Eestlastest (lätlastest, leedulastest) ohvitserid?
-
- Liige
- Kontakt:
Eestlastest (lätlastest, leedulastest) ohvitserid?
Kas keegi kohtas ka eestlastest-lätlastest-leedulastest ohvitsere Nõukogude Armees? Mulle küll ühtegi sellist ette ei juhtunud. Ühes varasemas postituses juba kirjutasin, et oli üks prappor, kes oli Saaremaal teeninud, aga see oli ka puhta venelane.
Ühel kaptenil oli perekonnanimi Kesler, mis viitas tema mitte-vene päritolule. Väga siga mees oli, aga õnneks oli ta pidevalt haige - vändad ei käinud all ringi, kogu aeg lonkas mõlemat jalga ja kirsasid ei kandnud vist üldse.
Ühel kaptenil oli perekonnanimi Kesler, mis viitas tema mitte-vene päritolule. Väga siga mees oli, aga õnneks oli ta pidevalt haige - vändad ei käinud all ringi, kogu aeg lonkas mõlemat jalga ja kirsasid ei kandnud vist üldse.
Ühte läti venelasest kaheaastameest kohtasin.
Ja lühikest aega oli "natšalnik artillerii" karjalasoomlane, nimi vist Kortelainen. Aga kuhu kõik eesti 2-aasta leitnandid teenima saadeti?
Kas siin seltskonnas mõni selline ka on? S.t. peale ülikooli ja sõjalist kaheks aastaks leitnandiks saadetud. Tean, et neid nii käis, enda sugulane jooksis pikka aega värbajate eest ära.
Ja lühikest aega oli "natšalnik artillerii" karjalasoomlane, nimi vist Kortelainen. Aga kuhu kõik eesti 2-aasta leitnandid teenima saadeti?
Kas siin seltskonnas mõni selline ka on? S.t. peale ülikooli ja sõjalist kaheks aastaks leitnandiks saadetud. Tean, et neid nii käis, enda sugulane jooksis pikka aega värbajate eest ära.
-
- Moderaator
- Kontakt:
Mitte ühtegi baltirahvustest ohvitseri ei kohanud.
Samas oli minu amet selline, et ohvitseridega kohtusin väga palju - olin pool aastat garnisoni komandatuuris autojuhiks(uaz) ja 1aasta õhukaitse hävituslennukite polgus bussijuhiks. Muide selles üksuses oli ohvitsere ja praporšike rohkem kui sõdureid.
Samas oli minu amet selline, et ohvitseridega kohtusin väga palju - olin pool aastat garnisoni komandatuuris autojuhiks(uaz) ja 1aasta õhukaitse hävituslennukite polgus bussijuhiks. Muide selles üksuses oli ohvitsere ja praporšike rohkem kui sõdureid.
Lõpetasin TPI 1986. aastal, viimane aastakäik , kes sai CA-st vabaks ja esimene, kelle suvine "sõjaväelaager" oli 3 kuu asemel 1,5 kuud. Meie õppegrupist läks peale lõpetamist teenima mingil hetkel 1 mees, st ~~ 6%, tegu sideväelastega. Omal oli mingil hetkel 80-ndate lõpus üsna kindel minek, med. komisjonis sai käidud ja olin "esimene" reserv, aga jäi käimata. Ilmselt seepärast, et tegelikul minejal ei õnnestunud kõrvale hoida ja mind hakkas kutsuma kohalik KGB vestlustele, kuna mina olevat kõige õigem mees Minski KGB kooli haridustee jätkamisele minejaks. Sai asja venitatud ja vingutud nagu siga aiavahel, et ma ikka ei tahaks ja jäi käimata ka. Viimases lõpus, 90-ndal aastal sai veel 55 päeva Kaliningradis kordamas käidud ja 3-ndat tärni teenimas. Sellega lõppes ka minu teenistus CA-s, 99 päeva Kaliningradi oblastis. Korra sai ka Jägalas käidud, pidi olema vist 10 päeva? aga tulime kõik Paide rajooni mehed ära esimesel päeval ja sellega asi jäigi. Samas mitu tuttavat, kes tenisid 2 aastat leitnandina , kodumaa lihtsalt nii suur, et igale poole ......
Ja mina kuulusin esimesse lendu, kes TPI-st ära võeti. Samas saime peale tagasitulekut ka sõjalist täismahus. Üldiselt oli Sõjalise kateedri meestel meiesugustega raskusi. 1987 olin 1,5 kuud Sovetskis, leitnandipaberid jäid sõjakomissariaadist ära toomata, see oli juba sinimustvalge aeg ja mingit huvi nende vastu ei olnud.
Nii olen siiani "arvel" suurtükiväe seersandina.
Ehk ongi parem, igatahes kordusõppustele kordagi kutsutud ei ole.
Nii olen siiani "arvel" suurtükiväe seersandina.
Ehk ongi parem, igatahes kordusõppustele kordagi kutsutud ei ole.
Mu isa sattus leitnandiks peale ülikooli lõppu. 2 aastat Amorskis ehk siis päraperses nagu ta ise räägib. Teenistuskohaks oli tööpatt. Aasta mil ta sinna sattus oli vist 84.Aga kuhu kõik eesti 2-aasta leitnandid teenima saadeti?
-
- Liige
- Kontakt:
Ainus eestlasest ohve, keda armee ajal kohtasin oli üks kapteni aukraadis mees Riias, Kutuzovski kasarmutes med komisjonis.
Niuke arstionu, kelle ülesandeks kobada ükshaaval kõikide kutsealuste mune.
Pühkis siis pärast seda sõrmed niiskesse vahvelrätikusse puhtaks.
Ja kui ei esitanud sõjaväepiletit nii, nagu ta tahtis- see tuli asetada õigelt lehelt avatuna tema ette- siis võttis ta selle kahe näpu vahele ja viskas vindiga ruumi tahanurka.
Siis tuli kogu saba uuesti ära seista.
Niuke arstionu, kelle ülesandeks kobada ükshaaval kõikide kutsealuste mune.
Pühkis siis pärast seda sõrmed niiskesse vahvelrätikusse puhtaks.
Ja kui ei esitanud sõjaväepiletit nii, nagu ta tahtis- see tuli asetada õigelt lehelt avatuna tema ette- siis võttis ta selle kahe näpu vahele ja viskas vindiga ruumi tahanurka.
Siis tuli kogu saba uuesti ära seista.
-
- Liige
- Kontakt:
ohvitser
Oli üks selline. Kamtšatkal. Polgu ülem. Polkovnik Jatušis.
Kuid vist oli ta endisest rahvusest vaid nimi alles jäänud, sest isegi väeosa leedukatega ei tahtnud mitte kõige vähematki tegemist teha. Kuid võib-olla polnudki asi nii lootusetu, sest kojuminekul ütles leedukatele siiski paar sõna ka omas emakeeles. Ja see oli ka kõik. Väeosa püüdis olla eesrindlik ja seega võeti kogu isikkoosseisult viimast.
Kuid vist oli ta endisest rahvusest vaid nimi alles jäänud, sest isegi väeosa leedukatega ei tahtnud mitte kõige vähematki tegemist teha. Kuid võib-olla polnudki asi nii lootusetu, sest kojuminekul ütles leedukatele siiski paar sõna ka omas emakeeles. Ja see oli ka kõik. Väeosa püüdis olla eesrindlik ja seega võeti kogu isikkoosseisult viimast.
Postitusi lugedes kasuta kôigepealt oma aju (NB!! peaaju) HOMO SAPIENS !!! (e. foorumlane)
Stellung halten und sterben!!
Stellung halten und sterben!!
Kui nüüd hästi meenutada, siis tuleb meelde ka üks leinandist hambaarst kohalikus polgu santšastis.
See mees rääkis küll leedukatega leedu keelt
See mees rääkis küll leedukatega leedu keelt
Viimati muutis kalleb, 16 Dets, 2006 8:08, muudetud 1 kord kokku.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 8 külalist