Uued käsirelvad EKV-le
Re: Uued käsirelvad EKV-le
AK4-ga pole juba kergelt hämaras võimalik sihitud laske teha 100m kaugusel, kuna läbi sihiku tuleb nii vähe valgust, et mitte midagi ei näe.
Nii ja naa. Punatäpiga on oluliselt lihtsam algajal sihtmärki kirbule võtta. Hämaras toimimine on ka muidugi üks hea omadus. Kuigi osade odavamate punatäppidega ma ei saa üldse hästi läbi, sest nad peegeldavad jubedalt. Siis küll eelistaksin tavalisi sihikuid.Punatäpid üldiselt pole puuduliku laskeoskuse vigade kompenseerimiseks nagu ka optilised sihikud.. Punatäpid on vähendatud nähtavusega
keskkonnas tegutsemiseks.. Olete äkki dioptriga Galili/ AK-4 öösel lasta proovinud?
Re: Uued relvasüsteemid EKV-le
Kui soovitakse teleskoopmoona kasutusele võtta, siis peavad ikka koos relvaga (ehk terviku süsteemina) hankima.Alles tahtis sama mees minna üle 7,62 relvadele ja siis jäi asi soiku. Ei usu, et niipea mdagi uut tuleb, pakuks, et pigem suudetakse 5a jooksul välja valida uus moon ning siis alles hakatakse uut relva valima
Viimati muutis nimetu, 22 Jaan, 2018 13:19, muudetud 1 kord kokku.
Lisan Ksf Gorillale - lisaks sellele, et täiendavad sihtimisseadmed ei ole mõeldud inimmaterjali vigade kompenseerimiseks, nõuavad need oma kasutamiseks ka vastavat väljaõpet. Loomulik asi mõneti, aga kergesti ülevaadatav. Optikaga veel on see arusaam, et jube keeruline asi ja peab palju õppima, siis punatäpi/hologa on sama teema. Et saada seda kiirust ja vähendatud nähtavuses normaalset toimimist.
Normaalne oleks küll, et relvadel ei ole peal enam ainult raudsihikud, vaid vastavalt vajadusele optiline (nt 1-8x) või punatäpp.
Normaalne oleks küll, et relvadel ei ole peal enam ainult raudsihikud, vaid vastavalt vajadusele optiline (nt 1-8x) või punatäpp.
- Chupacabra
- Liige
- Kontakt:
Mul on tunne, et enamusel raudsihik vs punatäpp tegelastel on uue õppekava järgi laskmine tegemata. Ma olen (automaadist) küti klassi laskur aga krdi punatäppi eelistan iga kell (taktikalises olukorras).
H&K 433 - pole suurem asi uudis, samas, kas keegi teab miskit n.s.r tasemel juttu kus seda oleks ka põllul proovitud?
Reede õhtusse: täitsa hästi, et Saksa relva demob proper "Hans"
Reede õhtusse: täitsa hästi, et Saksa relva demob proper "Hans"

Valikusse on jäänud neli pakkujat... https://www.postimees.ee/4393435/automa ... lvatootjat
Kisub ikka kangesti gaasivardaga AR-15 poole...
NB! SIG MCX, HK G36 ning HK433 välistasin, sest minu teada ei ole neist 7,62mm mudelit.
NB! SIG MCX, HK G36 ning HK433 välistasin, sest minu teada ei ole neist 7,62mm mudelit.
Viimati muutis Feliks, 01 Veebr, 2018 8:21, muudetud 1 kord kokku.
-
- Liige
- Kontakt:
..., et milleks oli vaja siis seda eelnevat laulupidu korraldada, kui pakkumusega tulid välja ainult 4 tootjat? 

Kui ma nüüd õigesti mäletan, siis alguses räägiti suure suuga, et Scouts varustatakse juba 2018 alguses.Lepingu sõlmimiseni on kavas jõuda selle aasta teises pooles.
HK433 peaks siiski millalgi ka 7.62 variandis tulema. Iseasi kas just selleks ajaks kui me oma hanget oleme alustanud. Ja põhimõtteliselt ei tohiks miski välistada erinevat tüüpi relvade hankimist samalt tootjalt (st G36 ja HK417 näiteks). Kuigi ma ei ole kindel kas ka hanke reeglid on nii sõnastatud.NB! SIG MCX, HK G36 ning HK433 väistasin, sest minu teada ei ole neist 7,62mm mudelit.
http://www.thefirearmblog.com/blog/2017 ... ausa-2017/
EDIT: Eksisin. Hoopis juba 2017 loodeti varustada.
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/e ... d=77330922Vastavalt arenguvale on juba tänavu plaanis vahetada välja Scoutspataljoni käsitulirelvad, aastaks 2021 peaks uued käsitulirelvad olema kasutusele võtnud kogu 1. jalaväebrigaad.
Vot kus lugu.
EDIT2:
Veel paremini.
Kaitseinvesteeringute keskuse hangete osakonna juhataja Priit Soosaar ütles "Aktuaalsele kaamerale", et esimesed tarned peaksid toimuma 2019. aasta esimesel poolel.

Viimati muutis nimetu, 31 Jaan, 2018 22:34, muudetud 2 korda kokku.
-
- Liige
- Kontakt:
Ikka sellepärast, et kes soovib, saab osaleda ja pakkuda..., et milleks oli vaja siis seda eelnevat laulupidu korraldada, kui pakkumusega tulid välja ainult 4 tootjat?
Lihtsalt üks osaleja tuli starti ilma korralike paberiteta ning diskvalifitseeriti ja paar osalejat otsustasid katkestada poole pealt.
Suhteliselt tavaline asi iga riigihanke juures.
-
- Liige
- Kontakt:
Iga inimene kes pressiteadet lugeda oskab saab aru, et starti tuli 14 huvilist kellest taotlejaks kvalifitseeriti 9 ning kellest 4 esitasid siis eilseks oma pakkumuse, ehk viiel kvalifitseeritud taotlejal ei olnudki relva mida pakkuda. Põnev ajaviide 

Väljendusite vigaselt. Originaal.Feliks kirjutas:Valikusse on jäänud neli pakkujat... https://www.postimees.ee/4393435/automa ... lvatootjat
NB! SIG MCX, HK G36 ning HK433 väistasin, sest minu teada ei ole neist 7,62mm mudelit.
gorilla kirjutas:Et tsiteerides surematut klassikut, elik iseennast-- mingi gaasikolviga M-4 värd. Nüüd on küss kas Sig või HK.. milline erutus..Viiskümmend kirjutas:Mõlemad gaasilahendused (DI ja lühike kolb) on ju AR-15 platvormi/perekonna valikvariandid. Õigem on öelda, et valikust on väljas traditsioonilisemad ARi DI relvad ja kallimate ARi SSGP versioonide pakkujad saavad ju ikkagi oma pakkumuse teha.
Igasugu AUGed, Tavorid ja SCARid imegu näppu. Meie juures nendega IPSCd ei lasta.
M.O.T.T
-he not to go to war, she not to go to a dance.
Mitu päeva on pöördumatult igavikku kadunud, midagi põrutavat oponentide poolt ei tule?
Et, M-4 gaasikolviga värdkoopia on über käsirelv XXI saj. alguses? Parim võimalik valik, võrreldes isegi sellise dinosaurusega nagu 10 tollise vintrauaga G-36?
Et, M-4 gaasikolviga värdkoopia on über käsirelv XXI saj. alguses? Parim võimalik valik, võrreldes isegi sellise dinosaurusega nagu 10 tollise vintrauaga G-36?
Ei. Mina küll pole otseselt kaasikolviga AR-15 derivatiivide fänn. Leian, et need kolvid tekitavad sellel platvormil rohkem probleeme kui lahendavad. Eelistaksin G36-te. Samas, mina pole ka mingi valiku tegija, seega mis vahet seal on...
Vale vastus.
Isiklikult nii 10 tollise värd M-4 kui G-36 kasutajana ütlen- ''The only thing necessary for the triumph of evil is that good men do nothing.''
M-4 värdkoopiad ei oma mitte ühtegi eelist G-36 ees.
Ma ei ole sellise ''konkursiga'' nõus. Eesti Vabariik on täiesti vaba maa, ma kasutan enda põhiseaduslikku õigust, õigust erinevale arvamusele ja sõnavabadusele.
Isiklikult nii 10 tollise värd M-4 kui G-36 kasutajana ütlen- ''The only thing necessary for the triumph of evil is that good men do nothing.''
M-4 värdkoopiad ei oma mitte ühtegi eelist G-36 ees.
Ma ei ole sellise ''konkursiga'' nõus. Eesti Vabariik on täiesti vaba maa, ma kasutan enda põhiseaduslikku õigust, õigust erinevale arvamusele ja sõnavabadusele.
Viimati muutis gorilla, 02 Veebr, 2018 20:54, muudetud 2 korda kokku.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist