Borja kirjutas:
See "kinnipidamine" saigi olla vaid käpardlik, sest:
/---/
Võib-olla on asi minu keeletajus, aga sõna "käpardlik" annab minu arvates ürituses osalejate suhtes täiesti põhjendamatult alavääristava hinnangu. Kõik järgnevad argumendid on käpardluse järelduseni jõudmiseks küsitavad (minu kommentaarid on
sinisega):
Borja kirjutas:
-- politseinikud said külmavereliselt tegutsenud kriminaalilt kehavigastuslikku "nüplit"(-täielikus kooskõlas selle teema pealkirjaga)
Nõus ning see on selle töö üks paratamatu osa ja eksimuse hind - kui maaler eksib, siis ta saab seina ühe korra veel värvida, kui politseinik eksib, siis ta saab nüplit ja/või kohtus süüdi tunnistatud.
-- jooksusaanud urka võitis aega vabanemaks teda inkrimineerivast materjalist
See on samuti eksimuse hind.
-- müüdav advokaadinärakas hakkab hommepäev kohtus tuututama, kuda tema vaene klient pidanud pagema tema elu ohustanud "tundmatute bandiitide" eest
Selle peale, mida kellegi advokaat kusagil ütlema hakkab, ei ole tarvis küll oppi planeerides üle mõelda - seda ei ole nii ehk naa oodata, et kinnipeetu kaitsja kogu ürituse peale käsi plaksutaks. Peaasi, et kõik oleks paragrahvijärgne.
-- ja lõppeks on veel politseiauto ka ära mõlgitud // mark täis tehtud
Kuluvahend.
Üritus läks p*rsesse - nõus. Kui sellest tehakse järeldused, pole midagi kadunud, sest nagu eespoolgi öeldud, et eksimatuid pole olemas. Käpardlus ja saamatus algab siis, kui sellest ei õpita.
Muide, siin toodi korduvalt süsteemse saamatuse näitena kapolaste tulistamist, ilmselt on silmas peetud Võrumaal toimunut. Sellest on möödas kaheksa ja pool aastat - kui selle möödunud aja jooksul ei ole toimunud midagi, mis oleks hinge jäänud ning see on esimene näide, mis pähe tuleb, siis polegi ju kõige halvem skoor

Eks neid rukkiläinud oppe ole siin vahepeal veel kajastatud, aga üldpildis pole häda midagi - tegijal juhtub.
Lõpetuseks veel üks Borja enda tsitaat koos minupoolse rõhuasetusega:
Borja kirjutas:Too kinnipidamisopp oli kahtlemata täiesti ebaõnnestunud - misiganes põhjuste koosmõjus siis.
Lihtsalt meeldetuletuseks, et fakt on see, et kogu sellest üritusest ei tea me rohkem, kui ühes artiklis kirjas oli, seega on ikka päris hõredalt objektiivset "nüplile"
eelnenud sündmuste infot. See, mis pärast toimus, ei oma enam tähtsust, sest rünne oli juba toimunud.