Relvaseadus
Re: Relvaseadus
Mulle tuli samasugune. Ju vist saadavad kõigile relvaomanikele. Samas kujutan ette, et enamus deakt. relvade omanikke on just need, kes relvaluba (ja ehtsat tulirelva) ei oma. Huvitav, kas tegemist on lihtsalt mingi eurodirektiivi nõudega või on deaktiveeritud relvade reaktiveerimine viimasel ajal probleemiks muutunud?
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
Just eile viisin 14 kuulipritsi politseisse!
.....aga automaatulirelvade deaktiveerimisega juba pea 2 aastat pidur peal, nõuded on olemas aga asi ei liigu! tuleb vist asja ette võtta ja siseministrile kirja kirjutada.

- Tundmatu sõdur nr. 4
- Liige
Aga ärge olge liiga tagasihoidlikud, kamraadid - ametivõimudelt selliseid esmapilgul arusaamatuid meile saades siis
Mina näed saatsin selle kummalise meili pääle kohe oma (vastus)päringu:

Mina näed saatsin selle kummalise meili pääle kohe oma (vastus)päringu:
Ja sain järgm päev vastuse ka:Arvan, teil on seal midagi sassi läinud..
Ma nimelt ei oma "laskekõlbmatuks muudetud relvi" - mida arvele võtta..
Kõik, mida oman, on laskekõlblikud - ning arvel ka..
Päikest,
Boris (siin oli perenimi)
Tere!
Täna välja saadetud teavitus laskekõlbmatuks muudetud relvade arvele võtmiseks on tekitanud inimestele palju segadust. Isikutele võib selgitusi jagada järgmiselt:
Saadetud info on edastatud informatsiooniks, olenemata asjaolust, kas neil on laskekõlbmatuks muudetud relvi või mitte. Antud teavitus on edastatud meeldetuletusena seaduse muudatustest ja juhul kui kellelgi on vastavaid relvi siis on võimalus enne 01.07.2019 ilma riigilõivuta toimingud teostada. Alates 01.07.2019 on antud toimingud riigilõivustatud.
Lugupidamisega,
Ave (siin oli perenimi)
ennetuse ja süüteomenetluse büroo
Arendusosakond
Politsei ja piirivalveamet

Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Ilmselt mina põhjustasin selle, et PPA saatis kõikidele meeldetuletuse!
Kus suveuimased ametnikud hakkasid usinalt tööd tegema!
minu kiri mis saatsin PPA-sse:
kuupäev: 26. juuni 2019 23:44
teema: Deaktiveeritud relvade üleandmine PPA-le
Tere,
Väljavõte kehtivast relvaseadusest:
(16) Isik, kes esitab Politsei- ja Piirivalveametile hiljemalt 2019. aasta 1. juulil laskekõlbmatust kinnitava dokumendita laskekõlbmatu relva teenistus- ja tsiviilrelvade registrisse kandmiseks, peab relva andma üle Politsei- ja Piirivalveametile ning sellest kolme kuu jooksul:
[RT I, 12.12.2018, 1 - jõust. 01.01.2019]
1) esitama taotluse relva laskekõlbmatuks muutmiseks või laskekõlbmatusnõuetele vastavuse tuvastamiseks
Minu valduses on kogus deaktiveeritud relvi millel puuduvad
laskekõlbmatust kinnitavad dokumendid, relvad eksponeerin Sinimägede muuseumis. Relvaseaduses on punkt et 1 juulilks 2019 a. peab need relvad üle andma politseile. Soovin need relvad üle anda politseile ja esitan taotluse nende laskekõlbmatuks muutmiseks või laskekõlbmatusnõuete tuvastamiseks.
Saan aru , et jätsin selle toimingu viimase peale, aga varem lihtsalt ei olnud võimalust. Palun teid leida aja reedel või esmaspäeval need relvad vastu võtta.
Lugupidamisega
onu Igor Virumaalt

minu kiri mis saatsin PPA-sse:
kuupäev: 26. juuni 2019 23:44
teema: Deaktiveeritud relvade üleandmine PPA-le
Tere,
Väljavõte kehtivast relvaseadusest:
(16) Isik, kes esitab Politsei- ja Piirivalveametile hiljemalt 2019. aasta 1. juulil laskekõlbmatust kinnitava dokumendita laskekõlbmatu relva teenistus- ja tsiviilrelvade registrisse kandmiseks, peab relva andma üle Politsei- ja Piirivalveametile ning sellest kolme kuu jooksul:
[RT I, 12.12.2018, 1 - jõust. 01.01.2019]
1) esitama taotluse relva laskekõlbmatuks muutmiseks või laskekõlbmatusnõuetele vastavuse tuvastamiseks
Minu valduses on kogus deaktiveeritud relvi millel puuduvad
laskekõlbmatust kinnitavad dokumendid, relvad eksponeerin Sinimägede muuseumis. Relvaseaduses on punkt et 1 juulilks 2019 a. peab need relvad üle andma politseile. Soovin need relvad üle anda politseile ja esitan taotluse nende laskekõlbmatuks muutmiseks või laskekõlbmatusnõuete tuvastamiseks.
Saan aru , et jätsin selle toimingu viimase peale, aga varem lihtsalt ei olnud võimalust. Palun teid leida aja reedel või esmaspäeval need relvad vastu võtta.
Lugupidamisega
onu Igor Virumaalt

Jäädavalt laskmiskõlbmatuks tehtud relvade kandmine relvaregistrisse? Jäädavalt ärajoodud viina viimine aktsiisilattu? Jäädavalt ärasöödud kartulite ladustamine hoidlasse? Nõelasilmade tagastamine tootjatele? Lõhutud puude parandamine? Kõrvade teritamine?
See lugu väärib följetoni:
http://www.militaar.net/phpBB2/viewtopi ... start=8160
See lugu väärib följetoni:
http://www.militaar.net/phpBB2/viewtopi ... start=8160
Ilmselgelt ajendatud teemast kus "jäädavalt" laskekõlbmatuks tunnistatud relvad (päris koomiline sõnadekooslus tegelikult!
) suudetakse teha uuesti laskekõlblikeks ning neid kasutada erinevate terroritegude kordasaatmises. Kuna teema on seinast seina ei viitsita eriti süveneda ning lüüakse kõiki ühe vitsaga e. samaväärsed seaduse silmis on nii deaktiveeritud AK-d kui ämbritega manustatav muldmetall mis 70 aastat tagasi kandis nimetust PPŠ. Ei midagi uut päikese all.

Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
Pisut teemast väljas, aga...
Vaatasin karistusregistrist kes minu kohta on päringuid teinud ja selgub, et Politsei-Piirivalveamet teeb minu tagasihoidliku isiku kohta iganädalase päringu.
Küsisin neilt ametlikku selgitust, et millest selline huvi ja sain ka vastuse. Kõik on OK ja see on tavaline praktika ja neil selleks ka õigus.
Samas mu tuttavad relva omanikud sarnast mustrit ei kinnnita.
Siit ka küsimus, kas kas ma olen miski ilge, kahtluse all olev, erand, või on sarnaseid veel?
Vaatasin karistusregistrist kes minu kohta on päringuid teinud ja selgub, et Politsei-Piirivalveamet teeb minu tagasihoidliku isiku kohta iganädalase päringu.
Küsisin neilt ametlikku selgitust, et millest selline huvi ja sain ka vastuse. Kõik on OK ja see on tavaline praktika ja neil selleks ka õigus.
Samas mu tuttavad relva omanikud sarnast mustrit ei kinnnita.
Siit ka küsimus, kas kas ma olen miski ilge, kahtluse all olev, erand, või on sarnaseid veel?
Vaatasin esimest korda elus karistusregistrisse ja avastasin, et ka minu kohta on aastate viisi iganädalaselt päringuid tehtud. Varasemate päringute liik on "faktipäring automaatkontroll" ja uuematel lihtsalt "isikupäring" või "faktipäring".DIIO kirjutas:Pisut teemast väljas, aga...
[...]
Ilmselt on see mingi automaatne rutiin, et relvaluba kiiresti peatada, kui omanik mingi sigadusega hakkama on saanud. Vaevalt, et seda inimene teeb.
Olgu veel öeldud, et mul on relvi rohkem kui üks ja otstarbeid ka mitu.DIIO kirjutas:Samas mu tuttavad relva omanikud sarnast mustrit ei kinnnita.
Eesti Relvaomanike Liit - relvaomanikud.ee
Mul ka need päringud, küllap nad on kõigil omanikel
Kõigi kohta ei pärita.
Ilmselt rakendub see siis kui torusid on rohkem kui üks.
Ah, las siis pärivad.
Ilmselt rakendub see siis kui torusid on rohkem kui üks.
Ah, las siis pärivad.
Või sõltub see pärimine sellest, millises prefektuuris toimik asub.DIIO kirjutas:Kõigi kohta ei pärita.
Ilmselt rakendub see siis kui torusid on rohkem kui üks...
Eesti Relvaomanike Liit - relvaomanikud.ee
-
- Liige
- Kontakt:
Mul samamoodi kord nädalas päring PPA poolt. Ja tegelikult on see ju loogiline ka, kuna paljud rikkumised tähendavad automaatselt relvalubade loovutamist ning ega muud moodi kui päringuid tehes PPA nendest ei pruugi ju teada saada.
Erandlikult tobe koduse märkilaskmise juhtum: https://sakala.postimees.ee/6730409/rel ... 1530278500
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Kui luba oli aegunud tekib küsimus mis relvaga vanahärra põmmutas, legaalsed torud peaks ju sellisel juhtumil hoiul olema?
Tont seda teab... Mingi hulk vanu sileraudseid pole kunagi üheski registris olnud. Sellise väärtus eksamiks valmistumisel on muidugi tagasihoidlik.
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline