Eesti poliitelu eile, täna ja homme.

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Suletud
Martin Peeter
Liige

Re: Eesti poliitelu eile, täna ja homme.

Postitus Postitas Martin Peeter »

Martin Herem kirjutas:Paljude kurvastuseks võtavad läbirääkijad järgmisel nädalal kasutusele Exceli! :lol:
Ma loodaks siiski veel, et kaitsekulud tõusevad. Kui nii ei lähe, siis enam Isamaad ei vali.
Siiani mingites konkreetsetes rahanumbrites kokkuleppeid nagu ei ole vähemalt avalikkustatud. Praegu on ainus mõõdetav rahaline lubadus viia teaduse rahastamine 1%ni SKT-st, aga seegi on suures osas või täiesti eurorahade kokkuleppega määratletud. Ehk sisuliselt varem otsustatud asi.
Lahendamata on ka see rahanduslik küsimus, kas ja kui palju lasta eelarve defitsiiti.
Lepingut saab hinnata siis, kui teksti lugeda - kui kellelgi on link, jagagu teistega ka!
Dona nobis pacem!
kaugeltuuriv
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

Kuigi kõnelusi hoitakse suuresti saladuses,siis nagu ma aru olen saanud haridus ja teadus on juba läbi arutatud?
Vähemalt teadusele lubati 1 protsent tagada,samuti tasuta kõrgharidus.
Midagi aga ei ole kuulda olnud vene keelsete koolide saatusest tõesti ja see on üllatav,sest nii Isamaa,kui ka EKRE olid radikaalsema koolide üleminekuaja poolt,mis puudutas keeleõpet.Loogiliselt võttes oleks pidanud nad ka asja läbi suruma.
See aga,et kaitsekulutusi ei lubatud üle 2 protsendi on kurb aga ka miinimum,mida valitsus peaks tagama.
Nagu ma aru saan saadi mingile kokkuleppele regionaalprogrammide osas.
Aga suurem osa majanduspaketist(pensionid,tervishoid,maksud) on ikka läbi arutamata ja peaks vist selle nädala jooksul tulema jutuks.
Rahvusvaheliste suhete pakett on vist paigas.Ja tõsi ta on,et vaadates kui palju EKRE oma suud kinni hoiab,siis pakun seda,et nende nõuded enamuses ka läks prügikasti.
See puudutab nii piirilepet,EL,kui ka suurt lepete "revideerimise" plaani,mis puudutas EL-i ning muidugi see referendum EL kohta.
Isamaa suuremad nõuded valimistel(pensionisammas,kaitsekulud,maksude külmutamine,tervishoid,EL ja NATO) on kuskil vist poolepeal.EL ja NATO küsimus suht sarnane vist,mis jõuab leppesse.Kaitsekulud jäid tõstmata,jääme vaatama,mis saab majanduse blokist.
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

Dr.Sci kirjutas: Ja sm gooligan on (paraku) avaldanud ka eelneva kommentaariga oma sotsialismilembelise maailmavaate - lähtuvalt tsiteeritud lausest kus on (minu poolt )esile toodud punasega ilmselt mõnitusena esitatud tiitel.
Noo, kas siis kaabuga mõisaomanik ei olegi härra, mõisahärra? Sa teed ka ikka Mardile liiga. :D
Dr.Sci
Liige

Postitus Postitas Dr.Sci »

AMvA kirjutas:
Dr.Sci kirjutas: Ja sm gooligan on (paraku) avaldanud ka eelneva kommentaariga oma sotsialismilembelise maailmavaate - lähtuvalt tsiteeritud lausest kus on (minu poolt )esile toodud punasega ilmselt mõnitusena esitatud tiitel.
Noo, kas siis kaabuga mõisaomanik ei olegi härra, mõisahärra? Sa teed ka ikka Mardile liiga. :D
Härra on igati normaalne tiitel - alternatiivideks siis kodanik ja seltsimees. http://www.eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=h%C3%A4rra . Aga nii härrat kui kaabut kasutatakse EKRE kontekstis mõnitava elemendina. See paratamatult viitab et kirjutaja kuulub proletariaadi sekka. Aga tundub et me kaldume semantikasse, mis siin teemas on ilmselt teemaväline.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Kui mõningaid Isamaa liikmeid kampsuniteks kutsuti, võib IMHO ekrelasi kaabudeks ka kutsuda.

Mind näiteks on ka elus vahel kaabuks kutsutud...
Kasutaja avatar
Svejk
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Svejk »

Kriku kirjutas:Mind näiteks on ka elus vahel kaabuks kutsutud...
Holger Pukk`i raamatus "Rein ja Riina" olid "kaabud" üks kuritegelik jõuk.... :)

P.S.

Ehvpees on mingi "tühisüdameksete jama" vallale peäsenud.... 8)

Juku-Kalle Raid võtab kommenteerida:
https://www.facebook.com/jukukalle.raid ... 9669592808
EESTI 300? Mul on sihuke mahe ja naljakas äratundmine (selg sügeleb), et selle tühja valge südame taga on Eesti 200, või noh, näiteks Eesti 300. Siiski ei saa ma absoluutselt aru, misasja täpselt aetakse. Kui europarlamendi valimised kõrvale jätta. Kui nii, siis poliittehnoloogiliselt muidugi briljantne liigutus. ;)
Ent üldiselt on jutt veidi ogar, paaniline ning annab märku, nagu oleks ukse taga kirvega sarimõrvarist onu.
Siin paar küsimust tühjasüdame väljaastumisele.
Väide: "Me ei saa vaikides pealt vaadata, kuidas meie riik rööbastelt maha tõmmatakse. Tänane poliitiline olukord seab ohtu Eestile olulised väärtused."
Küsimus: (Paluks nimetada, millised on need "rööpad" ja kes maha tõmbab. Täpsustage "tänane poliitiline olukord" ja ka "olulised väärtused").
Väide: " Selleks peavad jääma alles meie riigi ja rahva alustalad: demokraatlikud väärtused, õigusriigi põhimõtete ja kõikide meie inimeste austamine ning näoga Lääne poole sirge seljaga seismine."
Küsimus: (Kas on mingi oht, et eelnenu lendab prügikasti? Kuidas? Kes viskab?)
Väide: "Eesti peab säilitama keskkonna, kus meie töökad inimesed saavad ja soovivad meie kõigi elujärge parandada ning läbi Eesti suuremaks tegemise paraneb ka meie julgeolek."
Küsimus: (Kas on andmeid, et selline keskkond hävitatakse? Kes hävitab? Kuna?)
Väide: "Täna on see kõik löögi all."
Küsimus: (No mida? Kes lööb? Kus? Miks? Millega?)
Ja nii edasi. Muidugi võiks olla kõigi Eesti, eriti koos eesti keelega, mitte see tore trammipeatus, kus kõik eraldi kunevad, rahvuse, kuuluvuse ja kurat teab mille kaupa veel, nagu E 200 juba kord välja pakkus.
Aga ikkagi: mis paanika nüüd selle südamega on?
Meil pole veel valimistulemusigi veel kinnitatudki, president pole veel suukestki avanud, et anda kellelegi ülesanne valitsust moodustada, aga juba tõugatakse kraavi?
Hei hoo, palun rahu!
P.S.S.

...keegi võiks selle Makaarovi viimase arvamuse kah täielises mahus panna, südantkosutav oleks lugeda...

Ivan Makarov: Yana Toom liberalismi kaitsja? Ärge ajage naerma!
https://arvamus.postimees.ee/6546404/iv ... age-naerma
oom, Kaljulaid ja Kõlvart on mures demokraatia pärast? Ärge ajage naerma - nad muretsevad vaid oma naha pärast, kirjutab kolumnist Ivan Makarov.

Kui veel mõni nädal tagasi oleks öeldud, et Yana Toom ja Mihhail Kõlvart kaitsevad liberaalseid väärtusi, siis oleks see hoopis «Kreisiraadio» taassünd.
Kõlvarti, Toomi ja ka Kaljulaidi «liberalismi» allikaks on kabuhirm.
Vene valijate pettumus võib viia selleni, et Toom põrub ELi valimistel ja Keskerakond kaotab järgmistel kohalikel valimistel niigi üle noatera omandatud ainuvõimu pealinnas, mis oleks igipõlise toiduahela lõpp.
"Vaated ja veendumused pärinevad tunnetemaailma sügavikest ja loogika on enamasti vaid kuuleka intellekti abivalmis instrument põhjendamiseks ja õigustamiseks"
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)
Kasutaja avatar
Troll
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Troll »

Toom, Kaljulaid ja Kõlvart on mures demokraatia pärast? Ärge ajage naerma - nad muretsevad vaid oma naha pärast, kirjutab kolumnist Ivan Makarov.
https://arvamus.postimees.ee/6546404/iv ... age-naerma

Filmi «Muumia» vastik väike tegelane sattub surmava koletise ette ja palvetab eri usundite jumalate poole, et ainult ellu jääda. Mees on läbinisti võlts, kuid just sellisena sobibki elluäratatud muumiale orjaks. Kui veel mõni nädal tagasi oleks öeldud, et Yana Toom ja Mihhail Kõlvart kaitsevad liberaalseid väärtusi, siis oleks see hoopis «Kreisiraadio» taassünd. Kas Muammar Gaddafi oli äkki kah liberaal?

Kõlvarti, Toomi ja ka Kaljulaidi «liberalismi» allikaks on kabuhirm. Vene valijate pettumus võib viia selleni, et Toom põrub ELi valimistel ja Keskerakond kaotab järgmistel kohalikel valimistel niigi üle noatera omandatud ainuvõimu pealinnas, mis oleks igipõlise toiduahela lõpp. Ilmekad olid TTV hilisõhtused lühiuudised emakeelepäeval, kui diktor ründas pikalt Jüri Ratast. Sest TTV on kõigepealt pealinna peremeeste organ.

Samal õhtul toimus ka mitu teleduelli: ETVs ei lasknud saatejuht niigi vagasel Janek Mäggil lõpetada mitte ühtegi mõtet, samas kui Taavi Rõivas sai pidada pikki vihaseid monolooge. TV3 saates «Kolmeraudne» ründas külalisi võõrustanud Mihkel Raud Priit Sibulat raevukamalt kui Jürgen Ligi, nad olid nagu riiklik süüdistaja ja prokurör kahekesi kohtualuse kallal. Saalis ootas kangelasele kohast erikohtlemist ka loodava koalitsiooni tuline vastane Raimond Kaljulaid. Milline poliitiline ülekaal! Kui see kreenis saade oleks laev, upuks see isegi lombis.

Näib, et ei meedia ega aastakümneid võimu nautinud poliitikud olnud demokraatiaks valmis. Meie liberaalid on näidanud üles äärmist sallimatust nende tõenäoliselt sadade tuhandete Eesti elanike suhtes, kelle õigust osaleda demokraatlikus protsessis ja riigijuhtimises nimetatakse kohe fašismiks. Poleks kunagi uskunud, et erudeeritud poliitikud Jürgen Ligi ja Taavi Rõivas unustavad järsku ära, mis on ülekantud tähendus, ja hakkavad sotside kombel haarama õlekõrrest «Hitler – veerevad pead – jõhkrad avaldused», samas kui Ligi ise on läinud ajalukku väljenditega «ära kaaguta, naine», «sisserändaja poeg» ja «Sester on idioot». Ja kolleeg Mart Ummelas hüüab «Keskmeedia punktis», kui TTV reporterit Reformierakonna valimispeole ei lastud: «See on fašism!»

Härrased, võtke rahusteid või siis astuge Putini pressiteenistusse. Härra Ligi, kui ma ütlen, et teil pea lõikab, ei taha ma öelda, et te hakite oma laubaga kapsast või inimesi. Härra Rõivas, kui ma ütlen, et te olete lahtise peaga, ei tähenda see, et teie peaga on midagi lahti või saite külmkappide vahel lahtise koljumurru.

Mõelda vaid, 2019. aasta märtsis tehakse number sellest, kui tõmmatakse paralleele Nõukogude Liidu ja Euroopa Liidu vahele, samas kui NSVLi eesmärk oli «uue ajaloolise inimkoosluse moodustamine» rahvaste vägivaldse ümberasustamise teel, ja tänapäeva ELi ideoloogid kasutavad nende endi utsitatud («Wir schaffen das...») rännet Aafrikast Euroopa rahvusriikide õõnestamiseks. Meil lauldakse Youtube’is juba aastaid iroonilist «Mu aadress on Euroopa Liit» viisil «Mu aadress on NSV Liit». Mis siis nüüd teha – kas keelame ära? Aga äkki ongi juba keelatud – raadios seda ju ei mängita?

Vene valijatega on kõik keeruline. Reformierakonnal ei tasu etendada venekeelsete kaitsjaid, nood ei ole selle partei valijaskond, ja seda veel pehmelt öeldes. Kui räägitakse Jüri Ratase võimuihast, siis ei tasu unustada, et valimised võitnud Kaja Kallas eitas peaministri igasugust kompetentsi. Kas see oli mingi eriti tark ja liberaalne poliitilise külgelöömise vorm? Kallas tahtis olla sadist, aga Ratas ei osutunud masohhistiks. Ja kas Mart Helmele kogu selle hüsteeria ajal helistanud Kaja Kallase isal oli selleks kümme miljonit põhjust?

Hea, kui muumia tagasitulek jääks ära.
Hea võidab alati kurja - kes võidab, see ongi hea!
Z03
Liige

Postitus Postitas Z03 »

Kogu ühiskonna progressiivne pool on tagajalgadele tõusnud, koostavad märgukirju ja korraldavad sotsiaalkampaaniaid, meedias toimuvast ma ei räägigi. Ühel pool siis "meie omad", vastaspoolel "need teised". Taaskord on eraldatud eloid ja morlokid (H. G.Wells). Tahaks ahastada nagu naiivne raehärra Eesti filmist "Verekivi": "Uskumatu!", aga mis sellestki kasu oleks. Ainuke, mida saan teha, on mitte osaleda praeguses infosõjas. Ei, ma ei jaga Facebookis südameid.

Mu väga suur lootus on, et kaitsevägi jääb apoliitiliseks ja erapooletuks. Vastasel korral oleks mul isiklikult ääretult, tõesti ääretult suur pettumus, eriti peale positiivseid emotsioone, mida kogesin nähes vabariigi aastapäeval paraadi ja kuulates kaitseväe juhataja kõnet. Siis ei oleks enam tõesti millelegi toetuda. Kuigi, inimlikust küljest ma mõistaksin.

:(
Kurjam
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kurjam »

Üllatavalt tasakaalukas lugu selle väljaande kohta https://arvamus.postimees.ee/6547264/ju ... 1540489532

Samas on staarsarihäbeneja oma pudruaugu lahti teinud https://www.postimees.ee/6547325/toomas ... -me-tahame
Walter2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Walter2 »

Runkel kirjutas:Õnnetu mees, oskas korraga tasuta transpordis vahele jääda ja kogukonna tähtsaima juudi ahju saata.
Kui tsiteerida kõrget politseiametnikku:
"Igal inimesel on õigus end Eesti vabariigis turvaliselt tunda"
siis küsiks kes kaitseb õnnetut parempoolsete vaadetega valget heteromeest 21. sajandi EL pealinnas? :wall:
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
dm7
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas dm7 »

Walter2 kirjutas:
Runkel kirjutas:Õnnetu mees, oskas korraga tasuta transpordis vahele jääda ja kogukonna tähtsaima juudi ahju saata.
siis küsiks kes kaitseb õnnetut parempoolsete vaadetega valget heteromeest 21. sajandi EL pealinnas? :wall:
Kaine mõtlemine ehk? Mitte enne ütlen ja pärast mõtlen.
allohvitser
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas allohvitser »

Walter2 kirjutas:
Olles ka valge heteromees olen selliste avalduste peale alati tahtnud küsida, et mis meid siis ähvardab? Teen rahulikult oma tööd, kasvatan lapsi, mõned korrad kuus käin väljas ka. Ja no ei satu ma konfliktidesse feministide, juutide, mustanahalistega, asiaatidega vms. Ja ma ei ole kunagi tundnud, et keegi kipuks minu õiguste kallale või midagi muud sellist. Et mis meid, valgeid heteromehi, siis ähvardab?
Kasutaja avatar
Svejk
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Svejk »

allohvitser kirjutas:
Olles ka valge heteromees olen selliste avalduste peale alati tahtnud küsida, et mis meid siis ähvardab? Teen rahulikult oma tööd, kasvatan lapsi, mõned korrad kuus käin väljas ka. Ja no ei satu ma konfliktidesse feministide, juutide, mustanahalistega, asiaatidega vms. Ja ma ei ole kunagi tundnud, et keegi kipuks minu õiguste kallale või midagi muud sellist. Et mis meid, valgeid heteromehi, siis ähvardab?
Katsu Eesti vabariigis oma laste ema vastu kohut käia ja sind pekstakse nagu võõrast siga.
Ja kui lapse ema veel sinu vastu politseile valeavalduse "koduvägivallas" teeb (hetkel selline koduvägivalla vastu võitlemise kampaania, mis organid nii hoogu ajab, et sa ei usu oma silmi),
siis koheldakse sind nagu jätist kõikidel tasanditel, kaasa arvatud riigi poolt määratud advokaat.
Lapsest oled ilma nagu peni pehmest leivast ja mitte keegi ei liiguta lillegi, kaasa arvatud lastekaitse, kui lapse ema lihtsalt kohtumäärust ei täida.

P.S.
Paragrahv "lähisuhtevägivald" määritakse sellise hoo ja kirega, et kellegil ei ole aega kuulmaks sinu selgitusi, et sa pole nimetet kaebuse teinud daamiga päevagi koos elanud.... :D
"Vaated ja veendumused pärinevad tunnetemaailma sügavikest ja loogika on enamasti vaid kuuleka intellekti abivalmis instrument põhjendamiseks ja õigustamiseks"
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)
Z03
Liige

Postitus Postitas Z03 »

Svejk kirjutas:Katsu Eesti vabariigis oma laste ema vastu kohut käia ja sind pekstakse nagu võõrast siga.
Ja kui lapse ema veel sinu vastu politseile valeavalduse "koduvägivallas" teeb (hetkel selline koduvägivalla vastu võitlemise kampaania, mis organid nii hoogu ajab, et sa ei usu oma silmi),
siis koheldakse sind nagu jätist kõikidel tasanditel, kaasa arvatud riigi poolt määratud advokaat.
Lapsest oled ilma nagu peni pehmest leivast ja mitte keegi ei liiguta lillegi, kaasa arvatud lastekaitse, kui lapse ema lihtsalt kohtumäärust ei täida.
P.S. Paragrahv "lähisuhtevägivald" määritakse sellise hoo ja kirega, et kellegil ei ole aega kuulmaks sinu selgitusi, et sa pole nimetet kaebuse teinud daamiga päevagi koos elanud.... :D
Aitäh seda kõike meiega jagamast, akf Svejk. Eks ole vastus seegi. Ma mõistan nüüd palju paremini.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Walter2 kirjutas:siis küsiks kes kaitseb õnnetut parempoolsete vaadetega valget heteromeest 21. sajandi EL pealinnas?
Rabi vastab väga tõenäoliselt kõigile nendele tunnustele ja tema kaitsjatest puudust ei paista olevat :roll:
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline