Pakuks, et tegemist on intelligentse mutiga.Fucs kirjutas: * kas tegemist on mügriga?
* kas tegemist on tundamatute kolmandate isikutega?
* kas tegemist on intelligentse mutiga?
Paar sõna ka minu mutisõjakogemustest.
Alustasin kohe nende traatlõksudega. Töötas. Aastaid.
Vahepeal proovisin ka karbiiti, mürki, lõhnakuule, mereadru, kalapäid, pipragaasi, päikesepatareiga pinistajaid, tuulega kõristajaid jne. Üldiselt ei tööta.
Viimase aja leid on Bros-i mutipeletuslahus (lavendiiniõli). Üldiselt töötab. Naabrid ka kasutavad ja mutid on ainult minu aias

Õli olen valanud kaltsu peale ja selle muti käiku toppinud. Kestab kauem. Paljaste kätega ei soovita tegeleda: ei saa haisu kätelt maha.
Meil on krundid selliselt, et mutid elavad ühes tühjas krundis ja kes naabritest kunagi rammusama mulla murule pani (vihmaussid) selle juurde tehakse röövkäike. Kas siis otse või kasutades transiidina hekialuseid. Ühel naabril oli pikalt koer, sinna nad ei tikkunud. Koer suri ära ja kohe mutid platsis. Selle peale võttis naaber uue koera. Üldiselt on nii, et suuremat mutisõda pean ainult mina.
Eelmise sügiseni sain abi nendest traatlõksudest. Püüdsin kinni nii 5-6 mutti aastas ja ütleme nii, et muru oli enam-vähem ok. Siis aga juhtus nii, et ükskord leidsin lõksu vahelt ainult karvatuusti. Peale seda enam mutti kätte ei saanud. Lõksust oli alati kas mööda mindud või mulda täis aetud. Ja nii terve sügise. Iga päev oli positsioonidel 3-5 lõksukomplekti, mis olid siis kas tühjad või neutraliseeritud. Kuidagi see mutt need lõksud ära tunneb. Kas lõhna või tunde järgi vms. Proovisin uusi, värskeid lõkse (need nagu on töötanud paremini), kuid ikkagi abi ei olnud. Kasutan alati kindaid. Kuna selleks ajaks olid enamus mutte kinni püütud ja uusi hunnikuid ei tekkinud ning näis, et kasutatakse ainult hekialuseid, siis sõlmisime vana mutiga talveks-kevadeks vaherahu. Pidas kuni jaanipäevani. Alguses peletasin lahusega. Kuid siis ühel päeval vihastasin ja otsustasin selle vana mutiga ikka asju klaarima hakata. Ostsin paukpadrunitega lõksud. Seniks olen saanud paari päevaga ühe noore muti kätte. Ainuke hirm on see, et kas nad seda paukpadruni poolt tekitavat lõhna ära ei tunne ja siis lõksu vältima ei hakka?