Madis Reivik kirjutas:Saage aru, kui rebendi teooria on õige, pole mingit rahnu vaja.
Tehke katse - kleepige lauajupile fooliumteip, asetage kahe künka vahele ja astuge peale. Teip rebeneb.
Rebeneb jah, alumisel kumeral pool mõjub teibis tõmbepinge, nõgusalt painduval pool on survepinge.
Infot on vähe, et seda hinnata, aga tundub, et seal on mõlk ka ja ka sisemine ristlõikesuunaline raam (ma pole laevaehitusega kursis, et seda õige nimega nimetada) on ka deformeerunud, siis ei tundu see oma raskuse tõttu paindumine. Aga nagu öeldud, kuigi ma olen palju laboris ka monokokk struktuuri katsetanud, sh nii talalaadselt ja mulle kõhutunde järgi ei tundu see küll praegu sellise olukorra tulemusena, siis infot on ikka metsikult liiga vähe, et mingit konkreetset oma tõde tagant lükata ja peale suruda.
Mina tõstaks selle üles. Saaks väga palju pingeid nii Eesti kui ka Rootsi ühiskonnast maha. Eilne päev on näidanud, et vähemalt Eestis on ML Estoniaga seoses ikka neid ikka palju ühiskonnas varjul olnud. Ja praegusel rahatrükiajastul pole see mingi kulu.