REAALSUS: COVID-19 pandeemia

...ja kõik muu sisejulgeolekusse puutuv
Suletud
Kasutaja avatar
loomake
Liige
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia

Postitus Postitas loomake »

Nii koroonaviiruse eelsed kui selle leviku aegsed uuringud kinnitavad Tartu ülikooli viroloogi Andres Meritsa eilset väidet: haridusasutuste sulgemine vähendab nakkushaiguste levikut mitukümmend protsenti, samas kaasneb selle sammuga mitmeid probleeme.
Uuringut juhtinud Belgia Hasselt ja Antwerpeni ülikoolide teadlane dr Niel Hens ütles, et lapsed on paljude tihedas kontaktis olevate patogeenide olulised levitajad ja seda nende sagedaste ja lähedaste sotsiaalsete kontaktide ning üldise hügieeni tõttu.
Uuringu kohaselt vähendas enam kui viie inimese kogunemiskeeld inimeste liikuvust 24,9%; baaride, restoranide ja osade poodide sulgemine tõi kaasa languse 22,3% ning koolide sulgemine oli tähtsuselt kolmandal kohal. Ajakirjas Nature 16. novembril 2020 avaldatud põhjalikus teadustöös paigutatakse koolide sulgemine efektiivsuselt teiseks meetmeks. Samas märgitakse, et koolide sulgemine võib lastel kaasa tuua sotsiaalset isoleeritust, stressi, alatoitumist, koduvägivalla kasvu.
https://forte.delfi.ee/artikkel/9256391 ... se-levikut
Uudishimulik loll on ikka huvitavam olla kui ignorantne loll.
Runkel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Runkel »

Dr.Sci kirjutas:Esimese 8 kuuga oli 81 surnut (kuni 15.11.20) järgmise 3 kuuga 420 surnut .... sellest viimase kuu ajaga 185.
Lisan surmastatistikat. Aasta algus lendstardist sarnane 2017 ja 2019 aastaga.
Surmastat.png
https://www.stat.ee/et/avasta-statistik ... statistika
Kasutaja avatar
Some
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Some »

Põhimõtteliselt iga nädal 80-100 lisasurma eelmise aastaga võrreldes?
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Ei ole, aasta algus kukkus millegipärast jälle 10 aasta keskmise tasemele. Jõuluime.
Xender
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Xender »

Ainuke asi mida ma elus seoses koroonaga tunnen on piirangud. Koroonat pole saanud (pole testinud, seega ka võimalus, et niisama läbi põdenud) ja tutvusringkonnas pole ka keegi väga raskelt läbi põdenud (40 - 60 aastased).

Tean mõnda surmajuhtumit + 80 aastased ning mitme muu haigusega. Kas just koroona nad murdis, seda oskab öelda ainult kõrgemad jõud.

Seega jääb veidi arusaamatuks olukord, kuid suure "katku" ainuke mõju ühiskonnale on selle "takistamiseks" tehtav tegevus. Meenutab veidi olukorda, et väljas olles on veidi jahe ning otsustan selle vastu võitlemiseks end põlema panna ...

Küll veidi teine teema ... kuid otsaga siiski siia puutuv. Afganistaanis olles levis meil seal mingi aeg mingi kohalik kõhutõbi ... vähem kui 2 nädalaga oli pool diviisi pikali ja üsna karmi karantiiniga saadi asi kontrolli alla. Isegi staabirottid kupatati valvesse ... sest polnud kedagi lihtsalt võtta.

Kuid koroona "katkuga" ei näe kuidagi selliseid mõjusid ...
hjl85
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas hjl85 »

klemm kirjutas:Nii on. Isiklikult tunnen üht kokka kes töötab kahes restoranis.(head isu restorani külastajad)
Kuigi see, et ei muuda midagi on vale. Muutis küll, jätab telefoni koju kui tööle läheb :D
Eelmine nädal kohtusin ühe torumehega kes isegi ei varjanud, et positiivne on, ilma maskita muidugi. Käskisin tal na..ui tõmmata. Sellepeale kukkus kisama, et tal vaja liisinguid maksta.
Tea kas liigun vales seltskonnas, aga minuarust on kõigil pohhui. Ise passin juba üle aasta kodus. Mitte, et kardaksin a lihtsalt laisk olen.
Kuna nüüdsest on hüvitamise seadust muudetud. saavad teisest päevast alates hüvitist siis mõjuks lihtne meede-kui isik jääb vahele karantiini nõuete rikkumisega kaotab ta õiguse hüvitisele (kasvõi % määrata) ja teistkordsel vahelejäämisel kaotab kõik ja peab rahad tagasi maksma. Isik sai hüvitist ja tegi veel tööd ka samal ajal (mustalt)
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Xender kirjutas:Ainuke asi mida ma elus seoses koroonaga tunnen on piirangud.
Xender kirjutas:Seega jääb veidi arusaamatuks olukord, kuid suure "katku" ainuke mõju ühiskonnale on selle "takistamiseks" tehtav tegevus.
Akf võrdsustab ennast ühiskonnaga?
Kasutaja avatar
loomake
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas loomake »

Tallinna avavangla 50 vangil avastati koroonaviirus.
Tallinna Vangla avavanglasse paigutatud 63 meesvangist avastati koguni 50-l eelmisel nädalal koroonaviirus,
https://www.pealinn.ee/newset/tallinna- ... us-n263517

Mitte et ma teaks mis asi on avavangla. :scratch: eks peab. :google:

Lisa. homsest saavad lapsed koroonaproovi anda kurguloputusvedelikust
Uudishimulik loll on ikka huvitavam olla kui ignorantne loll.
Xender
Liige
Kontakt:

Kriku kirjutas:Akf võrdsustab ennast ühiskonnaga?
Loomulikult ei, kuid ma olen ühiskonna liige ja ei näe kusagil mõjusid. Pole nii, et kohalik pood on kinni sest kõik töötajad koroonaga pikali või tuletõrje ei toimi, sest pooled juhitaval hingamisel jne.

Ainuke mida näen on mõjud, mis tulenevad piirangutest.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Siis on sul vedanud ja ma loodan, et sul nii jääbki.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Xender kirjutas:
Kriku kirjutas:Akf võrdsustab ennast ühiskonnaga?
Loomulikult ei, kuid ma olen ühiskonna liige ja ei näe kusagil mõjusid. Pole nii, et kohalik pood on kinni sest kõik töötajad koroonaga pikali või tuletõrje ei toimi, sest pooled juhitaval hingamisel jne.

Ainuke mida näen on mõjud, mis tulenevad piirangutest.
Sul on vähe kokkupuudet, vaatan. Või üritad ignorantsi kasutada.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Nii koroonaviiruse eelsed kui selle leviku aegsed uuringud kinnitavad Tartu ülikooli viroloogi Andres Meritsa eilset väidet: haridusasutuste sulgemine vähendab nakkushaiguste levikut mitukümmend protsenti, samas kaasneb selle sammuga mitmeid probleeme.
Hetkel on teadusnõukoja ja valitsuse laual ka koolide uuesti koduõppele viimine. Hilja küll, aga siiski.
See viiruse levik, mida reoveeuuringu põhja teadlased räägivad, ongi kiire haiglakohtade täitmuse taga.
See levik paistab olevat suurest asümptomaatiline ja varjatud, sest leidude arv kasvab tagasihoidlikult.

Nädala lõpuks kasvab haiglas olijate arv 500 taha, prognoosin.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Xender
Liige
Kontakt:

Aga sellisel juhul on võimalik mind selles suhtes harida. Mul ei saagi olla kogemusi asjadega milleg mul kokkupuude puudub.

Kui otses tutvusringkonnas pole näiteid ja pole ka tuttavatel. Hommikul sai just räägitud, kõik näited jõudsid ikkagi piirangutesse (meil või mujal) mitte koroona endani.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Xender kirjutas:Aga sellisel juhul on võimalik mind selles suhtes harida.
Käesolevas teemas on 934 harivat lehekülge :roll:
Kasutaja avatar
Che Latino
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Che Latino »

Xender kirjutas:Aga sellisel juhul on võimalik mind selles suhtes harida. Mul ei saagi olla kogemusi asjadega milleg mul kokkupuude puudub.

Kui otses tutvusringkonnas pole näiteid ja pole ka tuttavatel. Hommikul sai just räägitud, kõik näited jõudsid ikkagi piirangutesse (meil või mujal) mitte koroona endani.
Tähendab siis, et piirangutest on kasu!
Ühtelugu räägin ühte lugu...
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline