Eesti poliitelu eile, täna ja homme.

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Suletud
Elagu Ukraina
Liige
Kontakt:

Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas Elagu Ukraina »

nimetu kirjutas:Siiski on üsna häiriv, et kremli-meelsed saavad kokku üle 60% häältest.

:evil:

EDIT:
Bloomberg väidab, et Le Pen on isegi ees.
https://www.bloomberg.com/graphics/2017 ... -election/

EKRE loodab ikka Le Penni võitu. Üha rohkem valdab mind tunne, et ka ekre ise saab venelt raha, kuidagi kahtlane on nende käitumine.

Kuidas nad ülistasid Trumpi, kui teda valimiste eel kõikjalt rünnati, aga Trump ikkagi võitis. Nüüd, kui on selgunud, et Trumbist ikkagi ei saanud venelastega kauplejat, siis nüüd EKRE enam Trumbivaimustuses ei ole.
nimetu
Liige
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas nimetu »

kuidagi kahtlane on nende käitumine
Inimesed taipavad seda alles nüüd?
Nende käitumine on alati olnud "alternatiiv-tõdedel" põhinev, mis on paljuski ühilduv Kremli edastatava propagandaga (olgu siis sihilikult või mitte).
toomas tyrk
Site Admin
Kontakt:

Re: Eesti poliitelu eile, täna ja homme.

Postitus Postitas toomas tyrk »

Rail Baltic'u arutelu liidetud eelmise samanimelise teemaga.
Martin Peeter
Liige

Postitus Postitas Martin Peeter »

IRLi kunagise valijaskonna peale käib võitlus, kus EKRE viga EList väljaastumise loosungi näol, on ära kasutamas Reformierakond venekeelse hariduse lõpetamise loosungiga.

http://www.err.ee/593872/michal-taielik ... -rahvuslus

Ausalt öeldes on mõlemad parajad populistid. Ei ole meil vaja praegu rahvussuhteid teravdada ja EL-i turu kaotus tähendaks Eestile konkreetselt vaesust. See eesti keele oskus ja kodakondsuse taotlemine loksub vaikselt õiges suunas niigi.

Aga seda, et relvastaks Kaitseväe korralikult ära - ei, see on liiga kallis. Pigem tekitame ikka ohtusid juurde. Ainus, mida ma ei näe, on see, et hooliv rahvuslus IRL-ist või Vabaerakonnast ennast sellisele populismile vastandaks, sest vajalik on tegeleda oma toiduahela huvide või siis aastatepikkuse sisekaemusega, millest keegi midagi ei tea.
Dona nobis pacem!
Kasutaja avatar
Manurhin
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Manurhin »

Vaat' reffide käest ma tahaks küll tõsiselt küsida: olite just äsja võimu juures ja seda 17 aastat ühtejutti! Miks, kurat, te seda eestikeelset haridust SIIS ära ei teinud? Aega ja võimalust oli ju enam kui piisavalt. Veelgi enam mind huvitaks, mida RE ja IRL ütlevad genotsiidi nimega töövõimereform kohta? Nimetatud (väga pehmelt öeldes) sigadus keerati kokku siis, kui Ansip oli peaminister ja Rõivas sotsiaalminister. Kus on need ca. 100000 vaba töökohta vähenenud töövõimega inimestele? Töötukassal on hetkel pakkuda vaid 5368 töökohta. Neistki enamus Tallinnas ja suurem osa eeldab, et töösoovija oleks füüsiliselt terve. Igatahes tundub, et töövõimereformist saab üks pirakas nael Reformierakonna kirstu.
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
Martin Peeter
Liige

Postitus Postitas Martin Peeter »

No mina jälle vaatan sellest vaatenurgast, et mingi uue Pronksiöö orgunnimisele kaasa aidata oleks ikka praegu vale. Kui su riik sõltub oma julgeolekus liitlastest, kes omi mehi sinu kaitseks appi saadavad, siis - ole hea - ära ise oma käitumisega asja teravamaks aja.

Loomulikult populism, millele panid kohe hagu alla ka EKRE ja minu suureks pettumuseks ka Vabaerakond.

http://www.err.ee/593814/vabaerakond-ja ... lasteaiast
Dona nobis pacem!
Kasutajanimi
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kasutajanimi »

Kui ma õigesti mäletan siis Ossinovski haridusministriks saamise peale käis ta välja, et nii hilja kui gümnaasiumis pole mõtet hakata eesti keelt õpetama ja peaks alustama juba lasteaiast.

Aga kus see on siis.
Tegelane5
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Tegelane5 »

Jaak Jõerüüt'ilt asjalik artikkel Postimehes käesolevast olukorrast, kus kedagi valida nagu polegi.
http://arvamus.postimees.ee/4098181/jaa ... nde-valija
Ma pole kunagi varem kuulnud oma tutvusringkonnas nii paljusid inimesi nii nõutult ütlevat, et enam ei tea, keda valida. Lihtne oleks põrutada, et laisk valija on kaotanud orientatsiooni, oma viga! Tegelikkus on minu arust vastupidine – liiga mitmed erakonnad ei taju oma potentsiaalseid valijaid. See, et üldse palju valimas käiakse (ehkki ohates), tuleb kirjutada introvertsete eestlaste sügaval peituva Eesti-armastuse arvele. Ma ei jaga praegu oma antipaatiaid ja sümpaatiaid, vaid muljeid, kui ütlen, et erakonnad on vaimselt mugavad ja laisad.
/-/
Valijate mittetajumise kogupilti kuulub ka Eesti demograafilise olukorra krooniline unustamine. Ma ei mõtle praegu rahvustest, ma mõtlen vanusegruppidest.

Kas päeva lõpuks, nagu poliitikud tüütuseni kordavad, muutuvad kõik õnnelikuks või lasevad paljud jalga, kes kodust, kes uuest suurvallast, kes riigist? Seda me veel ei tea. Aga ümberjoonistatud kaardi juures valimisennustustele mõeldes on kindel, et üks pluss üks ei ole seekord kaks, vaid midagi hoopis muud. Teiseks ei tea, kuidas mõjub nüüd nn kahe tooli seadus. Kolmandaks ei tea me ka seda, kas või kuidas mõjuvad (nähtamatult, varjatult, alateadlikult?) meiegi valijate meelelaadile need nimetatud pöördelised valikunähtused, nagu USA president, Brexit ja Prantsusmaa presidendivalimised. Kas mobiliseerivalt ja kainestavalt või...
[i]“It is difficult to get a man to understand something, when his salary depends on his not understanding it.” [/i]
Kasutaja avatar
Aixc
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Aixc »

Martin Peeter kirjutas:No mina jälle vaatan sellest vaatenurgast, et mingi uue Pronksiöö orgunnimisele kaasa aidata oleks ikka praegu vale. Kui su riik sõltub oma julgeolekus liitlastest, kes omi mehi sinu kaitseks appi saadavad, siis - ole hea - ära ise oma käitumisega asja teravamaks aja.

Loomulikult populism, millele panid kohe hagu alla ka EKRE ja minu suureks pettumuseks ka Vabaerakond.

http://www.err.ee/593814/vabaerakond-ja ... lasteaiast
Hiljutises Eesti kooliharidust puudutavas ETV saates "Suud puhtaks" leidis TÜ eesti keele professor Birute Klaas- Lang, et kooliharidus peaks olema või õigupoolest pidanuks juba taasiseseisvumisest alates olema suunatud ainult eestikeelsele haridusele. Reps muidugi avaldas lootust, et säilib mitte ainult venekeelne haridus vaid tekib juurde veel mingeid X- keelseid koole!
Ma ei saa päris hästi aru, et milles see vabakate ja EKRE populism väljendub, eriti kui see ühtib spetsialistide arvamusega?
Ahjaa, üks huvitav detail veel, rahvastikuteadlased kinnitavad, et läänepoolsed tulijad integreeruvad eestlastega, idapoolsed siin ees olevate venelastega. Täna on sisserände osas tegijad Ukraina ja Venemaa, miks ei peaks me pingutama selle nimel, et ka neid Eestie ühiskonda sulandada?
Minu jaoks on populism pigem see, et häältekaotuse hirmus lubatakse senisel olukorral mitte ainult jätkuda, vaid lastakse probleemil veelgi enam süveneda.
eloscuro
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas eloscuro »

Aga Eesti kõrgkoolides viiakse õppekavasid järjest üle inglise keelele...

See tegevus imo õõnestab natuke "lasteaiast alates kõik eesti keeles" argumente.
Kasutaja avatar
Aixc
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Aixc »

Oudekki Loone: kuigi Eesti vabadusega läks veel aega pärast Teist maailmasõda, siis see, et pommid ei kukkunud kaela, on ka päris oluline.

http://www.delfi.ee/news/paevauudised/e ... d=78162174

Midagi on talle siiski pähe kukkunud
kaugeltuuriv
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

Kuigi ma ei ole Evelin Sepa eriline fänn,tuleb mul temaga nõustuda-Eesti arstid on vist teinud suure ime,koos pimesoole väljalõikamisega on midagi muud ka kadunud Loonekese peast.
Aga hea,et sellised asjad kenasti välja tulevad,meil on ajaloost õppetund olemas,kuidas igasugu Lauristinid ja & 1930 keskelt hakkas Vene raha kasutades ettevalmistama 1940 aasta katastroofi.Toona peeti selliseid kirjanikke-luuletajaid mitteohtlikuks ja paljalt lobisejateks.
Nüüd tuleks igasugu Loonekestel,Yanakestel,Ivanovakestel Kapo kaudu igapäevaselt silm peal hoida,et uut nn.ühtsuse valitsust ei tekiks,kes avalduse Vene Fõderatsiooniga liitumiseks kokku klopsida tahaks.
Minu isiklik arvamus on aga see,et Looneke on tavaline argpüks,kes samalaadselt siinse ühe kaasfoorumlasega tahaks alati kellegi tugevama perset(vabandan otsekohesuse pärast) lakkuda,vabandusi selleks teistele igasugu mulinaga seletades.
Minu emapoolne vanaisa suri Siberis,Murmanski oblastis,esimesel küüditamise aastal 1940,kus olevat metsatöödele aetud sügisriietes,kohas,kus oli temperatuur olnud -20.
Minu isapoolse vanaisa vend aga lasti maha sakslaste poolt 1944 aastal.Nii,et suguvõsa on kannatanud mõlema võimu poolt aga peput sellegi poolest ei laku nii sakslaste,kui venelaste puhul.Loonekene aga näe tahab seda ilusasti teha,ju siis hästi makstakse sealt Kremli taskust.
Viimati muutis kaugeltuuriv, 10 Mai, 2017 11:08, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Borja siin millalgi sõnastas selle, mida ma olen ise ka väga pikalt mõelnud ja muudes seltskondades välja öelnud. Need inimesed, kes 1940. aastal riiki pöörasid, edaspidi hävituspataljonidesse astusid või küüditamistes osalesid, olid kõik vabariigi ajal olemas ja kaugelt suurem osa vabaduses.

Sellised on ka praegu meie keskel, kuid rahu ajal ei panda neid lihtsalt eriti tähele.
kaugeltuuriv
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

Kriku kirjutas:Borja siin millalgi sõnastas selle, mida ma olen ise ka väga pikalt mõelnud ja muudes seltskondades välja öelnud. Need inimesed, kes 1940. aastal riiki pöörasid, edaspidi hävituspataljonidesse astusid või küüditamistes osalesid, olid kõik vabariigi ajal olemas ja kaugelt suurem osa vabaduses.

Sellised on ka praegu meie keskel, kuid rahu ajal ei panda neid lihtsalt eriti tähele.
OT.Aga samu asju olen ma ka paari tuttavaga arutanud.Ka suguvõsa vanemate liikmetega.Üks ühine omadus olevat olnud tollastel kadedus teiste vastu.Paljud küüditajate kaasajooksikud ja aitajad olid olnud kellelegi võlgu või kunagi saanud äriliselt lüüa.
Aga samas,oli ka vasakpoolsete seas mõni ausameelne.Minu isapoolne vanaisa oli palganud endale sauniku paar aastat enne riigipõõret,oli teisega küllalt hästi läbi saanud.
Kui juunipõõre tuli,siis oli saunik läinud alevivalitsusse tööle,sekretäriks.Peale sõja algust oli isegi kommunistliku partei liikmeks läinud ja evakueerunud Venemaale,kus ta liitus korpusega.Tagasi tulles oli sama töö peale tagsi läinud,alevivalitsusse(Pärnu-Jaagupi).
Kui aga uus küüditamine 1949 aastal tuli,siis oli mees öösel olnud vanaisa ukse taga(isa oli siis 13) ja käskinud kodust metsaküüni paariks pävaks varju minna,kuni ta pabereid õiendab.Selles piirkonnas,kus ta enne elas(mõtlen seda saunikku) ei läinud keegi Siberisse tänu õigele teatamisele.Mehel oli südametunnistus olemas järelikult,kuigi ta maksis selle eest vangistusega.Keegi ikkagi koputas mehe alevivalitsuses ära ja saunik pidi 5 aastat vanglaleiba sõõma.
nimetu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas nimetu »

Minu isiklik arvamus on aga see,et Looneke on tavaline argpüks,kes samalaadselt siinse ühe kaasfoorumlasega tahaks alati kellegi tugevama perset(vabandan otsekohesuse pärast) lakkuda,vabandusi selleks teistele igasugu mulinaga seletades.
Hullem veel - ta on ideoloog.
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 1 külaline