REAALSUS: COVID-19 pandeemia

...ja kõik muu sisejulgeolekusse puutuv
Suletud
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Re: REAALSUS: Pandeemia

Postitus Postitas Kriku »

Peeter kirjutas:Jah, konkreetselt juhuvalimi uuring. Pärastlõunal Tartus oli seal Annelinnas elavsaba. Seal viibimise ajal oli pidevalt 3-5 autot reas. Kui asjad on eraldi, siis polegi Sektorgazovõiataki statistikas probleemi. Kui aga lüüakse kokku, siis ju probleem.
Ma tahaks ikka väga loota, et selle uuringu tulemusi kajastatakse eraldi... Muidu oleks tõesti tulemuseks nonsens - nakatumise kõrgplatoo 8 nädalat :shock:
Peeter
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Peeter »

Kriku, seal punktis on kõik koos ühes fikseeritud testitavate isikute nimekirjas. Dokumente kontrollides ütles inimene, et info saate, kas terviseinfolehelt, oma perearstilt, kes teid saatis, või siis ka uuringufirmalt, kui nemad teid saatsid. Mul pole mingit alust arvata, et see neg. test pole selle 1124 eilse hulgas. Pigem vastupidi. Kui hakkaksin targutama, et ei-ei-jne, siis saaksin igaltühelt selle tsitaadi TA lehelt: "Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 1 124 COVID-19 viiruse testi, millest 13 proovi ehk 1,2 protsenti osutus positiivseks." Ja lõpus oleks küsimus: "Käisid ametlikus kohas? Ise ütled, et käisid. Ja mis sulle arusaamatuks jäi siin nüüd?"
Tee või ametlik teabenõue...
Viimati muutis Peeter, 28 Apr, 2020 13:57, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

blueant kirjutas:
Suhtekorraldajad/PR-inimesed/kommunikatsioonispetsialistid, ükskõik, mis mõistet nende kohta kasutada, tegelevad üldiselt hulga asjalikemate asjadega kui "asutuse maine tõstmine". Teadmata, milleks too seltskond täpselt palgati, siis pakun puusalt, paar asja, mida TA-s teha oleks:
-kõneisikute dresseerimine või vajadusel maha jooksmine, et lõppeks kriisiolukorras sobimatu oletamine, mämmutamine ja muljetamine (nt see maskide kandmine, kus igal riigi esindajal on "võiks" ja "nii-ja-naa")
-kommunikatsioonistrateegia laiemalt: kes, millal ja millest avalikkusega räägib
-laiemaks kasutamiseks mõeldud juhiste selgemaks kirjutamine
-mitmesuguste tekstipõhjade ettevalmistamine, toimetamine
-lihtsalt liinitöö plahvatuslikult kasvanud sisutootmisega hakkama saamiseks: keegi peab vastama igale sise- ja välisajakirjaniku küsimusele, igale teabenõudele
-org sisesed koolitused, kuidas oma töötajad seda kõike ise paremini teha saaks
Ülalkirjeldatu on n-ö "positiiv-professionaalne" vaade toimuvale..
Minul endal pole aga vähimatki kahtlust, et alanud on tüüpne "ajaloo ümberkirjutamise" faas :mrgreen:

Mis tähendab, et "kommunikaatorite" palkamine (olemasolevatele lisaks) teenibki TA jaoks vaid eesmärki kujutada endid selles pandeemias tublide ja tarkadena, varjamaks nende üldist saamatust, ettevalmistamatust ja initsiatiivitust - juba praegu käibki võitlus ajaloo nimel..

TA lähieesmärk selles "võitluses" on säilitada oma tänased ametikohad // ametihüved ning vältida igasuguseid võimalikke reforme // ümberkorraldusi..
Ning TA kaasuv eesmärk on olla ühises rivis pandeemiarinde tõsiste võitlejatega, kui nood lähevad presidendi käest ordeneid saama..

Show must go on :P
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Peeter
Liige
Kontakt:

Kummardus sulle, Borja! Väga hea sõnastus! Nagu ise oleks kirjutanud. Kummardus!
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Peeter kirjutas:Mul pole mingit alust arvata, et see neg. test pole selle 1124 eilse hulgas. Pigem vastupidi.
See pole päeva kohta mingi eriti suur arv:
teste-pevas.jpeg
https://koroonakaart.ee/et

Kui nädalas testitakse 2000, siis on see päevas +400 ümber, mis peaks välja paistma.
Peeter
Liige
Kontakt:

Kriku, mul on puht retooriline küsimus... Võid ütelda isegi, et demagoogiline.....
Kas siis juhuvalimis avastatud positiivsed kah ei kajastu TA ametlikus statistikas? Kas toimub valikuline andmete ülekanne? Kui testide eest tasub riik/TA, siis nad ka kõik need testid kokku endale arvestavad mille eest nad maksavad. https://www.delfi.ee/news/paevauudised/ ... d=89699435
Ka selles artiklis pole konkreetses sõnastuses kirjutatud, et toimub eraldi arvestus ja juhuvalim EI OLE arvestatud TA poolt avaldatud päevainfo sisse. Ei negatiivne, ega positiivne. Ja siis oleks ju päris suur jama, kui positiivseid ei arvestataks??? On info et kolme kuuga (st ca 90 päevaga) soovitakse testida 16000 eestimaalast, s.o. statistiliselt siis üle Eesti 177 testi päevas. Kuigi just siin peaaks ajakirjanik seda konkreetselt küsima ja saadud vastuse artiklis kirja panema, siis kohe lõppeks see kahtlus võimalikus statistika ilustamises.
Dr.Sci
Liige

Postitus Postitas Dr.Sci »

Ma lihtsalt torkaks:
Peeter kirjutas:..... Samal ajal tean ise vähemalt ühte 2-3 nädala tagust juhtumit, kus kiirabikosmonaudid käisid koheselt vilkuritega kodus, tunnused olid ilmsed, ka õhupuudus, brigaad käskis karantineeruda edasi, kinkis ühe maski aga testima ei suunatud, öeldi, et pole veel hull kui rääkida ühtlaselt suudad, kui just ise tahad, siis räägi oma arstiga. Siiani pole teda ka testitud- pole olnud haige, ei saa saada ka terveks... See oli siis mingi 5.-8. aprilli paiku.....

....Seda Saaremaa-jama ma ei mõista. Need on väga valed signaalid mis nii sealt kui ka valitsusest nüüd tulevad. Ühinen Trummiga. Sellist jama niimoodi tolereerida. Et saaks juuksuri juurde, maniküüri, massaaži ja siis vanaema juurde. KAPO saaks selle lause eriolukorra ajal koos avaliku meeleavaldusega liigitada riigivastalisuseks, sabotöörluseks. Ja täpselt samamoodi ei mõista ma VV-d kes vastuseks sellele need otsused tegi. Mina ei avaks Saaremaad mitte kuupäevade, vaid epidemioloogilise otsuse alusel. Siis kui kolded on neutraliseeritud. Või on VV-l soov lasta saarlastel laiali sõita üle vabariigi?
Eelpool kirjeldatud olukorras ja vaadates tänaseid nakatunute leide asukohaliselt, ma ei väidaks et et peaks ootama Saaremaal mingite "koldete" neutraliseerimist, eelpool tuletatud jutust selgub ju et sarnaseid koldeid on mujalgi Eestis, lihtsalt, seal kus vaja, ei testita, ja seepärast mina jälle Trummiga ei ühine.

ps. Tõenäoliselt juhutestid ikkagi lähevad ametlikku statistkasse, miks nad ei peaks minema? Kuid seni kuni ei tehta antikehade teste, pole juhutestimisel ka mingit suuremat tähtsust.
parkija
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas parkija »

Tere .
Selle PR proffide palkamise peale peaks asjaomane minister TA juhile andma korralduse töölt lahkuda ja kohe ja ilma ühegi hüvitiseta .
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Peeter kirjutas:Kas siis juhuvalimis avastatud positiivsed kah ei kajastu TA ametlikus statistikas?
Ju vist :dont_know:

Vastupidisel juhul oleks ju tulemus veel suurem nonsens, positiivsete protsent läheks ka üles lisaks absoluutarvule.
Z03
Liige

Postitus Postitas Z03 »

Borja kirjutas:TA lähieesmärk selles "võitluses" on säilitada oma tänased ametikohad // ametihüved ning vältida igasuguseid võimalikke reforme // ümberkorraldusi. Ning TA kaasuv eesmärk on olla ühises rivis pandeemiarinde tõsiste võitlejatega, kui nood lähevad presidendi käest ordeneid saama.
Sellisel juhul võib öelda, et asjad lähevad nagu need alati on läinud, läbi aegade ja ajaloo... Miski pole muutunud ega muutugi, mitte kunagi. Ma olen seda alati teadnud.
Peeter
Liige
Kontakt:

Kriku kirjutas:
Peeter kirjutas:Kas siis juhuvalimis avastatud positiivsed kah ei kajastu TA ametlikus statistikas?

Vastupidisel juhul oleks ju tulemus veel suurem nonsens, positiivsete protsent läheks ka üles lisaks absoluutarvule.
See on siis ülijabur! Leiame haige, aga ei kajasta andmetes, salastame ära, sest ta osaleb uuringus?
Jõuame seega selleni, et tuleb hakata päevaaruandeid testimisest esitama nii koond-, kui ka eraldi loeteludena. Või on see TA jaoks juba High-Tech arvestus? Otsuste tegemiseks ja rahva teavitamiseks on oluline nii iga nakatanu, kui ka näiteks juhuvalimsit välja tulev võimalik haiguskolle või ka liiga suur haigete osakaal ühiskonnas. Aga samas tuleb "lihtsalt niisama, uuringu mõttes" testitud tervete inimeste arv eraldada kogu testitute arvust, et saada objektiivsemat pilti arstide poolt testima suunatute ja/või meedikute endi või eesliinitöötajate nakatumise protsendist. Juhuvalimi lisamine hakkab seda lahjendama muidu. Nt puhas matemaatika siia: kui tänasest 1124st võtta maha "paarsada" testi, siis tänane positiivsete tuvastatus tõuseks 1,2% pealt, 1,38%, numbrina ju väike, aga pea 15%ne ebatäpsus tulemis.
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

Peeter kirjutas:Kummardus sulle, Borja! Väga hea sõnastus! Nagu ise oleks kirjutanud. Kummardus!
Ma ei saa aru, mis eriline mõnu seda TA-d peksta on?
TA võimekus on täpselt nii suur või hea, kui suur on temale eraldatud eelarve. Ma usun, et siis kui viimast korda TA juhti otsiti, siis mitte keegi selle foorumi kõigeteadjatest ei kandideerinud sellele ametikohale, et asjad ikka korralikult käima panna.
Nagu öeldake - takkajärge on kõik jube targad.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Ma usun, et siis kui viimast korda TA juhti otsiti, siis mitte keegi selle foorumi kõigeteadjatest ei kandideerinud sellele ametikohale, et asjad ikka korralikult käima panna.
Sellised kohad täidetakse puhtalt ametkondliku ringkäenduse korras, viies seaduse täitmiseks läbi formaalse konkursi. Avaliku konkursi tasemel, otse tänavalt "kõiketeadjad" võivad saada maksimaalselt nõuniku tasemele. Niiet eksid.
Viimati muutis Kapten Trumm, 28 Apr, 2020 14:58, muudetud 1 kord kokku.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

Neid, kes oma ametikoha nõuetele ei vasta, tulebki peksta (loe: välja vahetada) - et asjad paremaks läheksid.. muidu jõuame sovetskii sojuuzi tagasi :|

Et AMvA nimeline forumant ei ole seal "sojuuzis" vist olnud - mina olen (ja tagasi ei taha).

P.S.
ja mina oma (riigi)teenistuses olin üldiselt ikka "parasjagu tark" - s.t mitte "takkajärgi".
Kui sina oled harjunud ainult "takkajärgi olema" // pead seda normiks - siis on see sinu probleem.
Viimati muutis Tundmatu sõdur nr. 4, 28 Apr, 2020 15:06, muudetud 1 kord kokku.
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Peeter kirjutas:
Kriku kirjutas:

See on siis ülijabur! Leiame haige, aga ei kajasta andmetes, salastame ära, sest ta osaleb uuringus?
Nojah, niipidi on ka jabur, olen nõus. Eks siis näis, testide arv päeva kohta peaks varsti ära näitama, kas neid käsitletakse koos või eraldi. Kogu see jooksev positiivsete arv ei näita muidugi igal juhul suurt midagi muud kui testimismetoodikat.
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline