Idanaabri targutusi

Raamatud, ajakirjad, muud trükis ilmunud materjalid. Filmid. Webilehed. Muud kohad kust infot ammutada...
Kasutaja avatar
Sasha
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sasha »

hugo1 kirjutas:
Räägime objektiivselt, NLk&k oli võimsam ja Eestil ei olnud abi oodata. Ja kui nii kergelt läks occupation pacifica'ga, miks teisiti võiks juhtuda occupation bellica' puhul?
Mis siis, et võimsam, N-Liit oli ka võimsam Soomest, või näiteks Saksamaast 1941a.
Jah. Ja seepärast mõlemad riigid olidki alistatud NL-i poolt. Vaidled vastu? :)
Kui punaarmee kaotused oleksid olnud nii suured nagu olid need Soomes ka Eestis, Lätis ja Leedus, siis 1941a oleks peale sakslaste rünnakut oleks sõda õige ruttu läbi saanud. :lol:
Õige ja mõistlik märkus. Ja mis sellest järeldub? Et parem proovida Balti riigid endale saada ilma sõjaoperatsioonita; mugaval ajal ja sobivatel rahvusvahelistel tingimustel. See juhtuski juunis 1940. Millest siis vaidleme?
Sa metsavendaest oled ikka kuulnud :?: /.../
Lisaks veel need mehed kes Soome läkisid ja seal koos soomlastega edasi võitlesid.
Juunis 1940? Juulis 1940? Augustis 1940? Proovid võrrelda omavahel vastupanus osalejate arv näiteks RO liikmeskonnaga suvel 1940? ;)
Eesti-Läti näite puhul julgen väita, et N-Liit tahtis kogu Soomet, seda ta tänu vastupanule ei saanud.
Võib-olla. Ma kaldun arvama samuti, et Soome sovetiseerimine võis olla sõja eesmärgiks. Kuigi, nagu sa tead, seda pole veel kellelgil õnnestunud tõestada.
Kasutaja avatar
hugo1
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas hugo1 »

Jah. Ja seepärast mõlemad riigid olidki alistatud NL-i poolt. Vaidled vastu?
Jutt käib praegu II maailmasõja algusest nagu ma aru saan.
Tol hetkel oli asi alistumisest kaugel.
Punaarmee sõdimisoskused Talvesõjas olid kohutavad.(Talvesõja lõpuks arvatakse punaarmee hukkunute arv ulatuvat 300.000 meheni, Soome poole kaotus 25 000) meest)
Veel masendavam oli seis 1941a.
Ei pea lisama, et mõlemal juhul oli punaarmee ülekaal nii tehnikas, kui ka inimjõus mitmekordne.
Soome puhul isegi mitmekümne kordne.
Õige ja mõistlik märkus. Ja mis sellest järeldub? Et parem proovida Balti riigid endale saada ilma sõjaoperatsioonita; mugaval ajal ja sobivatel rahvusvahelistel tingimustel. See juhtuski juunis 1940. Millest siis vaidleme?
Sellest, et Sina väidad, et see otsus oli vältimatu mina väidan, et kuritahtlik mida oleks saanud vältida.
Eesti tuli N-Liidule kõiges mida nõuti vastu.
N-Liidul ei olnud mitte mingit vajadust Balti riigid okupeerida.
See olukord ei olnud 1940a N-Liidu jaoks vältimatu, vaid kuritahtlik ja häbiväärne.
Juunis 1940? Juulis 1940? Augustis 1940? Proovid võrrelda omavahel vastupanus osalejate arv näiteks RO liikmeskonnaga suvel 1940?
:?: :?: :?:
Võib-olla. Ma kaldun arvama samuti, et Soome sovetiseerimine võis olla sõja eesmärgiks. Kuigi, nagu sa tead, seda pole veel kellelgil õnnestunud tõestada
Ei ole olemas ühtegi dokumenti mis tõestaks, et dinosaurused eksisteerisid.
Järeldus neid ei ole kunagi olemas olnud. :lol: :lol: :lol:
Kurat küll Sasha see mis juhtus Baltikumis on selge näide sellest mida taheti teha Soomega.
Talvesõja teisel päeval kuulutas Moskva, et moodustati "Soome demokraatlik rahvavalitsus" mille etteotsa pandi Otto Kuusinen.
Mis eesmärgil seda tehti Sasha. :?:
Meie võitluslipp sini-must-valge
aatekõrgusse näidaku teed!
Lehvi, lehvi sa hõõguma palged.
Süüta südames õilsuse leek.
Kasutaja avatar
Sasha
Liige
Kontakt:

hugo1 kirjutas:
Jah. Ja seepärast mõlemad riigid olidki alistatud NL-i poolt. Vaidled vastu?
Jutt käib praegu II maailmasõja algusest nagu ma aru saan.
Tol hetkel oli asi alistumisest kaugel.
Punaarmee sõdimisoskused Talvesõjas olid kohutavad.(Talvesõja lõpuks arvatakse punaarmee hukkunute arv ulatuvat 300.000 meheni, Soome poole kaotus 25 000) meest)
Veel masendavam oli seis 1941a.
Ei pea lisama, et mõlemal juhul oli punaarmee ülekaal nii tehnikas, kui ka inimjõus mitmekordne.
Soome puhul isegi mitmekümne kordne.
Hiilid küsimusest kõrvale? ;) Vasta, ole kena, kes kellele alistus NL-Soome ja NL-Saksa sõdades?
hugo1 kirjutas:
Sellest, et Sina väidad, et see otsus oli vältimatu mina väidan, et kuritahtlik mida oleks saanud vältida.
Eesti tuli N-Liidule kõiges mida nõuti vastu.
N-Liidul ei olnud mitte mingit vajadust Balti riigid okupeerida.
See olukord ei olnud 1940a N-Liidu jaoks vältimatu, vaid kuritahtlik ja häbiväärne.
Kes meist peab raamaturiiulist võtma eesti keele seletussõnaraamatu ja vaadata, mida tähendab sõna "vältimatus"? Mis ajast see on antonüümideks saanud sõnad "kuritahtlik" või "häbiväärne"? :)

Kui NLiidul ei olnud mingit vajadust Balti riikidest, miks siis siia paigutati baasid ja tuldi juunis 1940? Mõtle natuke -- äkki siiski see vajadus oli? Või prooovi tõestada, millest sa lähtud, kui räägid juuni sündmuste välditavusest.
hugo1 kirjutas:
Juunis 1940? Juulis 1940? Augustis 1940? Proovid võrrelda omavahel vastupanus osalejate arv näiteks RO liikmeskonnaga suvel 1940?
:?: :?: :?:
Raske küsimus või? Võtad 1940. suvel vastupanu liikumises osalenud arvu ja võrdled RO liikmeskonnaga: ehk neid, kes ei nõustunud hääletu alistumesega ja neid, kes oli valmis relvaga käes toetada okupante. RO on Rahwa Omakaitse. On veel küsimusi?
hugo1 kirjutas:
Võib-olla. Ma kaldun arvama samuti, et Soome sovetiseerimine võis olla sõja eesmärgiks. Kuigi, nagu sa tead, seda pole veel kellelgil õnnestunud tõestada
Talvesõja teisel päeval kuulutas Moskva, et moodustati "Soome demokraatlik rahvavalitsus" mille etteotsa pandi Otto Kuusinen.
Mis eesmärgil seda tehti Sasha. :?:
Lugeda oskad? Mul pole raske korrata: "Soome sovetiseerimine, jah, võis olla sõja eesmärgiks."
Kasutaja avatar
kala
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kala »

Ei noh, Sasha sa oled tore mees tegelt.
Tubli enesekindlus viib võiduni? :D
Kasutaja avatar
hugo1
Liige
Kontakt:

Hiilid küsimusest kõrvale? Vasta, ole kena, kes kellele alistus NL-Soome ja NL-Saksa sõdades?
Jutt käib sõja algusest, see et N-Liidul õnnestus tänu ameeriklastele sõda võita ei ole vist nagu praegu teemaks.
Kui NLiidul ei olnud mingit vajadust Balti riikidest, miks siis siia paigutati baasid ja tuldi juunis 1940? Mõtle natuke -- äkki siiski see vajadus oli? Või prooovi tõestada, millest sa lähtud, kui räägid juuni sündmuste välditavusest.
Oot, oot, oot nüüd paned puusse.
Ma ennem just ütlesin Sulle, et Eesti tuli N-liidule tema nõudmistes vastu.
Eesti juhtkond oli nõus baaside lepinguga.
Vastavalt lepingule ka baasid siia lubati. Vastavalt lepingule ei oleks tohtinud N-Liit mitte kuidagi sekkuda Eesti siseasjadesse.
Nii ja mis edasi.
Edasi nõudis N-Liit siia rohkem vägesid ja siis korraldas relvadega riigipöörde.
Mina küsin Sinu käest, milleks oli seda vaja :?: Kui N-Liit oli tol hetkel tõesti nii ettenägelik ja kartis Saksamaa rünnakut, siis oma baasid ta ju siia sai.
Milleks oli vältimatult vajalik okupeerida Eesti :?:
Kes meist peab raamaturiiulist võtma eesti keele seletussõnaraamatu ja vaadata, mida tähendab sõna "vältimatus"? Mis ajast see on antonüümideks saanud sõnad "kuritahtlik" või "häbiväärne"?
Eelnevast saad siis sellele küsimusele vastuse.
Antud kontekstis, mis Sina seda sõna kasutad oli see tõesti N-Liidu poolt kuritahtlik ja äärmiselt häbiväärne.
Raske küsimus või? Võtad 1940. suvel vastupanu liikumises osalenud arvu ja võrdled RO liikmeskonnaga: ehk neid, kes ei nõustunud hääletu alistumesega ja neid, kes oli valmis relvaga käes toetada okupante. RO on Rahwa Omakaitse. On veel küsimusi?
Toos siis need arvud.
Minu arvates 1941a anti rahvale uus võimalus ja suur osa kasutas seda ära.
See peaks olema Sulle piisav tõestus mida arvas asjast Eesti rahvas.
1939-40a asi alles algas.
1941a peale küüditamisi sai rahva mõõt täielikult täis.
Kasutaja avatar
Sasha
Liige
Kontakt:

hugo1 kirjutas:
Hiilid küsimusest kõrvale? Vasta, ole kena, kes kellele alistus NL-Soome ja NL-Saksa sõdades?
Jutt käib sõja algusest, see et N-Liidul õnnestus tänu ameeriklastele sõda võita ei ole vist nagu praegu teemaks.
Ok, jätame ameeriklaste abil võidetud NL-Saksa sõda kõrvale. :) Lihtsustan küsimuse: kes kellele alistus 7-12.03.1940?
hugo1 kirjutas: Milleks oli vältimatult vajalik okupeerida Eesti :?:
See on ju teine küsimus. Me arutame teemat, kas sündmused 1940. suvel olid vältimatud või mitte.

Küsimus, mida sa aga praegu tõstad -- mida saab sõnastada kui "miks NL hakkas aastatel 1939-1940 laiendada end kogu lääne piiri ulatuses" võib omada näiteks väga lihtsat vastust: sest NL valmistus sõjaks ja sõdida ta kavatses mitte "enda" vaid "vaenlase" territooriumil. Kasutades sobivad tingimused, mis olid tekkinud Euroopas Versaille' süsteemi lagunemisega (milles ka NL on oma rolli mänginud) ning tänu kokkulepele natsidega, sai seda teha suhteliselt kerge vaevuga, hõivates Rumeeniast, Poolast ja Soomest suured maatükkid ning neelates Balti riike tervikuna. Arvan, et teatud loogika on ka neil, kes näevad nendes tegudes Stalini ambitsioone taastada riik enne impeeriumi lagunemise kehtinud piirides.
hugo1 kirjutas: Antud kontekstis, mis Sina seda sõna kasutad oli see tõesti N-Liidu poolt kuritahtlik ja äärmiselt häbiväärne.
Ok. Sinu jaoks saan "NL" asemel kirjutada "NLk&k"; "vältimatuse" juurde mul ei ole keeruline igakord lisada "k&äh". :)
hugo1 kirjutas: Minu arvates 1941a anti rahvale uus võimalus ja suur osa kasutas seda ära.
See peaks olema Sulle piisav tõestus mida arvas asjast Eesti rahvas.
1939-40a asi alles algas.
1941a peale küüditamisi sai rahva mõõt täielikult täis.
Aga ma ei ju ei räägi ega kahtlegi selles, mida arvas asjast eesti rahvas aastal 1941 või 1944. Kust sa seda oled välja lugenud? Ma pakkusin sulle võrrelda vastupanu nõukogude võimule ja koostöö nõukogude võimuga suvel 1940. Kõik. Jällegi, antud teemat arutades see ei ole otsustava tähendusega küsimus -- see ju ei mõjuta "k&äh-valtimatuse" -asja. ;) Nõus?
Kasutaja avatar
hugo1
Liige
Kontakt:

Lihtsustan küsimuse: kes kellele alistus 7-12.03.1940?
Sel kuupäeval sõlmisid Soome ja N-Liit rahulepingu.
Arvestades seda, et Soomel õnnestus jääda iseseisvaks, julgen ma küll väita, et Soome ei kaotanud sõda.
Peaeesmärk saavutati, punaarmee ei jõudnud kunagi Helsingi.
hugo1 kirjutas:

Milleks oli vältimatult vajalik okupeerida Eesti

See on ju teine küsimus. Me arutame teemat, kas sündmused 1940. suvel olid vältimatud või mitte.

Küsimus, mida sa aga praegu tõstad -- mida saab sõnastada kui "miks NL hakkas aastatel 1939-1940 laiendada end kogu lääne piiri ulatuses" võib omada näiteks väga lihtsat vastust: sest NL valmistus sõjaks ja sõdida ta kavatses mitte "enda" vaid "vaenlase" territooriumil. Kasutades sobivad tingimused, mis olid tekkinud Euroopas Versaille' süsteemi lagunemisega (milles ka NL on oma rolli mänginud), sai seda teha suhteliselt kerge vaevuga, hõivates Rumeeniast, Poolast ja Soomest suured maatükkid ning neelates Balti riike tervikuna. Arvan, et teatud loogika on ka neil, kes näevad nendes tegudes Stalini ambitsioone taastada riik enne impeeriumi lagunemise kehtinud piirides.
Minu arvates see küsimus on täiesti teemas sees.
Kuna Sina väidad koguaeg vältimatu, siis ma küsisingi.
Miks oli N-Liidul vältimatu vajadus okupeerida Balti riigid :?:
Sa ütlesid, et N-Liit valmistus sõjaks.
Kui sõda pidi toimuma välisterritooriumil, siis ikka ei selgita see asja, miks oli vältimatult vajalik Baltikum okupeerida. Kuna Balti riigid lubasid punaarmee baasid oma territooriumile, siis oleks sõdima asutud niikuinii ju Baltikumis. Milleks siis okupatsioon :?: Teine asi kellega sõdida taheti, ainus suurriik Euroopas oli ju Saksamaa ja temaga oli sõlmitud mittekalletungi leping :?:
Kasutaja avatar
Sasha
Liige
Kontakt:

hugo1 kirjutas:
Lihtsustan küsimuse: kes kellele alistus 7-12.03.1940?
Sel kuupäeval sõlmisid Soome ja N-Liit rahulepingu.
Arvestades seda, et Soomel õnnestus jääda iseseisvaks, julgen ma küll väita, et Soome ei kaotanud sõda.
Peaeesmärk saavutati, punaarmee ei jõudnud kunagi Helsingi.
See peaeesmärgi definitsioon on uus sõna Talvesõja ajaloos, Hugo1. :) Aga kuna su hääl ei olnud kuulda, maailmas siiski otsustati, et Soome on alistunud. Loomulikult, on Soome Talvesõda kaotanud. Aga ta on teinud seda äärmiselt väärikalt. Keegi vist ei kahtlegi selles.

Kusjuures, I.Maailmasõjas liitlased ei ole jõudnud Berliinini. Ja Saksamaa on jäänud iseseisvaks. Võib loomulikult väita, et Saksamaa ei kaotanud seda sõda; kuid see kõlab mitte eriti veenvalt ;)
hugo1 kirjutas: Milleks siis okupatsioon :?: Teine asi kellega sõdida taheti, ainus suurriik Euroopas oli ju Saksamaa ja temaga oli sõlmitud mittekalletungi leping :?:
Oi-oi-oi. Milleks oli vaja Saksamaal Taanit okupeerida -- taheti ju hoopis Inglismaaga sõdida? Milleks liitlased okupeerisid Islandit, ta on ju nii kaugel Saksamaast?

NL eriti ei osanud teha Euroopas peenet/delikaatset poliitikat ning antud aeg oli samuti selline, mil ka teised suurriikid loobusid igasugusest peensustest/delikaatsustest.

Antud: kaitsetu isoleeritud väikeriik, mille valitsev kiht esimesel võimalusel astub vaenlase poolel, sest ta ei jaga tööliste- ja talumeeste sotsialismiriigi ideaale. Sul on variant A: astuda sõtta Euroopas, omades selles väikses riigis sõjaväebaasid. Ja variant B: astuda sõtta, täielikult kontrollides seda riiki. Sa tead, et maailmas ollakse vait, misiganes sa selles riigis ei tee. Moraalseid piiranguid sul ei ole, sa oled ju suurriik ning lisaks veel kommunist. Küsimus: mis varianti sa eelistad? :)
Kasutaja avatar
hugo1
Liige
Kontakt:

See peaeesmärgi definitsioon on uus sõna Talvesõja ajaloos, Hugo1. Aga kuna su hääl ei olnud kuulda, maailmas siiski otsustati, et Soome on alistunud. Loomulikult, on Soome Talvesõda kaotanud. Aga ta on teinud seda äärmiselt väärikalt. Keegi vist ei kahtlegi selles
Kas selles ajaloos mida N-Liiu ajaloolased kirjutasid :?:
Selles, mis õpetab, et N-Liidu kiskus sõtta valge Soome madu.
Selle teooria järgi oli vist jah Talvesõja peaeesmärk kaitsta N-Liitu ja see õnnestus hiilgavalt, kahjuks küll suurte kaotustega.
Muuseas see koht meeldib mulle eriti, kus pajatatakse, et N-Liit astus II maailmasõtta 1941a. :lol: :lol: :lol:
See mis toimus Poolas, Eestis, Lätis, Leedus Soomes ei käi nende arvates üldse II maailmasõja alla. :lol:
See on tase.
Sasha ma julgen Sulle väita ise seda 100% uskudes, et Soome ja N-Liidu sõda käis Soome jaoks elu ja surma peale.
Kaotas selle sõja tegelikult N-Liit, kuna neil ei õnnestunud kunagi Soomet okupeerida.
Mis omakorda on N-Liidu sugusele hiiglasele äärmiselt häbiväärne seik.
Ei õnnestunud neil kätte saada kääbust Soomet, kelle võiks võimuselt ja suuruselt panna ühte patta Eesti, Läti või Leeduga.
Soome kõige hiilgavam saavutus II maailmasõjas oli see, et keegi ei okupeerinud neid.
Kusjuures, I.Maailmasõjas liitlased ei ole jõudnud Berliinini. Ja Saksamaa on jäänud iseseisvaks. Võib loomulikult väita, et Saksamaa ei kaotanud seda sõda; kuid see kõlab mitte eriti veenvalt
Võrdle muidugi Suurt Saksamaad ja väikest Soomet.
Selline asi ka veel, et kas I m.s.-i võitjate eesmärk oli okupeerida Saksamaa ja koos sellega Berliin :?:

Oi-oi-oi. Milleks oli vaja Saksamaal Taanit okupeerida -- taheti ju hoopis Inglismaaga sõdida? Milleks liitlased okupeerisid Islandit, ta on ju nii kaugel Saksamaast?

NL eriti ei osanud teha Euroopas peenet/delikaatset poliitikat ning antud aeg oli samuti selline, mil ka teised suurriikid loobusid igasugusest peensustest/delikaatsustest.
Taani okupeeriti olude sunnil ja tõenäoliselt poleks Hitler sinna peale võitu enam jäänud. Okupeerimine oli sõjaliselt strateegiliselt vajalik.
Sama asi ka liitlaste ja Islandiga.
N-Liidul
1. Polnud vajadust Balti riike okupeerida, kuna need olid nõus vabatahtlikult punaarmee oma territooriumile laskma-Baaside leping.
2. Meie "armastatud vabastajad" pole siiamaani aru saanud, et II maailmasõda on läbi ja oleks aeg koju minna. Selle asemel hoopis esitatakse meie riigile igasuguseid nõudmisi (et meie eestlased õpiks ja räägiks nendega vene keelt, ei puutuks nende sambaid, hoolimata sellest, et nad okupatsiooni ajal enamuses meie omasid hävitasid, oleksime tänulikud, et nad meid sakslastest "vabastasid" kuigi me antsime kogu rahvaga endast kõik, et nad ei tuleks meid "vabastama jne...).
Näed Sa vahet Sasha :?:

Antud: kaitsetu isoleeritud väikeriik, mille valitsev kiht esimesel võimalusel astub vaenlase poolel, sest ta ei jaga tööliste- ja talumeeste sotsialismiriigi ideaale. Sul on variant A: astuda sõtta Euroopas, omades selles väikses riigis sõjaväebaasid. Ja variant B: astuda sõtta, täielikult kontrollides seda riiki. Sa tead, et maailmas ollakse vait, misiganes sa selles riigis ei tee. Moraalseid piiranguid sul ei ole, sa oled ju suurriik ning lisaks veel kommunist. Küsimus: mis varianti sa eelistad?
Unustasid ära variant C. Sõlmida selle riigiga leping, tuua sisse oma väed ja kui oht möödas sealt lahkuda.
Anna andeks, aga selle jutu põhjal näeb kohe ära, et oled venelane ja seda halvas mõtes.
Esiteks oli sõlmitud Tartu rahu ja Baaside leping. Kuidas nimetada riiki, kes ei pea lepinguid, mis ta sõlmis millekski :?:
Teiseks kui oht Saksamaa näol kadus, miks kuradi päralt venelased siit ei kadunud :?:
Kas näiteks ameeriklased jäid okupantidena Inglismaale ja Prantsumaale ja mujale Euroopasse mida nad tõesti vabastasid :?:
Kasutaja avatar
Sasha
Liige
Kontakt:

hugo1 kirjutas:
Loomulikult, on Soome Talvesõda kaotanud. Aga ta on teinud seda äärmiselt väärikalt. Keegi vist ei kahtlegi selles
Kas selles ajaloos mida N-Liiu ajaloolased kirjutasid :?:
Ei.
hugo1 kirjutas: Selles, mis õpetab, et N-Liidu kiskus sõtta valge Soome madu.
Oskad nimetada NL-is kirjastatud ajalooõpikut, mis seda õpetab?
hugo1 kirjutas: See on tase.
Tase on sinu pealiskaudsed teadmised ajaloost, pidev vestluskaaslase teadmiste allahindamine ja suutmatus otseselt ja lühidalt vastata lihtsatele küsimustele.
hugo1 kirjutas:Sasha ma julgen Sulle väita ise seda 100% uskudes, et Soome ja N-Liidu sõda käis Soome jaoks elu ja surma peale.
Sama julgusega ma väidan, et 2x2=4 ja mis siis? Kas ma mainisin kuskilt, et Soome jaoks see oli teise tähendusega sõda? Kellega sa vaidled?
hugo1 kirjutas: Kaotas selle sõja tegelikult N-Liit, kuna neil ei õnnestunud kunagi Soomet okupeerida.

Kallio, 12.03.1940: "Tämä on kamalin asiakirja, jonka olen koskaan allekirjoittanut. Kuivukoon käteni, joka on pakotettu tällaisen paperin allekirjoittamaan."

Molotov, 29.03.1940: "Цель, поставленная нами, достигнута, и мы можем выразить полное удовлетворение договором с Финляндией. "

Veelkord, Hugo1, ilma kogu seda paatoseta -- me ei ole komnoorte miitingul -- selgelt ja lihtsalt -- kes keda on võitnud Talvesõjas?
hugo1 kirjutas: Selline asi ka veel, et kas I m.s.-i võitjate eesmärk oli okupeerida Saksamaa ja koos sellega Berliin :?:
Kas oled kindel, et oled valmis minuga ka sel teemal vaielda? :)
hugo1 kirjutas: Taani ... Okupeerimine oli sõjaliselt strateegiliselt vajalik. ... N-Liidul ... Polnud vajadust Balti riike okupeerida, kuna need olid nõus vabatahtlikult punaarmee oma territooriumile laskma-Baaside leping.
Kujutan endale elavalt sellist Taanist pärit foorumikasutajat, kes kohe hakkaks sulle vastu, väites, et just Taani okupeerimine "oli kuritahtlik ja äärmiselt häbiväärne", Eesti okupatsioon oli aga "strateegiliselt vajalik" :)

hugo1 kirjutas: Meie "armastatud vabastajad" pole siiamaani aru saanud, et II maailmasõda on läbi ja oleks aeg koju minna. /bullshit skipped/
Näed Sa vahet Sasha :?:
S.o., sul ei ole midagi sisu poolest vastata ja tunnistad kaotust? Tavaliselt nii käibki ebaõnnestunud vaidlejatel -- kui argumentatsioon on otsas, hakkab teemast hiilimine ja vastase kiusamine. :)
hugo1 kirjutas: Anna andeks, aga selle jutu põhjal näeb kohe ära, et oled venelane ja seda halvas mõtes.
Ma lausa naudin mu kaasfoorumlase suhtlemisoskustest.
hugo1 kirjutas: Esiteks oli sõlmitud Tartu rahu ja Baaside leping. Kuidas nimetada riiki, kes ei pea lepinguid, mis ta sõlmis millekski :?:
Riik nagu riik. Arva ära, mitu riike maailmas on oma sõna murdnud ja ei pidanud lepingutest kinni. Jah, NLk&k kuulus selliste riikide hulka. Kuidas see on meie vältimatuse teemaga seotud, millest sa hiilid ja igatpidi end välja keerutad?
hugo1 kirjutas: Teiseks kui oht Saksamaa näol kadus, miks kuradi päralt venelased siit ei kadunud :?:
Ja kellega sa siis praegu vaidleksid? Mind ju siin siis ei oleks. Nii, et vaata ka asja positiivsele küljele. ;)
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

Tead, sassenka :)

...kirjuta parem vene sõjatehnikast... see tuleb sul oluliselt paremini välja :P .

Aga seda veninud dialoogi siin :? ei loe peale sinu ja su oponendi küll mitte keegi :lol: ... jei boogu - belive me :!:
Kasutaja avatar
Troll
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Troll »

Aitab vist tõesti. Lukku.
Hea võidab alati kurja - kes võidab, see ongi hea!
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline