Veteranid Sinimägedes-Notsni Dosor tõi ajaloo tõe ka kohale!

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Suletud
metssiga
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas metssiga »

Oleg A,
milleks tahad lugeda lolli plara. Loe parem Jakobsoni komisjoni ule 1000 lehekuljelist raamatut "Estonia in 1940 1945" Kui sind huvitavad sojakuriteod, siis selles raamatus ongi need kirjas
Oman vastavaid kohustusi ja piiramatuid õigusi antud ülesannete täitmisel.
Kasutaja avatar
sadist
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas sadist »

loeb ta sul jee.olegi ei kasvata enam miski vägi ümber,tal on väljakujunenud maailmavaade ja ta ei loe teoseid,mis võiksid seda ohustada.tunnen juba selliseid,autentset ja objektiivset kirjandust on neile mõttetu isegi soovitada.aga samas võiksid nad ka ise meie veterane austada ja neile mitte igasugu broshüüre pakkuda,vanahärrade koosviibimist rüvetada.
Kasutaja avatar
oleeg
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas oleeg »

loeb ta sul jee.olegi ei kasvata enam miski vägi ümber,tal on väljakujunenud maailmavaade ja ta ei loe teoseid,mis võiksid seda ohustada.tunnen juba selliseid...
Mulle tundub, et asi kisub väga isiklikuks :roll:

Kui paljud teist endist on Jakobsoni komisjoni kokkuvõtte läbi lugenud ? Kahtlen, kas keegi on seda teinud :twisted:
Charlemagne
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Charlemagne »

Vastuseks Oleegi küsimusele: olen lugenud. Niisamuti ka "Eesti rahva kannatuste aasta" ja seda 1946 aasta oma ka.Kaks viimast peaks lausa riiulis olema.Dazoori oma pole näinud, nad võiksid mulle tuua :twisted:
Et notre Parole s'appelle Fidélité !
Kasutaja avatar
krizz
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas krizz »

Selle Sinimägede kangelaslahingute platsi rüvetamisest...
Meenutame,kuidas siit omal ajal vene armee välja läks!Lagastati ja pasandati kõik täis.
Mis juhtus hiljuti,kui Lennusadam linnale üle anti?Täpsemalt vene firma andis.Kõik oli samuti täis....ja lagastatud.Oleks siis selle,enda valduses olnud suure varanduse teenima pannud,aga ei,niipalju hallollust kõrvade vahel pole.Nagu suguvend Sarmaatia lagendikel.Ei viitsi heina teha ja kui talvel loomad näljas,hakkab õlekatust ühest otsast loomadele söötma...
Me elame siiamaani Vabas riigis.Igaühel on õigus oma arvamusele.Ja minu arvamus on,et 100% kindlalt,on Sinimägede rüvetamise taga slaavi-mongoli verd"inimesed".Kuulame uudiseid.
Ja kui tuleb välja,et see nii pole,söön oma vanad sokid ära...
Kui keegi tahab ainult oma arvamust näha,tehku foorum-Ise küsin-Ise vastan.
Paadunud zhoviniste parandab vaid....Õige mees teab seda :wink:
* Otsin pilte ja infot Aegna merekindluses teeninutest, eriti aastatest 1930-34 *
* Meie peaülesanne olgu peatada eestlaste väljasuremine. Ukrainlased ei sure välja ka siis, kui nad kotavad (enamasti venelastega asustatud) Ida-Ukraina ja Krimmi! *
kari lumppio
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kari lumppio »

Tere/privet!

Inimsusevastaste Kuritegude Uurimise Eesti Rahvusvahelise Komisjon
Estonian International Commission for the Investigation of Crimes against Humanity

(Ehk nn. Jacobsoni komitee)

Kodulehekülg:
http://www.historycommission.ee/

Klikike edasi julgel kuigi esilehekülg ainul inglise keeles. Raport (kokkuvõte - conclusions) saadaval nii inglise, eesti kui ka vene keeles.

Olen selle kunagi läbi sirvinud. Estonia in 1940-44 -raamat peaks olema sellest laiendatud ning täiendatud versioon?

Kari
Oleg A
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Oleg A »

kari lumppio kirjutas:Tere/privet!
Kodulehekülg:
http://www.historycommission.ee/
Klikike edasi julgel kuigi esilehekülg ainul inglise keeles. Raport (kokkuvõte - conclusions) saadaval nii inglise, eesti kui ka vene keeles.
Tänan, hakkas lugema, panin linki "favourites"-sse. Vaatame mis uued ajaloolised on uurinud
Einherjer
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas Einherjer »

http://www.postimees.ee/170806/esileht/krimi/213686.php
Pilt

See on haiglane ikka küll. Kui siin seltsimehed muudkui räägivad "skinheadidest", tegelikest rahvuslastest, keda oma peamiste rivaalidena tundes, üritatakse mustata. Vaadake parem enda hinge, teil käisid ju suisa lasteaiad ja koolid gruppidena pronkssõduri juures Eesti Vabariigi okupeerimist ja okupeerijaid ülistamas. Vastupidiselt eesti rahvuslastele on teil ju ükskõik oma mälestusmärkidest, tegelikult lihtsalt põhjus, miks seal keksimas käite, on lihtne - viha Eesti riigi ja rahva vastu. Kui te austaks Eesti ajalugu ja rahvast, saaksite ka aru, miks on just meile need ausambad vastuolulised, aga ei, te ei tahagi meid, nagu ka meie keelt, mõista.
Ka minus, tavaliselt rahulikus, inimeses tärkas neid viimaseid äratoodud sündmusi lugedes viha. Kaua krt võib rüvetada Eestimaad!
PATRIOOTSUS ON EESTI UHKUS !!!
stilett
Liige
Kontakt:

Sashale!

Postitus Postitas stilett »

Vaata Sasha minu postitusele eelnevat postitust, kus on jäädvustatud tagasihoidlik mälestussammas. Ja loe sellel olevat teksti. "Langenud kaasvõitlejate mälestuseks". Vaevalt, et see tekst kutsub üles sallimatusele või õhutab üles vihavaenu. Ja vaevalt selle on rüvetanud eestlased!? Kahtlen selles. Tekib ka kohe küsimus-kas selle mälestusmärgi rüvetamine aitab kaasa sallivuse kvaliteedile ja rahvastevahelisele sõprusele?

Metssiga!

Sa kirjutad 60 000 Saksa okupatsiooni ajal mõrvatule.Mind õpetati koolis, et mõrvatuid oli üle 120 000!

Mul on käes üks šedööver "Saksa fašistlik okupatsioon Eestis". Tooks mõned arvud- gestaapo ja Omakaitse-60 000.
Tsiteerin: ".........kui kaasa arvata 64 000 surnukspiinatud sõjavangi, siis ulatub kindlakstehtud ohvrite arv 125 307 inimeseni, neist Tartus 12 000, Virumaal 15 000,Saaremaal 24 000, Viljandis 15 000, Valgas 15 000, suuremates ühishaudades"!!!??? See pole minu fantaasia. Kirjutasin maha sõna-sõnalt. Kas mõni valgakas teab, kus on ühishauad 15 000 mõrvatuga, või mõni saarlane teab seda kohta, kus puhkavad 24 000 surnuks piinatut? Vaevalt, sest selliseid kohti, vähemalt sellises kosmilises mastaabis pole lihtsalt olemas.
Aga eks Dozori-poisid ilmselt ammendavad oma teadmisi nimelt sellistest raamatutest.......
Viimati muutis stilett, 18 Aug, 2006 11:31, muudetud 1 kord kokku.
Oleg A
Liige
Kontakt:

Rahvastevaheline sõprus tihti eesti elannikel kahjuks puudub. Kas süüdi poliitikud või siiski meie ajalugu. Või siis poliitikud kes osav kasutavad ajalugu ainult oma kasuks, et teenida meie hääli järjekordses valimisel
Kasutaja avatar
Sasha
Liige
Kontakt:

Re: Sashale!

Postitus Postitas Sasha »

stilett kirjutas:Vaata Sasha minu postitusele eelnevat postitust, kus on jäädvustatud tagasihoidlik mälestussammas. Ja loe sellel olevat teksti. "Langenud kaasvõitlejate mälestuseks". Vaevalt, et see tekst kutsub üles sallimatusele või õhutab üles vihavaenu. Ja vaevalt selle on rüvetanud eestlased!? Kahtlen selles. Tekib ka kohe küsimus-kas selle mälestusmärgi rüvetamine aitab kaasa sallivuse kvaliteedile ja rahvastevahelisele sõprusele?
Loomulikult mitte. Eks ma ei väitnudki vastupidist. :) Ja tead, kui mu liftis on keegi sittahunniku teinud või keset koridori sülitanud või kontori WC-s unustanud nupukesele vajutuda, mul on ükskõik, kas on see eestlase, venelase või juudisoost isiku poolt tehtud. Ja neile, kes taoliste sigaduste peal ehitavad teooriad rahvuste omapärast või kalduvustest, ma suhtun kui paranoikutele. Ausalt.
andrus
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas andrus »

küsiks siis sellise küsimuse, et palju seal ida-virumaal, kus nüüd järjest saksa kalmistute ja ausammastega "võideldakse", on lõhutud mälestusmärke ida poolt tulnud "vabastajatele" ? endale tuli pähe ainult rahvajutt, kuidas selle narva jõe äärse konnarohelise tanki toru keerati ida poole.
Oleg A
Liige
Kontakt:

Keerame põhja tankitopru kui seda sind nii häirib :D

Kui mäletan keesgi eestlasest hakkas seda haige juttu ajama kas üleeelmisel aastal. et tanki toru on suunatud läände. ja see ei ole õige :D T-34 tuli ju idast, läände. Noh las seisab nii. ei saa aru miks see häirib kedagi. Või keegi mõtleb et tanki meeskond ikka sihib kuskile :P
Charlemagne
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Charlemagne »

Oleg, vaata ei ole ikka ükskõik, kuhu tankitoru sihib. Mulle ei meeldi elada tema ähvarduse all. Ja pole seda tanki sinna üldse vaja. Vaevalt, et Venemaa jätaks pahandamata, kui püstitada alusele üks korralik "Tiiger", mille toru on ida poole. Ja asja eest pahandaks.
Muideks ,Oleg, üks küsimus sulle: Novgorodis on mõõgaga ratsaniku monument. Kuhupoole ta oma mõõka raputab? :wink:
Et notre Parole s'appelle Fidélité !
Oleg A
Liige
Kontakt:

Charlemagne kirjutas:Oleg, vaata ei ole ikka ükskõik, kuhu tankitoru sihib. Mulle ei meeldi elada tema ähvarduse all. Ja pole seda tanki sinna üldse vaja. Vaevalt, et Venemaa jätaks pahandamata, kui püstitada alusele üks korralik "Tiiger", mille toru on ida poole. Ja asja eest pahandaks.
Muideks ,Oleg, üks küsimus sulle: Novgorodis on mõõgaga ratsaniku monument. Kuhupoole ta oma mõõka raputab? :wink:
Mina võttan T34 nagu ajalooline objekt, Ja kui pannakse ka Tiigri lähedal, siis oleks küll see eksponaat minu jaoks ajaloo huvides. Imelik, et see ajalooeksponad ikka 2006 aastal sihib sinu poole ja sa elad tanki ähvarduse all. Mul tuleb välja naeratus. Ausalt. Tanki ikka vaja, sest see monument näitab mis tehnika oli sel ajal, ja et Narva all oli kõvad lahingud. Pooldan kahe käega kui näiteks pannakse Tiiger Sinimägedel. Ja mina ei hakka kartma teda. Ausõna. Vaid ei ole vaja panna mingi tehnikad või saksa mälestusmärke T 34i vastu, või tuleb jalle mingi jama, nagu Tõnismäel. Teil on palju pandud mälestusmärki Sinimägedess, miks ei saa juurde panna mingi tehnika. Oleks ilus ja huvitav. Või keegi tuleb jalle sodima ja parem hoida tehnika Laagedis

Muidu ei tea mis Novgorodis on. Ei olnud kunagi seal kandis. Ja ei näe vahet kuhu poole mõõk on suunatud. Mul rõõmseks ei ole mingi fantaasiat teemale kuhu poole ja kelle poole ähvardab mälestumärk kas eestis või venemaal.

Ja lisan juurde, et minul käes juba nädalavahetused ja olen arvutist eemal. esmaspäevani :idea:
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 2 külalist