Roostes asjade puhastamine.

Kõiksugu militaarsuunitlusega väljakaevamised ja nendega seonduv.
Vasta
Uitaja
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Uitaja »

Vase sulamitest asju olen puhastanud nuuskpiirituses, 10min leotamist võtab pehmema oksiidikihi lahti. Tumeda kõva oksiidikihi lahustab ära (umbes päevaga) sidrunhappe lahus, aga eseme pind jääb siis ebatasane. Mitmed ilusad vaskmündid olen hapetega ära rikkunud. Sidrunhape lahustab ka rauaroostet. Muiede fantat ja teisi karastusjooke pole mõtet metallide puhastamiseks raisata - toimeaine neis mis puhastab on sidrunhape ja seda on odavam eraldi osta, pakk maksab ainult mõned kroonid.
Kasutaja avatar
ludvig
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ludvig »

vase puhul pole vaja pead palju vaevata---tavaline roostemuundur on väga hea. tunnike leotamist,villase lapiga yle ja 60-a maapöues vedelend asi läheb selliseks;
Pilt
oliver
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas oliver »

Oskad ehk mingi konkreetse margi öelda?
Kasutaja avatar
ludvig
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ludvig »

tootja CRC. roostemuundur( rust remover). kus vähegi autokeemiat peaks seda ka olema. ise ostsin tln-st pärnu mnt info auto körval olevast autokaupade poest.
ja veel-peale lahusest välja vötmist tuleks suht kiiresti lapiga nyhkima hakata,muidu jääb oksiidikiht jälle peale kinni. muidugi lapist 100 korda parem on viltkäi ja poleerimispasta.
Mamba
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Mamba »

Aga kas see õlis keetmine on siis parem kui elektrolüüs?
Ja kas aitab siis lihtsalt mingi suvaline mootoriõli?
Ja kui kaua keetma peab?
Nii et siis selline tööde järjekord et korjan üles, panen disla sisse likku, hoian kuu, kraabin suurema sodi maha ja siis keedan, puhastan uuesti ja ongi valmis.
Arnold
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arnold »

Vanade relvade puhul on õlis keetmine kindlasti parem kui elektrolüüs. kasvõi sellepärast, et elektrolüüs ei pääse relva sisemusse. Leota, puhasta ilma liigse raspeldamiseta ja vaata! Oma silm on kuningas, nagu räägitakse!
propatria
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas propatria »

Mamba kirjutas:Aga kas see õlis keetmine on siis parem kui elektrolüüs?
Ja kas aitab siis lihtsalt mingi suvaline mootoriõli?
Ja kui kaua keetma peab?
Nii et siis selline tööde järjekord et korjan üles, panen disla sisse likku, hoian kuu, kraabin suurema sodi maha ja siis keedan, puhastan uuesti ja ongi valmis.
Praktikuna juhin tähelepanu õlis keetmise ohtudele:

1. Hoidu lahtisel tulel keetmisest (paar tuttavat on selle tõttu pidanud elamises remonti tegema hakkama...)

2. Uuri kasutatava õli füüsikalis-keemilisi näitajaid, seejuures eriti ta keemistemperatuuri... arulagedal kuumutamisel kaasneb tulekahju/põletushaavade tekke oht.

3. Väldi selle töö tegemist väikses, halvastiventileeritavas ruumis.
Kanna kaitseriietust ja hingamisteede kaitsevahendeid.

ProPatria
Hea sõna ja pussiga saavutab enamat, kui lihtsalt hea sõnaga...
fireman
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas fireman »

Selles teemas on mul päris pikk kirjeldus puhastamisest. http://www.militaar.net/viewtopic.php?t ... 40&start=0
Kui nüüd see mõnele adminnile tüli ei tee siis võiks selle Stickyks teha, peale selle väljasorteerimist. Pidevalt küsitakse ühte ja sama asja ju.
Muideks lahe foorum on see :)
t6nu
Liige
Kontakt:

millega hülssi pühastada ja läikima lüüa?

Postitus Postitas t6nu »

võibolla rumal küsimus aga... millega neid messingist hülsse, padruneid samovare jne nii ilusti läikima aetakse? peenikese liivapaberiga või 'karukeelega' pikk poleerimine on üks võimalus aga kas kuidagi keemiliselt ka saab? nagu mu eelmises postis kirjutasin, tagadi laadalt sai ära toodud üks kena 'pliiatsitopsik' aga eks aeg on oma töö teinud ja pind veidi krobeliseks oksüdeerunud, tahaks anda sellele uue säravama välimuse.
siss
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas siss »

keeda natukene sidrunhappe lahuses.Minu flaki kest sillerdab nagu juudi jõulupuu peale eelmainitud protseduuri.
Kasutaja avatar
renx90
Liige
Kontakt:

Puhastamine

Postitus Postitas renx90 »

Tere mul tekkis väike küsimus võibolla on se küsimus siit mitmeid kordi läbikäing aga ikkagi , ma tahaks teada kuidas puhastada erinevaid metalli Näiteks: Alumiinjumit,Vaske,Pronksi oksidist ja muidugi rauda roostest ilma eset rohkem kahjustamatta
VÕITE PAKKUDA IGASUGUST MILITAAR KAUPA OLEN PEAAEGU KÕIGEST HUVITATUD-esemed lähevad Kohtla-Nõmme ajalootuppa kohtla.ajalootuba@gmail.com
plekkpea
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas plekkpea »

Kasuta otsingut, märksõnadeks: sidrunhape, oblikhape ja elektrolüüs.
Huvitun maisest rasketehnikast.
Kasutaja avatar
siil
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas siil »

aga kuidas puhastada alumiiniumist raketipüstoli kesta et seal olevad kirjad säiliksid....... jään tänuga ootama vastust :wink:
Kasutaja avatar
speedsta
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas speedsta »

Eilane kogemus: soe vesi, fairi ja nõudepesu käsn. Need kohad kus oli kirjad või värv, hõõrusin pehme küljega aga ka kare külg miskit hullu teinud. Sellise kollaka oksiidi/mustuse võttis hästi maha.
Kui on probleem, tõmba lõuga
Kasutaja avatar
ak47
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ak47 »

a
Viimati muutis ak47, 11 Apr, 2013 13:29, muudetud 1 kord kokku.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist