Õnnestus tuttava kevadel surnud vanaonu vormikuube näha ning ega seal midagi erilist polnudki - kaks punatähte, kaks I klassi isamaasõda, gvardija, lahinguteenete medaleid 2 tk ning Nevski orden. Lisaks kohustuslikud juubeliklõbinad (ka hõbedane 30 aastat).
Seletasin talle umbes, mis mis asi on ning palju umbes maksab (enamusele ta veel pabereid ei olnud leidnud), ent Nevskiga jäin hätta. Ehk oskab siin keegi midagi kohalike hindade kohta öelda. Üks asi on ebay, ent teine on reaalsus. Samas on neid ka 42165 välja antud, nii et suhteliselt hinnaline.
Muidugi siinkohal peaks mainima, et ta ei kavatsegi neid müüa - seda ta ütles mulle kohe, lisades:" Vaata, ent ära isegi mõtlegi, sulle ka ei müü".
Samas tuli mul kuradi hea idee, kuidas vähemväärtuslikke medaleid hoida: tuleb vormi pintsak osta ning sellele asjad vastavalt statuudile külge. Dokumendid taskusse. Riidepuule ning kilekott peale.
Nevski orden
-
- Liige
- Kontakt:
Täitsa huvitav.
Oleneb muidugi millise nevskiga on tegemist. Ütleme nii, et hinnad algavad kuskil ca 1200 USD. Kui paber juures siis see lisab omakorda hinda.
Ka isamaasõja ja punatähe ordenid võivad olla vägagi hinnalised, kõik sõltub variatsioonidest.
Huvitav, kes oli see vanaonu? Keegi tegelinski laskurkorpuses? Äkki ütled nime, huvitav oleks teada. Korpuses Nevski omanikke väga palju ei olnudki.
Ahjaa, veel, misasi on hõbedane 30 aastat?
Oleneb muidugi millise nevskiga on tegemist. Ütleme nii, et hinnad algavad kuskil ca 1200 USD. Kui paber juures siis see lisab omakorda hinda.
Ka isamaasõja ja punatähe ordenid võivad olla vägagi hinnalised, kõik sõltub variatsioonidest.
Huvitav, kes oli see vanaonu? Keegi tegelinski laskurkorpuses? Äkki ütled nime, huvitav oleks teada. Korpuses Nevski omanikke väga palju ei olnudki.
Ahjaa, veel, misasi on hõbedane 30 aastat?
-
- Liige
- Kontakt:
Mundri järgi mereväes.
30 aastat armeed - no see hõbedakarva ja Staliniga medal.
Nüüd selle Nevski numbrit ma seal taga ei vaadanud - ent tüüp 2 (suure mutriga keskelt kinni.
Selle tegelase nimi oli (vist) Durnõh. Uurin õhtuks täpsemalt.
Ja ma ei uurinud muidugi isamaasõja ordenite tagakülge, ent tundusid olema uued. Samas - see tähendab, et tal on kusagil ka vanad.
Üldiselt... kadedaks tegi.
30 aastat armeed - no see hõbedakarva ja Staliniga medal.
Nüüd selle Nevski numbrit ma seal taga ei vaadanud - ent tüüp 2 (suure mutriga keskelt kinni.
Selle tegelase nimi oli (vist) Durnõh. Uurin õhtuks täpsemalt.
Ja ma ei uurinud muidugi isamaasõja ordenite tagakülge, ent tundusid olema uued. Samas - see tähendab, et tal on kusagil ka vanad.
Üldiselt... kadedaks tegi.

???
Kolleeg!
30 aastat on 100% kollasest metallist. Ja sellel on kujutatud nii Stalin, kui ka Lenin. 40 aastat samuti kuldne ja sellel ainult Lenin.....
Maakeeles "hõbedakarva" medal-"XX aastat TTPA-d" või vene keeles "XX let RKKA"- ilus hõbedast medal- esiküljel kena suur, emailitud punane täht, selle all kullatud "XX" ning tagaküljel aga vapper püssimees, täitorn ehk budjonnovka peas!
30 aastat on 100% kollasest metallist. Ja sellel on kujutatud nii Stalin, kui ka Lenin. 40 aastat samuti kuldne ja sellel ainult Lenin.....
Maakeeles "hõbedakarva" medal-"XX aastat TTPA-d" või vene keeles "XX let RKKA"- ilus hõbedast medal- esiküljel kena suur, emailitud punane täht, selle all kullatud "XX" ning tagaküljel aga vapper püssimees, täitorn ehk budjonnovka peas!
-
- Liige
- Kontakt:
Ärge nüüd jalgadega pekske. No on Lenin jah juures... Minu viga - ajasin mingit möga välja enne. XX aastat TTPA-d - tean küll millega tegu: iluasi omaette.
Ent see konkreetne XXX on tal küll pealtnäha rohkem valget metallist, kui kollasest. Asi oleks nagu tükati peal. Võimalik, et mingi keemiline reaktsioon on siis toimunud. Ma võibolla pisut värvipime, ent sellise välimusega olen ka varem kohanud. Vana medal, asi see tal värvi pole muuta - oksiidikiht äkki tekib?
Ent see konkreetne XXX on tal küll pealtnäha rohkem valget metallist, kui kollasest. Asi oleks nagu tükati peal. Võimalik, et mingi keemiline reaktsioon on siis toimunud. Ma võibolla pisut värvipime, ent sellise välimusega olen ka varem kohanud. Vana medal, asi see tal värvi pole muuta - oksiidikiht äkki tekib?
-
- Liige
- Kontakt:
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline