Ma ARVAN, et relvaseadus on lihtsalt auke täis ja valdavalt mõeldakse nendes kohtades, kus räägitakse "relvadest ja laskemoonast", siiski "tulirelvi ja laskemoona". Ka ReS §89-1 ("Vastutus") räägib "relva, tulirelva olulise osa või laskemoona käitlemise nõuete rikkumisest"Kriku kirjutas:See on päris huvitav:
[...]
...tema suhtes alustati väärteomenetlust relvaseaduse paragrahvi alusel, mis käsitleb relva kandmise korda," märgib Kaldma...
[...]
...üldjuhul ei ole esialgse info põhjal teada, kas tegemist on päris- või mängurelvaga ning kas oht on reaalne või mitte...
[...]
"Seaduse alusel tuleb relvaomanikul seda avalikus kohas kanda varjatult...
[...]
...Ma saan aru, et politsei tõlgendas seadust nii, et ka piiramata tsiviilkäibega relva avalik kandmine rikub avalikku korda (RS § 28 lg. 2). See tõlgendus on minu arvates ekslik, sest kui nii, siis puudub vajadus seda piiratud tsiviilkäibega relvade kohta § 50 lg. 2 expressis verbis öelda...
Aga see, kui kellegi suhtes "algatatakse menetlust" ei tähenda veel süüdimõistmist, vaid kõigepealt asjaolude uurimist ning vajadusel ka paragrahvi ümberklassifitseerimist. Kuna pressiesindaja ütles selge sõnaga, et "üldjuhul ei ole esialgse info põhjal teada, kas tegemist on päris- või mängurelvaga ning kas oht on reaalne või mitte", siis siia ongi vastus sisse kirjutatud.
Kui tegelast ei saa ReS §89-1 järgi vastutusele võtta, siis avaliku korra rikkumise kohta leiab ikka mõne süüdistuse. Kasvõi kaaskodanike hirmutamise, ähvardamise vms. tegevusega.