Eesti poliitelu eile, täna ja homme.

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Suletud
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Re: Eesti poliitelu eile, täna ja homme.

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Lennuväljade (eelkõige radade ja hädavajaliku infra) korrashoidmist tingib tegelikult sõjaline vajadus, sest Eesti alal hakkama saamiseks 1-2 lennuväljast ei piisa (liiga lihtne rivist välja lüüa). Kuidas ja mille arvelt neid majandada, on juba teine küsimus. Infrat ennast saab muidugi veel mõnda aega parandada EL struktuurifondidest (kuid see võimalus lõpeb varsti).

Kõige põhilisem on radade korrashoid. Lennujuhitimise vahendid, kütused jne saab lahendada teisaldatavana, aga kui rada ei kannata maanduda, on probleem. Täna NATO lennukid peale A-10 ei julge ei Piibel ega Haapsalus rattaid maha panna.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutajanimi
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kasutajanimi »

RB teemas ma vist viitasin mingile uurimusele, et tšarterlennud tooks turiste Pärnu. Selle asemel et nad maanduksid Tallinnas ja siis hakkaksid bussiga tulema 1h50 minutit. Mugavust hindavad reisijad nii küll teisi linnu üles leia.

Üks põhjus miks see varasem üritus ei kestnud oli instrumentmaandumise süsteemi puudumine.
herman30
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas herman30 »

Minu teada on tema abikaasa Joonas Laks ehk Henry Laksi poeg.
nimetu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas nimetu »

Pärnu lennuvälja promo on olnud tingitud kõik ikka sellest, et mingil perioodil asi ju töötas kohaliku turismiäri kasuks. Ja päris edukalt. Mitte mingid regulaarlennud, vaid just charter'id, mis tõid Soomest ja Rootsist pensionäre Pärnu spaadesse. Küsimus on ainult selles, et kes selle kaasneva lõbu kinni maksab. kas neid charter reisijaid saab nii palju, et lennuvälja ülal pidada? Kas regulaarsetele liinidele jätkub reisijaid?
Ühes vanemas analüüsis selgitati välja, et ilma riigipoolsest abita saaks hakkama kui toimuks 16 lendu nädalas (Boeing 737, 80% täituvus). Välisturiste on Pärnus alla 100 000 suvekuudel. Lisaks, Soome turistide arv Pärnus on viimastel aastatel järjepidevalt langenud. Seega igal juhul jääb see projekt sõltuma riigi rahadest. Kui 2010 teostatud analüüsis pakuti aasta subsiidiumi mahuks ~200 000 eurot, siis nüüd räägitakse juba 400 000 eurost. Ja kui selles analüüsis välja toodud arvud kokku panna, siis selleks, et asi sots-majanduslikult nulli jõuaks, oleks vaja miinimum 11 000 täiendavat välisturisti aastas (st need kes muidu Pärnusse ega Eestisse üldse ei läheks). Tegelikult on aga analüüsis tugevalt alahinnatud subsiiidiumi mahtu ja tööjõukulusid (see summa on isegi allpool Pärnu mediaanpalka, rääkimata siis töötajatele vajaliku koolituse ja vahendite tagamisest). Sellega arvestades võivad reaalsed kulud ulatuda kaks korda suuremaks, mis tähendab, et 11 000 uue turisti asemel peame hakkama rääkima juba vähemalt 22 000 turistist. Ning seda puhtalt nulli jõudmiseks.
Viimati muutis nimetu, 03 Nov, 2017 18:24, muudetud 3 korda kokku.
EOD
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas EOD »

Pärnu lennuväli sobib:
Kaubavedudeks. On hea raudtee- maantee- ning laevaühendus, millele õhutransport oleks täienduseks. Looks Pärnusse töökohti.
Paralleelselt sõjaväelennuväljaks. Rada oleks ühiskasutuses, kuid infra paikneks raja eri pooltel. Raja kasutamise prioriteedid määrataks vastavalt olukorrale.
Ressursi täis lennanud lennukite "romulaks", nagu vahepeal plaan oli. Jälle looks Pärnusse töökohti.
Tšarterlendude teenindamiseks, mis toovad Pärnu kuurorti turiste. Praegune lühendatud rada ei võimalda suuremate lennukite vastuvõtmist.
Selle kõige kõrval ka jätkuvalt eralendurite teenindamiseks. Rootsi lennukiomanikud kasutaksid Pärnut ilmselt meelsasti kui seal parem rada ja ruleerimisteed oleksid.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Taolised ühiskasutuses lennuväljad on levinud nt Norras, kus mägine maastik muudab lennuvälja rajamise väga keerukaks (ja kulukaks). Oslo Gardemoen võõrustab muuhulgas Norra ÕV raskeid lennukeid, Bodo lennuvälja ühes otsas on aga F-16 angaarid. Soomes peaks taoline olema Rovaniemi lennuväli (kus baseerub Soome ÕV Lapi eskadrill).

Endiste NSVL lennuväljadega meil on see häda, et nad on kõik kas täiesti või enamvähem ida-lääne suunalised ja ühe rajaga, vene ajal oli piirang, et kui küljetuul on üle 15 m/sek, siis lennud ei toimu. Ei teagi, kas see on MiG-23 iseärasus või universaalne probleem. Siit starditi peamiselt lääne suunas st vastu tuult, kuid nt Rohukülas olid paigutatud valvehävitajad (1 lüli 4 lennukit) siiski raja mõlemasse otsa. Ehk siis probleem on selles, et Pärnus tahaks kõik ju startida mere suunas, kuid ruleerimine 2´km taha võtab mõnusalt aega.
Viimati muutis Kapten Trumm, 04 Nov, 2017 12:27, muudetud 2 korda kokku.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Vahepeal ka ID "kriisist".
RIA on kõvasti õppinud, hulk inimesi, sh ka minu naine said eile e-maili, kus kutsuti RIA kodulehel erikorras serte uuendama. Kuna ma haistes kärsahaisu ette, uuendasin juba kolmapäeval, siis taolist kirja ei tulnud (vähemalt ei saanud veenduda, et tuleb).

http://publik.delfi.ee/news/inimesed/va ... d=80061890

Edit: Valdo Randpere ID probleemidest. Selle artiklile kirjutaks 2 käega alla - probleem on eelkõige organisatoorne ja kommunikatsiooniline. Käiakse välja vastuolulisi sõnumeid ja pakutakse poolikuid lahendusi. Ka liiga palju kõneisikuid on tõesti probleem.
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

Kapten Trumm kirjutas:..probleem on eelkõige organisatoorne ja kommunikatsiooniline. Käiakse välja vastuolulisi sõnumeid ja pakutakse poolikuid lahendusi. Ka liiga palju kõneisikuid on tõesti probleem.
Selgelt liiga palju "spõuksmän"-isid selles ID-seebikas torkas ka mulle silma.
Need liiga palju "kokkasid" külvasid pigem täiendavat segadust meediavahu poolt niigi ülesköetud pseudopaanikasse..

Üleüldine teavitusalane saamatus nii riigi kui parlamandierakondade tasandil tundubki meil nagu halvaks tavaks saanud juba - kas ülikoolide pehmoerialad toodavad saasta :?:
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Enesekiitust pühapäevaks: Taavi Rõivas: mulle on öeldud, et Eesti riigile ei ole minust paremat müügimeest.
Milline oli 12-päevase väljasõidu päevakava? Mis kasu Eesti riik võib sellest visiidist saada?

Võin tuua kümmekond näidet kohtumistest. Iga ettevõtja võib rääkida omakorda enda eest. Niisama nalja pärast keegi kaasa ei tulnud. Tuldi kohtumiste ja ärifoorumite pärast, mis toimusid neis riikides. Tuldi konverentsidele, kus esinesin ja rääkisin, kui äge riik on Eesti. Andsin intervjuusid, mille vaatajaskond on miljonites. Singapuri kõige populaarsem ajaleht trükkis meist üle lehe loo. Bloombergi telekanalis oli intervjuu minuga Slushi konverentsi päeval ja lahkumispäeval andsin prime time’is otse-eetris intervjuu Channel News Asiale. Kanali leviala on Beirutist Pekingini – kolm-neli miljardit inimest –, see on kõige vaadatum telekanal kogu regioonis. Mul oli võimalik 15 minutit järjest rääkida, kui äge riik on Eesti. Sellist summat EAS-il ei ole, et sellist eetriaega osta.
Pidasin avaliku loengu ka Singapuri ülikoolis. Seetõttu saingi kutse kõige populaarsemasse saatesse. Seda sõrmenipsust teha ei saa.

Me kohtusime väga kõrgel tasemel, meid võeti vastu väga kõrgel tasemel. Pidasin avaliku loengu ka Singapuri ülikoolis. Seetõttu saingi kutse kõige populaarsemasse saatesse. Seda sõrmenipsust teha ei saa. Vahet pole, kas see maksis EAS-ile 10 või 20 000 eurot, ainuüksi Channel News Asia tähelepanu on väärt miljoneid. Sellisel kujul ei saa seda osta isegi siis, kui oleksid need miljonid.

Usun, et Eesti riigi jaoks võib olla sellest kasu, kui üks Singapuri laevaettevõte, kel on Eestis 400 töötajat, tundis tõsist huvi teha elektrooniline laevaregister. Veetsime üle tunni maailma ühe suurima laevakooperatiivi tippjuhtkonnaga, selleks et neid veenda: nad võiksid tuua osa või kõik oma laevad Eesti registrisse.

Käisime külas ka kaitsetööstusettevõttes, kellega on plaanis partnerlus. Rääkisime, miks on mõtet Eesti ettevõtetega koostööd teha. Ütlesin, et oleme NATO riik, peame oma lubadustest kinni ja on hea mõte meiega koos äri teha. Ma ei tea, kas see aitab kaasa kümne või saja miljoni teenimisele, aga mul ei võtnud tükki küljest veeta paar tundi seal.

Käisime Singapuri riiklikus investeerimisfondis, mille väärtust hinnatakse avalike allikate andmetel Eesti riigieelarvest 50 korda suuremaks. Sellele ettevõttele rääkisime, kui äge riik on Eesti ja et nad võiksid oma raha ka Eestisse investeerida. Selle fondi tippjuhtkonnaga ei ole mulle teadaolevalt varem ükski eestlane kohtunud. Ja sinna ei oleks keegi ka saanud, kui ei oleks tekkinud sellist visiiti ja võimalust nendega kohtuda. Vestlesime poolteist tundi väga heas õhkkonnas. Ma ei tea, kas nad selle peale järgmise kümne aasta jooksul siia investeerivad. Aga on varasemaid näiteid sellistest kohtumistest, mille peale on tehtud Eestisse kümnete miljoniteni ulatuvaid investeeringuid.

Visiidi jooksul oli veel kümneid kohtumisi, mis kõik ei too kohe miljoneid, aga mida raha eest osta ei saa. Raha eest ei saa isegi neist ustest sisse. Ja siin ei ole mul vahet, kas olen peaminister või riigikogu liige: kui mul on võimalik minna ja võtta kaasa üle 30 ettevõtja – mitu korda rohkem, kui neid tahab nii mõnegi ministriga kaasa sõita –, siis ma lähen. Isegi kui saan selle eest pikalt sõimata – jumal temaga. Kui nüüd järgmine kord mõni ettevõte küsib, kas mul on huvi neid välisreisil aidata, siis lähen ikka. Sest saan neilt ettevõtetelt tagasi siirast tänu, kui nad ütlevad: jah, meil läks hästi. Kas keegi peaks mulle selle eest mingit korruptiivset teenet tegema? See on lihtsalt naeruväärne. Võite minuga kaasas käinud enam kui sajalt ettevõtjalt küsida: väga paljud on järelkohtumistel olnud ülitänulikud selle eest, et neil on sellised võimalused tekkinud. Mulle on väga paljud ettevõtjad öelnud, et nad ei tea Eesti riigile paremat müügimeest kui mina. Seda on öeldud rohkem kui sajast ettevõttest.

Küsimus peaks olema hoopis see, miks enamik Eesti ministreid ei viitsi välisriikides visiitidel käia. Tegelik väärtus on nende inimeste aeg, kuhu Eesti ettevõtjad ilma abita kunagi sisse ei saaks. Kui selleks on vaja üürida buss või maksta kinni ametlik lõunasöök, on see, andke andeks, üliväike kulu võrreldes sellest saadava kasuteguriga.
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

Nii palju kisa ja kära selle IDkaardinduse ja EERiiginduse ümber, et anna olla.
Mis siis küll saab, kui elekter pikemaks ajaks üldse ära kaob, või igasugustele serveritele (s.h. paralleelselt serveritele, kus hoitakse koopiaid) tehakse mõni diversiooniakt?
Siis saab ma arvan olema täielik kaos vist.
Pühapäeva, 5. novembri hommikuks oli ID-kaarti kokku uuendanud 86 000 inimest.
http://www.ohtuleht.ee/838108/86-000-in ... -id-kaarti

Mäletatavasti "ainult 45 000 inimest kasutavad ID-kaarti igapäevaselt töö tegemiseks" ja loodetavasti on enamus neist nüüd saanud ka oma IDkaardinduse jälle käima.

Nüüd on muidugi uus häda: "Miks on Jüri Ratase ID-kaart uuendamata? Tegu on suure julgeolekuriskiga!", aga...

...aga läheme järgmiste põletavate poliitelu teemade juurde parem...

President nägi lahendust kunstküüntega naistele [special thanks to akf Svejk 8) ]
https://sakala.postimees.ee/4299021/pre ... a-naistele
Züleyxa Izmailova kirjutas:Naljakas elu.

Kirjutasin just oma töötukassa konsultandile, et kas oleks võimalik meie kohtumine teisele ajale planeerida, kuna Vabariigi President ootab mind samal ajal endaga kohtuma. Presidendile ei tahaks ju ära öelda eks. Aga töötukassa konsultant on mu peale juba eelmisest korrast päris pahane, sest mulle ei sobinud tema pakutud ajad, küll oli vaja Kuku Ilmaparandajas intervjuud anda, küll Keskkonnaministeeriumi ees meeleavaldust korraldada...

Sama töötukassa konsultant küsis, et mida töötukassa minu heaks teha saakski, vastasin, et näiteks otsivad kellegi, kes mulle mu tegevuse eest palka maksaks. Konsultant oli väga pessimistlik, leides, et juu ma pean siis ikka mingile liinitööle minema, kuna mu ootused on liialt ebarealistlikud ja kogemuslik kompetents liialt spetsiifiline. Pakkus veel ka ökopoe müüja kohta otsida. Ma ei tea, see pole nagu päris minu teema vastasin, aga poole kohaga ehk küll, siis jääks aega ka maailma päästmiseks.

Tüütukassa konsultant helistas just ja ütles, et ootab mind siis homme enda juurde...

#põhisissetulek #töötukassa #tervisekindlustus #keskkonnaaktivist #kodanikupalk
Vahur Koorits kirjutas:Izmailova selgitas seejärel, et tema peamiseks huviks on tervisekindlustuse saamine.
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/e ... d=80062374

Vähemtähtsates nurgatagustes toimub samal ajal vähemtähtsaid asju.

RÜE soovib konservatiivsete erakondade ümarlauda
http://www.disneylandparis.com//rue-soovib-konserva ... umarlauda/

Samost: Keskerakond tegi strateegilises mõtlemises pika sammu edasi
http://www.err.ee/640740/samost-keskera ... ammu-edasi
Kasutaja avatar
Svejk
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Svejk »

Fucs kirjutas:
President nägi lahendust kunstküüntega naistele [special thanks to akf Svejk 8) ]
AKFTP Fucs nüüd küll eksib sügavalt ja rängalt - (ja me väga loodame, et kuvatõmmitsaid siinkohal esitlema ei peaks au ja väärtuste kaitseks, sest) nimetatud persoonile me saatsime lingi
"kunstküüntega inimestest" (SIC!)
"Vaated ja veendumused pärinevad tunnetemaailma sügavikest ja loogika on enamasti vaid kuuleka intellekti abivalmis instrument põhjendamiseks ja õigustamiseks"
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)
Kasutaja avatar
PaganHorde
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas PaganHorde »

Fucs kirjutas:Nii palju kisa ja kära selle IDkaardinduse ja EERiiginduse ümber, et anna olla.
Mis siis küll saab, kui elekter pikemaks ajaks üldse ära kaob, või igasugustele serveritele (s.h. paralleelselt serveritele, kus hoitakse koopiaid) tehakse mõni diversiooniakt?
Siis saab ma arvan olema täielik kaos vist.
Naljakas on et selle üle ruigavad ja nõuavad igasuguseid viiteid siin lehekülgede kaupa teatud isikud kes ise kunagi mingeid viiteid ei taha anda.

---
https://arvamus.postimees.ee/4297675/he ... rsti-korda
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Tuleb välja, et inimesed on leidlikud - levima pidid ID kaardi uuenduspettused. :D
Esimese variandina helistab huvipakkuvale inimesele liba "RIA klienditugi", kes laseb valel lingil klikata ja teise variandina tulevad õngitsuskirjad, mille grammatika lubab oletada, et need on koostatud Google Translate abiga.
2korda2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas 2korda2 »

ID-kaardi paanika-jaanika on sisuliselt läbi. Täna-homme on tõenäoliselt veel sagimist aga nädala lõpuks on rahu majas. Küllap sellest jamast järeldusi tehakse.
Vahetaks nüüd teemat. Siin on varemgi jutuks olnud riigireservid. Riigikontrolli aastaraport toetab minu varasemat väidet - riigil ei ole vabu reserve ja juba mõnda aega elatakse seadusvastaselt sihtotstarbelisi reserve jooksvateks kuludeks jagades. Viimase valitsuse tegevus (2017+ eelarved iga mõõdiku järgi puudujäägiga) on selles osas veel ekstra küüniline.
Muuhulgas (seda lingi alt otse ei leia) viidatakse ka sellele, et järgmise EU-rahastuse perioodi (algus 2021) ajal jääb meil EU-rahasid tõenäoliselt 1,5 miljardit (see on 1 500 000 000) vähemaks. Seejuures selle numbri väljakäimisel ei arvestatud brittide lahkumisega (loe: lahkumise teoks saamisel on puudujääk pigem suurem). Sellega pole uue valitsuse eelarvestrateegiast mitte mingil moel arvestatud (loe: pärast meid tulgu või veeuputus).
Kokkuvõttes: hiljemalt 2021 hakkab meil finantsiliselt väga valus. Lahenduseks on kas avalike teenuste järsk tagasi tõmbamine (2009 oli selle kõrval lapsemäng) või Soome eeskujul väga kiire riigivõla kasv.
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist