kas sellist eestit tahtsimegi?

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Oleg A
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Oleg A »

Noh see on väike riigi saatus. Mis teha, tuleb kuidagi ehitada oma elu edasi näiteks nagu Swiss. Ja muidu keelest, kahjuks ei oska mina kasutada tiituli keel nagu minu oma emakeel. Loodan, et midagi ei juhtu ajudega ja silmadega, kui paar vene sõnad on. Olge toleraantne,

Aga austada eesti keel... Noh kasutan seda, et lihtsalt see on vaja igapäevases elus. Aga austudes... Hmm.. see on raske... vene keele austamist, ei ole vaja rääkida... kõik on nagunii selge.

Isegi oma elus, ja tänavatel. Inglise keel on igal pool... Aga vene keel (1/3 eesti elavaid inmesi). Jah kurb lugu. Natsionalnaja ja jazykovaja politiika
Kasutaja avatar
Soobel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Soobel »

Mind segavad need vene sõnad küll, sest enamikel juhtudel ei saa ma neist aru.
Ja ma pean siis seepärast vene keele selgeks õppima, et meie riigis elab 1/3 venelasi? Kas siis see ongi see õige keele-ja rahvuspoliitika? Mis mõte sel juhul üldse eesti riigil oleks?
Vaid Siil mu kõrval lebas siin. Ta suri ammu.
[img]http://www.soobel.planet.ee/TGMB.gif[/img]
Wiking
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Wiking »

See, et idanaabri võsukesed siin oma keeles lõugu laksutavad, näitab ilusasti kui mööda on see integratsioon läinud. Peaks andma aega neile(kuigi seda on olnud üle 15 aasta) kuskil aasta ja kui siis ei tehta emakeele eksami esimest järku ära, siis head aega! Meil selliseid siin vaja pole! Eesti ei ole kahekeelne riik ja ei saa selleks kunagi. Oleme olnud venelaste vastu liiga leebed, tulles nende venekeelsetele palvetele vastu, sellepärast veel sõimatakse ka meid.
Krt, mis pull see on!

Ei tule seda päeva seltsimehed, kus teie moonutatud ajalugu siinmail hindama hakatakse. Eesti ajalugu algab eestlaste silmadest, meie rahva poegadest ja tütardest - nende rõõmudest ja kannatustest. Ja see kui mõni sinusugune keelevägistaja(Oleg A) siin üritab ikka oma Nliidu luulut peale ajada või rääkida mingisugusest EL ajaloost ei kanna vilju. Ei jõudnud te siin oma okupatsiooniga teps mitte eestlaste ajutegevust lõpetada, ei juhtu seda iial. Ajutegevuse likvideerimine kandis vilja ainult teie kodumaal e Venemaal.

Mis puudutab seda teemat, siis olen kindel, et sellise Eesti valitsuse eest need mehed ei võidelnud, nad võitlesid aga vaba Eesti eest. Eesti eest, kus au sees on vabadus ja eestlane. Kus austatakse juuri ja kultuuri. Keegi ei võidelnud selleks, et riik langeks endiste kommunistide ja muude sabarakkude ja lömitajate kätte. Nad võitlesid selle eest, et oleks ÜKS EESTI, mitte kahte. Ja võitlesid nad oma esiisade vaimus ja nende mälestust kõrgel hoides. Ka lõpus kui olukord oli lootusetuna näiv, võideldi, toodi ohvriks oma noored elud, et päästa veel tsiviilinimesi, hoides rinnet, et inimesed saaks evakueeruda Läände. 80 000 inimest päästeti nii ja seda nende noorte elude hindadega. Nad olid Vabadusvõitlejad ja nad jäävad nendeks. Tean seda ka oma vanaonude baasil, nende jaoks ei olnud Nõukogude Eestit, käinud läbi rine ja Siberi muserdused, jäädi ikka eestlaseks, SiniMustValget mõttelaadi ei häbenetud ja punakorra ees kandu kokku ei taotud. Eesti Leegion jäi neile surmani vennaskonnaks, kes võitles ülimate aadete eest.

Ja praegu kui neid hallijuukselisi mehi on väga vähe alles ja iga päev kustutab tuul nende eluküünlaid, on häbi vaadata kuidas molkused seal Toompeal pööravad selja neile, kes just võitlesidki Eesti vabaks, nende vaim ju põles rahva südames kogu okupatsiooni aja. Nad on oma järglastesse süstinud isamaaarmastuse ja oma tegudega näidanud, et Vaba Eesti oli ja on võitlemist väärt ja kui saatus tahab ka suremist selle nimel.

Iivani pojale ning teistele kommunismist pimastatuile, aga tooks ära mõned ajaloolised faktid, mida ei taha näha ei meie praegune valitsus, ega veel enam suur idanaaber, kes oma "terrorismivastase võitlusega" veel praegugi teisi rahvaid tapab ja anastab!

Eesti mehi Saksa sõjaväe koosseisus toetas ka tollane Eesti eksiilvalitsus, eesotsas Eesti peaministri [presidendi kohustes] professor Jüri Uluotsa'ga.
Veel märgiks ära, et Eesti eksiilvalitsus oli taasiseseisvunud Eesti vabariigi õigusjärgne eelkäija okupatsiooni ajal. Tänu Eesti eksiilvalitsusele ei lakanud kunagi Eesti vabariik olemast!

Siin siis lugemist:
Jüri Uluotsa intervjuu:
http://www.hot.ee/vaikal/lisa-5a.htm
Jüri Uluotsa üleskutse Eesti rahvale:
http://www.hot.ee/lvpfoorum/Ajalugu/lisa-5.html
Admiral Joh. Pitka kõne suurel rahavakoosolekul Võrus
http://www.hot.ee/lvpfoorum/Ajalugu/lisa-7.htm

Ei ole selles asjas kaksikmõtlemist ei olnud ka tollal. Ainult need mehed on Vabadusvõitlejad, kes võitlesid relv käes kommunismi vastu: kandes siis Saksa mundrit, Soome mundrit või kuuludes Rohelisse vennaskonda e metsavendade sekka. Idanaabri propaganda ei muuda seda mitte kunagi, isegi kui meie argpüksidest riigijuhid seda tunnistada ei julge on nad seda siiski!

Au Teile Eestimaa vapramad pojad!

Ja lõpetuseks üks ilus tsitaat :

"Õigel teel kogu eesti rahva olemise kaitsel on need eesti
mehed, kes relvaga käes võitlevad praegu ja edaspidi."

Prof. Jüri Uluotsa 18. aug. 1944 a. Tartus peetud kõnest.
Viimati muutis Wiking, 22 Apr, 2006 14:36, muudetud 2 korda kokku.
soadf
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas soadf »

Palun! Räägi Eesti keeles siis ma saan ka aru mis sina tahad öelda :wink:
Kasutaja avatar
kalleb
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kalleb »

näide sellest milline kultuura venelastel on

võeti metsatööle ca 6-7 kohtlajärve venelast

pandi objekti juurde kellegi juurde majasse elama

tublid mehed SITTUSID peldiku nii täis et enam alla ei läinud

:twisted:

selle asemel et asi korda teha nad lasid sitta niipalju et peldik ajas üle

kui peldik täis siis lihtne lahendus-lasti peldiku nurka

sai peldiku nurgadki täis-

mindi maja nurga taga

igaljuhul pidi majaomanik hakkama peldikut kapitaalremontima

niipalju siis venelaste kultuurast
Oleg A
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Oleg A »

Jah nagu alati, kõikides süüdi venelased. Mitte ainult eestlased, kes ei saa korraldada normaalne elu lihtstöötajatele. Või eestlased ei sittu? Ja kui oleks peldik täis eestlased ei suttunud üldse? Või püksisse? Loll jutt. Sõjavaes oli meil juhtumid (väga ilusad) kuidas käitusid eestlsed. Noh kui mina austan enda, ei hakka siin paska kirjutada. Kultuur ei ole peldikus. Aga teatrites, muuseumides, raamatudes jne - Mis on мировое достояние.
soadf
Liige
Kontakt:

Kurat !!!!!!!! Potil oskad käia?
Kasutaja avatar
kalleb
Liige
Kontakt:

cool :lol:

harilikult ronib vanka kirsadega prill-laua peale ja siis seal õiendab oma häda

mis siis et europeldik või muu

Pilt

asi pole mitte sittumises vaid suhtumises

muidugi kultuur on sul raamatus-kuidas karastus teras- ja lenini teostes

ma ei väida et kõik venelased on sellised nagu neid siin tuntakse

aga enamus küll

venemaal on osaliselt asi teisiti ja lausa kardetakse sellisid proletariaadi

diktatuuri esindajaid nagi siinsed ti.blad

kuidas siis on varsti kerivad punalipud lahti ja paraadil jälle marssima

nagu enne?
Viimati muutis kalleb, 22 Apr, 2006 15:50, muudetud 1 kord kokku.
kapralheinz
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kapralheinz »

Peldikukultuur on üldkultuuri osa. Paljudel Eesti taludel ehitati esimene peldik (kuiv) alles 1930:ndatel aastatel. Olen lugenud eesti ehitusmeestest kes suu ammuli olid esimest tutvust teinud vesiklosetiga 1911 aastal ehitustandril Peterburis.
Vene rahvas hävitas 20 sajandil oma intelligentsi. Süstemaatiliselt. Koos intelligentsusega kadusid ka muud kultuuri ning inimlikud vaimsed väärtushinnangud. Kõige tähtsam aga, kadus VÄÄRIKUS. Ja karta on et seda väega tähtsat tunnet - väärikust, millel baseerub nii sõnapidamine, autunne, (ka ohvitseriau) ja muud üleüldised ühiskondlikku elu suunavad kategooriad ei tule enam kunagi tagasi...ahel katkes.
Kasutaja avatar
kalleb
Liige
Kontakt:

ja eks siin ole püütud ka eesti rahval seda hävitada, osati see on ka

mingil määral õnnestunud ,õnneks eestlaste seas mitte eriti laialt

nõukogude inimese põhitunne oli ju hirm

Pilt
Viimati muutis kalleb, 22 Apr, 2006 15:46, muudetud 1 kord kokku.
Charlemagne
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Charlemagne »

Peldikud ja militaaria? Kui, siis ainult militaarpeldikud ehk latriinid. Jutt läheb jälle metsa poole.
Oleg, võta asja rahulikult. Tööta pisut andmetega ja vaata, kui palju ja millist kuritegevust meil siin esimese EW ajal oli. Ja vaata sedagi, kes suuremalt jaolt praegu vanglaid täidavad. Tutvu kuritegevuse ajalooga eestis ja kasvõi kirjuta raamat "Kotipoistest kantpeadeni". Mis keelt need isendid kõnelesid(kõnelevad)?
Kapralheiz on hästi kirjutanud. Kuivpeldikud tulid Eestisse maakohta tõesti suuremalt jaolt alles kurikuulsa General Adolf von Seckendorf 'i /keelan-käsen-poon-ja-lasen/ korraldust mööda , viimane kartis epideemia puhkemist oma soldatite hulgas.Juurdus peldik alles 1930 aastatel. Linnades ja alevites olid peldikumajad muidugi juba enne olemas. Olen ise näinud santehnikat, mille päritolumaaks Inglismaa või Saksamaa ja mis valmistatud XIX sajandil ning Eestis paigaldatud (Tallinnas,Tartus)
Venemaa õnnetus on see, et õhuke kõrgkultuur muutus olematuks Suure Verepulma ajal 1917-1920. Siis ilmuski kaltsakproletaarne mõtte ja käitumisviis. Inimesed, no lugege Lotmanit, Orlando Figes't jne.... Oleg, sullegi kuluks tutvuda selle päris vene kõrgkultuuriga kui sa ennast venelasena tunned ja eestlaseks hakata ei taha.
Et notre Parole s'appelle Fidélité !
soadf
Liige
Kontakt:

Ma vöin ka rahulikult öelda ,et kui maal olen siis käin laudas ainult kusel,kui olen kas väljas vöi saunas.Aga sellist nalja küll ei tee ,et ronin poti otsa.Üks halb mäletus ka Vene peldikust kus oli auk:olin vöistlusetel ja pärast vöistlusi läksin peldikusse ja olin siis 8 aastane ja krt pörandas oli nii suur auk ,et vaevalt sain jalgu toedada muidu oleks kohe alla poole kukkunud :oops:
Karuke
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Karuke »

Wiking kirjutas:
on häbi vaadata kuidas molkused seal Toompeal pööravad selja neile, kes just võitlesidki Eesti vabaks
Tore ja heroiline :D !

Aga kui kellegil juhuslikult oli tegu NSVL-i mittejäämise, Eesti seaduste ülimuslikuks kuulutamise (18.12.88 ) kui ma ei eksi, Eesti vabariigi taasiseseisvumisega 1991 - siis just neilsamadel "kommunistidel" kes praegu sääl Toompeal istuvad?
Või kuidas?
Nii lühike see mälu nüüd küll ei ole? :shock:

Jätame peldikud kõrvale - ja ma tulen lagedale oma kulumiseni traditsioonilise küsimusega:

Nimetage palun põhjuslik seos võõras mundris võidelnud eesti meeste tegevuse ja Eesti vabariigi iseseisvuse taastamise vahel?

Muuseas - palju on räägitud kättemaksust, meeste soovist mitte lubada verist ja mõrvarlikku punavõimu uuesti eestimaale.
See on üks sagedasemaid selgitusi miks nii juhtus.
Kuid...
Lehitsedes "Valget raamatut" leiad end äkitselt mõttelt, et lõviosa Nõugogude võimu kuritegusid on dateeritud hilisema aastaarvuga kui 1941?
Mitte millal vaid miks?
KÕIK KARUKESTEST
Karuke
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Karuke »

Aga teate mis tegelikult kõige rohkem pinda käib?

Õndsal nõuka ajal räägiti aina kuidas me peame parteile ja valitsusele tänulikud olema õnneliku lapsepõlve eest, rahu eest kogu maailmas, kuidas peame olema tänulikud veteranidele võidu eest fašistliku kiskja üle...
Aga mina ullike ei saanud aru - ei osanud hinnata. Arvasin, et ikka Eesti moodi ja Eeestlane olen. Ajasin sõrad vastu - ei meeldinud.
Nüüd puhuvad tuuled juba 15 aastat teisest suunast - ja hakkab kostuma hääli, et peaksin tänulik olema, vabastamise eest SS-lastele, eestluse alalhoidmise eest väliseestlastele jne
Umbes nii, et sina loll pööbel muudkui kummarda...
Aga mul kogemus olemas ja enam ei taha - nõuka aeg nii imelik kui see ka pole õpetas iseseisvalt mõtlema.

Ja tahaks öelda maamehe kombel kõigile "päästjatele - hoidjatele" :
Minge persse...
Kus olite te kui meie siin...
Või ei ole ma äkki "õige" eestlane?
Mitte millal vaid miks?
KÕIK KARUKESTEST
Kasutaja avatar
VANA LÖUKOER
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas VANA LÖUKOER »

härrased.jutt nendest peldikutest on öige,kuid kahjuks ei liigu enam teema arenduse suunas.
oleme köik näinud / tundnud idanaabri kultuuri.OLEG A -nöuad siin tolerantsust,aga ise pritsid teiste asjade suhtes törva.meeldetuletuseks sulle,et sa elad siiski eestimaal,kus on hoopis teistmoodi elu,kui venemaal.sa oled siia elama jäänud,taodelnud kodakondsuse ja saanud selle.püüa elada ka selle järgi.kui sulle eesti keel ei meeldi ja sa austad vene keelt,siis mine,piir on lahti ja mine austa oma keelt kohe kasvöi jaanilinnas.siin riigis pead sa aga austama selle maa keelt,tavasi ja kombeid.seda nimetatakse integratsiooniks.paraku on aeg näidanud,et venelastega on nagu neegritega usas-tahavad kodakondsust ja niipea kui see on käes,hakkavad oma geto jama ja vördöiguslikust ajama.

ja ma jään endiselt seda meelt,et need,kes södisid punareziimi vastu, väärivad vabadusvöitlejate nime.mitte need kes hurra karjudes ja aukudega peldikuid tuues siin meie ilusa trikoloori toompea otsast alla lasid.
VAREMEIST TÖUSEB KÄTTEMAKS !!!!

MAHA VALGED JUUDID !!!!!!!!
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: avrnbr ja 2 külalist