Paki saatmine ja saamine

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
cedric
Liige
Kontakt:

Re: REAALSUS: Pandeemia

Postitus Postitas cedric »

Küsisin nädala jagu tagasi Omniva FB chatis teenindajalt USA saatmise kohta, mul on üks purakast kast asju USA-s ootel, 18. märts pandi posti, väga vaevaliselt jõudis 3. aprilliks sorteerimiskeskusesse, kust siis 24. aprillil tagasi saatjale saadeti.

Ega see klienditeenindaja midagi muud mulle öelnud, kui mingi standardvastuse, mis talle ette on antud, aga:

Asi ei ole selles, et meie pakke vastu ei võta ja meie pärast pakke sealt saata ei saa. Meie võtame pakke kenasti vastu, kuid neil endal ei ole alternatiivseid saatmise võimalusi, sest lennuliiklus Eestisse on ebastabiilne (Suspension Due to Unavailability of Transportation).

Kui lennud USAst Eesti poole toimuvad, siis USPS peaks pakkide saatmise Eesti võimaldama.
maksipoiss
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas maksipoiss »

Pakkide tellimise asjus Omniva esindaja kommenteeris eelmine nädal Terevisioonis (oli vist), soovitas kasutada DHL- i ja teiste sarnaste firmade ,mis omavad oma lennukiparki, teenuseid.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

See USPS teema pole kuigivõrd Omniva mure. USPS koostööpartner alates Amsterdamist on hoopis DPD. Vähemalt need ebay pakid, mida mina saanud olen, on kõik seda pidi tulnud. Läbi Omniva tuleb valdavalt Hiina kraam. Need Omniva soovitused kasutada oma lennukitega logistikat on ka nagu on - need "oma lennukid" tähendavad (UPS, DHL Express) kordades kallimat saatekulu ja kui sa ostad mingi 20 dollarise asja, ei hakka keegi ju 100 dollarit DHL-le maksma?
Eesti on juba 3 x nädalat US Posti no-go listis
Praktikas ei ole see tõsi.
Tellisin viimati ühe jubina, mis pandi teele Californiast 29APR ja 8MAI on see lahkunud Amsterdamist, ilmselt see nädal toob kuller mulle ära (hetkel näitab otsing, et see peaks seal toredas Poolas asuma). Amsterdamist edasi liiguvad asjad maismaad mööda.

Pidur ja venimine algab seal peale juba Amsterdamis, selleks, et tollida see EL-i sisse ja panna autole, võib seal minna 3-5 päeva.
Viimati muutis Kapten Trumm, 11 Mai, 2020 11:56, muudetud 1 kord kokku.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

Kapten Trumm kirjutas:Need Omniva soovitused kasutada oma lennukitega logistikat on ka nagu on - need "oma lennukid" tähendavad (UPS, DHL Express) kordades kallimat saatekulu ja kui sa ostad mingi 20 dollarise asja, ei hakka keegi ju 100 dollarit DHL-le maksma?
Jüst :lol:
Ning, tuletan (jälle) meelde: Lätil-Leedul "probleemi" pole - Eestil(-loe: OMNIVA-l) on.......

Veel.
Kõva aastakümne on täägid USA ebay-st "tulnud" mulle Eestisse läbi FRANKFURTi - ja alates eelmisest aastast hakkasid tulema läbi VARSSAVI.. siit joonistubki juba välja, et toimivate (lennu)ühenduste puudumine meil selliste vitaalsete Euroopa transiidisõlmede nagu AMSTERDAM, FRANKFURT ja VARSSAVI on hetkel ära blokkinud Eesti normaalse postiühenduse maalma liidri USAga..

Ja OMNIVA "soovitused" kasutada mitu korda kallimat DHLi on(gi) vaid bullshit, mis ei kvalifitseeru :mrgreen:
Viimati muutis Tundmatu sõdur nr. 4, 11 Mai, 2020 12:00, muudetud 2 korda kokku.
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Lätti-Leetu lohiseb see "asi" samamoodi veoauto abil, lihtsalt selleks võib minna 1-2 ööpäeva vähem, kuna Poolast tulev auto jõuab sinna lihtsalt varem.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

..et veoautu Läti-Leeduni sõidab // OMNIVAni enam es sõida :lol: :lol:
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Borja kirjutas:..et veoautu Läti-Leeduni sõidab // OMNIVAni enam es sõida :lol: :lol:
Omniva saamatus on veel ise teema - olen ise e-tellimustes hakanud Omnivat teadlikult vältima, kasutan Itellat või DPD-d, seal vähemalt ei kulu Mustamäelt Pääskülla paki jõudmiseks 5 päeva. Omniva "pakiäri" on täiesti süüdimatu seltskond. Peale selle, et neil on kogu aeg "kriis", siis seal ka valetatakse päris süüdimatult.

Aga sinna Lätti või Leetu jõuavad need pakid lihtsalt päevakese-kaks varem, sest Poolast tulles tuleb ju kõigepealt Leedi ja siis Läti, auto seisab praegu piiridel kindlasti mitmeid tunde, autot laetakse logistikakeskuses (aeg läheb) ja ega autojuht ka 24 tundi järjest roolis istu, nagu tööaeg täis saab, siis auto seisab teeääres (kui pole kahte juhti). Aga see ei puutu Omnivasse, minu kogemust mööda tegeleb Amsterdamist edasi USPS pakkidega ikkagi DPD, vähemalt nii olen näinud. Tavaliselt toob kuller selle ka ukse peale ära (nii pidi vist USPS standard ette nägema - kuller viib saatja juurest ära ja toob saajale kätte), DPD automaati pole veel saadetud.

Asi sõltub vist sellest, kes on konkreetse posti logistikapartner Eestis. Näiteks Deutsches Post pakk tuleb meile läbi Omniva (tavaliselt kulleriga). Vähemalt mõni aeg tagasi tegid Omniva kullerid sellist "nalja", et ei viitsitud kliendi uksetaha sõita, vaid märgiti kohal käimata oma pihuarvutis ära, et ei saanud klienti kätte ja visati pakk terminaali tagasi. Ma alguses ei saanud aru, aga ühe pakiga olin sel päeval ekstra kodus, istusin arvutis nii, et värav oli kogu aeg nägemisulatuses ja imede ime - Omniva trackingus juba "teati", et mulle on "helistatud" ja "ei saadud kätte". :D
Roamless
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Roamless »

Hehh raibe, mul oli ka USA-st enne USPS-st "no-go" listi sattumist pakk ära tellitud. Nüüd loen trackingust, et näe, saadeti saatjale tagasi ja see tõhk muidugi ei soovi mulle kogu raha tagastada.
Unforeseen consequences
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

Kapten Trumm kirjutas:See USPS teema pole kuigivõrd Omniva mure. USPS koostööpartner alates Amsterdamist on hoopis DPD. Vähemalt need ebay pakid, mida mina saanud olen, on kõik seda pidi tulnud. Läbi Omniva tuleb valdavalt Hiina kraam. Need Omniva soovitused kasutada oma lennukitega logistikat on ka nagu on - need "oma lennukid" tähendavad (UPS, DHL Express) kordades kallimat saatekulu ja kui sa ostad mingi 20 dollarise asja, ei hakka keegi ju 100 dollarit DHL-le maksma?
Mul on küll siiani kõik USA pakid tulnud läbi Omniva. Ei ole sealt küll midagi viimased 1,5 aastat tellinud, seega võib midag olla muutunud.
Samas kui USPS partner on nüüd DPD, siis ei saa aru, sest DPD pakid liiguvad Euroopa sees normaalselt.
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

Kapten Trumm kirjutas:
Pidur ja venimine algab seal peale juba Amsterdamis, selleks, et tollida see EL-i sisse ja panna autole, võib seal minna 3-5 päeva.
See on küll nüüd segane jutt, USPS pakkide tollimine toimub reeglina sihtkohariigis, mitte Amsterdamis.
Kullerteenuse pakkujad pakuvad jah võimalust, et paki saatmiskulu sees on ka kõik tolliformaalsused ja maksud. Näiteks FedEx'i pakid kävad läbi Pariisi terminali kus vormistatakse toll ja Eestis saad paki juba kätte ilma tolliga võimlemata.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Re: Paki saatmine ja saamine

Hehh raibe, mul oli ka USA-st enne USPS-st "no-go" listi sattumist pakk ära tellitud. Nüüd loen trackingust, et näe, saadeti saatjale tagasi ja see tõhk muidugi ei soovi mulle kogu raha tagastada.
Ma ka ehmatasin selle Borja jutu peale ära, mul on paki sees umbes 500 eurone autoosa kah :D
Aga 28 apr tellitud pickupiga (29 apr) shipitud kuskil Californias - tasapisi ja järjekindlalt roomab see siiapoole :oops:
Selle piirangu jõustamisega on asjad segased. Praegu jah ma midagi ei telliks sealt - seal lihtsalt eraisikute või väikefirmade müüdavast ebay kraamist läheb nii 90% (kes pakuvad "free international shipping") USPS kaudu.

Näib, et mul läks siis õnneks.

Muidugi sest on kahju, sest nt vähelevinud kasutatud autojupid on parimad just Californias, kus on hea kliima ja mingid 15a vanad asjad näevad välja nagu eile poest ostetud.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

AMvA kirjutas:
Kapten Trumm kirjutas:
See on küll nüüd segane jutt, USPS pakkide tollimine toimub reeglina sihtkohariigis, mitte Amsterdamis.
Kullerteenuse pakkujad pakuvad jah võimalust, et paki saatmiskulu sees on ka kõik tolliformaalsused ja maksud. Näiteks FedEx'i pakid kävad läbi Pariisi terminali kus vormistatakse toll ja Eestis saad paki juba kätte ilma tolliga võimlemata.
Ma ei oska muud öelda, kui seda, et
1. "Customs cleared" märge trackingus ilmub peale AMS saabumist ja päev-paar enne sealt teelepanekut
2. Impordi käibemaks+maakleritasu ilmub jaanuarist juba e-bays tehingu tegemisel ja tuleb maksta ära kohe - varem ei täheldanud. Midagi seal valida polegi, nagu maksma hakkad, ilmub peale jupi hinnale ka lisaks mingi "customs and taxes" rida kah. Maksad ära ja jääb oodata vaid saabumist. Seal hulgas on ka mingi hinnalisa, sest paljas 20% see lisatav summa ka pole.
Samas kui USPS partner on nüüd DPD, siis ei saa aru, sest DPD pakid liiguvad Euroopa sees normaalselt.
Eks see sõltub konkreetsest logistikakanalist, DPD ajab Eesti pakke ka imekiiresti. Aga praegu tundub see "pommiauk" olema Poolas, mingi vaheladu seal - pärast otsin välja selle nime, kui mahti on.
Viimati muutis Kapten Trumm, 11 Mai, 2020 13:28, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Re: Paki saatmine ja saamine

Ma arvan, et USPS sai täis lihtsalt kriitilise massi klientide kaebusi (eks nende poole pöördusid USA netimüüjad, et kliendid kuskil Eestis kisavad) ja siis tõmmati ametlikult pidurit.

Tegelt, asja uurides saad teada, et Tallinna ju ei käigi eriti lennukeid, mille peale EL transpordisõlmedest neid pakke panna. Ainus, mis praegu siia regulaarselt käbi, on Lufthansa Frankfurdist. Ju siis pakivedu aga sama teed pidi ei käi, minu mälu järgi on USA pakid tulnud läbi Amsterdami juba sellest ajast alates, kui ma netist oma asju ostan.

Lihtsalt seni pole põhjust olnud pead vaevata - USA pakk oli hiljemalt nädalaga sul käes ja "free international shipping" kohta on see igati hea EUR/kasu suhtega tegevus. Kui aga sellest on saanud sujuvalt 2 nädalat, tekitab muidugi rahulolematust.
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

Kapten Trumm kirjutas:
AMvA kirjutas:
Kapten Trumm kirjutas:
Ma ei oska muud öelda, kui seda, et
1. "Customs cleared" märge trackingus ilmub peale AMS saabumist ja päev-paar enne sealt teelepanekut
2. Impordi käibemaks+maakleritasu ilmub jaanuarist juba e-bays tehingu tegemisel ja tuleb maksta ära kohe - varem ei täheldanud. Midagi seal valida polegi, nagu maksma hakkad, ilmub peale jupi hinnale ka lisaks mingi "customs and taxes" rida kah. Maksad ära ja jääb oodata vaid saabumist. Seal hulgas on ka mingi hinnalisa, sest paljas 20% see lisatav summa ka pole.
Eks see sõltub konkreetsest logistikakanalist, DPD ajab Eesti pakke ka imekiiresti. Aga praegu tundub see "pommiauk" olema Poolas, mingi vaheladu seal - pärast otsin välja selle nime, kui mahti on.
Strykov ilmselt, seal käivad nad kõik läbi
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Marvin ja 2 külalist