Eesti poliitelu eile, täna ja homme.

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Suletud
Kasutajanimi
Liige
Kontakt:

Re: Eesti poliitelu eile, täna ja homme.

Postitus Postitas Kasutajanimi »

SDE liikmelt midagi teema kohta mis mind häirib, nimelt keskerakonna propagandameedia.

http://epl.delfi.ee/news/arvamus/kujutl ... d=80281630

Mitte, et neid lehti vähe oleks. Postkasti tulnud igasugused kesklinna sõnumid ja mida veel.
Martin Peeter
Liige

Postitus Postitas Martin Peeter »

Minu meelest üsna mõistlik kommentaar Eesti sisepoliitikast. Samad probleemid kõlavad tihti vastu ka sellest foorumist.

http://www.err.ee/644723/mari-liis-jako ... ojatarkust

Kui "talupojatarkust" saab dikteerida, siis ilmselt nimetatakse sedasi mingit ideoloogiat.
Dona nobis pacem!
Kasutaja avatar
Troll
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Troll »

Gemalto puhul jääb igal juhul probleemiks, miks ta informeeris kiibitootjat Infineoni ning Microsofti ja Google't turvaveast juba veebruaris, aga Eestit isegi nende puterdava väite puhul alles juunis.
Hea võidab alati kurja - kes võidab, see ongi hea!
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Just - isegi siis, kui nende väide õige on (mida see tõenäoliselt pole), ei ole nad korrektselt käitunud.
vanahalb
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vanahalb »

Mulle tundub, et Google ja Microsoft on e-Eestist juba pikemat aega paari sammu võrra ees.
Siin tõstatas turvaprobleemi samuti Google ja Eesti riik pidi vajalikud korrektuurid tegema.
https://geenius.ee/uudis/id-kaart-saab- ... tograafia/

Teise küsimuse kohta, mida toomas tyrk ja kapten trumm lahkasid - välisfirmade riiki meelitamiseks ei pea mumeelest tingimata e-residentsust hakkama aretama, sest välisfirmade kontorid on ka sellistes riikides kus eesliidet e- ei ole. Ma ise kasutan sellist tehnoloogiat, et lasen saata dokumendi, prindin selle välja, panen allkirja , skanneerin PDF-na arvutisse ja saadan tagasi. Siiamaani on seda kõik aktsepteerinud. Käänulised teed viivad tihtipeale kiiremini sihile :)
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Nojah, vanasti nimetati faksiks seda. Kui kõik aktsepteerivad,, on hästi, aga kohtus on selline paber nõrk. Õiguslik jõud on ikkagi omakäelisel allkirjal; ka digitaalselt allkirjastamata e-kirjavahetusega millegi tõestamine võib saatjapoolse toore eituse korral olla suur probleem. Aga muidugi ei ole see kõik sinu, vaid vastaspoole asi :mrgreen:
Puurija
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Puurija »

Riigikogu liige Olga Ivanova: „(õiguskomisjonist riigikaitsekomisjoni) oli minu selja taga tehtud otsust. Nüüd olen tagasi õiguskomisjonis, mille üle on mul väga hea meel. Eelarvehääletused läksid hästi, iseenesest ma olen seda toetanud. Fraktsioonis erilist pinget ei ole. Kaalun kongressil erakonnast väljaviskamise otsuse vaidlustamist, viitan valikulisele väljaarvamisele eri piirkondades. Nüüd siis regioonides tehti nii, et piirkond sai küll välja arvata inimesi, kes rohkem segavad ka piirkonnas. Näiteks Andres Jaadla arvati välja Keskerakonnast. Nad heameelega ei näeks mind seal (juhatuses), aga kuna seaduse järgi ma olen valitud juhatusse ja mul on täielik õigus seal ka olla, nii et mina kavatsen seal lõpuni ka olla. Selles mõttes ma ei ole üksinda. Tallinna linna puhul tehti nii, et juhatus lihtsalt julmalt arvas kõik välja. Mina olen näiteks Lasnamäe piirkonna liige ja Tallinna puhul ei olnud piirkodadel üldse sõnaõigust. Mis puudutab tulevast kongressi, seda ma arutan nende 32 inimesega, kes olid Tallinna puhul kohe juhatuse poolt välja arvatud. Otsustame üheskoos, kas lähme kongressil vaidlustama seda või sellel ei ole mingisugust mõtet. Mul on veel aega selleks (2019. aasta riigikogu valimisteks). Ma veel mõtlen, pole midagi otsustanud. Ma ei soovi spekuleerida (Savisaare Valimisliidu ja Tegusa Tallinna osalemist Riigikogu valimistel). Kui midagi konkreetsemalt tuleb, siis teavitame, aga antud hetkel ei hakka spekuleerima.“
https://poliitika.postimees.ee/4319637/ ... komisjonis
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Peaministripartei juhatuse liige kirjutab: Raimond Kaljulaid: Eestis on uue erakonna loomiseks soodne aeg
Uue erakonna tõmbejõud võib olla üllatavalt suur, sest inimestel on huvi poliitikas osaleda, aga mitte praeguste erakondade kaudu.
:shock:
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Olen huviga jälginud seda Rakvere lihakombinaadis toimuva meediakajastust ja mõnigi asi paneb kukalt kratsima.
No kole suure bravuuriga on üritus alanud ja sedasi ilmselt kokkulepet ei tulegi, sest ükski ettevõte pole Eestis võimeline nipsti palka 2 korda tõstma.
Päeva nali oli usaldusisiku kommentaar pakutud "kompromissist" - et pool (küsitud 100%) palgatõusust kohe (st eks siis detsembrist) ja teine pool I kvartali alguses (st jaanuaris).

http://arileht.delfi.ee/news/uudised/so ... d=80296164

Soomes saavad tapamaja töötajad toiduainetööstuse ametiühingu andmetel 3400 eurost palka. Uute töötajate palk lihasektoris on 10,17 eurot tunnis ehk umbes 1800 eurot kuus.
HKScani Eesti tehases saavad tapamaja töötajad umbes 900 eurost brutopalka, millest saadakse kätte 700-800 eurot.
„Puhkusepreemia on 340 eurot,” lausus Saaremägi.
Keskmine brutopalk on Eestis 1200 eurot.
Kui Eesti ametiühingujuht Peep Peterson kuulis esmakordselt spontaansest streigist Rakveres,
Mina nt seda Soome tapamaja töölise 3400 eurost palka eriti ei kipu uskuma, lihttöölise palgatase on Soomes 2000+, palgahierarhias lähevad liinitöölised bussijuhtidega nt ühele skaalale.
Eestis on tavapärane, et liinitöölised ei küüni keskmise palgani (1200+ eurot).

Muidu vana tõde, et töölised majandamisest midagi ei mõika.
HKScan-i 2016. a käive oli 140 miljonit eurot (milline suur number) ja puhaskasum (mitte nii seksikas) 1,3 miljonit eurot. Rentaablus alla 1%.
Palgakulu on seal aastas 19-20 miljonit, seal pole terve ettevõtte kontekstis võimalik isegi 20% palka tõsta.
Soome palgataset ei hakka meil niipea olema, taolise kurva perspektiivi (100% palgatõusu valguses) võiks täna koostada 99% Eesti ettevõtete kohta.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
herman30
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas herman30 »

Kapten Trumm kirjutas: Mina nt seda Soome tapamaja töölise 3400 eurost palka eriti ei kipu uskuma,
https://www.sak.fi/luottamushenkiloille ... -terakseen
18.09.2012
– Leikkaajien keski-ikä on vain 34 vuotta. Nuoria houkuttelee alalle huhu, jonka mukaan lihanleikkaajat tienaavat hyvin. Urakkatyöstä kertyy naudanlihan osalta 22–25 euroa tunti, sianlihapuolella muutama euro vähemmän. Mutta palkka ei tule ilmaiseksi, työ on rankkaa, Mäkelä sanoo.
Google tõlge:

Lõikeri keskmine vanus on ainult 34 aastat. Noored on huvitatud kuulujutustest, et liha lõikur läheb hästi. Veiseliha puhul 22-25 eurot tunnis, samal ajal kui sealiha küljel on paar eurot vähem. Kuid tasu ei ole tasuta, töö on karm, ütleb Mäkelä.

https://palkkavertailu.com/palkat/atria

Lihan leikkaaja
2013 Seinäjoki, mies 39v, 15 vuoden työkokemus 6 000 €

Teurastaja
2013 Seinäjoki, mies 51v, 22 vuoden työkokemus 5 500 €

Teurastamotyöntekijä
2013 Seinäjoki, nainen 39v, alle 5 vuoden työkokemus 4 849 €

Lihanleikkaaja
2013 Seinäjoki, mies 36v, 4 vuoden työkokemus, Raskasta urakkatyötä. 3 700 €

jne..jne...
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Inimene, kes saab toore lihaga mässamise eest 3400 eurot, on kõrgelt kvalifitseeritud spetsialist. Pigem pean harjukeskmiseks tapamaja töölise palgaks seda Soome lihttöölise keskmist palka 2000+.
Veel ekslikum on nende arvudega vehkida Eesti palkade teemal. Jääb vaid imestada, miks Soome osanikele kuuluv HKScan pole neid palku siis Eestis ka juurutanud.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

HKScan-i 2016. a käive oli 140 miljonit eurot (milline suur number) ja puhaskasum (mitte nii seksikas) 1,3 miljonit eurot. Rentaablus alla 1%.
Kasumlikud on just peamiselt Baltikumis asuvad ettevõtted.
Kogu kontserni 2016 aasta tegevuskasum oli 13,2 miljonit eurot. Vähenes ka netokäive, mille suuruseks möödunud aastal oli 1,872 miljonit eurot. Ainult Balti riigid olid suutelised aasta lõikes oma tegevuskasumit suurendama. Netokäibes suutis marginaalselt tulemusi parandada ka Soome.
http://www.aripaev.ee/borsiuudised/2017 ... settevotet
HKSCAN ESTONIA AS müügitulu on 2015. aastaga võrreldes langenud. Kasumimarginaal 2016 on 0,89 %. See on 2015. aastaga võrreldes tõusnud.
https://krediidiraportid.ee/hkscan-estonia
HKScan.png
...Akf herman30 jõudis juba töötasude väljatoomisega ette..... :D

Kõige paremini tasustatud tööd RLK-s on läbi aegade olnud tapjatel (+ osad muud tapaliini tööd, vanasti liinil töötajad roteerusid, kuidas nüüd ei tea) ja lihalõikus (lihalõikajad ei roteerunud kuskile). Pädevatest tapjatest on puudus. Ja headest lihalõikajatest samuti.

Vanasti oli lihunikuametile seatud piirangud, kui kaua tohib tapjana järjest üldse töötada ilma, et tekiks psühhikahäireid ja muid võimalike vaimseid erroreid. Enam peast ei mäleta, aga oli vist 5 aastat max mis oli lubatud otse/ainult tapjana töötada. Kuidas on nüüd ei tea.

Lihuniku töö iseloom (noja teistel töötajatel seal tapaliinil kuni sinnamaale, kus soolikad jms kraam on juba rümba küljest eemaldatud) on igatahes selline, kus tulekski maksta vähemalt üle keskmise töötasusid.

Lihalõikajad jällegi on kullahinnas, kuna nende töö pädevusest ja oskustest "kondid nii paljaks lõigata et läigivad" ja, et "erinevad lihaklassid saavad omavahel eraldatud täpselt mööda õiget joont" oleneb peamiselt, kas tooraine potentsiaalsest kasumlikkusest kasutatakse ära 50, 75 või 100%
Seega nad on ettevõtte kasumlikkuse tagamisel ühed peamised võtmeisikud. ja sellistele töölistele peaks ka nagu maksma rohkem kui keskmiselt.

Mõlemad on kokkuvõttes hinnatud erialaspetsialistid.
Aga neid saab teatud piirini "nöökida" kuna nende erialalised oskused ja spetsiifika on nii kitsas, et nad ei leiaks mujal omale erilast tööd. S.t. vähesed leiaksid.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Küsimus on teatud ohtlikus pretsedendis. On loogiline, kui 30 inimest saab mõne aktsiooniga kahekordse (või isegi 50%) palgatõusu, ei jää RLK muud töötajad kindlasti kõrvalt vaatama. Rääkimata muudest sektoritest. Soome puhul on see üliaktiivne ametiühingutegevus olnud aga paras pomm jala küljes, kui on järjekordne masu. Majandusseisu järgi aga on isegi 20% palgatõus kogu ettevõttes selge ulme. Ülalöeldu ei tähenda kuidagi, et ma ei taipaks selle töö roppu sisu.

0,8% puhasrentaablusega ettevõte pole pikema perioodi jooksul jätkusuutlik, tegemist on ikkagi hädavaevalt ots otsaga kokku tulemisega.
Kasutaja avatar
Smith
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Smith »

Kust Kaptenihärra teab palju juhatuse liikmed omale palka on vormistanud?
Palju emafirmale raha “laenanud” või “konsultatsiooniarveid” maksnud?
See puhaskasum on nii ja naa , eriti soomlaste puhul.
"We have 50 million Muslims in Europe. There are signs that Allah will grant Islam victory in Europe—without swords, without guns, without conquest—will turn it into a Muslim continent within a few decades." Muammar Gaddafi
kaugeltuuriv
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

Seda ma olen jah kuulnud,et lihuniku amet oli teatud piirangutega,umbes nagu psüühika pidi riknema ja selle vältimiseks on teatud aastate piirang peal.
Eestis on aga ju ka teisi Soome ja Rootsi ettevõtteid,kelle tütred Eestis vähestena toovad emamaa ettevõttele kasumit.Mingi aeg oli sama case vist Tartu Õlletehasega,sest enamus kasum Olvile tuli sealt.
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist