Jah, see oleks küll hea võimalus. Aga mina ei ole siin mingi vahendaja. Olen palju "vastaspoole andmeid siin foorumis toonud ning enamuses kuulasin sõimusõnu ning stalinisti ja kommunisti templid. Mis saab siis kui keegi läheb arhiivi, toob need andmed sealt välja ning siis?teeksin siis sellise ettepaneku: äkki denis või keegi teine võtab ühendust nende vene uurijatega ja laseb neil arhiivist välja tuhnida Leningradi rinde, 2.löögiarmee ja 8.armee (oli vist) dokumentidest "bojevoje donesenije" ja "operativnaja svodka" (ma pole nõuk.dokumendimajandusega eriti kursis - need peaksid olema päevakokkuvõtted) ja kaotused ajavahemikul 24.juuli kuni 10.august. Ise ma avalikustan Armeeabteilung Narwa sõjapäeviku vastava perioodi. Samas olen nõus finantseerima nende uurijate tegevust 1000 krooni ulatuses (ilmselt leidub foorumil teisigi, kes raha on nõus dokumentide väljatoomise eest maksma). Vahendaja mureks jääks ka selle raha venemaale toimetamine
Jälle öeldakse et "vasjad on kõik võltsinud soovis eesti sangarite maine määrida", nagu oleks vähe selliseid sõnu.
Olen suheldes vene poolega enam vähem suurusjärku teada saanud. Võin öelda et see on oluliselt teine kui Laari raamatutes. Kuna minu jaoks see küsimus ei ole eriti oluline, siis ma ei hakka selle numbri siin valgustada - nii kui nii see on "kommunistlik propaganda"
Seal on siiamani sellised asjad mida võib peeta kogu oma ajaloo nurgakiviks pole korralikult valgustatud - mis tähtsust siis mõne üksikarmee "operativnaja svodka". Ma kogu aeg rääkisin et Sinimägi ei olnud seal mingi suurem verstapost, selliseid operatsioone oli sõja jooksul tuhanded.
P.S. Kui keegi selliseid vendi leiab kes venemaal arhiivides käivad, andke mulle ka teada, mul on teised küsimused 8 armee kohta mille valgustamist olen nõus kinni maksta (põhimõtteliselt perekondliku prisma läbi vaadatuna)
[/quote]