vanahalb kirjutas:Käisin poes kriisivarusid täiendamas ja juhtusin valesse riiulivahesse - sinna kus loomatoitu müüakse. Puhastatud päevalilleseemned, suurtes kottides, hakkasid sellega silma, et inimtoiduks mõeldud pähklid jms on kilohinnalt ikka oluliselt kallimad.
Võtsin paar kotti selleks puhuks kui enam üldse midagi süüa pole, aga kas need ikka kõlbavad söögiks? Või oleks õigem heaga vareste kätte anda?
Ega enne teada ei saa, kui ei proovi. Kui ikkagi kahtled, siis mina sellises olukorras valaks need sihvkad plaadi peale ja pistaks natukeseks ajaks praeahju kuuma kätte. Ühest küljest loomatoidu tootjad ja loomaarstid räägivad, et pisilemmikutel (kelle jaoks need seemned peaks mõeldud olema) on kaunis õrn seedimine; teisest küljest, mõeldes, mida kanalisatsioonirotid omale näost sisse ajavad...

Mina olen koeraküpsiseid ja -šokolaadi proovinud küll, ei juhtunud sellest muud kui et ainult kutsa vaatas etteheitva näoga otsa. Loomatoidu tootjad üldiselt ikka peaks tootma sellist kraami, mille söömise peale "klient" koibi sirgu ei viska.