ASJALIKUD küsimused med. komisjonist ning ajateenistusest

Vasta
Kasutaja avatar
Gideonic
Liige
Kontakt:

Re: ASJALIKUD küsimused med. komisjonist ning ajateenistuses

Postitus Postitas Gideonic »

Ei tea nüüd kas ka siin teemas postitajaga seotud?
http://www.postimees.ee/4236477/end-tul ... d-poosasse
Postimehele teadaolevalt oli Jarmo külastanud korduvalt ka kaitseväe arsti, ent seda pigem füüsiliste kaebuste pärast.
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

Gideonic kirjutas:Ei tea nüüd kas ka siin teemas postitajaga seotud?
http://www.postimees.ee/4236477/end-tul ... d-poosasse
Postimehele teadaolevalt oli Jarmo külastanud korduvalt ka kaitseväe arsti, ent seda pigem füüsiliste kaebuste pärast.
Too kurva kuju rüütel mainis, et on Paldiskis ja Kalevi patis - seega ilmselt pole ta Viru pataljoni enesetapja.

Aga mind on hakanud häirima, et foorumlased HEREM ja PALM on selle venimajäänud nutulaulu kohta haudvait - tuleks nagu reageerida.

Sest seisus kohustab - noblesse oblige.
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

Ma usun, et selliseid juhtumeid on lihtsalt nii palju (ei ole mingid erijuhtumid, et peaks erandkorras sekkuma ja lahendama hakkama), et nendega peaks tegelema otsesed ülemad ja EKV meditsiiniteenistus. See, et üks selline juhtum siia avalikkuse ette üliharva ära eksib ei tee ma arvan seda juhtumit nii eriliseks, et nt. PS ülem sellega peaks isiklikult tegelema.

Kui 2016 võeti tegevteenistusse 3365 kutsealust + 18 naist ja nendest ennetähtaegselt vabastati teenistusest 683 ajateenijat ja nendest omakorda tervislikel põhjustel 653 ajateenijat (s.h. 4 naist), siis kui ma nüüd valesti ei arvutanud (matemaatikud parandavad kui on vaja) tähendab see, et ca iga viies KRA komisjoni (koostöös pere- ja eriarstidega) poolt tegevteenistusse kõlblikuks tunnistatud isik osutus tervislikel põhjustel siiski mittekõlbulikuks. 653 ! See on üks pataljon.

Nüüd, et mingit adekvaatset pilti saada ja mingeid hinnanguid anda, peaksime me teadma, kui palju 653 hulgas oli neid, kes:

*vigastasid ennast teenistuse käigus ja vabastati seetõttu (ootamatud traumad, õnnetusjuhtumid jms mida ikka juhtub - ütleme siis vältimatud kaotused).
*treeniti vigaseks (muutusid meditsiiniliselt mittekõlbuliks, kuna väljaõppe läbiviijatel puuduvad vajalikud teadmised psühholoogiast, füsioloogiast, anatoomiast ja meditsiinist).
*muutusid meditsiiniliselt mittekõlbulikuks paratamatult ja vältimatult, kuna sümbioos "KRA komisjon-perearst-eriarst" tunnistasid kõlbulikuks tegelikult mittekõlbuliku isiku.

Seda me paraku kusagilt välja ei loe. :|
Martin Herem
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Martin Herem »

Vabandan Borja, ma ei saanud jah täpselt aru.
Ma loen siit välja järgmise olukorra (minu sõnastus, kuid Kõigijaoksslangi sõnum) :

1) KRA arstlikus komisjonis ei arvestatud noormehe terviseprobleemidega mitte mingil moel ja saadeti teenima.
2) Seejuures on temale antud Thomase test sellise ülesehitusega, et igal juhul näitab juhi või autojuhi omadusi (loe: et saaks teenistusse võtta 11-ks kuuks).
3) KVs pole tema probleemidele piisavat tähelepanu pööratud. Vaatamata vabastustele, tuleb tal ikkagi kaasa teha asju, mis talle tegelikult hoopis kahjulikud on. Ülemaid tema probleem ei huvita.
4) KV meditsiin on samuti ükskõikne olnud ning probleemide lahenduseks on kasutatud vaid algelisi ja ebatõhusaid meetmeid
5) Mõni päev tagasi, oli tervis nii kehva, et kõndida ja sedagi suurte raskustega, sai vaid valuvaigistite toel.
...

Mul on seda kõike raske uskuda. Kogu maailm on osaline vandenõus ...
Ma soovitan kohe pöörduda RÜ, KÜ ja PÜ poole. Kui see ei aita, siis Peainspektori poole.
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige

Martin Herem kirjutas:Mul on seda kõike raske uskuda. Kogu maailm on osaline vandenõus ...
Ma soovitan kohe pöörduda RÜ, KÜ ja PÜ poole. Kui see ei aita, siis Peainspektori poole.
Ka mul on seda jama ausalt öeldes raske uskuda.
Ja minu kõhutunne ütleb, et antud kutt (ilmselt) tulebki teenistusest kõrvaldada - ning mida varem, seda parem. Ja loomulikult on see pataljoniülema otsene ning brigaadiülema kaudne vastutus - eriti kui viimane on foorumikasutajana sellest jamast igati teadlik (pataljoniülem näit ei pruugi ollagi) :|
Viimati muutis Tundmatu sõdur nr. 4, 09 Sept, 2017 10:34, muudetud 2 korda kokku.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Kõik õige, aga kui selline asi käib brigaadiülemani kuskilt foorumi kaudu, on ikka ka mäda majas.
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige

Kriku kirjutas:..kui selline asi käib brigaadiülemani kuskilt foorumi kaudu, on ikka ka mäda majas.
Just..
Martin Herem
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Martin Herem »

Jama on ainult ühel juhul - kui olukord on selline, nagu ...slang räägib.
KVs tehakse praegu suuri pingutusi, et väljalangemine väheneks. Ühest küljest "ei taheta" seepärast kellestki kergelt lahti saada. Teisest küljest pööratakse varasemast suuremat tähelepanu indiviidile. Kalevi ülem sellist asja juba ripakile ei jätaks.
Nagu eespool palju arvanud, võimalusi on mitmeid:
a) mees ongi slang ja otsib võimalust minema saamiseks. Ülematel pole siin suurt midagi teha ... peale kodaniku kasvatamise
b) mehel on tõsine probleem, kuid KV lihtsalt ignoreerib mingite tulemuste nimel
c) mehe probleemid on väiksemad, kui ta ise arvab. Ülematega suhtlemine pole lihtne. Ülemad tegelevad probleemidega mis karjuvad

Kujutage ette, et meil oli kunagi ajateenija, kellel on jalaga probleem. Küsis luba arsti juurde minekuks. Ülem ütles, et ole 1400ks tagasi. Ajateenija ootas järjekorras kuni 1400ni ja kohtumata arstiga läks tagasi tundidesse. Midagi ei öelnud. Kaks päeva hiljem sama. Veel kaks päeva hiljem sama. Ülemal polnud aega küsida ja ajateenijal polnud ... jumal teab mida polnud, aga rääkida ta ei tahtnud. Lõpptulemuseks oli ema ajakirjandusega platsis. Kahtlemata oleks ülemad pidanud küsima. Aga 18+ mees peaks ...

Veel kord Kõigijaoksslangile - mina ja räägi kohe see jutt oma rühmaülemale, sest see kui sa siin kaebad ja teenistuses ei räägi, on eriliselt lollakas. Ja kui arstid midagi ei leia, siis oled sa väga suure tõenäosusega teenistuseks kõlblik. Sest kui rännakud ja veel mõned asjad välja võtta, siis ei ole ajateenistus füüsilise koormuse poolest sugugi hullem tavalise elektriku, ehitaja või ... tavalise inimese elust.
Kasutaja avatar
Eftychia
Uudistaja
Kontakt:

Ajateenijad Scoutspataljonis

Postitus Postitas Eftychia »

Poeg saadeti nüüd pärast SBK-d Kalevist Tapale Scoutspataljoni. Olla öeldud, et mingit eriala nad ei omanda, selle asemel harjutavad 8 kuud lahinguvalmidust. Kas see on mingi uus kontseptsioon 11-kuulises teenistuses, teab keegi?
Veiko Palm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Veiko Palm »

Mina tean. Ja olen veendunud, et ka poeg teab, sest kindlasti on talle asja selgitatud (iseküsimus, kas ta on süvenenud).

Vastab tõele, et sel "õppeaastal" võtame Scoutspataljoni ajateenijaid. Tegu on mõnes mõttes eksperimendiga. Ajateenistust läbivate sõduritega mehitatakse Scoutspataljoni (CV90) kompanii jalastuv koosseis. Ja veelgi täpsemalt - jalastuva koosseisu reakoosseis (nt jaoülemad on elukutselised).

Seega ei vasta tõele jutt, et sõdurid mingit eriala ei saa, saavad küll (soomusüksuse jalaväelane), ning kindlasti on õppimist rohkem, kui lihtsalt "lahinguvalmiduse harjutamine".

Julgustage palun oma poega suhtlema otseste ülematega, nemad aitavad info hankimisel. Täna oli Tapa linnakusse tulek, kindlasti on poeg juba homme õhtul targem.
41Degree
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas 41Degree »

Mitte et mul teemasse midagi tarka vastata oleks, aga juhiks tähelepanu asjaolule, et hetkel just toimus peaaegu otsekommunikatsioon 1.JvBr asjast mittearusaava reamees-ajateenija ning hetkel kehtiva BrÜ vahel 8) Mil.net on ikka äge koht, kusjuures rohkete ning suurte tärnidega meeste oma nime all osalemine annab siia veel mingi omamoodi huvitava mõõtme juurde. Respect!
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

Ja alates juulist siin oma kurba saatust kurtnud ksf Kõigijaoksslang on ka kusagile ära kadunud... kas milneti abiga? :shock:

Mis tegite seal Kalevis selle vaese mehega, ah ? 8)

... aga ajateenijad CV -s, selle peal ja taga ja ümber ... "soomusjalaväelasena" väljaõppes ScP-s anno 2017 september kõlab vägagi hästi ! Lõpuks ometi :!:

Mulle meeldib ikka aeg-ajalt kilgata ka siis, kui midagi tõesti postiivset on, seega :oops: sorry selle tegelikult suurema sisuta kilkamise pärast nüüd.
41Degree
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas 41Degree »

Fucs kirjutas: ... aga ajateenijad CV -s, selle peal ja taga ja ümber ... "soomusjalaväelasena" väljaõppes ScP-s anno 2017 september kõlab vägagi hästi !
Igatahes +1. Vahetu kogemuse põhjal laiendaksin seda ja väidan, et iga ajateenija kokkupuude ScP-ga ning nendega samal poolel "võitlemine" e (kokku)harjutamine saab olla ainult positiivne. Enda jaoks avanenud ning natuke pealt nädala kestnud võimalus on siiani eredalt meeles, sest oli kaunis kaeda, kui mees teab, mis mees teeb (erinevalt minust).
Nii et kel on võimalus, võtku sellest viimast :wink:
Mercurius
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Mercurius »

Veiko Palm kirjutas:Vastab tõele, et sel "õppeaastal" võtame Scoutspataljoni ajateenijaid. Tegu on mõnes mõttes eksperimendiga. Ajateenistust läbivate sõduritega mehitatakse Scoutspataljoni (CV90) kompanii jalastuv koosseis. Ja veelgi täpsemalt - jalastuva koosseisu reakoosseis (nt jaoülemad on elukutselised). Seega ei vasta tõele jutt, et sõdurid mingit eriala ei saa, saavad küll (soomusüksuse jalaväelane), ning kindlasti on õppimist rohkem, kui lihtsalt "lahinguvalmiduse harjutamine".
Väga vinge. Kuluefektiivne, reservi mahtu tõstev, know-how ülekanne jne.
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige

Mercurius kirjutas:
Veiko Palm kirjutas:Vastab tõele, et sel "õppeaastal" võtame Scoutspataljoni ajateenijaid. Tegu on mõnes mõttes eksperimendiga..
Väga vinge. Kuluefektiivne, reservi mahtu tõstev, know-how ülekanne jne.
Kas nüüd just "vinge" aga näide out-of-box mõtlemis(võim)est ikka - bueno ühesõnaga.

Aga siit kohe küse PALMile - kas need enneolematud "Scoutsi ajateenijad" ka scoutsimärgiga bareti saavad :?: või lasete neil seal ikka ajateenija nokatsiga ringi töllata..

Et loodetavasti on ka sellele mõeldud :roll:
Viimati muutis Tundmatu sõdur nr. 4, 26 Sept, 2017 10:30, muudetud 1 kord kokku.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist