Need on siis lõimunud teiste venelastega, ma saan aru?Kolmas rühm ehk etno-kultuuriliselt lõimunud inimesed moodustavad kõigist venekeelsetest umbes neljandiku. "Selle rühma liikmed on aktiivsed kogukonnatasandil ning kodanikuühiskonnas, võttes osa eri kultuuriliste ja religioossete ühingute tööst, osaledes avalikel üritustel ning tundes solidaarsust või samastades end teiste Eestis elavate venelastega," kirjeldab värske doktor neidki.
Väike vahe on selles, et eelneval pea 30 aastal pole üleminek täielikult eestikeelsele haridussüsteemile (ja de facto venekeelse kooli likvideerimine) olnud enamike erakondade jaoks üldse mingi oluline teema, või siis vähemalt teema, mis prioriteetide ja lubaduste nimekirjades oleks kuskil väga kõrgel kohal olnud. Keskerakond on seejuures alati oma põhivalijaskonnast tulenevalt „jätkuva võimaluse eest valida kool vastavalt emakeelele vms“. Nõus, ei ole ka olnud tohutut ühiskondlikku „tellimust“ või „valmisolekut“ selle probleemi lahendamiseks, kõige vähem muidugi venekeelse elanikkonna enda poolt.Runkel kirjutas:Gretškinaga sarnast joont on hoidnud järgmised haridusministrid: Rummo (Ref ja Liberaaldem), Olesk (Isamaa, ERSP), Kreitsberg (Kesk), Klaassen (Ref, Koonderakond), Lukas (Isamaa), Maimets (Isamaa), Loik (kommunist?) , Aaviksoo (Isamaa), Reps (Kesk), Ossinovski (Sots), Ligi (Ref), Lauri (Ref), Aab (Kesk).
Võib-olla on viga ERR-i kokkuvõttes? Lugesid doktoritööd ennast ka? Ikka "ei kajasta reaalset olukorda"? Viimasel juhul paistab mulle asi nii:parkija kirjutas:Lugesin selle artikli läbi , väga lihtsustatud ja ei kajasta reaalset olukorda .
Reaalselt käib vaikne / hiiliv venestamine .
Küsiks kus kandis 2korda2 elab ?? ,ilmselt pole see kindlasti Narva või ida-virumaa ,muidu sellist juttu ei räägiks .Mina ei tea kus ja kuidas Eestis käiks hiiliv venestamine (pigem ma näen tõepooolest lõimunud ja edukaid venelasi) aga ma tunnistan endale, et minu "kajakamber" päris kindlasti ei ole adekvaatne lõige ühiskonnast. Aita välja - mil moel ja kus toimub vaikne / hiiliv venestamine?
Venestamise toimumisest saaks rääkida, kui olukord läheb praegu hullemaks kui ta siiani on olnud. Kas see on nii?ugandiklubi kirjutas: Küsiks kus kandis 2korda2 elab ?? ,ilmselt pole see kindlasti Narva või ida-virumaa ,muidu sellist juttu ei räägiks .
..kui olukord ei parane, siis järelikult läeb ta hullemaks - lihtne sõjaline loogika (mis sulle pole ilmselt jõukohane)AMvA kirjutas:Venestamise toimumisest saaks rääkida, kui olukord läheb praegu hullemaks kui ta siiani on olnud. Kas see on nii?
Küsimus ei olnud sulleBorja kirjutas:..kui olukord ei parane, siis järelikult läeb ta hullemaks - lihtne sõjaline loogika (mis sulle pole ilmselt jõukohane)AMvA kirjutas:Venestamise toimumisest saaks rääkida, kui olukord läheb praegu hullemaks kui ta siiani on olnud. Kas see on nii?
OK, selge. aga mille arvel? Teoreetilselt peaks ju suuremas KOV üksuses mõjule pääsema mittelinnaliste eestlaste hääled rohkem.ugandiklubi kirjutas:Jahh ,peale haldusreformi on olukord hullemaks läinud .
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 2 külalist