Mingis statistilises mõttes on Eesti olnud võrreldes teiste riikidega erinevas olukorras. Ega see pole nüüd ju esimene kord, kus tuginedes statistikale ja naabrite kogemusele oodatakse "kohe-kohe suurt litakat", aga seda õnneks pole tulnud. Eks me kõik looda, et haiglates koormus taandub ja ka covid-surmad taanduvad.Chupacabra kirjutas:
Just. See number näitaks tegelikku olukorra tõsidust.
Kuskilt on meelde jäänud, et 50% haiglaravil olijatest on tulnud hooldekodudest. Tänaseks on enamus hooldekodusid vaktsineeritud ja võiks loota et lähiajal haiglaravil olijate ja surmade arv langeb.
Aga vat milles siis ikka põhjus? Seda teada oleks ju väga hea. Vb meie omad siis "avastavad liiga palju"?

Aga surmade arvu vähenemisest naabrite Leedu näite varal: graafikut vaadates läheb surmade alanemine ikka pika-pika vinnaga. Ja teps mitte nii, et nüüd on kõik üle, vastupidi, peale tipu saavutamist on langemine olulisemalt aeglasem ja pikemaajalisem, kui oli tõus selleni. Mina ei julgeks küll nii optimistlik olla, seda enam, et see vaktsineerimise tagajärjel moodustuvad antikehad on ju alles ees moodustumas..
P.S. Tahtsin siia juurde lisada märke, et aga ega kõik pensionärid pole ju hooldekodus, enamus neist siiski kodudes, ja minu 80-ne aastase ema vaktsineerimisest pole veel suurt ei kippu-ega-kõppugi. Ääremärkusena lisan veel sellise vanema aja musta huumori nalja, et kui pensionär millegi üle ei kaeba, siis ta on lihtsalt surnud... Ka temal on "mitmeid kaasuvaid diagnoose", aga välja näeb ikka täitsa kõbus. Nüüd selle jutu sisse toksimise aja jooksul on toimunud muudatus ja paigas vaktsiini saamise aeg.
Loomulikult me kõik Eestis loodame, et meil veab, pääseme kergemini kui mõned teised.
P.S.2 Ohverdamisest rääkijatele: Ühes Eesti filmis öeldi kuldsed sõnad: "Ohverdamisest räägivad kõige üllamalt just need, kellel endal midagi ohverdada ei tule." Kas oma vanematele kah ütled, et Teie elud lähevad nüüd "ohverdamise-lototroni" et mina saaks happy-life´t edasi panna, et ma ei kavatsegi oma elustiili muuta, et teid lototronist säästa?
Igaüks saab siin ise aru kellele see öeldud on.