Kapten Trumm kirjutas:Kas ma olen midagi maha maganud - et eile õhtul avalikustatud vene sõjaväeatashee-sõjaväeluure residendi minema kupatamine Eestist keemiarelvaskandaali järelmina polegi järelkajasid tekitanud.....?
Kreml on pehmelt öeldes paanikas / peata olekus. Nii palju erinevaid diplomaate saadeti korraga nii paljudest riikidest välja, et ei osata enam kellegi suunas näpuga näidata... ja lisaks on pehmelt öeldes kriisiolukord kodumaal (Kemerovo).
Mina näen siin teatavat "mustrit" Kremli käitumises kriisiolukorras. Kursk, Nemtsov jne... Kreml ei oska nendes olukordades käituda, Voval võtab kõhu lahti ja poeb mingiks ajaks kuskile peitu...
Kemerovo siis natuke suurem kui Tallinn, elanike arvult. 40+ last ja lisaks täiskasvanutest hukkunud... Suure tõenäosusega on ka kohaliku OMON-i liikmete hulgas neid kelle sugulane / tuttav seal kannatada sai. Mis meeleolus see OMON-i liige tõmbas pähe kiivri ja läks "korratuste tekitajaid" rahustama? Või mis pilguga ta vaatab neile OMON-i kaaslastele kes seal kuberneri kaitsevad?
Väidetavalt oli kuberneri asetäitja meeleavaldajate ette põlvili laskunud ja andestust palunud. Aga rahvas ei taha lahkuda enne kui pole saanud kinnitust, et kuberner on kohalt maha võetud. Saame näha kas "omasid ei jäeta" kehtib või tehakse seekord erand.
Vova on väidetavalt Kemerovos aga rahva ette vist ei lähe. Kui läheb siis korraldatakse mingis kinnises ruumis valitud seltskonnale (hukkunute vanematele jne) mingi etendus.