Borja kirjutas:- JustiitsMin-i esindaja väljapunnitatud (kordus)vastusest võis aru saada, et peedikutel on Eestis ikka päris hea elu

Saadet vaadata ei viitsi, aga mis päris pedofiilidesse puutub, siis see nii siiski olla ei tohiks. Murdeealistega jamamine pole enam tegelikult pedofiilia, vaid alaealiste ärakasutamine, kallutamine prostitutsioonile vms. Pedofiilia on ikkagi hälve, mis paneb hälviku täitsa laste peale erutuma, imikutest saadik. Selliseid värdasid jääb paraku ka masendava regulaarsusega vahele. Võttes arvesse, et vahele jääb ainult pidurdamatum osa sellest rahvast (tegemist on kaasaegse Lääne ühiskonna vist rängima stigmaga ja oleks loogiline arvata, et kui inimene vähegi suudab, hoiab ta oma unistused ainult enda teada), tundub, et neid võiks olla suurusjärgus sama palju kui homoseksuaale (5% või midagi sellist). Suuremas osast ei saa me kunagi teada.
Eesti seadused on kindlasti mitmest riigist leebemad alaealiste noorukitega kopuleerumise küsimuses. Inglismaa jalgpallur Adam Johnson sai 15-aastase tüdrukuga magamise eest kuus aastat kinnimaja - sealmaal on nimelt seadus, et alla 16-aastane ei ole võimeline oma nõusolekut andma (
age of consent) ja on teoreetiliselt siis võimetu mõistma, mida tähendab suguühe. See on ilmselgelt jamps, arvatagu teo moraalsest poolest, mida tahes. Prantsusmaa lähenemine jällegi on, et alaealiste puhul rakendatakse vanusevahe reeglit - kindla ea asemel ei tohi partnerite vanusevahe olla mingist arvust aastatest suurem. See produtseerib ka kindlasti osal juhtudel ebaõiglust, kuid tundub olevat mõttekam. Eesti 14 aasta piir on minu arvates enam-vähem õige.
Hiljuti kriminaliseeriti seksi ostmine alaealiselt, st. 14-17-aastaselt isikult ja see on minu arust ka õige. Samas tuleks see tegevus pedofiiliast lahus hoida - kui täisealise ja 15-aastase suurest mõlemapoolsest armastusest seksimine ei ole pedofiilia, siis ei saa ka 15-aastasele seksi eest maksmine olla pedofiilia. Küll aga on see alaealise prostitutsioonile kallutamisena sügavalt amoraalne tegu.
Martin Peeter kirjutas:Tegelikult ei olnudki väga vale kunagi veel Strandbergi roheliste poolt tõstatatud plaan, et alla 16-aastastega ei tohi täiskasvanud vahekorras olla.
Minu arust oli see puhas populism.
Roamless kirjutas:olgu siinjuures igaks juhuks mainitud, et ise ei kuulu ühtegi vähemusse

Mul on jäänud mulje, et akf on meessoost...

Sama vähemuse esindajana soovitan tal kapist välja tulla! Kõik see pole hoopiski nii hirmus ja tänapäeva ühiskond on tegelikult meiesuguste suhtes juba päris mõistev.