Sõjaväelinnak Rakveres

Väeosadest, nende ajaloost ja traditsioonidest. Nii Eestist kui välismaalt.
klm
Liige
Kontakt:

Re: Sõjaväelinnak Rakveres

Postitus Postitas klm »

Laurirkv
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas Laurirkv »

Kapral Karu, sinuga nõus. Kahjuks sinna vist ei saa ka midagi teha. Kui enamus inimesi arvab, et see meie riigi kole ajastu eks neile kindlasti kes see aeg seda läbi elasid. Minu kui uuema generatsiooni jaoks on see põnev. Aga kahjuks minu lapse-lapsed peavad ainult pilte vaatama mis meie riigis toimund on.
Kasutaja avatar
just plain mean
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas just plain mean »

Ma ise tegin selle KP ehitusel oma dembliakordi 1980.a. septembris ja oktoobris. Suure kaarangaari all olid erinevat sidetehnikat sisaldavad haagised - raadio, ZAS, tsükloid jms, mis teenendasid komandopunkti operatiivkorrapidajat.
andrus
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas andrus »

Pildid tehtud 1941.a.
Suurtükiväe grupp 1.jpg
Suurtükiväe grupp 2.jpg
https://www.ebay.de/itm/406194345543 Foto Estland Wesenberg Rakvere Wh Soldaten Unterkunft Rathaus Kanonen
Suurtükiväe grupp 3.jpg
https://www.ebay.de/itm/406194345109 Foto Estland Wesenberg Rakvere Wh Soldaten Unterkunft Rathaus Kanonen
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

Rakvere lennuväli 1944 RMF362_23_2.jpg
.
STV kasarmu jäänused RMFn1612_013.jpg
.
STV kasarmu jäänused RMF27_10.jpg
1944
Sakslased olid südalinnas

Rakvere mees Ülo Korjus meenutas, et oli 1944. aasta septembris karjapoisiks linnast umbes 10 kilomeetri kaugusel. 19. septembri õhtul kostis linna poolt palju plahvatusi ja taevas paistis tulekuma.

“Järgmisel hommikul sõitsin jalgrattaga linna vaatama, mis juhtus. Süda valutas linna jäänud ema-isa ja venna pärast,” rääkis Korjus. Kondivalus elav pere oli rinde lähenemise hirmus siiski linnast lahkunud.

“Raudteejaama kandis kõik põles ja sealt kostis aeg-ajalt pauke, sinna ei julgenud ma oma nina pista,” pajatas Korjus. Tallinna tänavat mööda liikusid tema mälestuste kohaselt suured hobuvoorid, südalinnas oli aga palju sakslasi. “Rahvas rääkis, et sakslased plaanisid õhku lasta gümnaasiumimaja, kus oli sõja ajal haigla. Lasin kiiresti linnast jalga, mine tea, mis oleks võinud juhtuda,” meenutas vana mees.

Rakvere linnavalitsuse info kohaselt alustas nõukogude lennuvägi Rakvere pommitamist 1944. aasta 19. septembri õhtupoolikul, kui Saksa väed ja suur osa elanikkonnast olid juba lahkunud. Hävis suurem osa raudteeäärse ala hoonestusest, sealhulgas raudteejaam.

Järgmisel päeval, 20. septembril sisenesid nõukogude väed Rakverre, asendades hitlerliku Saksamaa okupatsiooni stalinliku NSV Liidu omaga.

https://virumaateataja.postimees.ee/226 ... se-ohvreid
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist