Üldiselt mind väga häirib teema niisugune takkajärgi solkimine (yks loodusõnnetus nimega Corvus paistis sellega ka kunagi väga silma), mis teha

Omapärane arusaam.hillart oma postitusega on astunud sammu passiiv-agressiivse käitumise pooleNagu ei taha midagi vaielda öelda, ega ette heita, aga siiski-siiski, midagi öelda tahaks.
Paraku pidin ma need postitused oma tegevteenistuse faktist tulenevalt kustutama. "Käsk on vanem kui meie."Nojah, siinsamas oligi teema olemas, aga akf hillart on oma kahtlemata lugemisväärt postitused selle algusest naerunägudega asendanud - kardetavasti ainest siiski iseäralikult naljakaks pidamata
Üldiselt mind väga häirib teema niisugune takkajärgi solkimine (yks loodusõnnetus nimega Corvus paistis sellega ka kunagi väga silma), mis tehaTagasi neid postitusi vist enam kuskilt ei saa.
Minu eesmärk ei olnud Sind solvata. Palun võta minu kommentaari kui ebaõnnestunud nalja. Mingit pilti ma luua ei soovinud. Palun vabandust.Ja pole vaja minust nüüd mingit sellist muljet jätta, nagu oleks minu näol tegu mingi sellise häbelikult pilku peitva poolearulise lollikesega. Ma tean vägagi hästi, millest rääkisin. Nii ehk teisiti, olin ma seda valdkonda kogu oma elu õppinud ja praktiseerinud, mis andis mulle mu väitluses ka tõsiseltvõetava kindluse.
ja teisalt Leohillart kirjutas ju hoopis muust (viimases postis vähemalt paar posti ülespoole).
See mida Sa räägid, on rahuaja kaitseväelaste tervishoiukorraldus. Mida võib tõesti suurepäraselt kohalikus regionaalses haiglas teostada.
Mis mõnevõrra erineb ikka sõja-aja sõjameditsiini võimekusest.
et lühidalt öeldes, kuidas see võimalik on? Et ühelt poolt teeme RA kõik asjad tsiviilmeditsiinis (sest RA meditsiin on meil 99% perearstindus), kuid samas oleme valmis täie tõsidusega tegelema SA meditsiiniga. Kuidas?Militaarmeditsiin on väga tõsine ja kahjuks ka suhteliselt kurb teema, sest RA tingimustes sellega tavaliselt ei viitsida põhjalikult tegeleda ja SA tingimustes ollakse lõhkise küna ees ning õpitakse läbi oma võitlejate mõtetute surmadega.
Kogemuste jagamine on hea, aga ka EDRT meedikud kutsutakse kokku erinevatest asutustest.EOD kirjutas:Sõjameditsiinile lähedase katastroofimeditsiini osas on Eesti Päästemeeskond (EDRT) igatahes väga kõrgel tasemel. Meeskonnas on peale meedikute ka muude alade inimesi. Näiteks nööripäästjate oskuste peale osati kunagi rahvusvahelistel õppustel vaid ahhetada. Eesti poolt oli õppustel just välihospidal. Ehk tasub kogemusi vahetada?
Mis siin arusaamatut on?Millest mina aga senini aru ei saa, on kpt Trummile kuuluv arvamus
Kas antud igati tasemel võimekus suudab toime tulla 1000-2000 haavatuga päevas, mis meid intensiivse sõjategevuse käigus ootab (olen arvestanud 500 hukkunu järgi päevas)?EOD kirjutas:Sõjameditsiinile lähedase katastroofimeditsiini osas on Eesti Päästemeeskond (EDRT) igatahes väga kõrgel tasemel. Meeskonnas on peale meedikute ka muude alade inimesi. Näiteks nööripäästjate oskuste peale osati kunagi rahvusvahelistel õppustel vaid ahhetada. Eesti poolt oli õppustel just välihospidal. Ehk tasub kogemusi vahetada?
Just see ongi arusaamatu. Rahuajal toetub kaitsevägi tsiviilmeditsiinile (ehk oma meditsiini pole), kuid sõjaajal on kaitseväel oma ja tsiviilmeditsiinist rippumatu ja tsiviilmeditsiini koormamatu sõjaväemeditsiin?Mis siin arusaamatut on?
Ütlesin, et selles seletuskirja fragos toodud lausendites tehtav (sõjaväemeditsiini sisuline andmine tsiviilhaiglatele) on väga hea rahuaja tarbeks. Mitte sõja-aja tarbeks.
Need kaitseväe meedikud, kellega ise kokku puutunud oled, pea 90% nendest töötab samal ajal ka haiglate erakorralise meditsiini osakondades või kiirabi brigaadides. KL parameediku kursusel osalejad olid ka 5 päeva praktikal kiirabibrigaadides.Kapten Trumm kirjutas: Välismaal on mitmel juhul lahendatud asju nii, et eksisteerivad ka rahuajal sõjaväehaiglad. Mitte tsiviilmeditsiinile konkurentsi pärast, vaid seepärast, et sõjaväe meedikud saaksid korraliku töökogemuse (mida rahuala linnakutes ajateenijate nihestuste ja villidega hästi ei saa). Ja seal sõjaväe haiglas ravitakse ka tsiviliste. Ka idanaabri juures on see (vist veel) nii.
Väikeriigi traagika, tekk on napp, nagu rinnuni tõmbad, on varbad paljad.
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline