Iisrael??

Korea, Vietnam, Lähis-Ida, Afganistan. Kõik konfliktid. Kui seal on olnud eestlasi, siis seda enam.
Suletud
Charlemagne
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Charlemagne »

Jutt kisub jamaks. Pöörakem tähelepanu teema pealkirjale.
Et notre Parole s'appelle Fidélité !
Kasutaja avatar
denis23
Liige

Postitus Postitas denis23 »

ma ei toeta iisraeli kõigides selle toimingutes. aga lebanoni rahvas peaks endale aru andma, et kui sa annad terroristidele peavarju ning leiba siis ühel hetkel võivad sulle rakettid pähe sadada hakata. pealegi, enamus lõuna lebanoni elanikkonnast on hezballah toetajad.
see ei loe et ühed elavad selles piirkonnas 100 aastat, teised 300, kolmandad 500 jne.
iisrael on juba korra proovinud palestiinlastega rahulepingu sõlmida, mitu aastat tagasi, aga tulemuseks on täielik fiasko. nii et ütlen veel kord, praegu minu sümpaatiad juutide poolel, kuna neil ei ole mingit valikut. ükskõik milline kompromiss peab vastaspool nõrkuse ilminguks ning aktiviseerub oma tegevuse.
mul on tuttavad ja sõprad iisraelis ning neile olen öelnud: pidage vastu ja tehke need loomad maatasa, kuna teist keelt need ei mõista.
hizballonid on samad tõprad kes viisid läbi beslani ja 9/11, lasid õhku majad moskvas, tegid plahvatused londonis ja hispaanias. Need samad värdjad tapavad sadu inimesi iraagis. vaadake nende peasponsori - võitnud islaamirevolutsiooni maa Iraan. See reziim mis seal on kehtestatud on ning nende presidendi. Vaadake kuidas need terroristid lasevad õhku "õigeid moslemeid" iraagis, lasevad kogune moseedes, lihtsalt sellepärast et võimu haarata oma kätte. Ei huvita need seihhe ja emiire mitte õige islaam vaid ainult üks asi - võim. Selle nimel tapavad need süütuid inimesi. Ning mul on hea meel kui need saadetakse põrgusse, olgu et see toimub afghanistaanis, põhja-kaukaasil, lebanonis või ükskõik kus.
ja sõjalises mõttes iisrael võib kõike oma naabreid maatasa teha ühe sõrmega, sõjaliste potentsiaalide erinevus on hetkel kümneid ja kümneid kordi.

p.s. trummile: ma ei viitsi sinuga rohkem need teemad arutada, mul on pohhuj, ela edasi oma mõttemaailmas.
Viimati muutis denis23, 26 Juul, 2006 11:55, muudetud 2 korda kokku.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Standarterführer kirjutas: minuarust on nad ühed tsurkad kõik. ja tsurkal pole maad. pole kunagi olnud.
Väga loll ja küündimatu üldistus. Iisrael on tänapäevane, läänelik demokraatlik vabariigi-tüüpi riik, kus elatustase on selgelt üle keskmise. Need, kes seal teisel pool sõdivad, on kvalifitseeritavad kui vaesed arengumaad, kelle ainus arvestatav tuluallikas on nafta (kui seda on), keda juhivad tavaliselt diktaatorid või usuhullud ning kelle peamine poliitika on olnud pidev vaenlase otsimine, et õigustada oma rahva ees riigis valitsevat viletsust ning juhtida sellelt tähelepanu kõrvale. Naiivne oleks arvata, et Süürial oleks hädasti vaja seda Eestist poole väiksemat mereäärset kõrbe, neil endalgi inimtühja maad piisavalt.

miks on vaja palestiinlaste maju buldooseriga kokku ajada?
miks on vaja valada tsiviilelanike verd ja miks on vaja tekitada intriige?
Sellepärast, et nendes samades "rahulike elanike" majades pesitsevad igasugused raketi- ja pommimehed, kes päeval mängivad CNN kaamera ees paljukannatanud palestiina rahvast, öösel kaevavad automaadi ja lõhkeaine välja ning teevad sellega "rahuarmastavaid" tegusid. Kuna nad elavad tsiviilide seas, on nende füüsiliselt eemalhoidmiseks vaja lausa lagedat "piiririba". Neesamad palestiinlased neid terroriste ise varjavad ja toidavad. Ja siis ise halavad, et neile liiga tehti. Ükski partisanisõda ei saa toimida ilma toitva rahvata. Samal põhjusel hävitati Afganistanis ja Vietnamis terveid külasid, et partisanid ei saaks süüa ja peavarju. Küüniline, aga sellistel puhkusel seda tehakse. Põletasid ka politseipataljonid maha külasid ja poosid elanikke. Küüniline, aga muud moodi ei saa ilmselt.

Samas tegi Iisrael ka võimalikuks Palestiina riigi tekkimise hiljuti. Ja mis edasi juhtus, kes võimu juurde valiti? Neesamad pommipanijad.

Iisraeli riik on ju väike. miks nad toodavad ise kõiksugu rasket sõjatehnikat ja relvi?
ja kui palju aastaid on Iisrael suutnud elada rahus?
Relvad on neile olnud vajalikud selleks, et mitu korda lüüa tagasi Süüria ja Egiptuse vägede horde, kes on kordades suuremad alati olnud. Selleks on teatavasti vaja moodsaid relvi, et kolm korda suuremat vaenlast lüüa.
Loe see teema algusest peale palun läbi! Ajaloos on korduvalt olnud olukordi, kus araablaste püsimajäämine rippus juuksekarva otsas. Ometi on riik samaväike kui 1949. Miks äkki tähendab, et neil polnud suuri vallutusplaane-ja kui need olid, siis miks seda ei tehtud.

Rahus on nad elanud senikaua kui nende mõnusad naabrid seda on lubanud. Viimane suurem sõda oli muide 1982 - analoogne mõnes mõttes praegusega. 24 aastat tagasi! Kui ikka sinu elanikke Katjuusadest tulistatakse ja rahvarikastes kohtades pommid lõhkevad, siis selle peale reageerib iga riik. Ja see on Liibanoni probleem, et ta on vaikivalt vaadanud pealt pommimeeste pesitsemist. Kuskohast tulistatakse ja kuskohast pommid tulevad, on ju ammu teada.
juutidel on mingi vimm jäänud II maailmasõjast mis vajab haiglaslikku rahuldamist. kogu lugu. pole nad targemad kui nende vaenlased. sõda on tohutu raiskamine, aga nad just seda otsivadki miskipärast.
Süüria ja Egiptus ei teinud WWII ajal juutidele midagi kurja. Vimma peaks pidama sakslaste peale, samas ollakse lääneriikidega sisuliselt samas alliansis - mis vimmast käib jutt?

Väga väikese riigi jaoks ongi Süüria ja Egiptuse soomushordide vastu sõdimine olnud vaat et pankroti lõhnaga. Kuid mis sa teed, kui on valida, kas elada vaeselt või olla surnud.

Kõikides suuremates sõdades on häda alanud teiselt poolelt, kas otsese sõja alustamise või selleks selgete ettevalmistuste tegemisega.

Juutide sõjad peaksid meile pakkuma iseäranis suurt huvi. Eesti jaoks on see kogemus oluline, sest

1. kuidas suudab mobiliseeritav reservarmee tulla toime tehniselt keerukate relvadega ja lüüa tagasi vastase massiarmeesid.
2. kuidas teha sõjalise/poliitilise toetuse saamiseks lobi suurriikides
3. kuidas on võimalik õhuruumi kontrollida kordades vähemate lennumasinatega, kui on vastasel
4. milliseid relvi soetada
5. geopoliitiline ja geomilitaarne situatsioon on Eestile üllatavalt sarnane
6. kuidas lüüa arvult kordades väiksemate relvajõududega tagasi suuri vastase vägesid ja neid seejuures lüüa
Viimati muutis Kapten Trumm, 26 Juul, 2006 11:51, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
denis23
Liige

geopoliitiline ja geomilitaarne situatsioon on Eestile üllatavalt sarnane
et eesti on nagu iisrael ja venemaa on nagu araabiamaad vä? oota ja sina oled siis juudilendur mina olen siis palestiinlane? :lol:

trumm sa oled lihtsalt üks koomik :lol:
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Denis ei tunne vist ajalugu

Analoogselt on Eestisse tulnud hordid idast ikka omajagu kordi. Näiteks 1918-1919, kus nad õnneks puruks lüüa suudeti.

Siis 1939, kui siin aeti ise püksid maha

Siis 1944, verise ninaga (sinimäed), aga tulid

Tulid, tapsid, vägistasid ja küüditasid

Viimane kord tulid need 1990 augustis, Pihkva dessantdiivisist roomikute kolinal. Õnneks ei jätkunud seda kuraasi lõpuni.

Iisraeliga võib täiesti paraleele tõmmata. Või arvab Denis tänaseni, et tuldi vabadust, kirjaoskust jne tooma? Kui nii, siis ajupesu ikka rokib küll...

Ajalool on komme korduda ja ilmselt tullakse veel ja veel. Denis ilmselt lehvitaks neile lippu Tallinna piiril.
Kasutaja avatar
denis23
Liige

Viimane kord tulid need 1990 augustis, Pihkva dessantdiivisist roomikute kolinal. Õnneks ei jätkunud seda kuraasi lõpuni.

Iisraeliga võib täiesti paraleele tõmmata. Või arvab Denis tänaseni, et tuldi vabadust, kirjaoskust jne tooma? Kui nii, siis ajupesu ikka rokib küll...

Ajalool on komme korduda ja ilmselt tullakse veel ja veel. Denis ilmselt lehvitaks neile lippu Tallinna piiril.
oot..oot...iisraelist läks teema kõrvale...kes tuli eestisse aastal 1991? vene armee tuli vä? ja siis eestased seda uhkelt tagasi lõid? tra..ma ütlen on ikka võimalik fakte väänata

1991 aastal põhisündmused toimusid moskvas, mitte tallinnas või vilniuses.
oleks moskvas asi läbi läinud siis oleks ka tallinnas jok-jok. kuna moskvas asi läks persse (õnneks, kusjuures) siis ka tallinnas dessantnikud taganesid. lihtne ja loogiline.

aga sa siiamani arvad et kui ma ei jaga sinusuguste haukumist ning paranoiat idanaabri osas, seda ei tähenda et ma olen mingi vene riiki fänn. tegelt ei ole minule venemaast ei soe ega külm. neil on omad võitlus, minul on oma 8)

mis puutub iisraeli ning palestiinlastele, siis jah, ma olen nõus, et iisrael on demokraatiline, vähemalt ilmalik riik (kuigi oma kiiksudega) ning hizbolla on terroristid. ning võitluses demokraatilise riikiga terroristidega mina alati toetan esimest. just see on põhjus miks ma toetan venemaa tegevust põhja kaukaasil, mitte mingid sümpaatiad venemaa suhtes.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Mul pole mingit paranoiat, vaid ajalool tuginev teadmine, miks siin toimus viimased 100 aastat ja miks. Praegu asendab tankiroomikute kolinat majanduslikel põhjustel gaasiga santazeerimine, Eesti laimamine rahvusvahelistes instantsides ja muu taoline õõnestustegevus. Nagu araabimaades ähvardatakse juute olemat tuumarelvaga ja toetatakse hezbollah ja hamasi pommimehi. Sõdimine on asendunud susimisega. Seejuures veeretavad mõlemad agressiivsed pooled retoorikat vähemuste rõhumisest (araabiamaad - palestiinlaslase rõhumine, Venemaa - Eesti venelaste rõhumine). Vene pool pole küll nii räige, aga suunad on neil samad. Seejuures ei saa mainimata jätta "suhkrukottide" ehk heksogeeni lugu mõnedes elumajades - niiet ei kohkuta tagasi ka sellest. Kogu see ametlik versioon, kus FSB vedas õppusteks lõhkeainet kottides suvalise elumaja keldrisse samal ajal, kui majad õhku lendasid mujal on pehmelt öeldes naeruväärne.

Kuni 80ndate-90ndateni täristasid nii araablased kui venelased relvi. Said tavaliselt kotti.
Edasi tuli mõlemale pankrot - Egiptus muideks suutis seda osavalt vältida. Relvi täristada sedasi enam ei saanud, sest raha polnud.
Siis tuli susimise periood, mis kestab tänaseni.

Kas pole mitte sarnane talitamine? Paralleelid on lihtsalt ilmsed.
canislupus
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas canislupus »

Üldiselt on sellega nii, et kui piisava kastmise jne juures viljasaak siiski ikaldub, siis tuleks põhjust otsida valest külviajast ja kohast.
Me arutame siin hetkel tagajärgede üle, mitte põhjuse üle.
Maksimus26
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Maksimus26 »

Tere

Aga oskab keegi asjast rohkem teadja rääkida, kuidas Iisraeli riik sinna, kus ta praegu on, loodi? Ma ise eeldan, et peale Briti Impeeriumi lagunemist tekkinud segaduste käigus tegid ellu jäänud Euroopa juudid siit lihtsalt varvast. Sest põhimõtteliselt on ju Iisrael loodud kaltsupeade maa peale, millest kogu see jama seal ju ka tekib pidevalt. Ma võin nüüd väga puusse panna, aga olen kuulnud väidet, et Iisrael põhjendab oma paiknemist Piibli kirjeldustega stiilis juutide tõotatud maa jne. Mis puutub tsivilistide tapmisesse kaltsupeade poolt, siis - minu arust on Iisraelis üleüldine 2 aastane ajateenistus nii naistele kui ka meestele. Seega, kas on õige vaadelda reservväelast kui puhast tsiviili.
Viimaste Delfi uudiste järgi olla Iisrael Liibanonis 4 ÜRO vaatlejat surnuks pommitanud, kellest üks ka soomlane. Minu isiklik arvamus on, et vaikselt aga kindlalt hakkab Iisraeli kohale kerkima IV Reichi siluett. Vähemalt sarnast fanatismi paistab poistel olevat. Aga see on minu arvamus.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

no EW tekkis ka põlistele vene riigi asualadele ning relvade abiga - niiet eestlased on siin pahad kohtumõistjad. Et siis selle loogika järgi võiks Venemaa marssida tankiroomikute mürinal siia (kuna meie riigi territoorium on nende viimati) ja öelda, et saagige pekki tsuhnaad, see on meie maa? :roll:

eks juudid elasid seal ka enne Iisraeli riigi tekkimist, pole nagu kuulda olnud, et päeval x oleks nad kohale purjetanud ja riiki tegema asunud

Palestiina ja Jeruusalema ümber on sõditud ristirüütlite aegadest peale, niiet see teema ei pärine 50ndatest aastatest

eelmises postis on muidug sihilik tapmine ja juhuslik tapmine e sõja loomulikud kõrvalkahjud segi nagu pudru ja kapsad

võrreldes vene armee tegevusega 1994, kus käputäie tsetseenide hävitamiseks pommitati terve Groznõi linn põlvekõrguseks on seal siiski võrreldamatult peenem sõdimine ja ohvreid on sõja mastaabi kohta isegi üllatavalt vähe

juutide ja selle maa suhe pärineb ilmselt enne meie ajaarvamist, kui natuke piiblit tudeerida - ja kuna seal ristisõdu peeti, siis mingi alus pidi seal ju siis olema...

praegusel hetkel on aga Iisraeli riik sama legaalne või legitiimne nagu EW 1918-1940, ei näe kahel asjal vahet - on moodustatud samadel alustel ning samamoodi rahvusvaheliselt tunnustatud. Kui kaltsupead sellega ükskord lepiks, võiks ükskord ka rahu tulla. Vaevalt, et juudid nii lollid on, et sõdivad sõdimise pärast - see pidev sõda lööb ka nende endi heaolu ja rikkuse pihta ning mitte vähe

see jutt, et tsiviilide tapmine on õigustatud, kuna kõik on sõjaväekohuslased, on jama. Sellega põhjendavad aeg-ajalt katsupead oma elumajade tulistamisi. Selle vildaka loogika järgi võiks mõni naaberriik hakata Tallinna tänaval tapma kõiki mehi 16-60 ja öelda, et need on sõjaväekohuslased, tegevus on legaane kui sõjapidamine -ja legitiimne, kuna vastase sõdureid tohib tappa???
canislupus
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas canislupus »

Ristisõdade ajal oli see maatükk minu mälu järele kaltsupeade oma. Loen hetkel "Ristisõdijad hommikumaal", ent kuna ma ise olen parasjagu toimkonnas ja raamat koduurus, siis ei saa täpselt öelda, kust see piir tollal läbi läks ja kas teda üldse oli.
soadf
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas soadf »

Kas mitte,juudid ei saanud 50.aastatel oma riigi terroriga ja v9idetavat lasid pommiv88dega juudi,Inglise saatkonna pilbasteks?
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Igatahes on selge, et juudid araablaste linnu regulaarselt rakettidega pole tulistanud, araabia lennufirmade lennukeid kaaperdanud ega araabiariikide olümpiameeskondi otse mängudel maha kõmmutanud.

Mida ei saa öelda muude rahuarmastavate naabrite kohta.

Ei ole ühtegi tõsiseltvõetavalt tõendit, et juudid oleks praeguses sõjas tulistanud meelega tsiviilide pihta. Samas puuduvad tõendid, et mõnes rahvamassis end õhku lasknud pommimees oleks kõrval asuvat sõjalist sihtmärki rünnanud. Seega araabia tsiviilide tapmine on tahtmatu, juudi tsiviilide tapmine tahtlik.

Küsimus ei ole ka usus ega riigis - islamiusuline Egiptus saab rahulikult elatud juba 70ndate keskpaigast saadik, sõlmiti rahu ja terroristid peksti riigist välja. Nõukogude sõjalised nõuandjad takkajärgi. Ja ei ole peale seda enam Kairot tümitatud kordagi. Küll aga on Egiptuses pomme lõhanud seltskonnad, kes oma retoorikas on samasugused Allahi pojad. Samamoodi ei ole probleemi Saudi-Araabia, Jordaania, Türgi, Pakistani ja veel mõnede islamimaadega. Seal on üldiselt pommide panemine asi, mille eest saab kuuli ilma pikema jututa.

Probleemid on Iraani, olid Iraagiga, Süüriaga - kõik diktaatorriigid, kus raha läheb relvade/tuumapommide tegemiseks ning rahvas elab elektrita savionnis ja joob sealtsamast kus pissib.

Hiljaaegu lõpetas ka nõukogude rahva suur sõber Kadaffi selle pulli ära ja tunnistas ühe lennuki õhkulaskmise üles. Ilmset ta enam pommimehi ka ei rahasta.

Mulle isiklikult paistab seaduspärasus, et Iisraeli (õigemini sellega sõdimist) on eelkõige vaja mõnedele araabia liidritele, kes pole oma riigis asjadega eriti hästi toime tulnud ning kellele pidev sõdimine on vajalik, et end pukis hoida ja rahva tähelepanu mujale saada - araablased lähevad teadupärast hästi närvi ja armastavad lippe põletada´-nälg ja viletsus läheb meelest.

Umbes analoogselt loputati ka meie ajusid 20 aastat tagasi ameerika imperialistide ja tuumarünnaku ohuga. Ei ole need imperialistid tänini siia maabunud ja oma imperialistlikke tuumarakette siia lasknud. Rahva tähelepanu fookus oli vaja lihtsalt hoida mujal, et nad ei nuriseks korterijärjekordade, defitsiidi ja autoostulubade vähesuse üle. Selleks sobis otsitud vaenlane hästi - rahvusvahelise imperialismi vastu võitlemine oli slogan, mis sobis kõikjale ja kõigeks.

Sama case on ka araabiamaades.

Usuteooria vastu räägib piinlik asjaolu, et vaatamata mõnede seltsimeeste valjuhäälsele röökimisele ei ole mingit "püha sõda" kunagi puhkenud, seega tagamaad on vaid praktilised...ja moslem on ka praktiline inimene, kes automaadika täristamisele eelistab kodus istuda.

Kellelgi on lihtsalt kasulik seal süsi hõõgumas hoida ja kahten sügavalt, et see juutide initsiatiiv ikka on. Juudiriigi kadumist on mõnedele araabiamaade liidritele vaja kõige vähem, siis tekib järgmine probleem. Teleri vahendusel vaatavad oma elanikud, et vaata - Kataris või AÜE-s elatakse kõvasti rikkamalt, et hakkaks ka meie hea ajatolla pilte põletama, mässama ja paremat elu nõudma? Ja ongi kogu moos.
Kasutaja avatar
kala
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kala »

Mis värk selle juutide pooldamisega on??? Mul on oma arvamus neist. Terroriste ma ei poolda, aga see et juudid seal suvalt möllavad ajab ka ikka ilgelt närvi.(Jään nüüd vist rünnakut enda pihta ootama)
Kasutaja avatar
hugo1
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas hugo1 »

Kapten Trumm

Su jutt on ilus, huvitav ja paljuski õige, kuid Sa unustad sõja tõelise põhjuse, NAFTA.
Suured nafta varud on sealkandis ja sellepärast üldse valgeid see piirkond ja moslemid huvitavad.
Mitte kedagi ei huvita eriti näiteks Põhja Korea.
Meie võitluslipp sini-must-valge
aatekõrgusse näidaku teed!
Lehvi, lehvi sa hõõguma palged.
Süüta südames õilsuse leek.
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline