REAALSUS: COVID-19 pandeemia

...ja kõik muu sisejulgeolekusse puutuv
Suletud
Dr.Sci
Liige

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia

Postitus Postitas Dr.Sci »

Z03 kirjutas:Ma olen lapsepõlves läbinud protseduuri nimega põskkoopa loputus. See tähendab nõela põskkoopaase surumist ja siis desinfitseeriva vedelikuga mäda välja loputamist. Enne tehti kohalik tuimestus, valu ei olnud. Hirm ja ebameeldivustune oli, aga kannatasin välja. Mina ei julgenud küll arsti juures kisada, röökida ja meedikule jalaga kõhtu lüüa nagu tänapäeva indigo- ja kristallilapsed. Arsti juures tuli kõik välja kannatada, sest nii oli vaja.
Vastavalt allakriipsutusele - sul vedas. Ilmselt pole ka adenoide kurgust eemaldatult eelkooliealisena - "süütu protseduur" - arstitädi ütles et tee suu lahti, lükatakse seejärel tavaline kurguvaatamise lapats sisse, ainult aukudega, ja ... ma olin 4 aastane ja vanemate sõnul ei rääkinud pärast seda pool aastat järjest...oma mälestused on episoodilised mis puudutavad eelnevat perioodi ja oppi, järgnevad puuduvad.
Ahjaa... opi põhjus? ma olin tsipa kõhnem kui teised ja ei kippunud sööma ja adenoidid olevat olnud tol perioodil kuum sõna meditsiinis. Tänu arstide kangelaslikele pingutustele hetkel kerges ülekaalus.
Kasutaja avatar
loomake
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas loomake »

Terviseamet: kui Eesti koroonastatistika kasvab viimaste päevade trendi järgi, siis on Rally Estonia ärajäämine väikseim mure
https://m.delfi.ee/eesti/article.php?id=90610653
Uudishimulik loll on ikka huvitavam olla kui ignorantne loll.
Kasutaja avatar
ambur123
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ambur123 »

Eks siin on läbisegi mitu aspekti, mille kokteil meid tänasesse päeva on toonud.

Esiteks inimesed: paljud peavad ringi laaberdamist oma „inimõiguseks“ ja karantiiniaegseid piiranguid „EKRE ja Helme vandenõuks“. Vastutustunne enda ja teiste eest on osadel isenditel puudulik, seega loota vaid inimeste endi arukusele jääb väheks.

Teiseks perearstid: võimalikud valediagnoosid, mille alusel käitub inimene vabamalt. Jättes kõrvale angiiniga klubisse mineku kui selge lolluse, siis on ka end korralikult hoidva inimese puhul vaks vahet, kas elad teadmises angiinist või koroonast. (No kasvõi kas silkad üle tee poest leiva järel ära käia või tellid selle kulleriga.)

Kolmandaks ettevõtjad: inimesena täiesti mõistan nende soove karantiiniaegseid kahjusid tasa teha aga osade ettevõtjate puhul toimub see minu meelest täiesti vastutustundetult. Kirjutasin varem sellest, et Tallinna vanalinna sattudes oli piirangutest hoolimata enamus baare jms kohti rahvast puupüsti täis. Ja seda vaevalt vaid nendel kahel nädalavahetusel, kus ma linnast läbi põikasin ja tõenäoliselt iga nädalavahetus.

Ma lausa imestan, et Tallinnas veel EI OLE uut Tartuga võrreldavat suuremat puhangut.

Neljandaks riigi tegevusetus ja tegevus: juba karantiini ajal esines juhtumeid, kus tõbised ringi kakerdasid. Mis nendega juhtus? Ei midagi! Ja see andis julgust juurde toona teistele ja vast ka praegustele ränduritele (nii kohalikud kui ka see metsa seenele läinud ukrainlanna). Ka ärides toimunud rikkumistele pole reageeritud ja piirdutud heal juhul hoiatustega (kui sedagi). Mõistan väärteomenetlusega karistamisel tõendamisega seotud raskuseid ning meeldib inimliku riigi kuvand, mille ainsamaks eesmärgiks ei ole iga pisiasja eest surnuks menetlemine. Aga praegune suhtumine on olnud vist ka liiga pehme ning rikkujatele julgustavaid signaale saatev. Nüüd lõdvendati piiranguid meelelahutusele jne ju veelgi …
Runkel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Runkel »

Manurhin kirjutas:
LoneRider kirjutas:Meedias oli juttu, et perearsti meelest oli patsiendil angiin. Kas ja kuidas saab praegusel ajal üldse perearst midagi sellist mõelda. Iga vähegi relevantse sümptomi korral tuleks inimene saata praegu koroona testile. Eks seal oli natukene süüd ka sellel arstil, et inimene ringi seikles.
Olgem ausad, ei ole perearstide hulgas neid "teravaid pliiatseid" just ülearu palju. Leidub selliseidki turakaid, et kui poleks tegemist enda või mõne lähedase inimese isikliku kogemusega, siis ei usukski. Mingitki vastutust valediagnoosi, valeravi või igasugu tegematajätmiste eest pole ja nii see pohhuism lokkabki.
Ei ole taolise üldistusega päri, kui perearsti eeldiagnoos või oletus oli angiin ja ta saatis patsiendi täiendavatele uuringutele, siis hädalise seisukohast, kui sul on paha tõve angiini kahtlustus, siis sa ei roni samuti mööda ööklubisid ja spaasid (!) ringi.
Perearst peab ennast oinaste eest ka kaitsma. Tundub, et ennetavast kõrrest ninna jääb väheks, ehk tuleks hädalisel ka Mini-mental test sooritada?
Jabur lugu.
mart69x
Liige

Postitus Postitas mart69x »

Mis mõttes tuleb kõik teha, et ralli toimuks ??? Saaremaal tehti ka kõik, et võrkpall toimuks. Tulemust teame juba kõik.

Nüüd ootaks küll suuri trahve kuna ukrainlased toodi sisse täielikult "ajutiste omanike OÜ" vastutusel. Nagu äris ikka taheti kohe kiirelt oma investeering tulu tooma panna. Enam kui kindel, et see isolatsioon toimus tööd tehes koos teiste töölistega. Vaevalt, et "omanik" tahab hetkel natuke köhivat ukrainlast saata kuhugis testimisle olukorras kus on juba nädala teistega koos töötanud ja sööklas söömas käinud jne. Terviseamet PEAKS nüüd otsima need ukrainlased uuesti ülesse ja tegema kordustesti. Kui seal reisil olles keegi saigi nakkuse siis peiteaeg peaks juba läbi olema ning test ka näitama.
https://www.ohtuleht.ee/1008278/ukrainl ... ontrollida
Tänane kord sisuliselt tähendab seda, et riik võib otsustada, et kõik elanikkonnast peavad tõestama, et nad ei ole rasedad ja rasedustest selleks ei kõlba, samas kõlbab ostutsekk 5 kuud tagasi ostetud kondoomile.
Drax
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Drax »

Ma ausalt öeldes pole rallispordiga väga kursis, aga kas see muudaks ürituse nii võistlejate kui läbiviijate jaoks täiesti mõttetuks, kui seda korraldataks pealtvaatajateta? Või saaks organiseerida vaatamise vaid kindlates lõikudes, tribüünidega, eraldatuse nõue ja kõik muu. Ja on ka kümneid muid variante, vältimaks sadade darwinistide kogunemise ohtlikesse kurvidesse, pakkudes neile samas elamuse, nagu viibiksid nad millegi väga erakordse keskel.

See spontaanne reaktsioon, et "hulluks läinud, keelame ära!" sest et "täpselt ei tea, kuid küllap see on midagi kohutavat!" on arusaadav, aga valikuid on veel.
nimetu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas nimetu »

Siin ei pruugi meil isegi valikut olla, sest kui FIA peaks otsustama, et ralli korraldamine Eestis on meeskondade ja publiku jaoks muutunud liiga riskantseks, siis see lihtsalt jäetakse ära. Nemad peavad ka ju teistele rallidele mõtlema ning nad ei hakka ühe ralli pärast tervet võistluskalendrit ohtu seadma.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

WRC on üks üritus. Igapäevane nakatamine toimub kõrtsides ja ööklubides. Seni, kuni lõbustusasutused lahti on, pole minu arust suurt vahet, kas WRC toimub või mitte.
Dr.Sci
Liige

Postitus Postitas Dr.Sci »

Äge tonsilliit ehk angiin (ingl acute tonsillitis) on äge kurgumandlite põletik, millega kaasneb enamasti tugev valulikkus neelamisel. Angiin on nakkushaigus, mida kutsuvad esile nii viirused kui ka bakterid. Haigust võib esineda igas vanuses, kuid sagedamini lastel ja noorukitel.
Tõepoolest, kui diagnoosiks on angiin, ei maksa minna teisi nakatama.
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

Covid on läbupidude haigus, sealt ta hakkab levima.
Nüüd ootaks küll suuri trahve kuna ukrainlased toodi sisse täielikult "ajutiste omanike OÜ" vastutusel. Nagu äris ikka taheti kohe kiirelt oma investeering tulu tooma panna. Enam kui kindel, et see isolatsioon toimus tööd tehes koos teiste töölistega. Vaevalt, et "omanik" tahab hetkel natuke köhivat ukrainlast saata kuhugis testimisle olukorras kus on juba nädala teistega koos töötanud ja sööklas söömas käinud jne. Terviseamet PEAKS nüüd otsima need ukrainlased uuesti ülesse ja tegema kordustesti. Kui seal reisil olles keegi saigi nakkuse siis peiteaeg peaks juba läbi olema ning test ka näitama.
..minu jaoks 2 x lolllihtsat elementaartõde :|

Kuuldavasti saab siis too hullupand Tartu peoloom esimesena Eestis ka reaalse "coronatrahvi" kätte - no tubli on, parem Hilja kui mitte kedagi :twisted: :lol:
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Kasutaja avatar
ambur123
Liige
Kontakt:

Peoloomad (ehk inimesed) on üks komponent probleemist.
Teine osa on koroonapiiranguid rikkuvad need ettevõtjad, kes süüdimatult lasevad klubid/baarid/kõrtsid pilgeni rahvast täis.

Juhul, kui haige satub asutusse, siis 50% piirangu täitmise järgmisel oleks kontakte ja haigestumisi tõenäoliselt vähem (tõsi, see on oletus, mitte teadmine).

Tartus tulemused arenevad:
Tartu keelas hooldekodude külastamise, sulges kaks lasteaiarühma ja jätab ära kontserdi
https://www.err.ee/1119352/tartu-keelas ... -kontserdi
maksipoiss
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas maksipoiss »

Z03 kirjutas:Ma olen lapsepõlves läbinud protseduuri nimega põskkoopa loputus. See tähendab nõela põskkoopaase surumist ja siis desinfitseeriva vedelikuga mäda välja loputamist.
Kui juba kõvatamiseks läks :) , siis mul on ette tulnud nina vaheseina korrigeerimise opp. Algas see nii, et kirurg võttis näpitstangide otsa ebanormaalselt suure marlitombu, vaatas korra lakke, ohkas ja surus siis selle robaki mulle läbi kinnise ninapoole põskkoopasse :)
trs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas trs »

Ralli toimumine (või ükskõik mis suurürituse) on seotud otseselt olukorraga koroonarindel. Ja seda olukorda saab iga eestlane ise parandada. Ma ei saa aru sellest mõttest, et kellegi arvates "normaalne" eestlane teeb kõik selleks, et ralli ei toimuks. Ehk siis reisib haigena mööda riiki ja pidusid, ronib kassajärjekorras naabrile selga, ei lähe kahtluse korral koroonaproovi andma, skeemitab oma ööklubi mahtuvusega jne?
Keegi siin filosofeeris, et raha pole ühiskonnas oluline. Hoopis empaatia ja hoolivus. Kõik taandub aga ühiskonna tasandil ikkagi rahale. Majanduslik ebastabiilsus viib paratamatult kaugemale empaatiast ja hoolivusest. Ka kvaliteetsest arstiabist, sotsiaalhoolekandest ja kõigest muust. Pigem käivitab see loodusliku valiku ja heaoluühiskonnas allasurutud ellujäämisinstinktid. Ma olen tähele pannud, et raha tähtsusetusest kipuvad rääkima need, kes selle teenimiseks suurt midagi tegema ei pea. Ilma rahata saab tänapäeva maailmas hakkama ainult siis, kui teistel sinu ümber on piisavalt raha. Unistus utoopiast... Ka puudujäägid isikukaitsevahendites, ööklubiomaniku soov oma klubi kahtlasel ajal lahti teha ja täis toppida, autotootjate huvi rallit sõita ja praegu hooajaga jätkata jnejne on otseselt seotud rahaga. Mida parem on majanduslik olukord, seda lihtsam on teha valikuid mitte lähtudes rahast ja suuremad on tegelikult pikad võimalused ennast kasvõi näiteks koroona eest kaitsta ja haigetele parimat ravi tagada. Praktikas on sellisel tasemel ralli või need ukrainlased tegelikult kõige lihtsamalt hallatavad ja kontrollitavad koroona mõistes. Kõige keerulisemad on just inimesed meie ümber ehk haigena tööl ja peol käivad tegelased.
Kasutaja avatar
ambur123
Liige
Kontakt:

Teil on õigus - ja ei ole ka. Loomulikult algab kõik üksikisikust, ent nende peale loota ei saa, nagu näitab praktika. Siin tulevadki mängu need ettevõtjad, kes koroonapiiranguid rikkudes annavad haigele võimaluse haiguse levitamiseks rohkem, kui see olnuks võimalik piiranguid järgides. Vähem rahvast koos - vähem nakatumist.

Kui nüüd rahast rääkida, siis arvan, et juba esimene koroonalaine läks riigile omajagu maksma. Ja maksuraha tuleb teatavasti meie kõigi taskust. Seega, kas teise laine (ja selle kuludega) riskimine on majandusele vastuvõetav?

Kindlasti on rahast lihtsam rääkida nendel, kellel rahaga muret pole. Kuid lause "Ma olen tähele pannud, et raha tähtsusetusest kipuvad rääkima need, kes selle teenimiseks suurt midagi tegema ei pea." kohta lisan, et "koroonaviiruse tähtsusetusest räägivad need, kellel pole riskigruppi kuuluvaid lähedasi hooldada ja kes ei taha kogemata nende surma põhjustamist oma hingele võtta".
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Saksamaal suri iga viies koroonaviiruse tõttu haiglasse sattunud patsientidest ja 53 protsenti nendest, kes said juhitavat hingamist, selgub kolmapäeval avaldatud uurimistulemustest.

Andmed pärinevad 26. veebruarist 19. aprillini 930 Saksa haiglasse võetud 10 000 patsiendilt. Neid analüüsisid Saksa interdistsiplinaarne intensiivravi ja erakorralise meditsiini ühingu, Berliini tehnikaülikooli ja tervisekindlustusgrupi AOK teadusharu WIdO.

Haiglasse jõudnud meespatsientide suremus oli suurem kui naistel – 25 protsenti 19 protsendi vastu.

Märgatavalt suurem oli suremus ka eakate patsientide hulgas: 70. aastates haigetest suri 27 protsenti ja üle 80 aasta vanadest 38 protsenti.

"See kõrge suremus näitab selgelt, et haiglates raviti suhteliselt suurt hulka väga tõsise haiguskuluga patsiente," ütles WIdO direktor Jürgen Klauber.
https://www.err.ee/1118189/saksamaal-su ... ahaigetest
Saksamaal koroonaviiruse tõttu juhitavat hingamist vajanud patsientidest surid ligi pooled, selgus kolmapäeval ilmunud teadustööst. Tartu Ülikooli anestesioloogia ja intensiivravi professor Joel Starkopfi hinnangul võib kahtlustada kehva ravi asemel haiguse enda raskust.

Starkopfi sõnul sureb teiste haiguste mõjul tekkinud raske hingamispuudulikkuse tõttu juhitavale hingamisele pandud patsientidest umbes neljandik. "Nüüd teatatakse Saksamaal järsku 50 protsendist. Minu ainsa spekulatsioonina on see seotud ühelt poolt haiguse (COVID-19) olemuse ja viirusest tingitud põletikureaktsiooniga. Teiselt poolt näeme meie võimetust organismi vastust haigusele kuidagi muuta või seda ravida," laiendas professor.
https://novaator.err.ee/1118985/eesti-t ... ur-suremus
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline