Hitleri Eestimaa minu vaimusilmas

Tagantjärele tarkus on täppisteadus. Või kui tädil oleks rattad...
Vasta
Karuke
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Karuke »

Hr. Valdo

Umbes nii ma arvasingi.
Mingit suurpõllumajandust meie kliimas arendada - kui sul on käpa all Ukraina poleks tõesti mõtet.

Aga asi rohkem "õigustes maale".
Et siduda.
Et käsutada.
Mitte millal vaid miks?
KÕIK KARUKESTEST
Kasutaja avatar
Seersant Steiner
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Seersant Steiner »

sakslased oleks enamuses jäänud maale ainult tallinnas oleks asi olnud võrdne 50% eestlased 50 % sakslased ja näiteks oleks võim oleks olnud poliitiliselt kohalike natside käes. Ka oleks olnud olemas eesti sõjavägi Eesti Leegioni näol. Kuigi siia Paldiskisse ja Pärnusse oleks rajatud saksa/hollandi mereväepaasid. Ka oleks asustatud eestisse hollandlasi ja rootslasi vastavalt siis esimesi ida virumaale ja narva taha ja rootslsi saartele. Ültse oleks rahvaarv siin olnud 3 miljonit neist 75% eestlasi 15% sakslasi ja ülejäänud 10 % oleks siis teised rahvused.
motofassist
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas motofassist »

Oleks rajatud korralikud maanteed ja kiirteed. :wink:
MOrav
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas MOrav »

Oleks vanaemal noku, oleks ta onku.
Arnold
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arnold »

Oleks küüned perses, istuks laes :lol:
Kasutaja avatar
hugo1
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas hugo1 »

Jällegi kes teab?
1941-44 käis sõda ja erinevalt Hitleri jõugu meestest ei taha ükski omanik oma tööd või raha investeerida lahinguväljale.
Ikka alles siis kui on saabunud rahu ja stabiilsus.
Minu teada läks rinne Eestist suhteliselt kiiresti üle ja Eesti oli 41a lõpuks juba enam vähem turvaline tagala. Terve euroopa uskus, et Saksamaa võidab sõja(mis oli ka täiesti loomulik arvestades punarmee meeletuid kaotusi). Lahinguväli Eestist sai alles 1944a, kuni Stalingradi kaotuseni usuti, et rahulikuks tagalaks see siin ka jääb.
Umbes seda ma silmas pidasingi - nagu ka nõukogude ajal oleksime saanud umbes 1/3 koloniste.
Aga mitte vene vaid saksa omi.
Võibolla olnuks veidi hullem - kuna venelased maale ei kippunud, tulid ikka rohkem seoses tööstusega.
Sakslasi aga oleks jätkunud kõikjale.
Neid ei jätkunud isegi nii palju, et tervet Prantsusmaad okupeerida :lol:
Teine asi, et kui Reich oleks võitnud ja sakslasel on valida, kas külm ja kõle Eesti, või soe ja mõnus Prantsusmaa, oma suurte viinamarja aedade(vein on odav, kui vesi) ja päikeseliste randadega, mis Sa arvad kumbale poole oleks elama minna tahetud.
Venelased kippusid siia sellepärast, et elu meil oli kõvasti arenenum, kui neil. Nende jaoks oli Batikum lääne riik, välismaa.
Aga see iseseisvus oleks rohkem saksa liidumaa moodi olnud
Igaljuhul parem, kui Venemaa liidumaa olla.
Kui vaadata seda kuidas nad 1941a käitusid. Tagastasid maad mille kommunistid olid inimestelt jõuga ära võtnud, inimsuse vastaseid kuritegusid peaaegu, et üldse eestlaste kallal toime ei pandud. Julgen mina väita, et elu Hitleri all oleks eestlasel parem olnud, kui Stalini all. (muidugi oleksime ka Hitleri all edasi püüdnud kõige kallimat, vabadust).
Meie võitluslipp sini-must-valge
aatekõrgusse näidaku teed!
Lehvi, lehvi sa hõõguma palged.
Süüta südames õilsuse leek.
Arnold
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arnold »

Kui vaadata seda kuidas nad 1941a käitusid. Tagastasid maad mille kommunistid olid inimestelt jõuga ära võtnud, inimsuse vastaseid kuritegusid peaaegu, et üldse eestlaste kallal toime ei pandud.
Inimsusevastaseid kuritegusid "peaaegu, et üldse" ei pandudki toime!? Aga peaaegu ikka panid?
Kellele tagastati natsionaliseeritud varasid? Kellelgi ei ole keelatud loll olla, aga ei maksa teisi, õppimisvõimelisi, eksitada! Siis hädaldame, et venelastel ei ole omakeelseid tekste Eesti ajaloost! Nagu näha, lähevad eestikeelsed ja inglisekeelsed viimaseaegsed tõsised ajalootekstid huugodest üle nagu suvetuul.
Kasutaja avatar
Seersant Steiner
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Seersant Steiner »

ärme vaidleme
vaadake seda soomekeelset saiti ( http://www.taivaansusi.net/reich/ ) seal on selgelt kirjas, et 1951.a. oleks olnud eesti läti leedu ISESEISVAD riigid. Nad oleks kuulunud saksa Euroopa Liitu. Klikkige seal esilehel olevale euroopale ja siis vaadake seda kaarti( http://www.taivaansusi.net/reich/euroop ... urope3.jpg) mis seal on ka soovitan lugeda linki maat ja kansat. Kui keegi soome keelt ei mõista siis on kavas see kogu kupatus mul ükskord ära tõlkida oma kodukal.
Kasutaja avatar
Tux
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Tux »

Vaata, see soomlaste lehekülg on selline oleksoloogiline oletus sellest, mis oleks võinud olla ja mis mitte. Selle lehe probleem seisneb aga selles, et lisaks mõnedele originaalmaterjalidele mida on kasutatud, on puudujääv leiutatud lakkevaatamise meetodiga ja ta on kasutatav ajaloo tundmaõppimiseks samapalju kui Holliwoodi filmid Spartacusest või Kleopatrast vastava ajastu tundmaõppimiseks. Mõned nimed on õiged, mõned faktid ka, aga kogu lugu ise kellegi andeka kirjaniku vaimusünnitis. Sellega on küll huvitav tutvuda, aga hetkekski ei tohi unustada, et tegu on ulmekirjandusega. See lehekülg on suurepärane näide sellest, missugune oleks olnud Goebbelsi poolt tehtud 'objektiivne' kodulehekülg maailma ajaloost ja Saksamaa osast selles.
Tagantjärele tarkus on täppisteadus!
motofassist
Liige
Kontakt:

Seersant Steiner kirjutas:ärme vaidleme
vaadake seda soomekeelset saiti (http://www.taivaansusi.net/reich/) seal on selgelt kirjas, et 1951.a. oleks olnud eesti läti leedu ISESEISVAD riigid. Nad oleks kuulunud saksa Euroopa Liitu. Klikkige seal esilehel olevale euroopale ja siis vaadake seda kaarti( http://www.taivaansusi.net/reich/euroop ... urope3.jpg) mis seal on ka soovitan lugeda linki maat ja kansat. Kui keegi soome keelt ei mõista siis on kavas see kogu kupatus mul ükskord ära tõlkida oma kodukal.
Piirileppega poleks Eestil enam muret.
uusmario
Liige

Postitus Postitas uusmario »

Eks see saksa Euroopa liit oleks olnud midagi sarnast NSVL-iga.Paberil oli ka ENSV iseseisev, aga reaalsuses ei olnud.
Kasutaja avatar
hugo1
Liige
Kontakt:

Inimsusevastaseid kuritegusid "peaaegu, et üldse" ei pandudki toime!? Aga peaaegu ikka panid?
Kellele tagastati natsionaliseeritud varasid? Kellelgi ei ole keelatud loll olla, aga ei maksa teisi, õppimisvõimelisi, eksitada! Siis hädaldame, et venelastel ei ole omakeelseid tekste Eesti ajaloost! Nagu näha, lähevad eestikeelsed ja inglisekeelsed viimaseaegsed tõsised ajalootekstid huugodest üle nagu suvetuul
Võrreldes venelastega Arnold.
Seda tahtsin ma öelda, võrreldes venelastega olid sakslased nagu inglid taevast.
Olen ise käinud arhiivis lugemas, toon näiteks oma vanavanaisa, kellelt 1941a kõik maa ära võeti. Arhiivi toimiku vahel oli kirjas, mis lisaks maale ära võeti. Isegi mu isa(kes oli sel ajal aastane) tittevoodi viid minema, mööbel, loomad, põllutöömasinad, kõik(tegu oli rikka talumehega), neli seina jäeti tallu alles. Mees ise (tol ajal juba üle 70a. vana) viidi koos oma naisega Siberisse, sinna nad ka surid. Tütar ja poeg sõidust pääsesid, kuna polnud sel hetkel, kui küüditamine toimus kodus.
Kui sakslased tulid tagastasid nad tema pojale ja tütrele kõik mida tagastada oli, mõned masinad ja muidugi maa, kõik!!! Ja minu suguvõsa lugu ei ole midagi erakordset, väga paljudes Eesti peredes juhtus nii.
Mis kuritegudesse puutub, siis loe valgest raamatust, kui palju suri eestlasi Stalini ja kui palju Hitleri all. Arvuta ise.
Loomulikult sakslased tapsid eestlasi, kuid nende hulgas oli palju neid, kes oleks ka eestlaste endi poolt hea meelega kasti löödud (punased molkused). Põhiline kellega siin Eestis arveid klaariti olid ju juudid ja sõjavangid idast.
Võrreldes näiteks poolakate, tsehhide, prantslaste (N-Liidu rahvastest ei hakka rääkimagi) käis eestlaste käsi minu arvates sakslaste võimu all väga hästi.
motofassist
Liige
Kontakt:

Vaatan ,et suht õiget juttu tuleb.Vene okupatsioon tegi ka minu suguvõsale kahju.
Ja selle vastu ei saa vaielda ,et eestlaste elu käis sakslaste võimu all hästi. :wink:
Kasutaja avatar
hugo1
Liige
Kontakt:

Üks asi veel Saksa aja kohta. Lubatud oli rahvussümboolika.(rahvuse püsima jäämise nimel väga tähtis, eriti rasketel sõjaaegadel)
Tean juba ette, mida paljud selle peale kostavad. See oli lubatud sellepärast, et sakslastel oli Eesti üksusi kaotusterohkes idasõjas vaja.
Kuid siit ka küsimus, mitu sini-must-valget lippu lehvis 1941a, kui N-Liidul oli eestlasi ruttu punaarmeesse vaja :?:
Kas korpuse poistel oli ka trikoloor varukal :?:
See kõik ei muuda muidugi Hitleri režiimi heaks.
Kogu jutt on mõeldud, et režiime võrrelda eestlase seisukohalt.
Miski ei asenda meile vabadust.
Lennart
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lennart »

tõnis.SS kirjutas:Vaatan ,et suht õiget juttu tuleb.Vene okupatsioon tegi ka minu suguvõsale kahju.
Ja selle vastu ei saa vaielda ,et eestlaste elu käis sakslaste võimu all hästi. :wink:
Mõlemad okupatsioonid tegid näiteks mu suguvõsale kahju.
Mina ei ülista kumbagi,mõlemad ühesugused türannid.
Meestel võis ju olla varrukal sini-must-valge trikoloor,kuid mida see muutis?
See oli ju teada,et idakampaania läbikukkumisel jäetakse Eesti.Eestlased lihtsalt uskusid kinnisilmi imet.Järjekordselt Aadu plaan värvata resursse.

Lõuna-Eestis-kui palju läks Eesti poisse manalateele,et katta saksa üksusi.
Samamoodi sinimägedes mehed kes ei jõudnud rindelegi,kui järsku kolonn tabamuse sai.Mõtetu inimelude raiskamine :(

Ja ei ütleks,et Saksa all ikkagi elu parem oli-samamoodi toimusid näiteks arreteerimised.Üks vanaonudest,kes hoidis Vene mopist kõrvale, tembeldati hiljem spiooniks,järsku oli mees kadunud ja koju tuli hukkamispaber.Vanaonu polnud spioon kellegile.
Vanavanaema süüdistati bandiitide aitamises,kui sakslased tahtsid maja põlema panna ütles vanamemm,et pange temapoolest aga vanamees jätke sisse :D Õnneks oli seal Eestlasest ohvitsere ja maja ei süüdatud.

Nii,et ei puudunud ka terror Saksa ajal.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline