BREXIT

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
Martin Peeter
Liige

Re: BREXIT

Postitus Postitas Martin Peeter »

AMvA kirjutas:Millised lahkumistingimused?
Minu teada käivad praegu siiski läbirääkimised EL ja UK tulevikusuhete osas. Väag valus teema tundub olevat P-Iiri ja Iirimaa vaheline piirirezhiim.
Lahkuda võiks UK kasvõi homme. On ainult kaks tingimust: üks on vist mingi lõppmakse EL kassasse (ei ole kuulnud, et see UK-s mingi vaidlusküsimus oleks) ja teine on kui kiiresti peavad EL kodanikud UK-st ja UK kodanikud EL-ist lahkuma.
Need on ikka nagu need teemad, mida EL oli nõus lahkumisleppe all käsitlema. Praegune leppeprojekt ei sisalda tulevasi kaubandussuhteid peale 21-kuulist üleminekuperioodi, mis on brittidele väga oluline teema. Tegemist on ikkagi lahkumisleppega. Peamine UK sisene vastasseis on selle ümber, et karmimate brexiteride arvates jätab see UK liiga seotuks ja liiga kauaks seotuks EL-ga.
Brüsseli ja ka Eesti ametlik retoorika on küll, et tegemist on väga hea lahkumisleppega ja britid on vastutustundetud ning ei tea isegi, mida tahavad, aga jäetakse mainimata, et teatud teemad EL enne välistas, kui oma poolt tõstatatud punktid lepinguks saanud. Seda Põhja-Iiri "pehmet" piiri nõudis Iirimaa tungiva nõudmise peale EL. Praegu näitavad kõik märgid, et Brexit tuleb "kõva" - kõik kaotavad, UK-le saab see olema valusam, aga kui suur kriis sellest lahti peaks minema, siis on ELil väga nõrku lülisid, mis võivad laguneda.
Dona nobis pacem!
kaugeltuuriv
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

Aasta hakkab läbi saama ja teeks ettepaneku ennustada,misssugune BREXIT tuleb.
Pakun,et lahkumislepe ei lähe parlamendis läbi.Vastu on enamik leiboriste ja osa konservatiive(karmi BREXI-ti pooldajad).
EL kodanikele hakkavad kehtima samad reeglid nagu muu maailma puhul ehk siis nad saavad olla seal vaid turistina viisade alusel(riigid kellel ei ole viisavaba lepet) passis oleva märke järgi või maksimum 3 kuud viisavaba reisimise puhul(riigid,kellel on viisavaba lepe).Omaette segadus tekib töölubadega,mis kahtlemata viib väga suure osa Ida-Euroopast pärit isikute lahkumiseni.See osaliselt mõjutab ka Eestit.
Osa brittidest ettevõtjaid on sunnitud tootmise kas Iirimaale või mandrile üle viima,seoses järsult karmistunud tollinõuete ja tollimaksude tekkimisega,miile puhul tekib oht,et toodangu hind enam ei ole soodne muule maailmale.
Pakuks naela kursi kukkumist ca 20-30 protsenti ning protsessi algust sellest,et osad maailma suuremad firmad hakkavad otsima mandril kohti tootmiseks.Eelkõige need,kes sõltuvad koostöökomponentidest mandrilt ning on ka toodangut suuremas osas saatmas kas EL või EFTA riikidesse.
Halb üllatus seoses pangaduses levima hakkavate uudistega sellest,et EL enam Briti pankadele ei anna EL piirkonda sisenemiseks litsense.See teeb jama Citys ning USA investeerimispangad hakkavad vaikselt liigutama oma personali Frankfurti.
Need on minu ennustused.
Kuidas see kõik muudab majanduskasvu ja seisul börsil on väga raske ennustada.
NB.Pehmet piiri Põhja-Iirimaal ei soovi mitte ainult EL ega Iirimaa ainukesena,seda tahab ka May koalitsioonikaaslane valitsuses,see unionistide partei Põhja-Iirimaalt,kes kardab,et karmi piiri tekkimisel taastuvad terror ja IRA.
https://www.postimees.ee/6488011/observ ... a-nihutada
Pisikene märk sellest,et on hakatud natuke paanitsema,enesekindluse märke see nii konservatiivide,kui leiboristide puhul ei näita.Iseasi on see,et kuidas sa nihutad lahkumiskuupäeva ilma EL-ga kooskõlastamata,see jääb mulle arusaamatuks?
Dr.Sci
Liige

Postitus Postitas Dr.Sci »

kaugeltuuriv kirjutas:Aasta hakkab läbi saama ja teeks ettepaneku ennustada,misssugune BREXIT tuleb.....
Pakuks naela kursi kukkumist ca 20-30 protsenti ning protsessi algust sellest,et osad maailma suuremad firmad hakkavad otsima mandril kohti tootmiseks.Eelkõige need,kes sõltuvad koostöökomponentidest mandrilt ning on ka toodangut suuremas osas saatmas kas EL või EFTA riikidesse.
Halb üllatus seoses pangaduses levima hakkavate uudistega sellest,et EL enam Briti pankadele ei anna EL piirkonda sisenemiseks litsense.See teeb jama Citys ning USA investeerimispangad hakkavad vaikselt liigutama oma personali Frankfurti......
Ma ei investeeriks naela langemisse - Brexit tuleb küll kokkuleppeta, kuid sellega kaasneb finantsturul kõikumine kus hinnasuund on ennustamatu. Ja brittide eelisseisund on sõltumatus €urost - ehk nael, mille kursiga saab mängida. Mis Frankfurti puutub - siis finantskeskuseks võib ta ju saada, EL jaoks, London jääb maailma mastaabis tugevamaks.

Minu seisukoht on:
Brexit tuleb, kindlaksmääratud kuupäeval ja kellaajal;
Brexit tuleb ilma kokkulepeteta;
Britid võidavad Brexitist rohkem kui EL.
Britid ei sure nälga ega lähe tänavale kerjama kui Euroopast ja mujalt sisserännanud tööjõud tagasi/edasi rändab.
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

Dr.Sci kirjutas:
Minu seisukoht on:

Oskad sa ka pakkuda, mille arvelt UK võidab (rohkem)?
Dr.Sci
Liige

AMvA kirjutas:
Dr.Sci kirjutas:
Minu seisukoht on:

Oskad sa ka pakkuda, mille arvelt UK võidab (rohkem)?
Loogika. EL ei pääse brittidega suhtlemisest, britid ei pääse ka EL-ist. Aga kui ei tule koondlepet, tuleb neid pakte takkajärgi riburada pidi ja päris kärmelt. Kuid ülejäänud maailmaga äri ajamiseks saadakse kohe vabamad käed.

ps - kui vaatad eelnevat postitust siis teema mõtteks oli ENNUSTUS. Seoses sellega pole vist mõtet vaidlust edasi arendada sest minu kristallkuul on igal juhul suurem.
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

Ok, juba Lenin ütles, et usk on oopium rahvale.

Ma mingi hetk, kui on rohkem aega, otsin välja, mis Briti finantsistid ja ettevõtjad asjast arvavad. Nad peaks vist sult konsultatsioone võtma.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

AMvA kirjutas:Ok, juba Lenin ütles, et usk on oopium rahvale.
Seda ütles siiski Karl Marx.
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

Ok, õigus. Lenin viis seda vaid edukalt ellu.
Dr.Sci
Liige

AMvA kirjutas:Ok, juba Lenin ütles, et usk on oopium rahvale.

Ma mingi hetk, kui on rohkem aega, otsin välja, mis Briti finantsistid ja ettevõtjad asjast arvavad. Nad peaks vist sult konsultatsioone võtma.
Vaevalt nad minu konsultatsioone vajavad - karm BREXIT ja selle potentsiaalne mõju on neil ammu välja kalkuleeritud ja riskid maandatud. Igatsugu äkkkõikumised tulevad hoopis mujalt - näiteks sellest et keegi räägib vägede minema liigutamisest, või siis sellest et peaks riigipanga juhi maha võtma aga hammas ei hakka peale.
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

Sorry, väljendasin ennast valesti, tahvliga on tüütu kirjutada, siis üritad võimalikult lühidalt teha.
Otsin välja nende briti majandus ja finantsinimeste artiklite lingid, mis ma lugenud olen. Need miskipärast ei jaga seda optimismi, et britid sellest lahkulöömisest võidavad, pigem vastupidi, ennustused on väga mustades värvides.
Dr.Sci
Liige

AMvA kirjutas:Sorry, väljendasin ennast valesti, tahvliga on tüütu kirjutada, siis üritad võimalikult lühidalt teha.
Otsin välja nende briti majandus ja finantsinimeste artiklite lingid, mis ma lugenud olen. Need miskipärast ei jaga seda optimismi, et britid sellest lahkulöömisest võidavad, pigem vastupidi, ennustused on väga mustades värvides.
1987/1988 rääkisid juhtoinad IME (isemajandav Eesti) kohta samades värvides. Siinkohal pole küsimus mitte reaalolukorras, vaid mõned peavad hakkama saama paradigma vahetusega (ja sissekasvanud laiskus mis on iseenesest edasiviiv jõud sunnib neid proteste avaldama)
Aga ootame selle asja ära, mõned kuud ja siis veel max aastakene tõmblemist.
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

Mhh, muidugi on Londoni City pankur Boris Johnsoni kõrval lollike. Ma hästi ei usu.
Võrdlus 87/88 ja IME-ga on täiesti kohatu. Kapitalist ei ole stagneerunud funktsionäär, kapital on pidevas muutumises ja arengus.
Runkel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Runkel »

Olgu Brexit kõva või pehme, kaubandus tuleb EL-UK suunal korras hoida. Brittide eksport ELi on 44%, ELi riikidest üksikuna on vast suurim UK ekspordi osatähtsus Hollandil (ca 11%). Saksa, Prantsusmaa ja Rootsi eksport UKsse on 6-7%. Segadusest ja maadejagamisest võidab üks teine riik.
https://researchbriefings.parliament.uk ... y/CBP-7851
Manused
UK väilskaubandus ELi ja USAga.PNG
UK väilskaubandus ELi ja USAga.PNG (32.88 KiB) Vaadatud 2679 korda
teeline35
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas teeline35 »

Kavalamad Britid maandavad oma Brexiti riske niimoodi;
https://www.postimees.ee/6488466/britid ... ce=mail.ee
Halvemal juhul Iiri passide omanike arv Inglismaal ületada mitmekordselt kodanike arvu Iirimaal. :lol:
Samuti ei jaga mina dr Sci usku kuidas Inglise majandus peale Brexitit õitsele lööb. Meenutame kuidas 90-ndate alguses mõjus eesti majandusele lahtihaakimine endise Nõukogude Liidu majandusruumist!
(Üli)koolitamata,aga lugeda kirjutada mõistan.
Dr.Sci
Liige

teeline35 kirjutas:....
Samuti ei jaga mina dr Sci usku kuidas Inglise majandus peale Brexitit õitsele lööb. Meenutame kuidas 90-ndate alguses mõjus eesti majandusele lahtihaakimine endise Nõukogude Liidu majandusruumist!
Iga algus ongi raske... aga kui tagasi vaadata, kas me tegime tol ajal valesti?
Mis sellesse Iiri passide hankimisse puutub, siis tegemist on jokk skeemi kajastava pastakast välja imetud uudisega, mis reaalset olukorda riigis ei puuduta. Mõned (võrdsemad) saavad lihtsalt tulevikus soodustingimustel üle piiri (jms pisihüvesid)
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline