Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
Kasutaja avatar
Svejk
Liige
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Svejk »

Ma siis löön ka oma elu jooksul omandatud kogunenud loetud tarkused letti... 8)

Pohmakas on organismi kurnatusseisund. Vedeliku,- mineraalide,- vitamiinide- ja.....unepuudus.

Mõnikord üleväsinuna, magamata olen tundnud täpselt pohmakatunnet, kuigi pole tilkagi võtnud. Aga jauratakse ju tihtipeale ööläbi.
Ja ka unekvaliteet kannatab, kui joogisena magama lähed.
Akf lemeti tõlgitud raamatustki võib lugeda militaartarkusi raudsest reeglist, et kes kõige rohkem võtab, see kõige varem ärkab.
Vasturohi - varu joomiseks terve päev.
Alusta juba varahommikul (mitte nagu akf vanahalb! :D ) koos linnukeste ja päikesetõusuga.
Kuldselt helkiv õlu harmoniseerub suurepäraselt päikesevalgusega. Kalla õlu klaasi ja silmitse seda hellalt heleda päevavalguse käes - ära joo taarast nagu lumpen! Ära kiirusta! Naudi!
Enne õhtut võta tuurid maha ja mine magama, kui valgus hääbub - sedasi säästad endale järgmise päeva, mille ööd mööda lakkudes vältimatult perse keerad.

Vedeliku- ja mineraalidepuudus:
Alkohol lahkub organismist mitteainult urineerides, nagu akf Trumm väitleb, vaid koos veega ka kopsude kaudu
(ja kohates onukest ja torukest, soorita intensiivseid sügavalthingamisharjutusi ja puhasta kopsud liigsetest aurudest, enne kui seadusesilma palvele vastu tuled ja torukesse tuulutad -
võib juhtuda, et jääknähud jäävad regamata ja jõuad kella kümneks kenasti poodigi...)
Niisiis tuleb peale juua - isegi õllele. Igasugune alkohooolne jook on diureetikum. Ja võta kohe mineraalid ka ligi.
Vanasti, kui Borzomm veel solkimata oli, kulistasin seda ennejooki ja pealejooki, aga nüüd soovitan Jessentukiid ja Vittautast. Suliko on ka hea, soodane. Sooda aitab.
Mäletan kuidas korra tuiasin pohmas peaga ringi ja siis võtsin ühe (siis veel solkimata, klaaspudelis) Borzommi.
Oli sellinetunne nagu oleks pildi ette tagasi toonud ja mustvalge maailma värviliseks keeranud..
Muideks ka palaval suvepäeval tasub paljast veest või mingitest mõttetutest magusatest mahladest hoiduda ja manustada vedelikke ikka koos elektrolüütidega, sest higistamine viib soolad välja.
Mehemahl on ikka soolane tomatimahl! Eesnäärmele hea!
Soolane puljong on ka hea. Ei pea tingimata kange kukesupp olema.. :)

Vitamiinid:
Isiklikult järan Tsee vitamiini (neid vene omi, kõige odavamaid, kollaseid kuulikesi) ennejooki ja pealejooki. Mõnusalt hapukad.

Enn Bee!
Ära tarvita paratsetamooli koos alksiga, kui maksast vähegi kahju on.

Pee Ees.
Kui rohkest lakkumisest võtab sita vedelaks, siis aitavad ärakääritatud piimatooted gefilusbakteritega.
Need on need pärakupisikud, teevad tropi ette tagasi.
"Vaated ja veendumused pärinevad tunnetemaailma sügavikest ja loogika on enamasti vaid kuuleka intellekti abivalmis instrument põhjendamiseks ja õigustamiseks"
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)
Dr.Sci
Liige

Postitus Postitas Dr.Sci »

Teie kogemused teevad Teile au :) (mitte et ma vastu vaidleksin või kogemusteta oleksin). Vaene Berezovski "Meister ja Margaritast" (jookseb hetkel ETV+-is, algas esmaspäeval, järgmine osa (5.) on järgmisel esmaspäeval, järelevaadatav) pidi narsaani ja õlu asemel leppima sooja aprikoosimahlaga igatahes, enne kui trammi alla jäi. Seega lisaks nimekirja ka veel narsaani, kuigi ise pole katsetanud. Puhtast kodumaisest Värskast on ka teinekord abi olnud - ja kord tudengina pärast volbriööd võttis räige pohmaka ära Pingviini jäätis - pagan teab mis keemiat sinna sisse oli aetud.
Z03
Liige

Postitus Postitas Z03 »

Svejk kirjutas:Enn Bee!
Ära tarvita paratsetamooli koos alksiga, kui maksast vähegi kahju on.
Jah, alkohol kümnekordistab paratsetamooli toime. Kui praegu loetakse maksale toksiliseks täiskasvanute puhul üle 3-4 g paratsetamooli tarbimise ööpäevas (üks paratsetamoolitablett on tavaliselt 500 mg), siis alkoholiga koos kahjustab tugevasti maksa juba ka tavakogus. Praegu gripp vaikselt tõstab pead (sel aastal rohkem A-gripp, mis viskab palaviku järsku 39-40 peale), paljud armastavad juua nn gripiteesid nagu näiteks TheraFlu, kus on ühes pakikeses 1 g ehk siis 1000 mg paratsetamooli. Olen näinud isegi 2000 mg paratsetamoolisisaldusega jooki. Lisaks krõbistatakse gripitee juurde veel ibuprofeeni ja Pamoli lisaks tablettidena. Maksa taastumisvõime on suur, aga väga paljud maksasiirdamised on põhjustatud just paratsetamooli liigsest või valest tarbimisest.

P.S. Tahtsin veel lisada, et kui palavik kiiresti tõusma hakka, vappekülm, peavalu, lihasvalu, siis ärge jääge ootama, vaid helistage kohe oma perearstile. Kui hakata võtma Tamiflud esimese 24-48 tunni jooksul, siis pääseb hullemast.
diesel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas diesel »

telekat vaadates on ühtepuhku jäänud silma, et soomes on poes müügil "smetana". ilmselgelt otse vene keelest võetud sõna.
kui sisu nimele vastab, siis peaks hapukoorehuviliste mure ju murtud olema.
Kasutaja avatar
kalleb
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kalleb »

Smetana oli selline huvitav 40% hapukoor , lusikas seisab igaljuhul sees püsti ja päris hea
diesel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas diesel »

ilmselt siis ongi tegu õige hapukoorega.
kroonus olles oli igal tsainajasse pääsemisel täiesti kohustuslik ost klaasitäis hapukoort.
oli ka seuke tummine kraam. törts soola ja pipart peale ja küll maitses hää.

kui aga lurr rohkem huvitab, siis saab ju kraanist vett juurde lasta.
herman30
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas herman30 »

vanahalb kirjutas: Eestis tehtud Deliciest hapukoor ongi vist ainuke hapukoor, mida Soomes müüakse ja kohalik hind võtab hinge kinni. Eestis on sama asi julgelt kolm korda odavam.
Ei noh, minu arust pole see eriti kõrge hindaga. Minu kohalikus Minimani poes 1.79 eur/350g tops.
Ütlen siis veel et minu netopalk on 1245 eur. Tööpäev = 5h.
Kasutaja avatar
Sam Beaver
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sam Beaver »

vanahalb kirjutas:Korralikku viina võib pool pudelit jutti ära juua ja mingit pohmakat ei tule. Puskariõlidega viinaga saab juba kahe pitsiga järgmise päeva vabaks. Julgeks isegi väita, et kui viinal on lõhn siis on ilmselt tegu halvasti puhastatud või kehva kvaliteediga toorainest aetud tuliveega.
Julgen väita et korralik samakas tekitab vähem pohmakat kui korralik viin. Tuginen muidugi vaid oma naha peal järgiproovitule.
Svejk kirjutas:Soolane puljong on ka hea. Ei pea tingimata kange kukesupp olema
Puljong on ka hea, annab organismile tagasi soolad. Aga kukesupp annab ka süsivesikuid ja aitab organismil ennast käima tõmmata.
Igat sorti peavalutabletid on minu arvates saadanast. Räigele pohmakale tuleb hommikul üks korralik lõuatäis peale võtta ja siis lihtsalt välja põdeda.
Putin destroyed the pro-Russian lobby in the world with his own hands. Now acting in Putin's interests would mean admitting that you fucked a goat
Kasutaja avatar
Svejk
Liige
Kontakt:

Sam Beaver kirjutas: Aga kukesupp annab ka süsivesikuid ja aitab organismil ennast käima tõmmata.
Igat sorti peavalutabletid on minu arvates saadanast. Räigele pohmakale tuleb hommikul üks korralik lõuatäis peale võtta ja siis lihtsalt välja põdeda.
Täiesti nõus. Süsivesikulaks (ja külm! on pro)
Dr.Sci kirjutas:- ja kord tudengina pärast volbriööd võttis räige pohmaka ära Pingviini jäätis - pagan teab mis keemiat sinna sisse oli aetud.
"Vaated ja veendumused pärinevad tunnetemaailma sügavikest ja loogika on enamasti vaid kuuleka intellekti abivalmis instrument põhjendamiseks ja õigustamiseks"
Kasutaja avatar
Sam Beaver
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sam Beaver »

Ja siis veel selline soovitus pohmaka vähendamiseks - joo lõpuni seda millega alustasid. Ehk kui hakkasid jooma õlut, siis joogi õlut, kui viina siis viina jne.
Putin destroyed the pro-Russian lobby in the world with his own hands. Now acting in Putin's interests would mean admitting that you fucked a goat
Kasutaja avatar
Svejk
Liige
Kontakt:

herman30 kirjutas: Ei noh, minu arust pole see eriti kõrge hindaga. Minu kohalikus Minimani poes 1.79 eur/350g tops.
Teatan tagasihoidlikult, et nimetatud summa kolm korda konsuumi (mis ametlikult jesti kalleimaks poeks tituleeritud on! ) hinataset ületab!
Lubage minestada!
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

:lol:

Lisan siis ka paar äraproovitud tarkust.

Kui on vaja koos vaendlasega viina võtta ja see laua alla juua, siis tuleb enne kõvasti keedukartulit ja võid tarbida.
Aeglustab tunduvalt alkoholi vereringesse jõudmist.
AGA
Ei tohi pärast alkoholiga üle pingutada, sest esmane mulje sellest, et "joon palju tahan ja pähe ei hakka" on petlik.
Kui ühel hetkel hilinemisega kogu sissejoodud kraam vereringesse läbi murrab, siis on kiire ja äkiline Time Out
Selleks ajaks peab olema vaendlane juba neutraliseeritud. :mrgreen:

Pohmaka vastu on alati aidanud (kui ei ole spetsvahendeid, vitamiinid, aspiriinid, kukesupid, jäätised, Jessentukiid ja Vitautased) enne ärakukkumist tavalise vee manustamine suurtes kogustes. Tuleb kohe pärast peo või alkovedeliku lõppemist endale vett sisse kaanida nii palju kui läheb ja siis võib välja lülituda.

Ja vanasõna kah.
"Mida lõbusam õhtul seda kurvem hommikul"
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Ja vanasõna kah.
"Mida lõbusam õhtul seda kurvem hommikul"
Sedasinast tarkust on formuleeritud ka sedapidi, et tänane heaolu on avanss homse arvelt. Kehtib nii viisaka viinavõtmise kui ka muude valdkondade pihta...
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Kasutaja avatar
Svejk
Liige
Kontakt:

Dr.Sci kirjutas:Teie kogemused teevad Teile au :) (mitte et ma vastu vaidleksin või kogemusteta oleksin). Vaene Berezovski "Meister ja Margaritast" (jookseb hetkel ETV+-is, algas esmaspäeval, järgmine osa (5.) on järgmisel esmaspäeval, järelevaadatav) pidi narsaani ja õlu asemel leppima sooja aprikoosimahlaga igatahes, enne kui trammi alla jäi.
Teatan tagasihoidlikult, et ärge palun tulge äffardama!
Paljugi miss!
Järrgmisel päeaval ilma õluta - mõeldagi!
Keda te surnuks hirnutate siin...? :)

Mis puutub narzaani, Berezovskisse, Annushkasse, "kes oli poslamasla juba relsssidele läigatanud", siis:

В. В. Бортко. Мастер и Маргарита. Выселение Лиходеева из «нехорошей квартиры»
https://www.youtube.com/watch?v=3SB0WFVveqo

Kahjuks eijole AKFTP FUCS mittemidagi õppinud (aga eijole ka mittemidagi unjustanud!):
Fucs kirjutas: "Mida lõbusam õhtul seda kurvem hommikul"
Svejk kirjutas: Enne õhtut võta tuurid maha ja mine magama, kui valgus hääbub - sedasi säästad endale järgmise päeva, mille ööd mööda lakkudes vältimatult perse keerad.
vanahalb
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vanahalb »

Tamiflu lõhnab kangesti apteekrite ülemaailmse vandenõu järele. Teadvusel inimene tajub kehatemperatuuri tõusu 0,2 kraadi täpsusega ja 36.9 peal on viimane aeg hakata liha praadima, sibulat hakkima ning viina jooma. See on ka üks väheseid olukordi kus minumeelest tasub praadimisele rõhku panna ning need komponendid koos saavad tärkavast gripist jagu. Niikaua kui perearsti numbrit valid, seal kõnejärjekorras ootad ja oma häda kurdad on see aken möödas ja siis pole jah muud valikut kui haigusleht võtta. 48 tunniga peaks ikka külmetushaigus olema juba läbi põetud. (mitte 48 tunni jooksul hakkama rohtu võtma)

Mina eelistaksin viina kuigi akf Sam Beaveri väitel on korralik samakas parem. No ei tea, võib-olla see kehtib samaka selle fraktsiooni kohta mida vene keeles "pervatshiks" nimetatakse. Ma pole ise ajanud, nuusutada ja proovida on küll mitu korda toodud ja ma olen kõik välja praakinud. Tegelikult kahtlustasin juba ammu, et joovad, koerad, parema osa ise salaja ära :)
Hapukoort võib ka muidugi juurde võtta, et kindlam tunne oleks. Soome keeles ongi "hapukoor" minuarust "smetana". Kunagi kui soome keelt kohe üldse ei osanud, otsisin poest hapukoort ja no mida pole seda pole. Siis helistasin Eestisse ja küsisin, et kuidas on soome keeles "hapukoor". Seal ka ei teatud , lubati asjatundjatega konsulteerida ja tagasi helistada. Helistatigi ja "smetana" pidavat olema. Ühtlasi loeti sõnad peale . et see on delikatess - pole mõeldud vene kroonu tsainaja kombel lusikaga suhukühveldamiseks ja purgist peab jätkuma neljale inimesele. Vaatsin värskema pilguga ja oligi sellenimelist, ca 100 g topsides. Ma ei osanud nii väikseid anumaid kahtlustadagi. Tänapäeval on samuti soome enda smetana letis, samasugustes 100-120 g toosides. Kui herr Svejk suvatses Deliciest hapukoore hinna peale minestada siis pärast selle numbri nimetamist saab vist lilli tuua ja pika laua taga sülti süüa.... Valio hapukoor oli täna Prismas (mis on üks odavamaid poode) kilohinnaga 12.75. See on küll jah 42 % ja minu kunagiste mäletamiste järgi magusavõitu. Võib-olla mingi koogi tegemiseks kõlbaks. Kunagised tsainaja omad 200 g klaasides, lusikad püsti sees, olid ikka normaalsed ehk 20 % .

Svejki teooria suhtes mis käseb koos päikesetõusuga kohe õllepudel lahti korkida olen ma endiselt eriarvamusel. Sellesama lätlasega kes poole ööni süüa armastas vaaritada tegime kunagi Narvas ühte objekti. Alguses mõtlesime, et lähme pärast tööd pubisse nagu valged inimesed ja sööme kõhud täis. Mäletatavasti saab töö õige hoo sisse alles ca 16 paiku ja kestab niikaua kui inimesed kolistamise pärast kaebama hakkavad. Me tegime ettepoole nihutatud graafikuga, nii et kl 20 lõpetasime. Sel kellaajal sööma minnes oli täielik absos. (seda mõistet kasutati vene kroonus liiga hilja sööklasse jõudes, olukorra fikseerimiseks - tõdemus, et kõik on ära õgitud. ) Mõni magas näoli rosoljekausis, mõnda kanti juba välja. Kõrtsi peremees imestas, et te tulite praegult sööma - õite naljamehed! Kokk läks juba ammu koju ära. Võib-olla õlut on natuke ja ma pean vaatama, kartulikrõpse või midagi. Ühesõnaga mina naasesin oma tavapärase ratsiooni juurde ja lätlane käis kodus. Ogres vist elas , tõi kartuleid ja liha, sest linnas süüa pole.

Need vene mehed olid kõik niisugused. Meil olid suured masinad, neid oli vaja treileriga vahel teise kohta vedada ja venelased olid õhtul nõus end liigutama küll. Ühe reegliga - hiljemalt 16.58 pidi teada andma. Kui helistada 17.02 siis olla juba välja valatud ja tead ju isegi kui karmid seadused kehtivad. Homme. Ja minu suureks imestuseks olid homme kõik puhanud ja värsked.
Ma pole sealkandis enam ammu tööd teinud, mõnikord lihtsalt külas käinud ja olen sellist konseptsiooni hindama hakanud. Päevatööd tehakse rahulikult ära, siis istutakse laua taha ja peetakse üks lühike kõne. Kõne lõpuks on 40 % isikkoosseisust langenud nagu kuulipildujatule all, sest need napid sõnad sisaldavad kolme toosti a 'la "za nash", "za vash", "za Severnõi Kavkaz" ja 3x100 g viina. Tund, maksimum poolteist kõige paadunumate jaoks ning pidu ongi läbi.
Aga akf Svejki kombel juua päikesetõusust vanapimedani välja (praegult hakkab nelja ajal juba hämaraks minema) - kas lugupeetav on nõuks võtnud igavesti elada :shock: Ma tõusen üleş, vaatan, et tööd on palju, elada on jäänud vähe ja tuleb minna. Pole niisugust aegagi, et lasta päikesekiirtel õllevahus kümmelda.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline