Eesti SS üksuste - politseipataljonide kuriteod II m.s ajal.

Eestlased ning eestlastest koosnevad üksused, relvad, lahingud, varustus, autasud jne jne...
Vasta
Kasutaja avatar
hugo1
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas hugo1 »

Meie võitluslipp sini-must-valge
aatekõrgusse näidaku teed!
Lehvi, lehvi sa hõõguma palged.
Süüta südames õilsuse leek.
Prinz Eugen
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Prinz Eugen »

Tulles teema algusse tagasi - politseipataljonid jms analoogilised üksused moodustati sakslaste poolt selleks, et tagalat julgestada, mitte rindel võitlemiseks.
Hiljem sundisid asjaolud neid ka rindele saatma.
Tagalat julgestades tuli valvata sõjalisi objekte (ka sõjavange), võidelda partisanidega, teostada haaranguid, otsida läbi külasid.
Teadagi on partisanide-vastane võitlus alati ja igal pool piiripealne asi - sest reeglina ei järgi partisanid ise ühtki reeglit (mõrvad, piinamised, pantvangistamised, erariietes võitlemine jms on igati aktsepteeritud).
Kasvõi põgusalt memuaare lehitsedes on selge, et eedstlased ei olnud kogu aeg rindel, mingi aeg tegutseti ka partisanide vastu.
Kahjuks ei ole mul tuua ühtki viidet, aga olen venekeelses kirjasõnas kohanud 2-3 Pihkvamaa küla nime, mida kas sakslased või eestlased olevat 1942-44 maha põletanud.
Samas ei ole ma kohanud kuskil kirjeldust Jakobsoni raportis nimetatud Poola asulates (Lodz, Przemysl, Rzeszow, and Tarnopol) tegutsemise kohta. Kas tegemist oli Debicas väljaõppel olevate eestlaste üksustega? Kas kellelgi on selle kohta infot.
Kasutaja avatar
Sollmann
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sollmann »

Prinz Eugen kirjutas:Tulles teema algusse tagasi - politseipataljonid jms analoogilised üksused moodustati sakslaste poolt selleks, et tagalat julgestada, mitte rindel võitlemiseks.
Eelkõige vast siiski partisanide-vastaseks võitluseks. Sks-d, reeglina, ei osanud metsas suurt midagi peale hakata. Kodus ja mujal Lääne-Eur-s ei olnud ju midagi sellist 'mittetsiviliseeritut'. Veelgi enam, metsa peljati ja võitluses partisanide vastu puudusid seoses sellega igasugused edulootused
TÕDEONAJATÜTAR
Kasutaja avatar
hugo1
Liige
Kontakt:

Kahjuks ei ole mul tuua ühtki viidet, aga olen venekeelses kirjasõnas kohanud 2-3 Pihkvamaa küla nime, mida kas sakslased või eestlased olevat 1942-44 maha põletanud.
Ma ei saa aru miks sellest külade põletamisest üldse nii suur number tehti.
Isegi suurlinnu põletasid kõik pooled maha, kurat küll sõda oli ju ikkagi.
Liitlased hävitasid linnu, kus ei olnud Saksa sõjaväeüksusi. Venelased samamoodi esimese asjana, kui nad euroopasse tulid põletasid maha Narva ja sealt edasi...
Ärme unusta kuidas nad 1941a lahkusid. Põletatud maa taktika, ja nende arust oli see täiesti õigustatud.
Polnud sakslased ka selle kohapealt paremad, Hitler ju nõudis 1944 - 1945 a sedasama.
Nii, et kui eestlased panidki mõnele külale tule otsa, mis siis :?: Sõda oli ju ja järelikult oli nii vaja.
Küsimus on kas nad korraldasid veresaunu süütute vastu, või mitte.
Nõukogude liidu sõjavangide valvamine ei ole ka minuarvates kuritegu.
Frundsberg
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Frundsberg »

Noh, sõda on üldse üks kuri asi ja kurjad teod käivad sellega kaasas. Kas näiteks see on sõjakuritegu kui haarangu käigus partisanidele pool küla maha põletada? Või kas see on kuritegu kui vangi langenud vastase relvastatud võitlejad kohapeal maha lasta või üles puua? Või kui enne rünnakut on kõigile teada, et ühel või siis teisel põhjusel sel korral vange ei võeta/ei saa võtta ja seetõttu end vangi andvad vastased käigult maha kõmmutatakse?

Kõik ju iseenesest inetud teod, pole kindlasti kooskõlas rahvusvahelise õigusega, igasuguste konventsioonidega jne. Aga selliseid asju tehakse kõigi sõdade ajal. Tihti mitte mingist erilisest sadismist, vaid lihtsalt tulenevalt olukorrast. Tegid selliseid asju nii sakslased kui ka venelased. Ja ma ei usu, et eestlased oleks puhtad poisid olnud. Näiteks sõjavangide mahalaskmist rindeolukorras võib ju lugeda mitemetest mälestustest.

Minu meelest võiks üldse ära lõpetada neis ammustes asjades sobramise, rahuaegsest põlvkonnast pole meist keegi võimeline rindemeeste üle kohut mõistma. Kusjuures ma mõtlen sinkohal just rindeüksusi ja nende poolt kordasaadetut.
Kasutaja avatar
VANA LÖUKOER
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas VANA LÖUKOER »

siit ka 36.politseipataljoni söduri enda lugu :

http://www.epl.ee/artikkel_211101.html? ... f60846f138
VAREMEIST TÖUSEB KÄTTEMAKS !!!!

MAHA VALGED JUUDID !!!!!!!!
NARVAKAD
Liige
Kontakt:

Mortsukad politseipataljonist

Postitus Postitas NARVAKAD »

Tere Veltu
Kae mis ma leutsi vahepaal, venne keeli kes moistab, kuradi mortsukad politseipataljonist, naade ristid olid vallateenitu tsiviilelannikonna tapmisega.

http://www.kp.ru/daily/23498/39027/
Kasutaja avatar
hugo1
Liige
Kontakt:

No näed siis Veltu sõbrad ka siin välja ilmunud :lol: :lol: :lol:
2H
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas 2H »

No selle jutukese järgi ei saanud vaesed sõdurpoisid isegi rahulikku pühapäeva pidada,püssirauad ei saanud mahagi jahtuda.Õpetlik artikkel kasvavale Pihkva oblasti noorsoole.
Kasutaja avatar
Troll
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Troll »

..."каждому эстонцу, вступившему в полицейский батальон, немцы обещали три гектара земли."
OMG?? Igale politseipataljoni astujale lubati kolm hektarit maad? No mis idioot küll selliseid lollusi tõe pähe püüab levitada?
Hea võidab alati kurja - kes võidab, see ongi hea!
Wiking
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Wiking »

Tsiteerin::
..."каждому эстонцу, вступившему в полицейский батальон, немцы обещали три гектара земли."

OMG?? Igale politseipataljoni astujale lubati kolm hektarit maad? No mis idioot küll selliseid lollusi tõe pähe püüab levitada?
Eks loomulikult see on see hale venelane propaganda, mida meie idanaaber päevast päeva harrastab. Ja eks nende pe**elakkujaid sõelub siingi ringi, üks ehedamaid sm dietrich ja eks nende elu keerlebki selle järgi.

Olen mõelnud, et peaks tegema meelega ühe eriti korraliku propaganda lehe, kus paneks ka venelastele. Tegelikult peaks sellega tegelema just valitsuse vastavad struktuurid. Aga noh, teame ju, et kui jutt käib Eesti eest seismisel, siis paraku nendega midagi arvestada pole. venelasel tegeleb propagandaga valitsus ja igatsugu luulu artikleid on ennegi avaldatud. Nö venelane räägib Meie rahva eest. Sm Uno Laht ja teised punapõngerjad harrastavad nö "ajaloolist" luulet. Eks nii teevad nad igalpool, ka palju räägitud Tšetseenias.
Kasutaja avatar
Seersant Steiner
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Seersant Steiner »

Minu arvates võiksid sõjakuritegusid sooritada ainult indiviidid. Saksa armees oli ikka kord majas seda eriti SS vägedes. Seda me teame ju kõik mida liitlased tegid aga nendest ei tohi rääkida ju
Lennart
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lennart »

Seersant Steiner kirjutas:Minu arvates võiksid sõjakuritegusid sooritada ainult indiviidid. Saksa armees oli ikka kord majas seda eriti SS vägedes. Seda me teame ju kõik mida liitlased tegid aga nendest ei tohi rääkida ju
Mis kord oli Omakaitseüksustes? :D Osades üksustes olid mehed relvastatud väga kireva relvastusega ja kandsid erariideid,ainuke mis anti oli lapp, mis käe ümber seoti. Lõuna-Eestis olevat mehed isegi ilma luba küsimatta lahkunud positsioonidelt aeg ajalt ja siis kuskilt välja jälle ilmunud ning enamik mehi mõtles ainult jalga laskmisele. Aga kes võitlesid, võitlesid vapralt.
OveT.
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas OveT. »

lennart88 kirjutas: ...,ainuke mis anti oli lapp, mis käe ümber seoti.
Kas saaks rohkem informatsiooni selle lapi kohta?
Kes, kus ja miks just lappi kandis? Kas see oli mingi köögitoimkonna eraldusmärk või ...?
Palun alati pakkuda märke, medaleid, riste, autasusid tsaari, eesti ja saksa ajast. Samuti dokumente, postkaarte ja fotosid igal teemal, vorme, kiivreid, pandlaid, mõõku jms. 52-23353 ri28le@hot.ee
Lennart
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lennart »

raudrist kirjutas:
lennart88 kirjutas: ...,ainuke mis anti oli lapp, mis käe ümber seoti.
Kas saaks rohkem informatsiooni selle lapi kohta?
Kes, kus ja miks just lappi kandis? Kas see oli mingi köögitoimkonna eraldusmärk või ...?
Selle lapi all pidasin silmas valget käiselinti mis ümber käe oli.Kui oled lugenud M.Laar Emajõgi 1944 saad aru millest ma räägin.Vabandan kui ma midagi arusaamatult kirjeldasin.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline