Mütsimärk

Märgid, medalid, ordenid, embleemid, mis tahes muud märgid, mis Sinu vormile ei teki iseenesest... Nendega seonduvad dokumendid. Muud sõjaväeteenistuse ja lahinguautasud.
Vasta
jalutaja
Liige
Kontakt:

Mütsimärk

Postitus Postitas jalutaja »

Jäi näppu selline ese:

Pilt
Pilt

Antud märk tuli välja Põlvast ühest vanast talumajast kui tühjendasime kinni aetud keldrit liivast. Mõnedel fotodel olen kohanud saksa mundris eesti meestel sellist märki, mis ajajärku see tegelikult kuulub?
Samas huvitab selle märgi õige värvitoon ja kuidas on õigem seda puhastada ja kas on üldse mõtet puhastada?
Aleks
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Aleks »

Tegemist 1920-ndate aastate mütsimärgiga (Sõjaministri käskkiri nr.36 27 jaanuarist 1926). Vaata ka eelmisi postitusi mütsimärkide kohta.
Olen huvitatud Kaitseliidu ja Kaitseväe rinnamärkidest, autasudest, dokumentidest ja sümboolikast 1918 - 1940. Võimalik erinevad variandid - ost, vahetus jne. Telefon 5092935.
Rudolph
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Rudolph »

Ma leidsin ka sellise märgi oma kolahunnikut revideerides.Tegu täiesti korraliku isendiga.Kuna ise sellistsorti nodi vastu erilist huvi ei tunne siis huvitaks sellise vidina väärtus.Paneks huugama hea meelega.
stilett
Liige
Kontakt:

...

Postitus Postitas stilett »

Endal täpselt samasugune, isalt päritud märk praegugi mütsi ees. Oluliselt parem ja korrektsem praegu kasutuselolevatest märkidest. Ainult tuleb aeg ajalt küljest ära katkuda ja läikima vuntsida.
Kasutaja avatar
LoCo
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas LoCo »

Kas selline kinnitusnõel oligi kokardil? Või on see omalooming?

Pilt
stilett
Liige
Kontakt:

kinnitus

Postitus Postitas stilett »

Sellist kinnitust näen esmakordselt. Mul ikka klassikaline "kahene".
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline