REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

...ja kõik muu sisejulgeolekusse puutuv
Vasta
AMvA
Liige
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas AMvA »

tuuba kirjutas:Martin Helme vastus tänase EPL/delfi paskvillile:

uueduudised.ee/uudis/eesti/martin-helme-miks-ekre-jauras-sest-sotsiaalministeerium-lasi-ule-jala-tanel-kiik-ajas-udu-ja-meil-tuli-lugeda-raha/
Suht ebamäärane eneseõigustuse üritus. Aga ürituseks jääbki.
hjl85
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas hjl85 »

Täitevvõimu leidlikkus luua uusi põhjusi inimeste karistamiseks on piiritu, sestap igale ponnistusele ei jõuagi enam reageerida. Kummatigi, perearsti saatekirjaga tehtud testi põhjal saadud sertifikaadi reisimiseks kasutamise süüteoks tembeldamine väärib siiski «kirsina tordil» kommenteerimist, kirjutab vandeadvokaat Leon Glikman vastuseks terviseameti teatele. Riigikohus ja Euroopa Inimõiguste Kohus on arvukates lahendites rõhutanud, et vastutus on välistatud, kui tavaline mõistlik isik ei suuda ette näha, et tema tegevus on karistatav.

Olen õnneks küll ise enne välismaale minekut teinud tasulise testi – ja seda eeskätt põhjusel, et pole tahtnud niigi töökoormuse all ägavat perearsti tülitada, kuid ma pole mitte kunagi ligi 40 aastat praktiseeriva advokaadina selle peale tulnud, et perearsti saatekirjaga tehtud sertifikaadi kasutamine võib olla väärtegu.

Iidse, õigusriikides iseenesestmõistetavaks peetava ja ka meie põhiseadusesse ning karistusseadustikku tee leidnud nullum poena sine lege põhimõtte kohaselt saab inimest karistada vaid seaduses sõnaselgelt kirjapandud rikkumise toimepanemise eest, kusjuures laiendav tõlgendus ja analoogia kohaldamine on keelatud.Ma ei suuda kogenud advokaadina ühestki seadusest välja lugeda sellekohast väärtegu, mida siis veel õigushariduseta inimestest rääkida. Süüteokoosseisusid on pädev kehtestama vaid riigikogu. Paraku püüab seadusandja pädevust enesele usurpeerida täitevvõim, keda iseloomustab sümptomaatiline tung seaduste suvatõlgendamise teel uusi süüteokoosseisusid luua.

Paras näide on minu hea kolleegi vandeadvokaat Urmas Arumäe kaasus, kus prokuratuur üritab ametiisikuid nõustavaid advokaate ametiisikuteks moondada, siinkohal äitüma sellegi eest, et näiteks kaitsja ja kurjategija vahele pole seni veel võrdusmärki pandud.

Ehkki olen advokaadina palju näinud ning absurdist pakatava nõukogude võimu üle elanud, poleks ma isegi juriidikast väljapoole jäävale fantaasialennule vabalt tuult tiibadesse andes midagi sarnast üllitada suutnud.

Eksitakse õiguse algtõdede vastu
Sertifikaadi ettenäitamise süüteoks muutmise osas eksitakse veel mitmete ülikooli algkursusel omandatavate õiguse algpõhimõtete vastu.

Esiteks, sertifikaati kasutatakse välismaal, kus Eesti jurisdiktsioon puudub. Teiseks, jääb mõistetamatuks, kuidas saab objektiivseid meditsiinilisi andmeid sisaldava sertifikaadi ettenäitamise fakt iseenesest olla väärtegu.
https://majandus24.postimees.ee/7215629 ... 1602136219
tuuba
Liige

Postitus Postitas tuuba »

Kriku
Ei, siin ei ole öeldud, kuidas asjad käisid. Siin on Martin Helme eneseõigustus. Seda, et ta oli hankimisele vastu ning Kiik poolt, ta ei vaidlusta.
me vist loeme erinevaid artikleid.

M.Helme selgitab,MIKS ei saanud raha eraldada enne novembrit, mitte, et ta sellele vastu oleks olnud.
samuti tuleb välja, et Kiik ei soovinud vaktsiine osta, vaid lihtsalt raha sots.min arvele saada :
Kiik tuli valitsusse suvalise udujutuga, oskamata vastata kõige lihtsamatele küsimustele, nagu millal vaktsiin kasutusload saab, millal meile tarned tulevad, mis kogused meile millal jõuavad – kõik see oli kas “ei tea” või “umbes”.
ja veel:
Küll aga teadis ta, et raha tuleb kohe kanda tema ministeeriumi arvele, mis sest, et ei olnud selge, kas ja millal üldse tehinguks läheb. Lisaks küsis Kiik iga nädal tuimalt raha kõikvõimalikele muudele asjadele.
Lõpetuseks:
Mitte kordagi ei olnud aga nii, nagu üritab muljet jätta Poom oma artiklis, et me ei toetanud vaktsiinide ostmist või oleks tahtnud, et ostame ainult esimesest portsust ja rohkem mitte. Me saime väga hästi aru, et riske tuleb hajutada ja ülekate peab olema. Lihtsalt kui me oleks Kiige esmaste soovidega kaasa läinud, oleks meil vaktsiine olnud nii, et kevadel suurt mitte midagi ja sügisel 3-4 miljoni inimese vaktsineerimiseks. Ja kõik see meie enda raha eest, mitte euroraha eest.
siinkohal ma lõpetaks nende mõlemi artikli lahkamise. kui tuleb uusi kirjutisi sel teemal,eks vaidleme edasi.
PS olen aru saanud, et suur osa akf-e on minuga samal arvamusel, et Kiik on oma valitsustes oldud aja jooksul selgelt näidanud, et iga plakatikleepijast lambapea ikka ministriks ei sobi...
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Kui Iisrael oleks hakanud vaktsiine ostma "kui asi ja tingimused kindlad on", ootaks nad siiamaani. Olukorras, kus nõudlus ületab suurusjärgu pakkumist, võetakse ette need, kes hästi maksavad ja kes ei esita liiga koormavaid tingimusi. Nagu meediast aru saada võib, siis Iisraeli vaktsiinidiilides tähtaegu polnudki.

EL üritas tegelikult viimase hetkeni tootjaid vastu seina suruda ja eks seepärast osad tootjad eelistavad isegi trahvide ohus eksportida GB-sse ja USA-sse.
Seepärast on ka asjatu Kiike süüdistada detailide mitteteadmises, mida ta tõenäoliselt ei teadnudki. Parimal juhul oli toona teada tüki hind ning mingi umbmäärane tarneaeg. Kui tahad täpsemalt, siis osta endale kristallkuul, kui tahad kaupa, siis ole paindlik ja kiire.

Minu arvamus Kiigest pole ülearu kõrge ja olen seda siin ka reljeefselt väljendanud. Aga antud juhul teete tegelasele liiga.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Täitevvõimu leidlikkus luua uusi põhjusi inimeste karistamiseks on piiritu, sestap igale ponnistusele ei jõuagi enam reageerida. Kummatigi, perearsti saatekirjaga tehtud testi põhjal saadud sertifikaadi reisimiseks kasutamise süüteoks tembeldamine väärib siiski «kirsina tordil» kommenteerimist, kirjutab vandeadvokaat Leon Glikman vastuseks terviseameti teatele. Riigikohus ja Euroopa Inimõiguste Kohus on arvukates lahendites rõhutanud, et vastutus on välistatud, kui tavaline mõistlik isik ei suuda ette näha, et tema tegevus on karistatav.
Leon Glikman pole antud teemal küll mingi erapooletu arvamus. Ennem tasub küsida TÜ juuraprofessoritelt. Minu mälu järgi on ta oma piiranguvastasust näidanud ka varem.

Lahendus oleks ilmselt ühemõtteliselt sätestada, et sert on reisimise korral reisija vastutus. Ei pea õigeks, et maksumaksja raha eest mingeid niigi ebasoovitavaid soojamaareise finantseeritakse.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

tuuba kirjutas:Kapten Trumm

ma nagu ei mäleta, et Ratas oleks valitsuses või Riigikogu ees väänelnud ,nõudes vaktsiinide eelisostuks raha või üritanud Helmet tursaks rääkida ,et raha saada...
samuti ei meenu mulle ,et peaminister Kaja Kallas oleks isiklikult ja otse pöördunud mõne farmaatsiafirma poole sooviga saada kvoodiväliselt vaktsiine.
meenub aga kaka norgus moll kui ta ütles peale EL tippkohtumist, et EL ja liikmesriigid ei olnud nõus Eestile mingit erandit tegema ega isegi oma teistes riikides ladudes seisvaid doose meile laenama.
EE artiklist siiski nähtub, et Ratase valitsuses "vääneldi" küll, kuid Ratas, olles seal valitsuses kahe EKRE tegelase pantvangi rollis, neelas jälle üht-teist alla ja oli vakka. Või üritas omast arust pooli lepitada. Ratas on neid kibedaid asju neelanud alla ka varem, mida need kaks tarka kokku keerasid.

Aga et KK sai Brüsselist punase tule, oli ootuspärane. Veebruaris alanud puhang oli valitsuse (sh KK enda valitsuse) valeotsuste otsene tulemus ja vaevalt see Brüsselis ka eriline saladus oli. Eesti vehkis enne piisavalt oma madala haigestumise ja suurima avatusega.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

tuuba kirjutas:me vist loeme erinevaid artikleid.
Ei, me loeme ikka samu artikleid - mina lihtsalt allikakriitiliselt, sina mitte.
tuuba kirjutas:M.Helme selgitab,MIKS ei saanud raha eraldada enne novembrit, mitte, et ta sellele vastu oleks olnud.
samuti tuleb välja, et Kiik ei soovinud vaktsiine osta, vaid lihtsalt raha sots.min arvele saada
Selline hämamine ei selgita mitte midagi. Aga teema on kuum ja küll sellest kirjutatakse veel.

Peaministri initsiaalidest fekaallühendite moodustamine jäägu kehva kasvatusega lasteaialastele - hoiatus antud.
Peeter
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Peeter »

Kriku kirjutas:
Peeter kirjutas:
Kriku kirjutas:... Osa (suurem osa?) valitsuse liikmetest nägi vaktsineerimise vajadust ette, Helme ei näinud ning oli vastu. Sellest jutt ongi.
See on vägagi meelevaldne avaldus. Kes seda öelnud on?
Ülaltsiteeritud artiklis, millest arutelu käivitus, öeldaksegi: http://militaar.net/phpBB2/viewtopic.ph ... 55#p663555
Ja selle "seiklusjutu" peale ma seda kirjutasingi. Antud artikkel on tüüpiline Delfi-Ekre vastasseisu-telje artikkel. Raimo Poom on kirjutanud artikli, milles pole tema jutule siiamaani mingit tõestust ega viidet. (Mida meil siin midagi postitades osad akf-id hullult nõuavad, sest muidu polevat "teemat"). Pole mingeid konkreetseid viiteid ei ütlejatele, ega loomulikult siis ka vastulauset "süüdistatavalt". On ainult meelsust suunav KK-MH dialoogi süžee üldmeelsuse mõjutamiseks (nagu võistlevas protsessis ikka). Kahjuks võib selle senikaua liigitada tüüpiliseks Päevalehe ilukirjanduslikuks vodevilliks koos Kivirähu heietustega EKRE tampimisel. Selle artikli suurema plaani idee saab olla: a) EKRE on paha, väga paha. b) see-eest Tanel Kiik on tubli ja hea võitluses "kurjuseparteiga". c) vaata kui hea, et Kaja Kallase valitsus meil võimule ikka sai. Nüüd saab Tanel Kiik oma tööd Sotsminni juhtimisel edasi teha. d) Kogu halva eest Eestis ei vastuta mitte uus valitsus, ega ka mitte vana valitsus, vaid ainult EKRE.
Ja vat see ongi tüüpiline nende maailmavaatelise kanakitkumise Delfi-poolne stiil, selline faktideta ilukirjandus. Ja sellele ma vihjasingi. Koroona on lihtsalt siin vahend üksteisele ära panemiseks.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Martin Helme tunnistab, et selline vastasseis Kiigega tal oli, vt. ülalt.

Valitsuse istungite protokollides võiks kaevata: https://dhs.riigikantselei.ee/avaliktea ... 1|November

Mul hetkel ei ole aega.
Peeter
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Peeter »

Kriku kirjutas:Martin Helme tunnistab, et selline vastasseis Kiigega tal oli, vt. ülalt.

Valitsuse istungite protokollides võiks kaevata: https://dhs.riigikantselei.ee/avaliktea ... 1|November

Mul hetkel ei ole aega.
Ja ma enne juba kirjutasin Helme versioonist miks tal vastasseis oli ja kuidas seda konsensuslikult klatiti. P.S. EE-PL-is on ju teada jõuk, kes sellele maailmavaatelisele vastasseisu teemale pidevalt tuld alla teevad. Ega see Poomil esimene artikkel ole, ja ega tema ainuke ole.
Aga tõesti: ega mul ka pole aega ega soovi seda asja enam arutada.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Antud arutelu võis olla toimunud valitsuse kabinetiistungil, mida tehakse enne valitsuse istungit ja seal mingeid avalikke protokolle ei teki.
Kabinetiistungil peetakse sellist vabamat arutelu ja lepitakse asju kokku, mis ametlikul istungil vormistatakse.
Seepärast ei pruugi need avalikud protod seda üldse sisaldada.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Kui see teema kedagi huvitab, siis võiks ta otse Poomile kirjutada ja küsida tema allikate kohta.
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ruger »

Reovee seirekaart on nüüd laienenud ka väiksemate linnade ja asulate kohta
https://www.ut.ee/et/teadus/koroonaviir ... re-reovees
Manused
reovesi01042021.jpg
reovesi01042021.jpg (78 KiB) Vaadatud 815 korda
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
hjl85
Liige
Kontakt:

Katpen Trumm: ei saa lugeda vastaseks ega vastu töötamiseks seda, kui juhitakse tähelepanu ametnike lollusele ja omavolile. Jutt ei ole üldse eetilisest poolest vaid puhtalt juriidikast.
Ja millist tõendit isik välismaal näitab on puhtalt tena ja välisriigi vaheline asi.
Ning sellele Glikman juhibki tähelepanu-tahate karistada-tehke vastav muudatus aga igasgune omavolitsemine ja laialdane tõogendus unustage-see ei ole ametnike pädevus.
hjl85
Liige
Kontakt:

Akf Peeter: ei ole-artikli sisu on ainult ühene: öelgem "aitäh" Helmele, kes sendist traati yritas tõmmata. Kõik muu-kui paha ekre oli ja kui hea on praegune-ei ole selle artikli sisu ning ei puutu üldse vaktsiinidesse. Sa üritad praegu vaktsiinide teemat viia poliitikiste eelistuste peale. Seda nimetatakse trollimiseks
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline