Nii mõnigi loobus ja ausalt öeldes puudub ju tavainimesel vajadus relva kanda jms. Varast samuti ei tohi tulistada

Jääb sport ja jahimehed, üksikus talus võiks ka jahipüss olla igaks juhuks.
Õnneks minult ei küsitud. Naabritega on läbisaamine ok, kuid (mu kallis, kuid patsifistlikult meelestatud )naine sai relva olemasolust teada 6 kuud hiljem (kuna hoidsin seda vastavalt tingimustele kõrvaliste isikute jaoks varjatud kohas). Huvitav, mida ta mõtles kui ma tol perioodil jahile läksinvtl kirjutas:nolem kirjutas:.....
Kui mina oma esimest "enese ja vara kaitseks" luba tegema läksin, siis küsiti rida küsimusi a'la milleks te relva vajate? Kas pereliikmed teavad, et majja tuleb relv (sic!)? Milline on läbisaamine naabritega jne....
Eks see olegi kahe otsaga küsimus.stg44 kirjutas:Kui 90 ndatel relvalubasid väljastati, küsis üks ametnik inimeste käest, kas ta on valmis relvast inimest tulistama kui vajadus tekib ?
Nii mõnigi loobus ja ausalt öeldes puudub ju tavainimesel vajadus relva kanda jms. Varast samuti ei tohi tulistada
Jääb sport ja jahimehed, üksikus talus võiks ka jahipüss olla igaks juhuks.
§ 3. Süütegude liigid
(1) Süütegu on käesolevas seadustikus või muus seaduses sätestatud karistatav tegu.
(2) Süüteod on kuriteod ja väärteod.
(3) Kuritegu on käesolevas seadustikus sätestatud süütegu, mille eest on põhikaristusena ette nähtud füüsilisele isikule rahaline karistus või vangistus ja juriidilisele isikule rahaline karistus.
(4) Väärtegu on käesolevas seadustikus või muus seaduses sätestatud süütegu, mille eest on põhikaristusena ette nähtud rahatrahv, arest või sõiduki juhtimise õiguse äravõtmine.
Eks tulebki ise üle kontrollida, kui kahtlus tekib.§ 263. Avaliku korra raske rikkumine
(1) Avalikus kohas käitumise üldnõuete rikkumise eest, kui see on toime pandud:
1) vägivallaga või
2) relva või relvana kasutatava muu eseme, lõhkeseadeldise või lõhkeainega ähvardades, – karistatakse rahalise karistuse või kuni viieaastase vangistusega.
See on juba uus küsimus!Kriku kirjutas:Nojah, aga mille jaoks neid niimoodi eristada on vaja...?
Irw. Eks vaadake ise mida saab elektrooniliselt taodelda: Ennemuiste oli: Piltide kvaliteet on nagu on - aga igaüks võib ise üle kontrollida. Tõenäoliselt ma siiski järgmise taotlusega kohe granaadiheitjat ei võtaks...Kriku kirjutas:Kuulsin eile anekdootliku loo. Nimelt olla keegi läinud taotlema revolvriluba. Kuna inimesel pea pulki täis, kiire, pool ööd magamata, siis ta eriti ei vaadanud, kuhu kasti linnukese tegi. Nüüd avastas, et taotleb sileraudset revolvrit![]()
Olevatki meil nüüd selline relvaliik ja taotleja peab täpsustama, kas tahab vint- või sileraudset.
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist