Kellegi loomadega käitumisoskusest ja sellega kaasnevast "puutumatusest" (Doolittle filmide üledoos) , las ta jääb.....
Otsisin just "püksisääre" pilti
Valdavalt on loomapidamiseeskirjades nõutud, et iga peni peab olema rihmastatud ja vajadusel ka suukorvistatud (ja kui on hambad kellelegi kintsu riputatud, siis on ilmselge, et omanik on sellest vajadusest mööda vaadanud). Mis isand Mongoli juttu puutub, siis see on kaunikesti kentsakas- kui ei mõista oma pollat seaduses ettenähtud viisil kinni hoida ja kukub lisaks veel tukiga vehkima, siis vaevalt seda va relvaluba talle kauaks kätte jäetakse. Kui keegi viitsib asjale seaduslikku käiku anda. Lühidalt- hoidke oma penid rihmas ja suukorvis ning kõik on õnnelikudKriku kirjutas:Koeraomanik aga peabki justnimelt selliste isikute reaktsioonidega arvestama. Neil puudub igasugune seaduslik kohustus koerast rohkem midagi teada, küll on aga neil õigus enesekaitsele.
Ja justnimelt "sellised isikud" peavad arvestama ka koeraomaniku reaktsiooniga ja õigusega omakorda enesekaitsele.Kriku kirjutas:Koeraomanik aga peabki justnimelt selliste isikute reaktsioonidega arvestama. Neil puudub igasugune seaduslik kohustus koerast rohkem midagi teada, küll on aga neil õigus enesekaitsele.
Aga võtame ühe puhtalt hüpoteetilise olukorra. Koer jookseb agressiivselt sinu lapse poole. Jääd ootama?Lihtsalt pealejooksmine ei ole adekvaatne põhjus tule avamiseks, jalahoobist piisab. Kahjuks testitud, ma ei salli loomadele haiget tegemist, aga mõnikord muud pole teha.
Ründava koera peatamine tulirelvaga ei ole rünnak koeraomaniku vastu. St. ei ole õige öelda, et kui koer maha lastakse, on koeraomanik kohe hädakaitse seisundis. Ei ole.mongol kirjutas:Ja justnimelt "sellised isikud" peavad arvestama ka koeraomaniku reaktsiooniga ja õigusega omakorda enesekaitsele.Kriku kirjutas:Koeraomanik aga peabki justnimelt selliste isikute reaktsioonidega arvestama. Neil puudub igasugune seaduslik kohustus koerast rohkem midagi teada, küll on aga neil õigus enesekaitsele.
Oleneb ikka pealejooksmisest ka. Jalgrattur tunnetab kõiki selliseid situatsioone ohtlikumatena, sest võib kergemini kukkuda ja siis jumal teab, mis saab.mongol kirjutas:ainus kord, kus tulirelva koera mahalaskmiseks vaja minna võiks, ongi ründava koera ründe peatamiseks. Selles osas, et jah, ta peaks olema juba "sääres kinni", kedagi teist juba murdma või eelnevalt mahamurtu poolt uue ohvri poole jooksma. Lihtsalt pealejooksmine ei ole adekvaatne põhjus tule avamiseks, jalahoobist piisab. Kahjuks testitud, ma ei salli loomadele haiget tegemist, aga mõnikord muud pole teha.
Veab neil, kellel ka läbi valu säilib enesekontroll või mis iganes see on. On inimesi, kellel seesugune valu halvab tegevusvõime täielikult juba siis, kui teadvus veel kustumise märke ei ilmuta. Sellisel inimesel ei ole ohvriks sattudes muud valikut, kui oodata kiiret abi või paluda kiiret surma. Kas seda valutundlikkust saab vähendada nii, et kriitilises olukorras inimesel tegutsemisvõime säilib? Mul endal on kah kõrge tundlikkus. Uurisin poksijate käest, nood ei osanud midagi öelda. Koolikaklustes ja hiljem mõõgavõitlust harrastades sai selgeks, et kui vastane saab mulle valusa matsu anda, on ta võitnud. Seega kui suur koer pääseb mu peos oleva kaika löögiulatusest sissepoole ja suudab mind ampsata, on ta kindel võitja. Minu saatus oleneb siis vaid sellest, kas ma suudan enne anda elukale kainestava hoobi.andrusjo kirjutas:Kapten Trumm kirjutas:Eriti nõrk põhjendus.See on õige märkus, pargis tuleks kaaluda kohe pihta laskmist.
Tulistad otse või 45 kraadise nurga all üles, sedasi ei tekita hoiatuslasu kuul küll kuskil kahjusid.
Pigem tekitab kõrvalkahju igasugu kobakäppade äksist väriseva käega pihta tulistamised, mis on tõesti juba horisontaalis ja kus pole aega turvalisuse kontrolliks.
Mina lihtsalt ei suuda taibata, miks on vaja täismehel klähvivat peni tulistama hakata. Nendest "kallaletungidest" kujutab reaalset ohtu ehk 1/1000. Arvan, et ma suudaks 100-st ründavast koerast nii 99 küll maha väänata, niiet peni põgeneb saba jalge vahel (paar korda ka tehtud). Mul on kodus aastasena võetud noor koer, 65 kg kaalu, väiksema vasika suurune, nii paika panemise mõttes olen ka paar korda kõri pihku võtnud, kui äksi täis läheb. Ongi julgus otsas, kui selg maha pannakse.
On ka omal olnud juhus kus käsi koera lõugade vahel...oli valus,väga valus aga oli teine käsi mis suutis koeral kõrvast kinni võtta ja seda väänata nii,et peni ulgudes kadus.
Ausalt mina hiljem küll ei suuda näha ühtegi võimalust,et ma oleks suutnud selle tralli käigus relva kuskilt kätte saada,kuuli rauda tõmmata ja tabavat lasku teha nii,et need kedagi teist poleks ohustanud....võimatu.
Enda ja oma vara kaitseks kasutan relva ja lasen mu koera tulistava värdja maha ka. Koer minu nimel, tehniliselt "minu vara". Teiseks käsitlen ma sellises olukorras relvakasutamist ründena ka iseenda vastu, kust ma tean, et "oponent" järgmisena mind ei tulista.Kriku kirjutas:Ründava koera peatamine tulirelvaga ei ole rünnak koeraomaniku vastu. St. ei ole õige öelda, et kui koer maha lastakse, on koeraomanik kohe hädakaitse seisundis. Ei ole.
Ei.nimetu kirjutas:Aga võtame ühe puhtalt hüpoteetilise olukorra. Koer jookseb agressiivselt sinu lapse poole. Jääd ootama?
Seaduse järgi ei ole sul selleks kübetki õigust. Hädakaitse seisund saab tekkida õigusvastase ründe puhul - aga kui sinu koer kedagi ründab, on see õigusvastane rünne tolle isiku vastu. See, kui tema ennast kaitseb, on õiguspärane. Kui sa lased maha inimese, kes on maha lasnud sinu koera, kes teda ründas, paned sa toime raske kuriteo.mongol kirjutas:Enda ja oma vara kaitseks kasutan relva ja lasen mu koera tulistava värdja maha ka. Koer minu nimel, tehniliselt "minu vara".Kriku kirjutas:Ründava koera peatamine tulirelvaga ei ole rünnak koeraomaniku vastu. St. ei ole õige öelda, et kui koer maha lastakse, on koeraomanik kohe hädakaitse seisundis. Ei ole.
Sellise mõtteviisiga inimesel ei tohiks üldse relva ega relvaluba olla. Juba see, et inimest keda su koer ründab nimetad sa värdjaks annab su väärtushinnangutest piisava pildi.Enda ja oma vara kaitseks kasutan relva ja lasen mu koera tulistava värdja maha ka. Koer minu nimel, tehniliselt "minu vara". Teiseks käsitlen ma sellises olukorras relvakasutamist ründena ka iseenda vastu, kust ma tean, et "oponent" järgmisena mind ei tulista.
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], Liivar ja 3 külalist