Ma kordan siin oma mõtet, mida on saanud ka varem siin ja seal välja öelda (ja selle eest olen ka juba sõimata saanud

), et EKJ on IMHO niipalju küll muudest riigiasutustest, ministeeriumitest ja struktuuridest erinev, et seal vist ei saa lähtuda kaadri valikul ja palkamisel ainult "lihtsustatud nõuetest" kandidaatidele ("lihtsustatud nõuded" - JOKK parameetrid on OK, isamaalisus, motiveeritus, patriootlikus, riigitruudus jms pole oluline).
Elik siis raha eest isamaalisust ja riigitruudust ei osta. Raha eest saad lihtsalt palgasõduri.
Pigem peaks olema ikka nii, et sul on isamaaline ja riigitruu patrioot tulnud tööle mitte raha pärast (palga number on vbl olnud küll oluline, kuid mitte määrav ja esikohal otsuse langetamisel), ning sa maksad talle töö eest normaalset ja väärikat töötasu, ehk väärtustad ja hindad kõrgelt sellist töötajat, kellel esikohal ei ole mitte raha.
Ma olen siin kunagi nn "kaadri" käest kuulnud, et on olnud kohati selliseid kaadripuudusest tingitud olukordi, et mehed panevad pikalt ilma igasuguste puhkepäevadeta ja vahepeal kordagi isegi kodus käimata. Et ajateenijad käivad ka tihedamalt kodus kui kaader.
Metsalaagritele kohe otsa tegevused väeosas, kus päevad lõppevad 23 - 24 või hiljem ja hommikul peab 06 - 07 kohal jälle olema, mistõttu magatakse kohapeal kusagil kabineti põrandal, sest koju ja pärast tagasisõit röövivad viimasegi uneaja. Ja siis jääb veel keegi kusagil haigeks ja siis moositakse, et ole hea mees ja pane veel edasi... kasvõi paar päeva... me maksame kõik kinni. Et siis seal kusagil tuleb meestel see piir ette (kellel varem, kellel hiljem), kus raha eest enam kõike osta/müüa ei saa ja on savi, kas makstakse ja kui palju makstakse. "Andke mulle ükskord ometi see kuradi üks vaba päev (või vaba nädalavahetus) ja jutul lõpp, ma ei taha raha".
Raha võib muidu motivaatoriks olla küll.
Küsimus on, kas ainsaks motivaatoriks ja kas sisemiseks, või välimiseks motivaatoriks.
http://www.militaar.net/phpBB2/viewtopi ... 38#p526438