuntsi-kultuur tõstis distsiplineeritud üksust justkui veelgi enam esile. Briti üksuse taga kõndis lühikese vuntsiga ohvitser, kes mõnusas inglise aktsendis midagi aegajalt üksusele valjuhäälselt röökis.
Tehnika kohta juba ütlesin, et kuigi Narvas peetud paraad oli ka tehnika mõttes väga hea, siis eilne oli kokkuvõttes parim.
Võibolla mulle tundus nii, aga 1.br mehed lehvitasid ja naeratasid eesotsas brigaadiülemaga, 2.br mehed olid aga tõsised ja masinatel end väga liigutada ei tohtinud. See pole kummalegi etteheide, vaid lihtsalt asi, mis meelde jäi.
Keegi puudutas juba teemat, mis meist ida pool siis ka arvatakse. Ei oska öelda, kuid RT tegi Näoraamatus paraadist mitmekümne minutilise ülekande.
Kommentaarid muuseas olid vähemalt minu hinnangul üle maailma tulnutelt pigem positiivsed (kommentaarid pigem stiilis "Head Iseseisvuspäeva!" Jne).
Ilmselt saab idameedias üha enam kuulda vingu teemal NATO ükaused ja tankid, kuna EKV üle irvitamiseks eestlased põhjust väga ei anna.
Btw, kuna rahvast oli väga väga palju, siis oli paraadi jälgimas ka väga palju välismaalaseid. Minu juures seletas üks ca 70-aastane Taani härrasmees oma kaasale üsna detailselt iga masina ja üksuse olemust ja tegevust. Siis mõtlesin, et EKV paraad võib jõu kasvades saada otseseks turismiobjektiks.