Mulle siiski tundub, et selle üleüldise vaktsineerimisega 3 aastat vana vaktsiiniga, mis ei suuda viiruse hoogsat levikut pidurdada, on selgesti liiale mindud.
Riskigruppidele jah - ehkki on esialgseid andmeid, et omicroni suhtes on see hoops vähemefektiivsem kui kõigi eelnevate tüvede suhtes.
Kuid mis põhjus on survestada seda lastele, mitte riskigruppidele ? Kas omicron on neile ohtlikum kui oli delta ? Samas öeldakse, et "pole piisavalt datat selle kohta."
Vägisi jääb mulje, et jõukad riigid on vaktsiini tohututes kogustes kokku ostnud, Pfizer on seda tohututes kogustes tootnud ja tuleb kõik ära süstida enne kui pandeemia iseeneslikult läbi saab .
LAV viroloogid on kindlaks teinud, ( pole vist küll veel peer reviewd uuring ) et omicroni läbipõdemine annab tõhusa immuunsuse nii delta kui kõigi teiste seniste tüvede vastu, samas delta põdemine ei anna immuunsust omicroni vastu. See loob situatsiooni, kus ülikiiresti leviv viiruse nn "kergem variant" surub raskemate haigustunnustega variandi maha ja pandeemia saab läbi mõne kuuga, haigus muutub endeemiliseks nagu on ka teised koroonaviirused, mida inimesed on juba tuhandeid aastaid tagasi põdenud kui vaktsiine polnud olemaski.
See seletab ka LAV ülirohkete juhtumitega omicroni lainet pärast seda kui eelnevad lained, ka delta , olid sama massilised, kuid kestsid hoopis kauem. Delta põdemine ei paku kaitset omicroni vastu.
https://www.worldometers.info/coronavir ... th-africa/ Ma oleks nõus selle 4-5 päeva nohu ära kannatama kui see jama üle maailma lõpuks ometi läbi saaks ja ma ei kaeble sugugi kui riikidel ( olen ka Eesti maksumaksja, kes on Terviseameti vaktsiinide ostmiseks oma maksudega panustanud ) ka mõnedsajad miljonid või isegi miljard doosi hapuks läheks kätte, sest pole põhjust neid enam süstida .
No elame, näeme. Kui õudset lõppu ei tule, siis lõputu õudus peab ometi lõppema