REAALSUS: COVID-19 pandeemia

...ja kõik muu sisejulgeolekusse puutuv
Suletud
2korda2
Liige
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia

Postitus Postitas 2korda2 »

Vaktsineerimisega seoses on minu arvates maha magatud üks väga lihtne (ja tõenäoliselt mõjus) PR-trikk. Aegade jooksul on maailmas läbi käinud igasugu kampaaniaid, milles inimesed on saanud oma meelsust näidata (tühi süda, #metoo, rukkilill jne). Nii mõnigi kord on näiliselt "murust" kerkinud kampaania tegelikuks käivitajaks olnud professionaalid. Võiks nüüdki hakata jagama/looma positiivset imidžit "mina olen vaktsineeritud" - olgu see süstalt kujutav rinnamärk vms.
Turist 47
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Turist 47 »

Saudidel roheline märk-2x vakts.; kollane märk-1x v.; punane-pole saanud vaktsiini. (allikas, isiklik kontakt Riyadh`s) Märgi ostad ise.
T.
hjl85
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas hjl85 »

Uudiseid Hiinast https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/ ... 647d92c9f7
Selgus, et epideemia oli palju suurem kui tänaseni teada oli ning mutatsioone oli juba siis mitmeid( loodetavasti sain õigesti aru)
Koronaviruksen alkuperää Kiinan Wuhanissa tutkineiden Maailman terveysjärjestö WHO:n tutkijoiden mukaan näyttää siltä, että alkuperäinen epidemia oli paljon laajempi kuin on luultu, kertoo CNN. Tämä on tutkijoiden mukaan uutta tietoa
WHO:n tehtävää johtava Peter Ben Embarek myös väittää, että viruskantoja oli yli tusinaa erilaista jo joulukuussa.

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/92f ... 48d73b0f5e
UK-s Alustati testimist lastel, who teatab, et vaktsiin töötab ka mutatsioonide korral ja AZ vaktsiini võib kasutada ka 65+ inimestel
hjl85
Liige
Kontakt:

2korda2 kirjutas:Vaktsineerimisega seoses on minu arvates maha magatud üks väga lihtne (ja tõenäoliselt mõjus) PR-trikk. Aegade jooksul on maailmas läbi käinud igasugu kampaaniaid, milles inimesed on saanud oma meelsust näidata (tühi süda, #metoo, rukkilill jne). Nii mõnigi kord on näiliselt "murust" kerkinud kampaania tegelikuks käivitajaks olnud professionaalid. Võiks nüüdki hakata jagama/looma positiivset imidžit "mina olen vaktsineeritud" - olgu see süstalt kujutav rinnamärk vms.
Uus VV on avalikustanud, et alustavad suurt selleteemalist kampaaniat.
davidsoniharald
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas davidsoniharald »

2korda2 kirjutas:Vaktsineerimisega seoses on minu arvates maha magatud üks väga lihtne (ja tõenäoliselt mõjus) PR-trikk. Aegade jooksul on maailmas läbi käinud igasugu kampaaniaid, milles inimesed on saanud oma meelsust näidata (tühi süda, #metoo, rukkilill jne). Nii mõnigi kord on näiliselt "murust" kerkinud kampaania tegelikuks käivitajaks olnud professionaalid. Võiks nüüdki hakata jagama/looma positiivset imidžit "mina olen vaktsineeritud" - olgu see süstalt kujutav rinnamärk vms.
Kuni vaktsiin on defitsiit, seni ei ole asjal eriti mõtet. Kui tekib tunne, et doose on rohkem kui tahtjaid, küll siis hakkavad ka kampaaniad peale. Muidu näoraamatus on #olenvaktsineeritud pildiraamid olemas küll.

Meedikust abikaasa on nüüd mul ka kaks süsti kätte saanud ja igati ausalt kaitstud.

Uurisin temalt vaktsineerimisest keeldumise kohta ja jõudsime koos järeldusele, et vaktsiinist keelduvad enamasti venekeelses kultuuriruumis olevad inimesed. Kuna hooldajad on suuremas osas venekeelsed, siis nende hulgas on palju keeldujaid. Aga keeldusid ka pika karjääri haiglas töötanud elukogenud õed, kes jällegi venekeelses kultuuriruumis. Probleem ei ole inimeste hariduses, vaid ida poolt tulevas propakandas. Selle eest, et meil on endiselt väga palju ainult vene keelt rääkivaid inimesi saame tänada ikka ja ainult oma viimase 30 aasta valitsejaid.

Haiglas tehakse vaktsineeritud ja vaktsineerimata personalile vahe sisse küll, peavad kandma erinevaid isikukaitsevahendeid. Kui keegi on pidanud tegema 12h töövahetust FFP2 maskiga, siis teab mis "mõnu" see on. Vaktsineeritud personal ei pea seda enam 24/7 kandma, vaktsineerimata personal aga küll. Samuti on vahe karantiini päevade maksmisel lähikontaksetele. Varem maksti karantiini saadetud personalile viimase kuue kuu keskimist palka edasi, nüüd tuleb võtta karantiini leht, mis ei anna kuidagi sama palju raha. Vaktsineeritud personal karantiini ei pea jääma. Seega on vaktsineeritute elu oluliselt lahedam. Lisaks on ju tervis kaitstud ja julgem tunne, et saab ikka ise oma lapsed üles kasvatada.
Vanasti kui facebooki ei olnud veel, teati ainult oma pere sees, kes loll on.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

gooligan kirjutas:põhivektor on hooldekodud - seal iganädalaselt sadade kaupa uusi riskirühma kuuluvaid nakatunuid. Paneks järsku need siis esimese hooga "kinni"? Keelaks ilma vaktsineerimata töötajatel hooldekodu elanikega kontakti?
On proovitud, pole välja tulnud. Kõigist ettevaatusabinõudest on üle maailma suur osa ohvritest hooldekodudes.
gooligan kirjutas:Noorte nakatumise puhul on vaid 25% leidnud toimunud koolis. Ülejäänud 75% on nakatumise koht teadmata.
Järelikult ei ole ka teada, et 100% ei ole toimunud koolis.
gooligan kirjutas:Täna ju meditsiinisüsteem toimib tõrgeteta s.h plaaniline ravi - inimesi ravitakse, eriarstid teevad plaanilisi lõikuseid jne.
Hetkel on peamine efekt, et järjekorrad võivad pikemad olla, kuid see ei pruugi nii jääda.
Kasutaja avatar
Chupacabra
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Chupacabra »

Aga miks üldse vaktsineerida? Haigeks jääd ju ikka, haigust levitad ikka ja immuunsus on ainult mõneks kuuks.
mart69x
Liige

Postitus Postitas mart69x »

Chupacabra kirjutas:Aga miks üldse vaktsineerida? Haigeks jääd ju ikka, haigust levitad ikka ja immuunsus on ainult mõneks kuuks.
Märgi pärast :write:
Tänane kord sisuliselt tähendab seda, et riik võib otsustada, et kõik elanikkonnast peavad tõestama, et nad ei ole rasedad ja rasedustest selleks ei kõlba, samas kõlbab ostutsekk 5 kuud tagasi ostetud kondoomile.
manjabes
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas manjabes »

Chupacabra kirjutas:Aga miks üldse vaktsineerida? Haigeks jääd ju ikka, haigust levitad ikka ja immuunsus on ainult mõneks kuuks.
Kuskohast see mõne kuu jutt üldse pärit on? Siin varem esines ka mingi mõtteavaldus stiilis "augustis tuleb hakata jaanuaris vaktsineerituid ümber vaktsineerima sest 6 kuud sai täis".
Mulle jääb mulje, et see 6 kuu jutt tekkis mingi hetk, kui tõstatati küsimus, et "kui kaua immuunsus säilib?" ning vastus oli laias laastus "ei tea, esimesed katsealused said 6 kuud tagasi ning neil on veel alles" millest sujuvalt järeldati, et immuunsus kestab 6 kuud punkt (vrd sama nagu AZ vaktsiini tõhususe ümber LAV tüve vastu tekkinud segadust interpreteeritakse vastavates ringkondades kui "MITTE ÜKSKI VAKTSIIN EI TÖÖTA LAV TÜVE VASTU, WE'RE ALL GONNA DIE!!")

Või olen ma millestki ilma jäänud, ning ikkagi on ilmnenud, et vaktsineerimise (jällegi, oluline on ka see, mis vaktsiinist jutt!) pakutav immuunsus on 6 kuud?
hjl85
Liige
Kontakt:

Mismoodi mõneks kuuks? Ikka kaugelt rohkem 6 kuud. Vähenalt antikehad on haigestunutel veres veel peale 6 kuud.
Kasutaja avatar
loomake
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas loomake »

Minu teada paari nädala tagusest seirest selgus, et kevade võrkpalli omadel veel antikehad alles.
Ma ei kujuta ette mis vahe võib olla vaktsineerimise ja põdemise tulemusel saadud antikehade vahel või nende kestvuse vahe. :dont_know:

:google: Covid-19 immunity likely lasts for years.
Covid-19 patients who recovered from the disease still have robust immunity from the coronavirus eight months after infection, according to a new study. The result is an encouraging sign that the authors interpret to mean immunity to the virus probably lasts for many years, and it should alleviate fears that the covid-19 vaccine would require repeated booster shots to protect against the disease and finally get the pandemic under control.
https://www.google.com/amp/s/www.techno ... years/amp/
Uudishimulik loll on ikka huvitavam olla kui ignorantne loll.
ArdiS
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ArdiS »

Turist 47 kirjutas:Saudidel roheline märk-2x vakts.; kollane märk-1x v.; punane-pole saanud vaktsiini. (allikas, isiklik kontakt Riyadh`s) Märgi ostad ise.
T.
Meil võiks olla:
Sinimustvalge käepael- haiguse läbipõdenud
Sinimustvalge käepael ühe triibuga- 1x vaktsineeritud
Sinumustvalge käepael kahe triibuga- 2x vaktsineeritud
Käepaela pole- ohtlik, hoia eemale.
Ukraina sõjväelased helistavad Zelenskile: Härra president, teie käsk on täidetud. Kreml on vabastatud.
Zelenski: Krimm, ma ütlesin, et Krimm on vaja vabastada.
mart69x
Liige

Juu siis Evelin sai nakkuse enne võrpallureid kui antikehad kadunud

https://elu.ohtuleht.ee/1022799/evelin- ... oli-hirmus
Tänane kord sisuliselt tähendab seda, et riik võib otsustada, et kõik elanikkonnast peavad tõestama, et nad ei ole rasedad ja rasedustest selleks ei kõlba, samas kõlbab ostutsekk 5 kuud tagasi ostetud kondoomile.
mart69x
Liige

ArdiS kirjutas:
Turist 47 kirjutas:Saudidel roheline märk-2x vakts.; kollane märk-1x v.; punane-pole saanud vaktsiini. (allikas, isiklik kontakt Riyadh`s) Märgi ostad ise.
T.
Meil võiks olla:
Sinimustvalge käepael- haiguse läbipõdenud
Sinimustvalge käepael ühe triibuga- 1x vaktsineeritud
Sinumustvalge käepael kahe triibuga- 2x vaktsineeritud
Käepaela pole- ohtlik, hoia eemale.
Isegi kui läbipõetud ja topelt vaktsiinid tehtud siis Tallinna ühistranspordis tipptunnil võtaks küll käepaela maha :D
hjl85
Liige
Kontakt:

Kui juba ennustamiseks läks: pakun, et koolid ikkagi suketakse kas nädal enne vaheaega või pikendatakse vaheaega. Spa-d suletakse, poed jäävad lahti, samuti restoranid kuid nende aega lyhendatakse 1h võrra. Sportimise võimalus jääb.
P.S vanalinnas jms on mitmeid kohti, mis on lahti kauem kui kella 21-ni. Peab lihtsalt teadma. Terve linn on nagu usa keeluseAduse aegu-salakõrtsid vohavad.
Mõned neist on nn pop-up kohad. Iga nv-s uues kohas. Kyll tyhjas laos, kyll mõnes endises baaris jne. Mõned teenivad praegu korralikult.
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline