REAALSUS: COVID-19 pandeemia

...ja kõik muu sisejulgeolekusse puutuv
Suletud
haistagäng
Liige
Kontakt:

Re: REAALSUS: Pandeemia

Postitus Postitas haistagäng »

Poliitökonoomiast on teada, miks avaliku sektori asutused tegelevad vaid bürokraatia ning rutiinsete kohustuste täitmisega, võttes initsiatiivi ainult siis, kui sellega enda bürokraatilist võimu suurendada saab. Kuna avaliku sektori asutusel puudub kasumitaotluse stiimul, siis tuleks nende tegevuse juhtimiseks kasutada regulatiivseid stiimuleid. Mulle tundub, et antud olukorra puhul peaks suur osa vastutusest olema sotsiaalministeeriumi kanda. Sots. min. peaks TA tegevust või tegevusetust kontrollima, kas otseselt või kaudselt. Juba eelnevalt tõi keegi välja, et TA juhile võiks kinga anda. Minu arust võiks see alustuseks päris hea stiimul olla asutuse juhtimise parendamise osas. Samas võib olla juba liiga hilja, et sellega mingit tulemust saavutada praeguses kriisis.
Viimati muutis haistagäng, 27 Mär, 2020 18:01, muudetud 1 kord kokku.
Peter[L+]
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Peter[L+] »

Leemet paned imestama- sina kui kõike näinud inimene - elad ilusioonides.
Rohkem veel - informatsioon on kaup ja selle jagamine teadus.
See, et sina mingit informatsiooni ei saa, on sinu enda probleem.
Ehk saa aru, milline info on siis sinu jaoks elutähtis.
Ilmselt on Ta-l ja teistel ametitel olulisemaid probleeme, kui eri isikute vajadusi rahuldada.
Piire mis on mõõgaga tõmmatud - pliiatsiga ei paranda [M.Jakobson]
kuido20
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kuido20 »

haistagäng kirjutas:Poliitökonoomiast on teada, miks avaliku sektori asutused tegelevad vaid bürokraatia ning rutiinsete kohustuste täitmisega, võttes initsiatiivi ainult siis, kui sellega enda bürokraatilist võimu suurendada saab. Kuna avaliku sektori asutusel puudub kasumitaotluse stiimul, siis tuleks nende tegevuse juhtimiseks kasutada regulatiivseid stiimuleid. Mulle tundub, et antud olukorra puhul peaks suur osa vastutusest olema sotsiaalministeeriumi kanda. Sots. min. peaks TA tegevust või tegevusetust kontrollima, kas otseselt või kaudselt. Juba eelnevalt tõi keegi välja, et TA juhile võiks kinga anda. Minu arust võiks see alustuseks päris hea stiimul olla asutuse juhtimise parendamise osas. Samas võib olla juba liiga hilja, et sellega mingit tulemust saavutada praeguses kriisis.
Mida see kinga andmine paremaks muudab peale mõnede kättemaksu himu rahuldamise.
Väga paljudes perekondades on varsti viletsus majas. Ajastu mis oli enne veebruar 2020 ei tule niipea tagasi.
Kohanegem muutunud oludega !
kuido20
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kuido20 »

Peter[L+] kirjutas:Leemet paned imestama- sina kui kõike näinud inimene - elad ilusioonides.
Rohkem veel - informatsioon on kaup ja selle jagamine teadus.
See, et sina mingit informatsiooni ei saa, on sinu enda probleem.
Ehk saa aru, milline info on siis sinu jaoks elutähtis.
Ilmselt on Ta-l ja teistel ametitel olulisemaid probleeme, kui eri isikute vajadusi rahuldada.
Kuna Euroopa ja Ameerika riikidel pole olnud juba tükk aega kogemusi pandeemiate ning suurt tervihoiukoormust nõudvate haigustega, siis tüüpiline valitsus reageerib olukorrale jõuliselt alles siis, kui COVID-19 patsentide arv on 1-10% haiglasüsteemi hinnatavast maksimumläbilaskevõimest. See on aga juba liiga hilja -- viimase kasvupäeva patsientide arv on juba 2,5 korda läbilaskevõimest suurem
III. Nakatunute arvu hindamise võimatus

Standard viis nakatunute hindamiseks oleks 1000 juhusliku inimese testimine. Kuna vähim tuvastatav nakatunute arv selliselt oleks 1, siis saab hinnata nakatunute arvu vaid 0.1% täpsusega. Tegelikult on täpsus suurusjärgu võrra halvem ja statistikast on teada, et 1000 elemendiline valim hindab nakatunute arvu täpsusega 1-2 %.

Seega saame tuvastada nakkust optimistlikul hinnagul kui haigestunud on 1500 000 x 0.1% = 1500 inimest ja realistliku hinnangu järgi 15 000 inimest. Optimistlikul juhul on haiglaravi vajavate inimeste hulk 1500 x 20% = 300 inimest ja reaalsel hinnagul juba 3000 inimest. Kuna haigete arv kahekordistub iga kolme päevaga, siis realistlikul juhul peab Eesti meditsiinisüsteem olema võimeline vastu võtma 1000 inimest päevas. Kuna haiglakohti on Eestis 7000, siis pole juhuvalimist haigete arvu määramiseks kasu.

Ainus võimalus on hinnata nakatunute arvu läbi hospitaliseeritud patsientide arvu. Kuna patsient jõuab haiglasse 9 - 21 päeva pärast nakatumist on see aegrida ajast maas. Võtame lihtsuse mõttes, et tõsised sümptomid ilmevad 14 päeva peale nakatumist. Siis me saame arvutada

nakatunute arv praegu = hospitaliseeritud patsiendide arv * 5 * 1.3 ^ 14 = 200 * hospitaliseeritud patsientide arv
https://www.facebook.com/sven.laur/post ... 2857298957
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Peeter kirjutas:Ja samuti ei olegi selle asja ülesanne kedagi tappa. Patendeeritud on nn "sidumise tehnoloogia". Kas te siis kampas ei mõista keegi, et see asi on/oli laboris laual nt selleks, et uurid kuidas ta käitub transportelemendina. Nt kuidas siduda temaga kokku midagi, ja siis viia see inimesel soovitud kohta kopsude kaudu.
Sellest teooriast ei saanud ma tõesti mitte kui midagi aru :dont_know:

Kui õnnestubki viirusele midagi sappa riputada, siis see ei püsi seal ju kauem kui viirus esimest korda paljuneb?
Peeter kirjutas:Kui su kesine tapmise suutlikuse argument välja jätta, siis ülejäänud on suht tühi jutt stiilis "kui on part, siis on part".
Sa tahtsid loogilisi argumente. Ma selgitasin sulle, kuidas töötab loogiline argumentatsioon - kellel asub tõendamiskoormus ja nii edasi. Nüüd on see järsku tühi jutt... :dont_know:
Peeter kirjutas:Kriku kas sa tõesti tahad meile kõigile siin öelda, et usud igat hiinlase sõna ja ei kahtlusta teda asjaolude varjamises ja moonutamises?
Ei sugugi ja seda ma pole kunagi ka öelnud. Lihtsalt kõike rumalust, mida võrgust loetakse või kuulatakse, pole ka mõtet uskuda. Veel üks loogikareegel sulle: eelduslikult tuleks eelistada lihtsamaid seletusi: https://en.wikipedia.org/wiki/Occam%27s_razor

Kokkuvõttes on asi väga lihtne. Sul ei ole ühtegi tõendit, ainult spekulatsioonid. Teiselt poolt on olemas hästi tuntud looduslikud mehhanismid, mille järgi sellised tõved tekivad. Miks peaks neile eelistama sinu spekulatsioone?
koer
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas koer »

OT: Käisin täna (maskiga) poes. Üks jorss köhis demonstratiivselt mu peale ja seejärel irvitas. P ärast algsest segadusest ülesaamist kulus paar sekundit sisemist enesega võitlemist, kuid otsustasin mitte talle virutada (ei mängi "kõvat meest" siin, olen tegelikult üsna pika süütenööriga, aga mul on majapidamises nõrga tervisega inimesi) - turvakaameratel oleksin mina agressorina paistnud.

Igatahes, tuleb arvestada, et ka sellised liiguvad meie hulgas ja muutuvad nüüd tõenäoliselt aina uljamaks.
Liige

Postitus Postitas Avatar »

Kriku kirjutas: Väga õige. Kui torm läheneb, peab vastutustundlik valitsus julgema ennetavaid meetmeid kehtestada ja mitte pelgama, et osa rahvast nende vajadust ei näe ja kisa tõstab.
Selle seoses tuleb mulle meelde üks anektoot mullast, kes selgitas tõelistele usklikele Kuu ülimuslikust Päikese ees. Nimelt Kuu andvat valgust öösel kui on pime, Päike aga valgustab päeval, kui on niigi valge. Ma ei tea kas just keskmise valija, aga kindlasti suure osa valijate tase on täpselt säärane. Ja loomulikult arvestab iga valijate suvast sõltuv võimu teostaja selle tasemega. Mul on tegelikult üks taktikaline seletus pakkuda sellele kahtlasele poliitvaikusele enne tormi, aga see viskab antud teema ventikasse. Poliitikal ja malel on palju ühist. Tuli räigelt krüpteeritud sõnum.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Remdesiviri info:
When will we find out if remdesivir is successful at treating COVID-19 coronavirus?

As of March 26, 2020:

There are four U.S. trials.
Two China trials are expected to complete at the beginning of April.
There are two or three European trials that have RDV as a comparator, meaning it’s one of the drugs they are testing in a multi-drug trial.

One Chinese trial is for severe COVID-19, one is for mild-to-moderate COVID-19.

The last day for data collection for the severe trial is April 3.
The last day for data collection for the mild-to-moderate one is April 10.

Then, there will be a short lag time as researchers crunch the data and put their paper through peer review.
https://www.medicinenet.com/remdesivir_ ... esivir_rdv
tympsa
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas tympsa »

TÜ Kliinikumi juht vallandatud. Ei saanud väidetavasti töö ümberkorraldmisega koroonakriisi ajal hakkama

Eks ongi raske midagi juhtida kui alluvad sind üldse ei usalda.

Uus kohusetäitaja on Marek Seer,kel on med-venna haridus, on ka juhtinud Valga haiglat . Näis kuidas professorid ja teenekad tipp-arstid talle alluma hakkavad

https://www.err.ee/1069835/tu-kliinikum ... he-ametist
https://tartu.postimees.ee/6935284/tu-k ... 1577723337
Kasutaja avatar
loomake
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas loomake »

:write: Peale ämma ja naise olen ka mina ise nõus tunnistama, et minu puhul ei ole tegemist kõige teravama pliiatsiga.... aga.
1. Kas KOV-id ise ei või paluda abi ülikoolidelt? Neil peaks ometi olema võimalusi testida ja ka täiendada kaitsevahendite tootmis soovi üles näidanud ettevõtete näidiste kontrollimiseks.
2. Kuna keegi enam ei arva, et "küll see kahe nädalaga üle läheb" siis oleks võimalik meditsiini tudengite kooli tagasi kutsumine ja praeguse kõige kriitilisema töö jaoks. Halvim mis sellest sündida saaks oleks ettevalmistus (järgmiseks hooajaks)

Usun, et oleks õpilasi kes tuleks. Ei tasu kuidagi alahinnata üliõpilaste osa Eesti ajaloos.

JULGE ABI PALUDA OMA RAHVALT. JA JULGE SEDA KA VASTU VÕTTA.
Serdita maske saab ju ometi kas või haiglate teenindavale personalile jagada kui paremat ei ole.

:dont_know:
Uudishimulik loll on ikka huvitavam olla kui ignorantne loll.
haistagäng
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas haistagäng »

kuido20 kirjutas: Mida see kinga andmine paremaks muudab peale mõnede kättemaksu himu rahuldamise.
Väga paljudes perekondades on varsti viletsus majas. Ajastu mis oli enne veebruar 2020 ei tule niipea tagasi.
Kohanegem muutunud oludega !
Ma pidasin silmas vastutusstiimuli loomist selle asutuse juhtkonnale, mitte töörahva kättemaksuhimu rahuldamist.
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ruger »

Hiinas Hubei provintsis keerati tänaval olev politseibuss kummuli. Politsei vaatas massi käitumist rahulikult pealt. Järgmistes videodes juba politseid visatakse kivide ja muude asjadega. Asi areneb kiirelt edasi.
Here is another view of Hubei residents flipping over a Jiangxi police van.

What's nice about this view is that it clearly shows the Hubei police simply watching, if not helping, the Hubei civilians destroy Jiangxi police vehicles.
https://twitter.com/Alexand92155558/sta ... 8296949762

Teine postitus veel
There are MASSIVE protests developing right now on the Jiujiang Yangtze River Bridge that joins the Hubei and Jiangxi provinces in Eastern China.

The situation is rapidly evolving.

The protests are becoming violent as more police arrive.

Word on the street is the residents are upset about their treatment by the government during the #coronavirus lockdown.
https://twitter.com/Alexand92155558/sta ... 8587130880
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
atnekas
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas atnekas »

Huvitav olukord on tekkinud.

TA vassib.
Välisminister peatab Euroopa Inimõiguste Konventsiooni kehtivuse ( https://tv.postimees.ee/6934730/koroona ... idas-edasi ja https://www.ohtuleht.ee/996738/kes-pani ... ventsiooni )
Peaminister ei tea sellest midagi.

Kuidas ma saan kodanikuna enam usaldada seda valitsust??
Viimati muutis atnekas, 27 Mär, 2020 18:58, muudetud 2 korda kokku.
--- d9ebae53a4f41a4339ca904acd88468c ---
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

atnekas kirjutas:Välisminister peatab Euroopa Inimõiguste Konventsiooni kehtivuse.
Misasja?
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline