REAALSUS: COVID-19 pandeemia

...ja kõik muu sisejulgeolekusse puutuv
Suletud
hjl85
Liige
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia

Postitus Postitas hjl85 »

nimetu kirjutas:
Aga muidugi ja koguaeg. Kuna kodus oldud aega ei hüvitata (enesekarantiin) siis lähevad inimesed tööle. Sa loobuksid 1/3 palgast?
Jah, kui olukord seda tõesti nõuab.
Mul pole mingit soovi oma tuttavaid ega lähedasi viiruse ohvriks seada.
Sina jah aga kas töötad koos sugulaste ja tuttavatega? Suurem osa ei saa loobuda. 50%inimesi saab palka alla 892€. Ning kui tegemist veel üksikvanemaga siis lähebki tööle. Pärast trummi sugused imestavad, et kuidas kyll viirus töökohtadel ja asutustes sedavõrd levib
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Ma ei ole nõudnud kõige sulgemist. Taoline sõnade juhu panek (ja seejärel aplombiga ümber lükkamine) on demagoogia.
Haigushüvitis ei saagi olla 100% palgast, sest see ei motiveeri inimest ennast hoidma (ka covidi eest).
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Iga inimene peab arvestama võimalusega, et peab 2 nädalat haiguslehel olema. Ka väljaspool koroonaaega.

4 postitust eemaldatud, kasutaja hjl85 ebaviisakuse eest hoiatatud.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Pärast trummi sugused imestavad, et kuidas kyll viirus töökohtadel ja asutustes sedavõrd levib
Ega ikka ei levi.
Palju sinu töökohas selle ühe juhtumi järel veel juhtusid oli, kus on tegemist vähemalt tõenöolise levikuga töökohal?
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
nimetu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas nimetu »

Sina jah aga kas töötad koos sugulaste ja tuttavatega?
Töökaaslased on ju ka tuttavad. Või mina ei tea kuidas sa neid määratled. :dont_know:
Selleks, et nakatumine töökohal ei leviks on muidugi tööandja enda huvides. Tean isiklikult, et suuremates tehastes on üsna ranged reeglid selles osas. Pisemgi tatistamine tähendab kodust režiimi.
2korda2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas 2korda2 »

hjl85 kirjutas:50%inimesi saab palka alla 892€.
Allikas? Mina vaatan statistikaameti lehte ja näen oluliselt suuremat mediaanpalka. Mediaanpalga saajale jääb netona kätte 1017EUR (kui maksab muuhulgas ka II samba makseid).
Madis Reivik
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Madis Reivik »

Nagu ikka, ilma pädevuseta on mõnda asja raske mõista. Nt:

"Kaardilt on välja jäetud 2,5% ametirühma kõige madalamaid ja 2,5% ametirühma kõige kõrgemaid palkasid. "
OLAVI
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas OLAVI »

hjl85 kirjutas:
OLAVI kirjutas:
Vihje ühest koolist.
Kuna keelatud on õppetööd katkestada, siis vähemalt 4 enesekarantiinis pidama olevat õpetajat annavad jätkuvalt tunde juhtkonna teadmisel (või nõudmisel, või palgapärast).

Huvitav kas teistes sektorites võib kah selliselt juhtuda?
Aga muidugi ja koguaeg. Kuna kodus oldud aega ei hüvitata (enesekarantiin) siis lähevad inimesed tööle. Sa loobuksid 1/3 palgast?
Kui seda nii enesestmõistetavalt ja lihtsalt võetakse, siis annab siit järeldada, et eneseisolatsiooni jälgimissüsteem ei tööta ja sellele raha kulutamine on eduraportöörlus ja raiskamine.

Huvitav miks liikluses inimesi ei usaldata ja igasugu märke ning kaameraid pannakse?

(Normaalselt (maamehetarkusega) majandaval inimesel peaks vähemalt 4 kuupalga suurune summa "sukasääres" olema, igasugusteks elujuhtumisteks ja mitte lootma kiirlaenudele.)
Kes küsib, on loll üks kord, aga kes ei küsi on loll surmani.
tuna
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas tuna »

Tõenäoliselt oleme ületanud piiri, kus meditsiiniline kriis kasvab üle poliitiliseks. Ja ma ei räägi siin ühe tundmatuks jääda sooviva peaministri ahtakesteks kahanenud karjäärivalikutest. Ma väga tahaksin, et eksiksin. Aga viimane kuu või rohkem on suund olnud üsna selge. Varasemate kriisikogemuste põhjal võib öelda, et kui välja ilmuvad teravad rahulolematusavaldused inimestelt, kes tavaliselt kas üldse sõna ei võta või piirduvad oma kitsa erialaga, siis on areng muutunud pöördumatuks. Üks stiilinäide:
Mõistan, et on inimesi, kelle vaimne tervis sulgolukorras tõsiselt kannatas, ent kolleegide segadust ja kahtlevat meeleolu märgates on üha võimatum uskuda, et praegune eluolu veel rohkemate vaimset tervist lisaks füüsilisele ei kuluta. Jah, kevad oli katsumusi täis, aga praegune seis on lihtsalt ebainimlik.
Vaata: https://www.err.ee/1198840/anett-puller ... -opetajast

Oksendamiseni on korratud, et ühiskonda ei saa jälle kinni panna, sest see mõjub inimestele raskelt. Muidugi mõjub. Aga küsimus on selles, mille vahel meil valida on. Kui piirangud peale panna, siis on raske. Kui piiranguid peale ei pane, siis on veel raskem. Sellepärast, et vabadusest rääkimine viiruse levikut kuidagi ei pidurda. Inimesed on valmis taluma igasuguseid raskusi, kui need on seotud mõtestatud tegevusega, tundega, et keegi kuskil siiski teab, mida ta teeb. Lihtsalt lobisemine muudab aga vabaduse hoopis vastumeelseks, kõigi sellest tulenevate tagajärgedega.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

OLAVI kirjutas:(Normaalselt (maamehetarkusega) majandaval inimesel peaks vähemalt 4 kuupalga suurune summa "sukasääres" olema, igasugusteks elujuhtumisteks ja mitte lootma kiirlaenudele.)
Selle üle, kas varuks peab olema 1 või 4 kuu palk, võib vaielda (soovitavalt kuskil mujal), aga 2 nädalat on ilmselgelt liiga lühike aeg, et sellist haiguslehte katastroofiks pidada. Jalaluumurru paranemine võtab ka rohkem aega, kui korralikult katki on. Akf muutus talle tüüpiliselt üleliia dramaatiliseks.
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

Kriku kirjutas:
OLAVI kirjutas:(Normaalselt (maamehetarkusega) majandaval inimesel peaks vähemalt 4 kuupalga suurune summa "sukasääres" olema, igasugusteks elujuhtumisteks ja mitte lootma kiirlaenudele.)
Selle üle, kas varuks peab olema 1 või 4 kuu palk, võib vaielda (soovitavalt kuskil mujal), aga 2 nädalat on ilmselgelt liiga lühike aeg, et sellist haiguslehte katastroofiks pidada. Jalaluumurru paranemine võtab ka rohkem aega, kui korralikult katki on. Akf muutus talle tüüpiliselt üleliia dramaatiliseks.
Kas riik maksab sundkarantiini korral nagu tavalisi haiguspäevi?
Kasutaja avatar
loomake
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas loomake »

Helgemast küljest

Õde oli hommikul poes toiduvarusid täiendamas ja järsku kõlas üle müügisaali vali hääl maski kontroll hääle saatel sisenesid poodi 3 politseiniku. Õeke pärast naeris, et pärast sedavõrd toredat vahejuhtumit tuleb ka püksid üle kontrollida. :D Mis aga näitab et ka kaugel suurlinnadest toimub mingisugune kontroll ja korrakaitse ei ole enam süütu pealtvaataja.

OT. Mini tagasihoidlik arvamus. Praegune koalitsioon eksisteerib ainult tänu sellele, et opositsioon ka ei soovi kuidagi antud olukorras otsuseid vastu võtta. Ehk siis koalitsioonis osaleda.
Uudishimulik loll on ikka huvitavam olla kui ignorantne loll.
2korda2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas 2korda2 »

Madis Reivik kirjutas:Nagu ikka, ilma pädevuseta on mõnda asja raske mõista. Nt:
"Kaardilt on välja jäetud 2,5% ametirühma kõige madalamaid ja 2,5% ametirühma kõige kõrgemaid palkasid. "
Ma pole ikka veel aru saanud, millises teemas su pädevus ilmneda võiks aga taaskord näitad oma rumalust.
Kaardi kohal on koondväärtused, ilma igasuguste välistusteta.

Mina pole veel märganud, et su suure enesekindluse vahele oleks pudenenud ka mõni vabandus või vea tunnistamine. Ilmselt minu tähelepanematuse viga.
Madis Reivik
Liige
Kontakt:

Viiuldiagrammil näidatakse vastava ametirühma täistööajaga töötajate brutokuupalga jaotust Eesti piirkondade järgi. Mida laiem on viiul, seda rohkem on piirkonnas sellise palgaga töötajaid. Diagrammilt on välja jäetud 2,5% ametirühma kõige madalamaid ja 2,5% ametirühma kõige kõrgemaid palkasid.

Ma ei saa pihta selle ALUMISE 2.5% väljajätmisele, kas oskad selgitada ? Ülemisest otsast saab enamvähem aru.

P.S. Sellest ma ka aru ei saa milliseid vigu ma peaks tunnistama, sest olen esitanud ainult küsimusi. Kas küsimine on viga ? Või siis sinult küsimine on viga ?
Madis Reivik
Liige
Kontakt:

Aga kuna põhitegevus ei ole 2korda2 iroonitsemist kuulata siis teemasse ka:

Kui viitsida seda statistikaameti kodukat vaadata, siis vaadake ametinimetuse järgi mõnda piirkonda mis elab valdavalt turimist (Lääne Eesti).
Seal on palganumbrid ikka väga nutused. Ja muuseas, need on brutonumbrid (tänu 500 euri miinimumile muidugi eriti vahet pole)

Nt Lääne Eestis

Ettekandjad 719
Hotelli toateenija ja koristaja 603
Koka abi 635
Kokk 814

Ja ega Tallinnaski oluliselt parem pole.

Nii et tõesti tekib küsimus millest selliste inimeste säästud kogunevad. Vist söövad oblikaid praegu ? Üritavad vallavalitsusse tööle saada ?
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Semrush [Bot] ja 1 külaline