Siit kohe selle vaktsineerimise asjus küsimus: Nt doktor Hammas, vmt otsekontakti vajav isik (kasvõi torumees) ütleb teile kõva häälega, et "Olen vaktsineeritud ja juba isegi kahe süstiga juba kuu aega tagasi isegi", aga samas luristab ninaga ja/või kasvõi isegi ainult köhatab endamisi omaette kahtlaselt, räägib, et käis ainult suustamas ja saunatamas ... (väidab ise et ainult munakal).
A) Kas lööte selja sirgu ja deklareerite kõva häälega, et "Pole probleemi, ei sina mulle SEDA viirust siis ju too! See gripp või noro- või muu tatitõbi, pähh see on naljamäng nõrkadele! Seda ma ei karda! Mina pole nõrk, ainult koroonavaktsiini pole veel saanud ja seda pelgan. No aga kuna sina ju EI SAA mulle enam korontšikut tuua, siis kõik OK! Et kui sul on juba "Tempel passis", siis on ju igatpidi kõik OK!"
B) Ütlete kohe, et: "Minul küll pole ametlikku infot siiani, et ükskõik milline vaktsiin välistab koheselt 100% võimaluse, et Teie haigestuks "kurat-seda-teab" milisesse ja kustkohast jälle/uude ringlema hakanud corona-tüvesse. Ma ei soovi Teie läheduses viibida!" Tal võib ninas ja kurgus käia selline lahing viiruse ja antikehade vahel, ja ta ise pruugi seda isegi tajuda, aga välja hingab/nuuskab/tatistab vb sellist koroonasiirupit, et "võtaks ehk isegi hobuse maha"? Aga mis siis kui tal isegi ei avaldu neid "ka-ainult-köha-nähte"? Tema lihtsalt ei jää ise haigeks, aga teised? Aga mis siis, kui tal kurgus (nt veel) ei käi seda lahingut, vaid viirus rahulikult laiutab ja võtab "positsioone sisse"?
On ju ametlikultki korduvalt ära öeldud, et ega mask üksi ei päästa, seda enam see ainult kirurgiline (see süljepritsme-mask) , või ka mõni muu küll "kena ja moodne", aga kaitseklassile mitte vastav.
Kõik need, kes siin kiidavad, et kui ikka on "Tempel passis", siis on kõik vintOK! Ja et siis võib kõiki ja kõike ükskõik kust sisse lasta ja/või reisida või mida iganes. Mõelge selle peale. Meil on praeguseks haiguse läbipõdenuid või vaktsineerituid (st doose) praegu ikka väga-väga väike protsent. Enne kui ükskõik kumb neist pole 70% taha kerinud, enne pole mõtet küll "Tegnelli panna" naabrite kallal. Ja kas ka siis?
P.S. Ma poleks üllatunud, kui see nii sisemaine tegevus(etus)lik kui ka Soome kallal Tegnelli-panek ja sellele järgneda võiv kriisi levimine (pean silmas ka ainult ajalist venimist) võib osutuda kas nüüd just suurimaks, aga olulisemaks mainekahjustusriskiks sellele valitsusele. Ega kõrtsiuste deklaratiivne avamine ei too veel turiste, omal nakatumisnäitaja Euroopa mõistes paaria tasemel. Ka Trumbile pandi süüks koroonasse üleolevat suhtumist ja raha eelistamist, ja tõdeti, et see võib olla ka valimiskaotuse üheks põhjuseks, sest kriis/haigus levis ühiskonnas vastuoksa Trumpi laiale naeratusele, et see on pisiasi. Meie Uus-puna-kaabul on teemat, mille üle mõelda.