Läänemaa vabatahtlike Jäägerkompanii

Väeosadest, nende ajaloost ja traditsioonidest. Nii Eestist kui välismaalt.
Wiking
Liige
Kontakt:

Jäägerkompanii embleemist

Postitus Postitas Wiking »

Panen siia üles ka Läänemaa Vabatahtlike Jäägerkompanii klassikalise embleemi. Kamraad Kriuks pani üles embleemi, mis tuli kevadest 1994.

Pilt

Roamless kirjutas:
Keegi poliitik tahtis olukorda destabiliseerida? Kui jah, siis selgita palun. Soovitavalt ilma nimedeta.
Mitte üks vaid neid oli mitmeid. Nii mõnigi ka täna väga lugupeetud kõrgel kohal. Küll tuleb ka aeg kui kuuleme nimesid.

Muideks, olen kuulnud, et Jäägerkompaniist tahetakse vändata dok.filmi :!:
Kasutaja avatar
kala
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kala »

See dok filmi jutt on juba suht ammune jutt, asjast võiks midagi juba kuulda olla, praegu tundub küll välja surnud see projekt.
Wiking
Liige
Kontakt:

Oled sa kindel, et see film pole juba valmis ja seisab kuskil riiulil :?: Ja eks nii mõnigi vend soojal kohal teeks kõik, et see film ei jõuaks telesse.

On üks Andres Sööt'i dok.film Eesti Kaitsejõududest, mis tehtud vast 94ndal, seal on eraldi teema ka LVJ. Materjali peaks jaguma ka ETV arhiivis, kuna 93nda aasta kuumade suvepäevade aegu oli teles koguni film LVJ'ist
Kasutaja avatar
kala
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kala »

No selle Andres Sööti dok.filmi võiks kuskilt välja sebida, tahaks kah noid vanu aegu näha.
Wiking
Liige
Kontakt:

kala kirjutas:
No selle Andres Sööti dok.filmi võiks kuskilt välja sebida, tahaks kah noid vanu aegu näha.
Seda on üldjuhul võimalik uurida, ning selline võimalus ehk on. ETV'st oleks hea saada materialid, aga see juba raskem.
canislupus
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas canislupus »

Mõningase teabe annab ju ka see tahvel, mis Pullapääl siiamaani alles peaks olema.
metssiga
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas metssiga »

Vanemaid raamatuid sortides jäi näppu siinsest teemast üks asi, mis vast Läänemaast kaugemal vähem teada, nimelt Hain Rebase artikkel "Kaitseministri ametist lahkumine 1993. aastal" - ilmunud Läänemaa muuseumi toimetised XI, Haapsalu 2008, lk. 132 - 154. Päris põhjalik tema vaade neile sündmustele.
Oman vastavaid kohustusi ja piiramatuid õigusi antud ülesannete täitmisel.
Kasutaja avatar
soesilm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas soesilm »

No ma olen siin ainuke kes jäägrite vastu oli!
H.Rebas pidas meile Jägalas kõne ja selgitas mis värk on. Põhimõtteliselt ei täitnud mehed käsku (meie jaoks). Ja et meil uhkem neid korrale kutsuda oleks, seks puhuks anti USA kiivrid ja Kiievi saapad. :?
Tegelikult oli üks kord õhtul kolonn täitsa valmis, mootorid töötasid umbes tunni ja meie olime masinatel umbes kaks. Ja vormis magasid vähemasti kuperjanovlased 2 nädalat.
Kuulu järgi käisid jäägrid meid passimas ka. Isiklikult leidsin ühe koha, kus võis olla väravat "vaadeldud". Enne seda käisid mõned kupi omad jäägreid luuramas ja jäid vahele. Põrguvärk ... põuavälk ... ?
Ausalt öeldes oli hullult idiootne seis. Esiti tundus üli nõme värk - minna teistele eestlastele kallale, kuid kahe nädala pärast oli vist enamus nõus keda tahes maha lööma - peaasi et sellest idiootsusest minema saaks.
Ja mis kõige hullem - mina, kes ma sõdurina seaduslikku valitsust kaitsesin, olen nüüd veel molu? Ja need allumatud on hoopiski kangelased? No kuram! :dont_know:
No tühja sellest. Valan parem õli tulle - meie olime oma võidus jäägrite üle kohe päris kindlad! :twisted:
Shiim
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Shiim »

[url=http://www.hot.ee/emulaator][img]http://www.hot.ee/emulaator/toetan3.gif[/img][/url]
Summeri pirisemisel on metsavennal aega hüpata laskepessa ja oodata mis sünnib - kas tegemist on inimese, looma või linnuga, või hoopis UFO-ga kirsavoi saabastes, automaat kaelas. Viimasel juhul kohe tuli peale.
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline