Untersturmführer Edgar Kilk
-
- Liige
- Kontakt:
Untersturmführer Edgar Kilk
Kas kellegil on informatsiooni selle mehe saatusest. Tean seda, et ta lasti kaevikus maha, AGA mitte vaenlase poolt. Üks veteran teadis rääkida, et tema jooksis kaevikus Kilgi ees aga kuna ta oli Kilgist pikem siis ei saanud kuul eestpoolt ehk vaenlase suunast tulla, aga Kilgi taga oli tema adjutant ja samuti pikem. Muidugi võib mõelda et kuul võis olla juhuslik, aga Kilk oli olnud oma adjutandi ausbilder. Teatavasti ei lastud väljaõpetajaid rindele samade meeste führeriks keda ta õpetanud oli. Niisiis kas keegi omab informatsiooni näiteks kes oli see adjutant?
Tere!
Saatus polnud mehel tõepoolest kiita...
Ei lastud inimesel ka pärast oma surma rahulikult hauas puhata, vaid songiti välja.
Kui ei eksi, siis olid ta maised jäänused KL Tartu Malevas hoiul. Seal nägin tema juurest leitud esemeid. Legend oli justkui, et omaksed tahtnud teda oma kodukohta ümber matta... aga enne oli ikka soov veenduda, et sõjahaudade hooldajad on õiged kondid välja kaevanud...
Üldiselt jätkaks privas seda teemat...
ProPatria
Saatus polnud mehel tõepoolest kiita...
Ei lastud inimesel ka pärast oma surma rahulikult hauas puhata, vaid songiti välja.
Kui ei eksi, siis olid ta maised jäänused KL Tartu Malevas hoiul. Seal nägin tema juurest leitud esemeid. Legend oli justkui, et omaksed tahtnud teda oma kodukohta ümber matta... aga enne oli ikka soov veenduda, et sõjahaudade hooldajad on õiged kondid välja kaevanud...
Üldiselt jätkaks privas seda teemat...
ProPatria
Hea sõna ja pussiga saavutab enamat, kui lihtsalt hea sõnaga...
-
- Liige
- Kontakt:
Ants Kõverjalg kirjutab oma raamatus -Sõda ja saatused : Aastail 1938-1940 tegin Viljandi progümnaasiumis läbi sõjalise kursuse , algul leitnant Külveti , hiljem saksa ajal , leitnant Kilgi käe all.....
Meie kunagine õpetaja leitnant Kilk langes 1944. aastal Eesti Leegioni kompaniiülemana käsitsivõitluses kodumaa piiride kaitsel. Tema kangelasteost kirjutati paljudes lehtedes......
Meie kunagine õpetaja leitnant Kilk langes 1944. aastal Eesti Leegioni kompaniiülemana käsitsivõitluses kodumaa piiride kaitsel. Tema kangelasteost kirjutati paljudes lehtedes......
Ants Kõverjala uues raamatus "Surmaväljad" on Edgar Kilgile pühendatud eraldi peatükk - "Minu ohvitserist õpetaja Edgar Kilgi saatus".
Lisaks tuleb välja, et UnterKroon on täpselt Edgar Kilgi nägu
Lisaks tuleb välja, et UnterKroon on täpselt Edgar Kilgi nägu

[url=http://www.hot.ee/emulaator][img]http://www.hot.ee/emulaator/toetan3.gif[/img][/url]
Summeri pirisemisel on metsavennal aega hüpata laskepessa ja oodata mis sünnib - kas tegemist on inimese, looma või linnuga, või hoopis UFO-ga kirsavoi saabastes, automaat kaelas. Viimasel juhul kohe tuli peale.
Summeri pirisemisel on metsavennal aega hüpata laskepessa ja oodata mis sünnib - kas tegemist on inimese, looma või linnuga, või hoopis UFO-ga kirsavoi saabastes, automaat kaelas. Viimasel juhul kohe tuli peale.
Kilk
Ei tahtnud kohe küsida (sest E.Kilgi teema üsna delikaatne), aga kes on siis ikkagi Kõverjala raamatu fotol, mis on sattunud antud peatüki algusse?
Jah mina olin see,kes Kilgil hauas puhata ei lasknud ja välja sonkisin.On keegi teist seda kohta oma silmaga näinud kuhu Kilk ,Lang,Parrest ja ülejäänud 680 eestlast maetud olid? Pooltel haudadel olid venelaste suvilad ja Kilgi haual vedeles sõnnikuhunnik.Põõsaste all pleekisid sõdalaste luud,mis ehituste käigus välja olid tulnud.Niipalju siis hauarahust.Kilgi ümbermatus toimus nii nagu iga sõduri matus peab toimuma.Asi toimus omaste soovil ja Killk on maetud venna kõrvale,kes samuti oli ohvitser.Mida ma siis nagu valesti tegin? Mingit valangut polnud selja tagant lastud,olid killuhaavad.
Kilk
Ei teinudki midagi valesti, lihtsalt tema surmasaamisest on liiga palju erinevat infot, võibolla riivab see omakseid?
Kas eelpoolmainitud fotol võib olla hoopis tema vend?
Kas eelpoolmainitud fotol võib olla hoopis tema vend?
Kas Kõverjalg teda mitte isiklikult ei tundnud? Siis peaks ju pildil ikka Kilk olema?kass kirjutas:Ühes kohas olen selle pildi all näinud teksti, et SS Hitlerjumbu ja kusagilt teisest kohast koidab, et oli tekst, et tegu mingi latlasegaaga kes on siis ikkagi Kõverjala raamatu fotol, mis on sattunud antud peatüki algusse?Igaljuhul on Kilgist asi kaugel.
[url=http://www.hot.ee/emulaator][img]http://www.hot.ee/emulaator/toetan3.gif[/img][/url]
Vaadake selle infoga on tõesti nii,et seda on palju ja levitavad seda just Kilgi enda võitluskaaslased.Olen rääkinud ja vaielnud tunde kahe vetewraniga,kes raudselt raiuvad,et Kilk läks venelaste poole üle ja kutsus pärast üle Narva jõe teisi endale järgnema.Üks mees jälle väidab,et venelased viisid Kilgi laiba kaasa. Siis jälle nii,et käskjalg lasi selja tagant valangu pähe. Et asi natuke selgemaks saaks räägin mida mina tean. Kalmistul,mis 44 rajati oli üks osa eraldatud ohvitseridele. Seal olid sellised mehed nagu: Parrest,Lang,Huik,Kilk jne. Tegemist oli korralikult dokumenteeritud kalmistuga,ühega parimatest ,mida näinud olen.Ilmselt oli hooldusohvitser mees,kes oma tööd tegi hästi.Olid olemas väga täpsed plaanid ja nimekirjad maetute kohta. Nimekirjades on reeglina kirjas ka surma põhjused,luumurrud jne.Igal haud asub eraldi matmisblokis ja on nummerdatud.Seega on väga lihtne kindlaks teha,kes kuhu on maetud.Kuna 44.a. on tehtud Kilgi kohta kõik matmisdokumendid on 100% kindel,et ta sinna ka maeti. Muideks Kilgil oli ka üks eritunnus: Neveli rindel vasakule oimukohta saadud kild,mis oli koljul väga hästi nähtav,samuti oli ekspertiisidel abiks mõned varasemad luumurrud.Üldse tehti luustikule kaks ekspertiisi.Omaste soovil maeti Kilk Nõo kalmistule,kiriklikult ja sõjaväeliste auavaldustega. Mõned siin ajavad tarka juttu hauarahust,kuid unustavad seejuures ära,et Kilk oli KL - is pool aastat vaatamisväärsus.Mida teda siis vahtisite,korraldanud matuse? Nüüd muidugi hea targutada,kui asi tehtud on. Muideks sel korral oleks võinud kuhugi matta kõik leitud eesti ohvitserid,mitte keegi ei tundnud asja vastu huvi - aega oli kolm aastat.Sai pöördutud nii Lennarti kui Laari poole,kõik lubasid.
vdreving, kes on sel juhul kandnud matmisega seotud kulud -- ohvitseri omakesed või Eesti riik? Ja üldse (vabandan võhikliku küsimuse eest), seleta palun, mis on üldine praktika -- saksa pool maksab avastatud saksa sõdurite ümbermatmisekulud, eks ole; aga saksa poolel sõdinud eesti sõdurite eest maksavad samuti nemad või Eesti riik?
Sakslane maksis konkreetsel juhul esimese ekspertiisi ja kõik muud esialgsed pisemad kulud.Minu firma maksis transpordi hauakaevamise kalmistule ja kirstu,samuti olid vist veel mingid pisemad kulud.Üks praegune ohvitser maksis omast taskust teise ekspertiisi.Omaksed ostsid hauakivi.Nii see asi käis ja tehtud ta sai.Paremini ei olnud võimalust asja teha,vähemalt minu arvates. Kui keegi oskab paremat varianti välja pakkuda on kõik arvamused teretulnud.Ärge ainult riigi abi soovitage,see on juba järele proovitud variant ja ei toimi. Ja tahaksin veel öelda,et ma ei ole oma tegevuse läbiviimisel mitte võhik ja sakslased teevad oma tööd väga täpselt.Kogu asi toimub riikidevaheliste lepingute alusel,nii,et ma ei tee midagi omapäi.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline