Tsiviilkaitse elik kodanikukaitse tänases Eestis
Re: Tsiviil- elik kodanikukaitse tänases Eestis
Standardite alandamine on praegu vist Ungaris päevakorras. Ja hoolimata sealsete pagulaste lähteriikide asumisest sootuks teisel mandril, olen mina oma kõverate puusilmadega täheldanud meedias levivat inimõiguslaste kriitikat.
Sellest hoolimata, kuulame Kriku ettekujutuse Soomes toimuvast hüpoteetilisest standardite alandamisest ära.
Sellest hoolimata, kuulame Kriku ettekujutuse Soomes toimuvast hüpoteetilisest standardite alandamisest ära.
Kui argumendid otsa saavad, siis lööme pagunid lauda.
Ei ole, Ungari püüab neid üldse mitte vastu võtta.
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Veelkord - oletame, et erinevalt Ungarist, mis Teie sõnul viib läbi maismaapiiri ületamise takistamise operatsiooni, lubab Soome hüpoteetilise Venemaa rünnaku puhul Nato riikidele kümnete tuhandete reisijatega koormatud laevad Helsinki sadamas silduda ja reisijad pagulastena maale. Milline näeb Teie ettekujutusel välja nt. 100000 Eestist tulnud pagulase majutamine.
Ma ei saa eriti aru, miks ma peaks siia sel teemal pikalt kirjutama, kui II ms järgsetest DP-laagritest ja ka tänapäevastes suurtest põgenikelaagritest on nii palju kergesti kättesaadavat materjali. Palun vabandust, aga mul on muud ka teha, kui kujundada endale oma isiklikku ettekujutust sellest, kuidas täpselt peaks olema organiseeritud üks põgenikelaager ja seda siia kirja panna.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Ma natuke utreerin -
Galileo: Ei saa.
Kriku: Saab küll!
Galileo: Kuidas?
Kriku: Vaata ise, pole minu asi!
Kui austet moderaator on võtnud vaevaks minu postituse sisse oma isiklikke seisukohti kirjutada, siis võiks neid ka sisuliselt selgitada.
Galileo: Ei saa.
Kriku: Saab küll!
Galileo: Kuidas?
Kriku: Vaata ise, pole minu asi!
Kui austet moderaator on võtnud vaevaks minu postituse sisse oma isiklikke seisukohti kirjutada, siis võiks neid ka sisuliselt selgitada.
Kas sa ei ole nõus, et II maailmasõjast saadik on palju vaesemad ja halvemini organiseeritud riigid kui tänapäeva Soome suutnud majutada tunduvalt rohkem põgenikke kui tänapäeva Soome?
Kui tahad konkreetset kirjandussoovitust, siis palun lahkesti: https://www.raamatukoi.ee/cgi-bin/raamat?116584
Kui tahad konkreetset kirjandussoovitust, siis palun lahkesti: https://www.raamatukoi.ee/cgi-bin/raamat?116584
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Ei usu, et suureneb võimekus. Pigem suureneb tahe ja kui on tahe, küllap leitakse ka võimekus. Aga miks arvad, et venelased hakkavad reisilaevu põhja laskma?Galileo kirjutas:Siis Teie arvamusel Venemaa rünnakul Nato riikidele suureneb Soome võimekus pagulasi vastu võtta hüppeliselt? Ja leitakse kaptenid, kes on valmis välja sõitma laevadega, millel on päästevahendeid 10 korda vähem kui reisijaid? Või noh, tegelikult saab ju päästevahendeid juurde tuua. Kuid ikkagi peaks massilise laevadega toimuva evakuatsiooni õnnestumiseks olema täidetud vähemalt kaks tingimust - liitlaste absoluutne ülemvõim Soome lahel(kaasa arvatud allveelaevade vastane) või siis alternatiivselt ründava osapoole soov lasta evakuatsioonil toimuda ja Soome suutlikkus ning soov täiendavalt suurel hulgal pagulasi vastu võtta. Inimeste EL sisene vaba liikumine on meil praegu, suure kriisi ajal on see pigem teisiti.
"Moero" lasksid täiesti külma kõhuga.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Olen nõus, aga põgenikud on saabunud valdavalt maismaad pidi, või kui meritsi, siis palju soojemates vetes kui Soome laht näiteks juunis või septembris, palju väiksemate alustega, kui siingi foorumis välja käidud 20000 per Tallinki laev ja hajutatuna palju pikemale ajaperioodile kui siingi foorumis välja käidud 100000 inimest nädalas. 2015 aastal Soome sisenenud 32 tuhat kopikatega pagulast on Soome pagulaste käitlemise süsteemi umbe ajanud. Samasugused inimesed nagu eestlased, väidetavalt sama moodi sõja eest põgenenud.
Mul ei ole mingit indikatsiooni Jätkusõja järgse Soome otsustajate vähese pragmatismi suhtes. Praegune olukord pagulastega on tekkinud Euroopas valitseva rahu ja sellest tulenevate majanduslike võimalustega.
Kui praegu on probleeme aasta jooksul tulnud 32 tuhandega, kuidas võetakse vastu 100000 valdavalt linnakeskkonnast pärilt naist ja last nädalas? "Suure kriisi" ajal.
Edit taarale: Ei peagi laskma hakkama, piisab ähvardamisest. Ma seda naabrite äkkvisiiti ikkagi väga ei usu, aga mõttega peab mängima. Ja äkk või mitte niiväga - reisilaevade liiklus Soome lahel sel ajal toimub nende armust.
Mul ei ole mingit indikatsiooni Jätkusõja järgse Soome otsustajate vähese pragmatismi suhtes. Praegune olukord pagulastega on tekkinud Euroopas valitseva rahu ja sellest tulenevate majanduslike võimalustega.
Kui praegu on probleeme aasta jooksul tulnud 32 tuhandega, kuidas võetakse vastu 100000 valdavalt linnakeskkonnast pärilt naist ja last nädalas? "Suure kriisi" ajal.
Edit taarale: Ei peagi laskma hakkama, piisab ähvardamisest. Ma seda naabrite äkkvisiiti ikkagi väga ei usu, aga mõttega peab mängima. Ja äkk või mitte niiväga - reisilaevade liiklus Soome lahel sel ajal toimub nende armust.
Viimati muutis Galileo, 08 Mär, 2017 14:27, muudetud 1 kord kokku.
Liibanon on ca 4 miljonilise rahvaarvu juures 5a jooksul vastu võtnud 1,5 miljonit põgenikku. Kuidas nad hakkama saavad, ei tea.
Palju see Liibanoni ööpäeva keskmine temperatuur on? Mõni veteran äkki oskab majutustingimuste miinimumi valgustada.Some kirjutas:Liibanon on ca 4 miljonilise rahvaarvu juures 5a jooksul vastu võtnud 1,5 miljonit põgenikku. Kuidas nad hakkama saavad, ei tea.

http://www.timesofisrael.com/un-lebanon ... years-end/
See keskmine temperatuur polegi nii väga oluline. Tuleb süürlane Liibanoni kividel toime, saab eestlane ka Soome metsades hakkama. Kui inimesel on ikka tõsine plaan ellu jääda, siis on teda uskumatult raske välja suretada...
Metsi on meil siin ju omal ka, seda enam, et talv palju lühem ja Lõuna-Eestis ka oluliselt soojem. Mis sinna Soome üldse litsuda...Some kirjutas:See keskmine temperatuur polegi nii väga oluline. Tuleb süürlane Liibanoni kividel toime, saab eestlane ka Soome metsades hakkama. Kui inimesel on ikka tõsine plaan ellu jääda, siis on teda uskumatult raske välja suretada...
Ma ise vist ei litsuksi. Kui oleks pere, siis mõtleks küll kuidas nad sõdivalt alalt minema saada. Selles osas on ründaval poolel alati eelis - nende pered ju tagalas ja käed vähem seotud.Galileo kirjutas:Metsi on meil siin ju omal ka, seda enam, et talv palju lühem ja Lõuna-Eestis ka oluliselt soojem. Mis sinna Soome üldse litsuda...Some kirjutas:See keskmine temperatuur polegi nii väga oluline. Tuleb süürlane Liibanoni kividel toime, saab eestlane ka Soome metsades hakkama. Kui inimesel on ikka tõsine plaan ellu jääda, siis on teda uskumatult raske välja suretada...
Aga sellega olete nõus, et Reisisadamas trügimist tuleb? Meil oligi Krikuga käsil käeväänamine teemal massiline evakueerimine lühikese aja jooksul meritsi Soome. Nt 100000 nädalaga 20000 per laev.Some kirjutas:Ma ise vist ei litsuksi. Kui oleks pere, siis mõtleks küll kuidas nad sõdivalt alalt minema saada. Selles osas on ründaval poolel alati eelis - nende pered ju tagalas ja käed vähem seotud.
Mina ütlen, et ei ole reaalne ja olen võimekuse piirides üritanud põhjendada. Kriku ütleb, et on võimalik ja ei põhjenda. Võimekuse piirides?
Ja taara ka arvas, et (soomlaste?)tahe(evakueeruvaid vastu võtta) kasvab. Ma kordan ennast - ei ole mul indikatsiooni Jätkusõja järgse Soome otsustajate vähese pragmatismi osas.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline