'Mis on vabadus?'
Väga tore lugemine ja paraku enamus teist ei saaks ilma minuta seda võib-olla kunagi teada. Ma ei hakka nimesid taha kirjutama ning ajalehel ei leidnud kusagilt ka märget, et selle osi ei või kopeerida. Igatahes, ajaleht on
Reaali Poiss
ja mõned meeldejäävad:
--poiss--Vabadus on see, kui sa ei pea jagama teiste riikidega oma riiki. Vabadus on see, kui sa oled vaba. Maailmas paljud riigid pole vabad, seepärast on nendel riikidel raskem, kui nendel, kes on vabad. Ma tahan, et Eesti oleks suurem. Ja et oleks inimesi rohkem.
* * *
--poiss--Vabadus on sõna, mis tähendab, kui maa on vaba või inimene on vaba. Kui Hitler hakkas ründama, siis see Hitler Keila-Joa ranna juures tegi ühe laagri, aga seal oli päris palju valvureid, inimesed ei saanud välja ja Tallinn oli peaaegu tal käes, aga ta tappis ennast ära. Tal oli peaaegu Tallinn käes ja Tallinnale tuli appi Venemaa ja aitas ja siis oli niikuinii Tallinn kinni aga Tallinn sai lahti ja Eestimaa võttis lipu välja.
* * *
--tüdruk--vabadus on inimeste suhtes üks ja riigi suhtes teine. Inimeste jaoks on näiteks puhkus, aga riigi jaoks on see vabadus teistest riikidest. Eesti on iseseisev riik ja ma arvan, et see tähendabki Eesti jaoks vabadust. Aga kas meie isamaa, see väike Eesti, on enam iseseisev riik? Me läksime natosse ja me läheme ka üle eurole, mõelge järgi. Mina näiteks ei taha eurot. Aga minu arust võiks olla nii, et me võime natosse minna, aga mitte üle eurole, meil on oma raha, mille peal on meie kuulsad näod. Mina aga ütlen eurole ei. Praegu me võime veel vabad olla, aga enam mitte kauaks
* * *
--tüdruk--Minu meelest on vabadus see, kui sinu armas Eesti riik ei kuulu teistele riikidele. Eesti on kuulunud paljudele riikidele, näiteks Venemaa. Eestil on väga ilus lipp. Lipuvärvid on sinine, must, valge. Kas sina, kallis eestlane, tahaksid olla eurodes? Mina ise tahaksin jääda kroonidesse.
* * *
Esialgu rohkem ei viitsi trükkida. Lihtsalt lugege, tuletan meelde, et nad on 2. klassi õpilased. Kui on soovi siis ma võin pikkamööda kõik siia ära trükkida, aga need olid alustuseks.[/b]