Kapten Trumm kirjutas:Minumeelest on ka muude jookidega (nt limonaadid) see probleem praegu, et suhkrut tundub olevat sinna ikka isukalt pandud, limonaadi joomiseks tuleb seda veega lahjendada, muidu võtab hambad krigisema

Nõus, ja teine veel lollim suund on see et nüüd suurelt reklaamitakse suhkru vähendamist, mis tegelikult on selle 1-1ele asendamine mingi rõvedama magusainega.
Coca-Cola siin millalgi reklaamis et "uus retsept" ja 50% vähem suhkrut Fantas. Mõtlesin et ohoo, kui suhkrut poole vähem ehk saab isegi joodava joogi, eriti kui mahlaprotsendi Lääne-Euroopa tasemele tõstavad.
Paraku oli maitse täpselt sama lääge või isegi hullem samaväärselt lisatud suhrkruasendaja tõttu ning sellest asendajat tingitud erakordselt rõve järelmaitse veel otsas. Mahlaprotsent muidugi meil jätkuvalt väiksem kui Lääne-Euroopas, kuigi
väidetavalt toidudiskrimineerimist ei esinevat. Kuigi isegi 2019. a. Küprosel käies oli fantas mahla pea 2x rohkem mahla kui meie etikettide järgi ja maitse oluliselt parem.
(Mitte et ma nüüd selle joogi erakordne fänn oleks. Lihtslat Küprosel sai seda üle saja aasta väikese valikuga putkas häda sunnil proovitud ja meeldivalt üllatunud olla, siis tekkis tahtmine aasta hiljem ka meil proovida)
Muidugi on ka igasugu (klaaspudelis) hipsterlimonaade, kus on suhkrut vähem. Üks mida täitsa sooja ilmaga soovitan ja mis on talutava hinnaga on see
Värska Vurtswasser:

Koostisosad: mustikamahl (13%), õunamahl (37%), looduslik mineraalvesi (50%), süsihappegaas
ja 5g suhkrut tavapärase 7 - 9g asemel.